Bir Garip Bebiş Meselesi

27 yaşta baba olunmaz diyenler olmuş aynı dünyada yaşamıyoruz sanırım herşey gençlikte güzel yahu birşeyide abartmayın marjinal olacağız diye diye saçmalıyoruz

Valla ben evlilik olayı için 18-20 arası ve kişisel görüşüm annelik için hemen evlenir evlenmez daha senesi dolmadan olmasına karşıyım ama burada çoğu kadının da dediği gibi hazır hissediliyor ve maddi manevi sorun olmayacaksa yapılabilir. Bi hatunda bir yerde kariyer demiş ama acaba evlilik kariyere engel mi diye soracaktım neyse dedim. İlla engel olacak birşey varsa tek başına çocuk bakan anne zorlanır ama çok isterse onu da halleder.(ben hariç çocuk konusunda kesin sıkışır kalırım 😁) Gerçekten tuhaf bi toplumda yaşıyoruz 🤷🏻‍♀️

Sanki onlar evlenmek için çok acele etmişsin deseler boşanma davası açacağım 😁😁 Geçmiş zaman için eleştiri yapmak çok saçma değil mi ve konumuz bu bile değilken 🤷🏻‍♀️ sırf konuşmuş olmak için konuşmamalı insan 😊

Gece saat 2ye kur, sonra tekrar saat 4'e kur, sonra saat 6'ye,.. Ve uyandir. Gidip mutfakta süt isitsin.

Bu nedir diye sorarsa, "hani bebek istiyordun ya, bebek işte böyle birşey" de.

Kolay saniyor beyefendi bebege bakmayi. :işsiz:
Az söylemişsin birde bunun gazı var alarm kırmaya gerek yok gece boyu ayakta kalsın sabaha karşı iki saat uyut sadece 😂

Herkes çocuk konusundan çok evlilik yaşınıza takılmış. Evliliğede, çocuğada kendini hazır hissetme yaşı herkeste farklıdır.. Neden 24 25 yaşında evlenenler 30dan sonra evlenenlere "aaa yuh o yaşta da evlenilir mi?" demiyorda aksi deniliyor anlamış değilim.

Herneyse çocuk konusuna gelirsek konu sahibi 😊 bence kimse kendini 4 4lük hazır hissetmez. Kendi adıma konuşacak olursam evliliğimin ilk yılı hiç düşünmedim korunduk ve korunmayı bıraktıktan sonra bile tam anlamıyla istiyormuydum istemiyormuydum belli değildi. Şıp diye tutacak sandım öyle olmadı şuan 1 buçuk senedir korunmuyoruz ve içimde inanılmaz bir bebek sevgisi isteği oluştu bu da belki benim sınavım. Bebek olunca hayatının biteceğini düşünmüyorum, tatile yine çıkılır, gezmeye yine gidilir +1 farkla 😊.
Sormayın valla sanki 17 yaşında aile izniyle evlenmişim gibi davranıyorlar çok ilginç gerçekten.. 😁 Hayır şu da var evliliğin dinamikleri de herkese göre değişir mesela ben şuan hem kendi hemde eşimin tarafından çok rahatım bi problem yok, yılda 2 anca görüşürüz kimse baskı yapmaz zaten ayrı şehirlerdeyiz yan yana gelince saçma bir laf olsa bile dozunda göre idare edilebilir bir durum yaşıyoruz ve zaten şuanda da muhtemelen 30umda yapsam da beni devamlı torun sevme isteği yüzünden dip dibe olma ihtimali düşüncesi de aşırı yoran şeylerden biri 🤷🏻‍♀️. Onun dışında ilişkimiz devamlı birilerinin etkisine maruz kalmıyor, kalsa bile net tavır koyabiliyoruz bence muhtemelen bunlardan korkanlar çok takıyor bu yaş mevzusuna :)

Ben de zaten şuan istemiyorum ama gerçekten çevreme bakıyorum bende mi problem var diyorum bir de hevesim kırıldı bu kadar çok konu açılması yüzünden ev içerisinde sanırım :)

Az söylemişsin birde bunun gazı var alarm kırmaya gerek yok gece boyu ayakta kalsın sabaha karşı iki saat uyut sadece 😂

Benim kizim bir ara gece ile gündüzü karistirmisti. Yani gündüzleri çok güzel uyurdu fakat gece ondan eser yoktu, agliyordu, uyumuyordu. Sürekli kucak istiyordu.

Mahv olmustuk maahv.

Diyorum ya, keske Türkiyede lisede bunun projesi olsa, ayni Amerikadaki gibi. Yani ögrencilere fake bir bebek verilip, 1 hafta sorumlulugunu verseler. Ve o bebek gece saatlerindede ses yapsa. O halde baze seyler lise yillarinda bile idrak edilip, sorumsuzca üreme engellenebilir.

Benim kizim bir ara gece ile gündüzü karistirmisti. Yani gündüzleri çok güzel uyurdu fakat gece ondan eser yoktu, agliyordu, uyumuyordu. Sürekli kucak istiyordu.

Mahv olmustuk maahv.

Diyorum ya, keske Türkiyede lisede bunun projesi olsa, ayni Amerikadaki gibi. Yani ögrencilere fake bir bebek verilip, 1 hafta sorumlulugunu verseler. Ve o bebek gece saatlerindede ses yapsa. O halde baze seyler lise yillarinda bile idrak edilip, sorumsuzca üreme engellenebilir.
Bencede bilincli çocuk sahibi olmak gerekir hicbir şey bilmeden bir anda kucağına çocuğu alıp sorumlu luk almak çok zor yaşayan bilir 🙄😅

Canım bu tamamen senin isteğin ve kişiliğine bağlı..
Ben kendimi bildim bileli çocukları çok seven anaç biriydim vede evlenir evlenmez hamile kaldm (bu arada 19da anne oldum hemen taslamayin herkesin kendi tercihidir bu asla pişman değilim.) Velhasıl.kelam 9 ay boyunca gezdim tozdum ezberi bozdum gayette yetti 9 ay bana. sonra bı oğlum oldu çok şükür sağlıklı. Ha zorlanmadim mı tabiki zorlandım ozellikle ilk aylar gece uyanmalarina alismk ilk hastalığı ilk diş çıkarması zorluyor insanı benim gibi bebek seven birini bile bazen çileden çıkarıyor ama bı anne demesi bı gülümsemesi yetiyor benim için. Yani aslında bu tamamen annede biten bı olay babanın lafiyla yola cikilcak bişey değil.kesinlikle. Ayrıca bebeğim büyüdükten sonra kış günleri hariç rahat rahatta gezerim sıkıntı olmaz benim için şuan ikinciyi bile.dusunuyorm:))

29 yaşıma kadar anne olmayı hiç düşünmedim, 32'im doğurdum, tüp bebekti. İkinci hamsim 35'imde sürpriz yaptı, geldi. Daha erken doğurmadığıma hiç pişman değilim. 28'e kadar eğleneyim, gezeyim, pinekleyeyim, çalışayım modundaydım. 29'a doğru bir yokluk çekmeye başladım, doğmamış, daha tanımadığı bir veledi özler mi insan? Bende öyle oldu. Allah herkese versin, eşimle birbirimize karşı hep sevgi doluyduk, hala koruruz bunu. İnsan yıllarca sevgili rolünde görmeye alıştığı adama bir an geliyor, yeni bir güncelleme yüklemek istiyor; babalık. Bu fikir beni heyecalandırmaya başladı. İlişkiye yeni bir soluk, büyüttüğümüz sevgiyi paylaşacak yeni bir aile üyesi, tohumumuzun büyümesine şahit olmak gibi fikriler peyda oldu içime. O aşamadan sonrası ayrı hikaye. Kendinizi hazır hissetmeniz dışında önemsemeniz gereken hiçbir şey yok. Eşinizin ne düşündüğü bile ikinci planda. Çünkü hayatınıza, işlerinize, dertlerinize en güzel şekilde ortak olan kocalar bile, bu bebek işlerine belli bir süre ortak olamıyor. Bebek önce annenin. Anne kokusu istiyor, annede sakinleşiyor, ee kalkıp gece siz emziriyorsunuz, ayaklanınca önce babaya değil size koşuyor haliyle. Daha çok gençsiniz, aceleye hiç gerek yok.
Ne güzel anlatmışsınız aynı duyguları hissettim ve ilk bebegim dünyaya gelecek inşallah 🙏 bu mesaj niyeyse bana çok iyi geldi 🤩

Valla ben evlilik olayı için 18-20 arası ve kişisel görüşüm annelik için hemen evlenir evlenmez daha senesi dolmadan olmasına karşıyım ama burada çoğu kadının da dediği gibi hazır hissediliyor ve maddi manevi sorun olmayacaksa yapılabilir. Bi hatunda bir yerde kariyer demiş ama acaba evlilik kariyere engel mi diye soracaktım neyse dedim. İlla engel olacak birşey varsa tek başına çocuk bakan anne zorlanır ama çok isterse onu da halleder.(ben hariç çocuk konusunda kesin sıkışır kalırım 😁) Gerçekten tuhaf bi toplumda yaşıyoruz 🤷🏻‍♀️

Sanki onlar evlenmek için çok acele etmişsin deseler boşanma davası açacağım 😁😁 Geçmiş zaman için eleştiri yapmak çok saçma değil mi ve konumuz bu bile değilken 🤷🏻‍♀️ sırf konuşmuş olmak için konuşmamalı insan 😊
Valla bence burdaki karamsar yorumlara bakma derim aile olmak güzel birşey eşine güveniyorsan sana yardımcı oluyorsa ev işlerinde maddi konularda sıkıntınız yoksa bu yazı da dolu dolu gezerek eğlenerek geçirin öteki kış sonu düşünürsünüz derim ben.

Sevmediğin çocuğa sabretmek zor bence. Yakınım birinin çocuğuna gayet de sabır gösterebilirim. Aile ve eş aynı şey değil ki. Arada aşk, istek, arzu durumu var. Herkes anneliği sevmek, istemek zorunda drğil. Keşke istemeyen olmasa hatta belki terk edilen, şiddet gören, taciz edilen çocuklar da olmazdı. Siz sanıyorsunuz ki dünyaya anne olmaya geldik..
Ne kadar saçmalanır denemesi yapıyorsunuz sanırım. Evet herkes anne olmak zorunda değil kimse size doğurup bakın demedi hamile kalan kendinizsiniz yapmasaydınız sonuçta sevişince bebek olma ihtimali var yani kel alaka cevaplar. Siz doğurmak zorunda değilsiniz ama doğuranlara saygılı olmak zorundasınız haddinizi bilin!!. Deli deli diyip duruyorsunuz sizin psikoloji gidik asıl.

Back
X