Bir Garip Bebiş Meselesi

ilk cocugumu 28 yasinda dogurdum, aslinda o zamanlar daha ertelemeyi dusunuyordum, sonra bir tanidigimin cocuk sahibi olamayacagini ogrendim, o zaman duygusal karar verdim, ya ileride pisman olursam diye dusunup planli sekilde hamile kaldim.
Ama aslinda bekleyebilirmisim ya bir iki yil daha :işsiz:

Kızlar sizce bebek için kadın 24 erkek 27 yaş nasıldır?

Yani şöyle diyeyim ben istemiyorum ama şimdi he desem eşim tamam modunda. 1 senedir evliyiz ortalama. (nikah olarak 1.5 düğün ve aynı evde yaşama olarak 1 sene :)) Ve ben gerçekten kendimi hem bebek bakımı için hem de ailelerin evliliğimize ister istemez daha fazla dahil olması açısından pek hazır hissetmiyorum açıkcası. Biliyorsunuz ilk torun sevgisi durumu falan :) (ayrı şehirlerde oturuyoruz, tayinciyiz)

Eşimin devamlı dilinde ama ben sanki 3 4 aylık evliymişiz gibi hissediyorum hala, neden diye sorduğumda ben torunumu görmek istiyorum yaş geçiyor modunda 😁 benimse aksi gibi hiç o taraklarda bezim yok, gezelim eğlenelim gençliğimizi yaşayalım yanyana olmanın tadını çıkartalım kafasındayım 🤷🏻‍♀️
27 yaşımda anne oldum. Eşimle aynı yaştayız. Sağolsun çok yardımcı oldu her konuda. Bunun yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum. 40 yaşında olursun ama o yaşın ağırlığı üstünde olmaya bilir. Bende bebeğe hazır diildim ama olursa olur modundaydık. Kızım 1 yaşındayken tatilimizede gittik. Önümüzdeki senenin planını yapıyoruz şimdi.

Hazırdım tüp bebekle oldu
Şimdi icerde agliyor susmadi birturlu annem bakiyor 🥰
Yani diyecegim o ki yardim edebilecek birileri varsa bebek güzel ❤

ay ne güzel, böyle yorumları okumak bakış açımı olumluya çeviriyor vallahi. evlilikle çocukla ilgili devamlı felaket tellallığı ve olumsuz yorumları görmek insanda heves falan da bırakmıyor. umutlu bir kaç insan varsa da, böyle yorumlarınızla umutlarını aşağıya çekiyorsunuz bilin istedim..
gerçekçi yorum yapan başımın üstüne de, geçirdiği binbir türlü zorlukları ballandıra ballandıra anlatan karşındakinin hevesini başlamadan yerle bir ediyor bunu da bilin istedim..

Ya aslında bende bundan korkuyorum bi yandan. Ya istersem ve çok geç olursa. Çünkü sigara kullanıyorum mesela. Bırakacağım ama eşim de kullanıyor. Şuan belki yumurtalıklarım iyi durumda ama 30umda tembelleşecek falan. Ne bileyim, zaten şimdi bende gerçekten hiç istemiyorum bi insanın olabileceği en uzak yerdeyim gerçekten ama sadece sorun bende mi onu merak ettim 🤷🏻‍♀️
Her kadın her yaşta çocuk sahibi olmayı isteyecek diye birşey yok.Evliliğin oturması için ilk iki üç yıl çocuk düşünmemek mantıklı bence.Zamanı gelince insan bebek özlemi duyuyor.Ben dış gebelikten sonra anladım çok istemiş olduğumu.Sorunlu olduğunuzu düşünmeyin bence çoğu kadın eşine bunları söylemeyi çekiniyor.Kadınların büyük bir bölümünün evlenir evlenmez çocuk istediğimi düşünmüyorum açıkçası.

Yaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocuk 🤯🥴
İlk çocukta mi yaşanıyor bu duygular sonra alışıyor mu insan nasıl oluyor bana anlatasanızaaa, bana ikinci ne zaman diye sordukları zaman çıldırıyorum birine bile bakamıyorum ne ikincisi diye bağırmak geliyo içimden 🤣
İlk çocuktan sonra ben de sizin gibiydim.Kızım sekiz yaşındayken ikinciyi yaptım😊Zaman geçince bebek özlemi oluşuyor.

Evliliğimin 2. Yılında bebeğim oldu, aklım olsaydı 5 yıl bekler öyle yapardım, güzel de olsa hayatın en zor şeyi anne olmak. O yüzden geç olsun daha iyi

1.5 yasina gelene kdr oglum bi saat salliyorum ayagimda uyuyordu ayagimda uyurken birakirsam uyaniyor diye birakamadim icin o ayagmdayken o vaziyette uyuyordum. Victor hugo beni gorse benim icin de sefilleri yazardi. Simdi simdi sallayip yatagina birakmaya basladim. Asla uykuyu sevmeyen bi bebek dogurmusum, gunde 2 saat uyusam keske diye agladigim zamanlari bilirim

Yaaa nasıl nasıl nasıl demek istiyorummm hem de 3 çocuk 🤯🥴
İlk çocukta mi yaşanıyor bu duygular sonra alışıyor mu insan nasıl oluyor bana anlatasanızaaa, bana ikinci ne zaman diye sordukları zaman çıldırıyorum birine bile bakamıyorum ne ikincisi diye bağırmak geliyo içimden 🤣
Bebeğin yürümesi, şirin tepkileri, bizimle beraber yiyip içmesi, gezmesi, sıkılmaya fırsat bırakmaması, 7/24 oyun istemesi derken en iyisi kardeşi olsun da ikisi beraber vakit geçirir, ben de kendime zaman ayırırım diye düşündüm. İşe yaradı mı, azıcık minnacık :))

Gece saat 2ye kur, sonra tekrar saat 4'e kur, sonra saat 6'ye,.. Ve uyandir. Gidip mutfakta süt isitsin.

Bu nedir diye sorarsa, "hani bebek istiyordun ya, bebek işte böyle birşey" de.

Kolay saniyor beyefendi bebege bakmayi. :işsiz:
yaa bu nasıl güzel bir yöntemdir bayıldım hahahahahaha :D :D

2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel 😂😂😂

Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.

öncelikle, her çocuk kendi rızkıyla gelir. Allah yazdıysa kaderini bir sebebi vardır. kürtaj fikrinize saygım var fakat, böyle genelleşmiş yargılar savurup -tüm anneler deli- vsvs. aldırmayı düşünmeniz yeterli bir savunma değil bence. eşinizden emin olmazsınız, boşanma arefesinde olur, sağlık sorunları yaşarsınız geçerli sebepler fakat. daha doğmamış sabiye tüm insanlığın yaşadığı çilelerin sorumlusu gibi bakmanız bana kalırsa KORKUNÇ. bakın sizin DELİ dediğiniz gibi yazdım büyük harflerle. bu kadar önyargılı ve karşıt görüşlere karşı sabit olmanız YANLIŞ...

Şu saat oldu hala uyumadım, saat 12den beri mizirdanan bir saat aralıkla uyanan ve ne istediğini bilmediğim bebeğimi bir yandan bunları yazarken bir yandan da ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bebek bakımının bu kadar zor olduğunu bilseydim inan en az 3 sene düşünmezdim, cidden annelik tamamen delilik. Ben birinciden sonra nasıl ikinci üçüncü çocuk yapılıyor nasıl cesaret ediliyor onu çok oturtamadım kafamda yani hiç kolay değilmiş, 3 4 çocuğu olan ve onları büyütüp belli bir yaşa getirmiş tüm analara aşırı bir saygım var, böyle gözümde nirvanaya ulaşmış sonsuz mutluluğa kavuşmuş olağanüstü kişi gibiler 🤣🤣
Daha cokkkk küçüksün gez toz hayatını yaşa bu zamanlar geri gelmeyecek
Büyütmek var büyütmek var çünkü. Tv karşısında da büyütürsün birebir iletişimle de. Bu ikisi aynı şey asla değil. Rahat anneler çok daha kolay çocuk büyütüyor çevremde bunu görüyorum. O yüzden çok çocuklulara değil iyi iletişim kurabilen ilgili annelere imreniyorum 😊

Bu yaşta evlenmeniz bile olayken birde ne bebeği ben seninle yaşıtım ve asla evlenemem korkunç...

ya geçin şu yaş takıntısını, anlamıyorum belki de kompleksiniz vardır 30lu yaşlarda olup evlenmediniz belki vs. kimse size laf etmiyor bi sakin, nedir bu devamlı kınamalar yani.. reşit olalı seneler olmuş yaş YİRMİDÖRT. 18 yaşında evlenmiş gibi muamele etmeniz ne mana yani..

öncelikle, her çocuk kendi rızkıyla gelir. Allah yazdıysa kaderini bir sebebi vardır. kürtaj fikrinize saygım var fakat, böyle genelleşmiş yargılar savurup -tüm anneler deli- vsvs. aldırmayı düşünmeniz yeterli bir savunma değil bence. eşinizden emin olmazsınız, boşanma arefesinde olur, sağlık sorunları yaşarsınız geçerli sebepler fakat. daha doğmamış sabiye tüm insanlığın yaşadığı çilelerin sorumlusu gibi bakmanız bana kalırsa KORKUNÇ. bakın sizin DELİ dediğiniz gibi yazdım büyük harflerle. bu kadar önyargılı ve karşıt görüşlere karşı sabit olmanız YANLIŞ...

Çocuk istememek için illa problemli evlilik gerekmiyor. Herkes anne olmak zorunda değil. Ki hayatında bir kez olsun bebek bakmışsanız ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Evlilikte ilgiyi çektiği, zamanı aldığı, çiftleri uzaklaştırdığı da bir gerçek. Aylarca ilişkiye bile giremiyorsun onun yüzünden sağlıklı bir karı koca hayatını buradan baltalıyor en başta. Doğurmak isteyen doğursun ama bana cidden katil gibi geliyor bu bebekler. Başkası yapsın ben severim yeter 😂😂

Bebeğine göre değişiyor zorlukları ve tabi annenin psikolojisine görede. Bana göre mesela gece sürekli uyanmak hic zor gelmedi cünkü emzirmeyi çok ama çok seviyordum oğlum birden bıraktığında çok üzüldüm hatta. Esimde bende gezmeyi cok severiz oğlum yazın 4 aylıktı birçok yer gezdik hafta sonları eve girmezdik. Tam tersi emzirmekten nefret eden bebek sesine katlanamayan annelerde var. Böyleleri zaten felaket senaryoları üretip duruyor ve keşke onlar bebek yapmasa zaten

2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel 😂😂😂

Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.
Bu kadar korkunç gördüğünüz bir şeyi hiç yaşamayın inşallah.
Ama gerçekte böyle değil evlat denen şey.
Asla bu anlattıklarınız değil.
Zorlukları dünya kadar...
Ama dün gece uykusunda 3,5 yaşındaki oğlum en coşkun sesiyle, annem beni çok seviyor, günümüz çok güzel geçiyooorr diye şarkı söyleyip melekler gibi uykusuna devam etti...
Evlat bu, aşk bu, cennet bu..

Konu sahibi, bebeğe kesinlikle hazır olmak diye bişey olmamakla beraber, siz yine de en hazır olduğunuz zamanda yapın 😊

1 yaşında çocuğum var. daha önce forumda yazdım yine yazıyorum. evlilik oturmadan çocuk sahibi OLUNMAMALI. gerçekten evlilik sizi tatmin ettiyse çocuk fikrini bir düşünün. aksi halde gitmeyen bir evliliğe çocuk yerleşmiş oluyor. yok ben çocuk diye deliriyorum ne olursa olsun yeter ki çocuğum olsun diyorsanız düşünün.

Çocuk istememek için illa problemli evlilik gerekmiyor. Herkes anne olmak zorunda değil. Ki hayatında bir kez olsun bebek bakmışsanız ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Evlilikte ilgiyi çektiği, zamanı aldığı, çiftleri uzaklaştırdığı da bir gerçek. Aylarca ilişkiye bile giremiyorsun onun yüzünden sağlıklı bir karı koca hayatını buradan baltalıyor en başta. Doğurmak isteyen doğursun ama bana cidden katil gibi geliyor bu bebekler. Başkası yapsın ben severim yeter 😂😂

doğru bu yazdığınızdan sonra benim de ortak fikrim herkes anne olmamalı, zorunda da değil.....

Aynen aynen her bebeği olan kocasıyla birbirinden nefret ediyo. Yaşamı bitiyo çünkü herşey kocadan ibaret ilişkiden film izlemekten gezip sınamaya gitmekten ibaret. Bebekler bu güzel duyguların katili hı hı. İnşallah anne olmazsiniz mümkünse kimsenin bebeğinide sevmeyin😂 zira bebegimi, bebekleri katil olarak gören onu doğuran kişiyi DELİ olarak goren bı insanın sevmesini asla istemem. Siz kocisinizle mutlu mesut gezin tozun rahatça ilişki yaşayın herkes bebek sevmek zorunda degil tabiki bebek düşmanlığınız ve kocisinizle mutluluklar 🙋

Back
X