Bir Garip Bebiş Meselesi

Cidden yazdıkları çok ağır şeyler.
İmtihanı belki de bu olacak.
Sana yemin ederim cikiyor bir arkadasim vardi.Nikaha gunler kala nisanlisindan ayrildi meger hamileymis fark etmemis.Cocuk biraz buyumus o cocuga kiydi belki nisanlisina dese adam sahip cikardi ya yapmadi.Sonra baskasiyla evlendi hamile kaldi dogumuna 3 aydan az vardi rabbimde esini elinden aldi.Kaldi mi o cocukla basbasa.Sen bil bilme rabbim bilir ne yapacagini

Şu saat oldu hala uyumadım, saat 12den beri mizirdanan bir saat aralıkla uyanan ve ne istediğini bilmediğim bebeğimi bir yandan bunları yazarken bir yandan da ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bebek bakımının bu kadar zor olduğunu bilseydim inan en az 3 sene düşünmezdim, cidden annelik tamamen delilik. Ben birinciden sonra nasıl ikinci üçüncü çocuk yapılıyor nasıl cesaret ediliyor onu çok oturtamadım kafamda yani hiç kolay değilmiş, 3 4 çocuğu olan ve onları büyütüp belli bir yaşa getirmiş tüm analara aşırı bir saygım var, böyle gözümde nirvanaya ulaşmış sonsuz mutluluğa kavuşmuş olağanüstü kişi gibiler 🤣🤣
Daha cokkkk küçüksün gez toz hayatını yaşa bu zamanlar geri gelmeyecek
[/QUOTE Bende bir anneyim ilk oğlum çok zordu sabahlara kadar uyumazdı hep stresle geçti.Tamamiyle cahil olmamdan kaynaklanıyormuş.Şimdi dönüp bakıyorum keşke anın tadını çıkarsaymışım ama geçti bir kere.Öyle yada böyle büyüyorlar bir şekilde size tavsiyem tadını çıkarmaya bakın bu günler gelmeyecek.Masaj falan yapıp rahatlatmaya çalışın müzik dinleyin sohbet edin onlar bizi çok iyi anlıyorlar .Göğsünüze bastırın sakince ninni mırıldanın.Sadece sakin olun yavaş yavaş Allah bağışlasın genişinizi.

Sana yemin ederim cikiyor bir arkadasim vardi.Nikaha gunler kala nisanlisindan ayrildi meger hamileymis fark etmemis.Cocuk biraz buyumus o cocuga kiydi belki nisanlisina dese adam sahip cikardi ya yapmadi.Sonra baskasiyla evlendi hamile kaldi dogumuna 3 aydan az vardi rabbimde esini elinden aldi.Kaldi mi o cocukla basbasa.Sen bil bilme rabbim bilir ne yapacagini
Çocuk kaç aylıkmış acaba aldırdığında?
Eğer kalbi atmaya başlayıp canlandıysa keşke aldırmasaymış.

Bosver arkadasin kafasi iyiyken yazmis bunlari belli.Hee siz bu dusuncelere saygi duyuyorsunuz madem benim benim gibi dusunenlere de saygi duymaniz beklenir...Anneyim ben hamile halimle esimden bosaniodum kiii ailemde vefat etti genede Allah im ben ona sahip cikiyorum sende bana bize sahip cik dedim sukur ki cikti.Korunurken hamile kalmistim kazaydi ama goremesem de yavrumdu o sartlarda dogurdum simdi hanimcigimin cani istemiomus acaba o bebek dile gelse seni ister mi????

Istemeyen bir anneyi, zor ile dogurtmak ne kadar dogru? Yani hani madem çoçugu düsünüyorsun. O çoçugun ruhsal sagligi, psikolojisini hiç düsünüyormusun? Ne kadar zor, seni istemeyen bir anne ile büyümek. Nice kadin (ki çoçugu isterken) agir lohusa depresyon sonucu, çoçuguna zarar veriyorlar. Fiziksel zarar. Bazeleri çoçuklarini öldürüyorlar.

Kaldi ki çoçugu hiç istemeyen bir kadin.

Ha kürtaj elbette dogum kontrol yönetimi degil. Bu sekilde olaya bakanlar bencede az, çünkü o kadar kolay degil kürtaj olmak. Ancak eger bir kadin hamileligi istemiyorsa, sonlandirmasi en iyisi bence. Hem kendisi için, ama özelikle o embryo için.

Çocuk kaç aylıkmış acaba aldırdığında?
Eğer kalbi atmaya başlayıp canlandıysa keşke aldırmasaymış.
Buyuktu yavrum ilacla dogum yapar gibi oldurmusler ve bu ilaci Allah dan korkmayan bir doktor vermis bilseydim babasina soylerdim ya da ikna ederdim dogurmasi icin yurda verseydi ya da sokaga biraksaydi bebek diye cildiran birine evlatlik verildi ne bileyim.Maddi durumlari da gayet iyiyken yapti hatirlamak bile istemiom.Esinin öldugunu duyunca hic sasirmadim ama

Istemeyen bir anneyi, zor ile dogurtmak ne kadar dogru? Yani hani madem çoçugu düsünüyorsun. O çoçugun ruhsal sagligi, psikolojisini hiç düsünüyormusun? Ne kadar zor, seni istemeyen bir anne ile büyümek. Nice kadin (ki çoçugu isterken) agir lohusa depresyon sonucu, çoçuguna zarar veriyorlar. Fiziksel zarar. Bazeleri çoçuklarini öldürüyorlar.

Kaldi ki çoçugu hiç istemeyen bir kadin.

Ha kürtaj elbette dogum kontrol yönetimi degil. Bu sekilde olaya bakanlar bencede az, çünkü o kadar kolay degil kürtaj olmak. Ancak eger bir kadin hamileligi istemiyorsa, sonlandirmasi en iyisi bence. Hem kendisi için, ama özelikle o embryo için.
Aynen dediklerinize katiliyorum ama dikkat edecek onun zevkinin dikkatsiz sonucunu o bebek hayatiyla ödeyecek oyle mi iste burda buyuk yanlis var.Annelik hissi tasiyan kimse bunlari yazan bayanin anne olmasini istemez ama o bebegin hayatinin da gene bunlari yazan bayanin elinde olmasina kahrolur😔

Buyuktu yavrum ilacla dogum yapar gibi oldurmusler ve bu ilaci Allah dan korkmayan bir doktor vermis bilseydim babasina soylerdim ya da ikna ederdim dogurmasi icin yurda verseydi ya da sokaga biraksaydi bebek diye cildiran birine evlatlik verildi ne bileyim.Maddi durumlari da gayet iyiyken yapti hatirlamak bile istemiom.Esinin öldugunu duyunca hic sasirmadim ama
İşte bu çok acımasızca olmuş ya.
Muhtemelen 5 aylık vardır:(

Kızlar sizce bebek için kadın 24 erkek 27 yaş nasıldır?

Yani şöyle diyeyim ben istemiyorum ama şimdi he desem eşim tamam modunda. 1 senedir evliyiz ortalama. (nikah olarak 1.5 düğün ve aynı evde yaşama olarak 1 sene :)) Ve ben gerçekten kendimi hem bebek bakımı için hem de ailelerin evliliğimize ister istemez daha fazla dahil olması açısından pek hazır hissetmiyorum açıkcası. Biliyorsunuz ilk torun sevgisi durumu falan :) (ayrı şehirlerde oturuyoruz, tayinciyiz)

Eşimin devamlı dilinde ama ben sanki 3 4 aylık evliymişiz gibi hissediyorum hala, neden diye sorduğumda ben torunumu görmek istiyorum yaş geçiyor modunda 😁 benimse aksi gibi hiç o taraklarda bezim yok, gezelim eğlenelim gençliğimizi yaşayalım yanyana olmanın tadını çıkartalım kafasındayım 🤷🏻‍♀️
Zaman geçtikçe erteleyeceksin bende öyle oldu 3,5 senelik evliyim korkuyorum...

Evet tam bildiniz dehset bir sey olunca yazmak istemedim.6 aylik dogup hayatta kalan var ya5😥
Kürtajın kadının inisiyatifinde olduğunu düşünüyorum.
Çok zordadır,çıkmazdadır veya sağlık sebepleri vardır.
Ya da hazır değildir.Kendi kararıdır ve yargılamak da kimsenin haddine değildir.
Ama ama ama kalbi atan bir bebeği hele ki 3 ayı geçmiş eli kolu her şeyi belliyken sağlık nedenleri dışında aldırmak benim için merhametsizlik örneğidir.

Aynen dediklerinize katiliyorum ama dikkat edecek onun zevkinin dikkatsiz sonucunu o bebek hayatiyla ödeyecek oyle mi iste burda buyuk yanlis var.Annelik hissi tasiyan kimse bunlari yazan bayanin anne olmasini istemez ama o bebegin hayatinin da gene bunlari yazan bayanin elinde olmasina kahrolur😔

Dikkat etmedigini kim diyor? Hiçbir yöntem %100 korumaz. Insan sadece üremek için cinsellikte yasamaz. Haz için cinsellik yasanmasi normal. O üyede hamile kalmak istemiyor, bir embryonun canina kiymak istemiyordur ama zorundadir.

Yani hemen onu kötü insan olmak ile suçlayamazsin. Herkes anne olmak zorunda degil. Ve evet, dünya adaletsiz bir yer. Yillardir bebek için deneyen, bebek sahibi olamiyor, istemeyen hamile kalabiliyor.

Ve ben kahr olmuyorum açikçasi. En azindan kendini bildigi için, dogru tercih yapiyor o üye. Nice annelige hazir olmayan, maddi manevi sartlari dogru olmayan, çoçuguna kötü muamele eden insanlar çoçuk doguruyor. Cocuk psikolojik ve fiziksel zarar görüyor. Yada çoçuk esirgeme yurduna yollaniyor, "mektep okullarina" yatili olarak yollaniyor çünkü anne babada para yok.

Ben o çoçuklara daha çok aciyorum, daha çok içim ciz ediyor. Yasadiklari zarari asla silemezler, yok edemezler. Ilerde ister zengin olup en iyi psikologa gitseler dahi, ömür boyu o zarar ile yasamak zorundalar. Yasam sadece oksijen almak ve yemek yemekten ibaret degil.

En azindan bu sekilde o embryo yasayacagi zararlardan korunmus olur.

Hap ile kürtaj tam tersi, hamileligin ilk haftalarinda sadece oluyor. Kürtaj ayirten sadece yasal zamanlarda oluyor, yani ilk 10 haftada (yanilmiyorsam). Ondan sonra zaten yasal disi. Ondan sonrasi sadece bebegin yada annenin sagligi tehlikedeyse kürtaj yapilir.

Ve bir kadini yargilaman, ardindan esi öldü diye sevinmen, seni daha vicdanli yapmaz. O kadinin neler yasadigini bilmiyorsun. Kürtaj zamani ne kadar hamile oldugunu bile bilmiyordun. Ama o kadini yaftalayip, kendini vicdani görmen hayret edici.

Kürtajın kadının inisiyatifinde olduğunu düşünüyorum.
Çok zordadır,çıkmazdadır veya sağlık sebepleri vardır.
Ya da hazır değildir.Kendi kararıdır ve yargılamak da kimsenin haddine değildir.
Ama ama ama kalbi atan bir bebeği hele ki 3 ayı geçmiş eli kolu her şeyi belliyken sağlık nedenleri dışında aldırmak benim için merhametsizlik örneğidir.
Bence birinin haddi;arkadas keyfi davraninca giriyor devreye.Ya bir dusunsene hayati senin elinde.Bir video izlemistim kurtaj olurken bebeklerin agzi acik oluomus nedeni ciglik atiomus ama sessiz duyulmuyor

Bir hafta sabah 7 akşam 6 yiğenime baktım bir kaç sene önce ve yemek vs hiç birşey yapmadım sadece onunla ilgilendim. Ablam gelince yattığım yeri bilemedim valla çok zor birşey gerçekten 😂
Bi yandan bu yüzden de korkuyorum 🤷🏻‍♀️
Hatta böyle benimde hiç olmasa çok üzülmem gibi geliyor bana büyük konuşmayayım ama🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Evet konuşmayın, İnsan söyledikleriyle sinanir.

Eğer hiç çocuk istemiyor ve hayatınızı buna göre kuruyorsaniz ki böyle çok aile var böyle söylemek normal, Ama sırf zor olduğunu düşündüğünüz için kuruyorsaniz bu cümleleri kurmayın.

Hatta bazı kişiler yarım ya yarım tane yeter derler. Ne büyük bir söz, ne ağır bir gaflet.

Dikkat etmedigini kim diyor? Hiçbir yöntem %100 korumaz. Insan sadece üremek için cinsellikte yasamaz. Haz için cinsellik yasanmasi normal. O üyede hamile kalmak istemiyor, bir embryonun canina kiymak istemiyordur ama zorundadir.

Yani hemen onu kötü insan olmak ile suçlayamazsin. Herkes anne olmak zorunda degil. Ve evet, dünya adaletsiz bir yer. Yillardir bebek için deneyen, bebek sahibi olamiyor, istemeyen hamile kalabiliyor.

Ve ben kahr olmuyorum açikçasi. En azindan kendini bildigi için, dogru tercih yapiyor o üye. Nice annelige hazir olmayan, maddi manevi sartlari dogru olmayan, çoçuguna kötü muamele eden insanlar çoçuk doguruyor. Cocuk psikolojik ve fiziksel zarar görüyor. Yada çoçuk esirgeme yurduna yollaniyor, "mektep okullarina" yatili olarak yollaniyor çünkü anne babada para yok.

Ben o çoçuklara daha çok aciyorum, daha çok içim ciz ediyor. Yasadiklari zarari asla silemezler, yok edemezler. Ilerde ister zengin olup en iyi psikologa gitseler dahi, ömür boyu o zarar ile yasamak zorundalar. Yasam sadece oksijen almak ve yemek yemekten ibaret degil.

En azindan bu sekilde o embryo yasayacagi zararlardan korunmus olur.
Valla canim aynen senin gibi dusunur yazardim da ama sen yazdiklarini bir oku bebekten bahsetme tarzi lanetli bir seymis gibi evettt bencede o bebek belkide bu bayanin elinden kurtulacak onun icin hayirlisi olan bu ama sinirlerim zipladi.Yazan kisinin annesi onu oyle mi gormus ki o bebegi oyle goruyor bahsedebilio

Valla canim aynen senin gibi dusunur yazardim da ama sen yazdiklarini bir oku bebekten bahsetme tarzi lanetli bir seymis gibi evettt bencede o bebek belkide bu bayanin elinden kurtulacak onun icin hayirlisi olan bu ama sinirlerim zipladi.Yazan kisinin annesi onu oyle mi gormus ki o bebegi oyle goruyor bahsedebilio

Eger bebegi lanetli olarak görüyorsa, kürtaj olmasi tam isabet olmus oluyor o zaman. Benim haddime degil karismayi ancak ben o üyenin yerinde olsam, ya ben, ya esime tüpleri baglatirdim. Hani madem bu kadar çok çoçuk istemiyorum. Hani tek tavsiyem o olurdu o üyeye.

34 yaşında ancak çocuğa karar verebilmiş evliliğinde ciddi bir sorunu olmayan işi gücü olan çok şükür maddi olarak çok sıkıntısı olmayan 16 günlük taze bir anne olarak bildiriyorum:KK20: çok zor:KK34: sabah 6 da uyudu yani sanırım öyle ben de sızmışım sonra. Bazen sabah 9 buçukta da uyuyabiliyor:rolleyes: memeler ortada saç baş dağınık geziniyorum genelde:skandal:çok seviyorum Allah hayırla büyümesini nasip etsin o ayrı ama zor annem gez toz azcık hayatını yaşa sonra nasip olursa yaparsın. Babaya gelince deli gibi seviyor ama genelde sabah işe gidecek diye çok ağlarsa bebek diğer odaya geçiyoruz öyle yani:spor:

Back
X