Bir Garip Durum..

sabine

Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez.
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
4.127
10.722
408
Merhaba arkadaşlar ,

Size danışmak istediğim bir husus var.Öncelikle kısaca ailemden bahsetmek istiyorum,konuyu tam olarak anlayabilmeniz için.Annemle babam anlaşamayan bir çifttir.Dahası babamın doğru düzgün çalışma hayatı hiç olmadı.Annem çalıştı,anneannem ve dedem kardeşimle bize baktı.Yıllarca çalışıp hem bizi okuttu hem de emekliliğini ödedi annem.Sonrasında babamın da primlerini ödeyerek emekli olmasını sağladı.Çocukluğumuz bu durumlardan dolayı biraz buruk geçti.Yani annem hem anne hem baba oldu bize.
Fakat annemin birtakım psikolojik sağlık sorunları var.Kronik depresyon teşhisi konuldu,yıllarca tedavi gördü,pek de sonuç alamadık.Aniden sinirlenme,evden kaçma,kendine hakim olamayıp camdan dışarı ağır cisimler atma(o an elindeki neyse),sürekli bağırma,temizlik hastalığı(onu atlattık büyük ölçüde çok şükür)gibi sorunları var.Sinirlerine hakim olamıyor kitlendiği durumlarda oluyor..Sinirlenmediği durumlarda şeker gibidir ama..
Babam 8 kardeş,halamda dahil olmak üzere 3 yıl 3 kardeşe İstanbul'da bakmış annem.Halam evlenip eşinden ayrıldıktan sonra bunalıma girmiş,15 yıldır psikolojik sorunları var ve tedavi cevap vermiyor,annemden çok çok kötü ve bakıma muhtaç.Kendi kişisel bakımını yapamıyor,kendi kendine konuşuyor gibi..Halamın 2 çocuğu var,biri uzman çavuş olacak,diğeri öğretmen tayin bekliyor.Bunca yıl halama 2 amcam baktı,başka malesef gidecek yeri olmadığı için..2 yıl kadar da ben lisedeyken bizde kaldı ama daha fazla birlikte yaşamayadık çok sorun çıktı,annemle anlaşamadılar,çünkü annem zaten kendi rahatsız,evde başka sorunlu bir insana tahammül edemiyor.
Çok uzattım kusura bakmayın,sorun şu ki,babam halamı eve getirmek istiyor,annemin ona bakması için.Annem ise yıllarca babamla uğraştığı,tek başına mücadele ettiği,ve biraz da diğer kardeşlerin ilgilenmesini istediği için bu durumu kabul etmiyor.
Annem zaten çok rahatsız,bir günü diğer gününü tutmuyor,dolayısıyla başka bir hasta insanın sorumluluğunu almak istemiyor.Bakmak isteyen kardeş olursa,her kardeş eşit olarak para yollayalım dedik,hiçbiri kabul etmedi.Yani kimse bizden başka ne para yollamak ne de bakmak istiyor..Babam Cuma günü halamla birlikte İstanbul'a geleceğini söylemiş.Annem şimdiden çok tedirgin olmuş sürekli ağlıyor.
Halamın çocukları da bakmaya pek yanaşmıyor..Babam maaş bağlatmaya çalıştı,bakıma muhtaç olduğu için ama bir sonuç alamadık.Bu tarz hastalara devlet tarafından maaş bağlanabilir mi ?Maaşıyla birlikte büyük halama yollarsak bakabileceklerini söylemişler..
Umarım kendimi düzgün ifade edip,çok fazla ayrıntılarla boğmamışımdır sizi.iAnnemle babam sürekli kavga halindeler şuan.Bu durumu nasıl atlabiliriz ?
Şimdiden fikir ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Not:Müsait oldukça yorumlarınızı okuyup,cevaplayacağım.

Geçmiş olsun öncelikle. Bence de kesinlikle size gelmemeli zaten annenizin psikolojik problemleri varmış daha fazla tetikler daha önce denemişsiniz anlaşamamışlar bundan sonra da anlaşamazlar insanın anası babası olsa öf diyor insanız sonuçta nefsimize yeniliyoruz kaldı ki eşinin kardeşi bakmak zorunda da değil. Devlet bakıma muhtaç kişilere aylık baglıyor lakin bakacak kişinin toplam geliri 3000 civarının altında olması koşulu gerekiyor. Bakarım diyen halanızın hanesindeki para bu miktarı geçmiyorsa o basvuru yapsın

Baban da cok oluyor ama. Senelerce yan gel yat, asalak gibi karina yapis, emekliligini odettir, yetmiyor gibi kizkardesime bak. Yok yaa. Sansini zorlarsa sepetlesin evden gitsin kardes kardes yasayip gitsinler. Kadincagiz da bi rahat etsin.

Babaniz memlekette kalsin ,kardesine baksin ,sonucta 2 cocugu ortaklasa maddi destek saglayabilir ,ayrica devletin yatili kurumlarini arastirin ,onlarda da kalabilir ,bakima muhtac raporuyla bakim ucreti alabilir, bakan kisi 1000 tl civari bir ucret ,
İstanbulda cerrahpasa psikiyatri oldukca iyidir ,annenizi de halanizi da oraya muayene ettirip psikolog destegi de alabilirsiniz ,halaniz icin raporda cikartirsiniz ,alinacak bakim ucretiyle halaniz icin bakici tutulabilir ,
Maas alabilmesi icinde rapor lazim zaten

Gecmis olsun.

Annenizin durumunu dusununce oluru yok ki anneniz saglikli da olsa bakmak istemeyebilir.

Bence iki oglunun bu durumla ilgilenmesi gerek onlarda umursamiyor anlasilan. Allah hayirli evlat versin herkesr

Allah yardimciniz olsun ya. Baksaniz bir turlu bakmasaniz bir turlu. Ama hakkinizi savunun yani kimse gorumcesine bakmak zorunda degil. Zaten annenizde hasta. En azindan dönüsümlü olarak kardesler arasinda bakilsin. Bi sekilde konusun dider kardeslerle. Yoksa kabul edemeyeceginizi soyleyin.
Bu ne ya kimse kimseyi dusunmuyor.

Teşekkür ederim,bilmiyordum araştırayım öyleyse.

iki çocuğu varken onlara düşer annelerine ne olacağını düşünmek. zaten senelerdir bakmamışlar, annen de eve almayınca ne yapacaklar sokakta mı kalacak halan... nasıl evlat bunlar ya... nerede çalışıyorsan çalış alırsın anneni yanına gidersin.

Senin babanın karşısına dikilme vaktin gelmiş canım. Çok üzüldüm benim de annem büyüttü beni. Daha fazla ezilmesine izin verme bence. Başka kardeşler var, onlardan önce kendi çocukları var. Nasıl olsa x bakar kafasıyla kaçınıyorlar emin ol. Kimse çıkmasa bakmak zorunda kalacaklar. Şöyle düşün, senin baban allah korusun aynı durumda olsa kardeşlerine ve yeğenlerine mi kalırdı bakmak sana mı.

Kadın zaten çok çekmiş hem durumu da tetiklenmesin hem de artık ezilmesin kesinlikle babanın karşısında durmalısın.

Babaya bak. Yillarca annen emekliligi alana kadar o ne yapmis? Kadinin ona baktigo yetmiyormus gibi simdi bir de halana baksin? Zaten kadin bu ugurda psikolojik olarak sağlığini yitirmis. Canini mi versin illa

Kardeşim ve ben zaten tepkimizi koyduk,fakat baban dinlemiyor,nasıl olsa getirdikten sonra dışarı atacak halleri yok diye düşünüyor bence..

Babaya bak. Yillarca annen emekliligi alana kadar o ne yapmis? Kadinin ona baktigo yetmiyormus gibi simdi bir de halana baksin? Zaten kadin bu ugurda psikolojik olarak sağlığini yitirmis. Canini mi versin illa
Halam uzun süre başka bir şehirde yaşayan amcam ile kaldı,eşiyle sorun yaşadı,hatta büyük sıkıntılar yaşadılar.Maddi olarak da sorunlar baş gösterdi,amcam malesef kendini astı.Kaybettik.Annemlerin maddi anlamda sıkıntıları yok çok şükür ama ama annem bu durumu kaldıramaz gerçekten.İnsan korkuyor yani ister istemez..

Maddi durumlari iyiyse annen sayesinde iyi. Herkes yerini ve haddini bilmeli bence.

Baban da cok oluyor ama. Senelerce yan gel yat, asalak gibi karina yapis, emekliligini odettir, yetmiyor gibi kizkardesime bak. Yok yaa. Sansini zorlarsa sepetlesin evden gitsin kardes kardes yasayip gitsinler. Kadincagiz da bi rahat etsin.

+1
Ben olsam o kocayı evden atardım
5 paralık maddi manevi yararı yok zaten olmasa daha iyi

+1
Ben olsam o kocayı evden atardım
5 paralık maddi manevi yararı yok zaten olmasa daha iyi

Yani hakikaten, karisina gram saygisi yok, ne dusunur diyen yok, fikrini soran yok. Konu sahibi kusura bakmasin ama tam evden atilmalik adam. Annecigine cok uzuldum ama fazla sessiz kalmis.

Yani hakikaten, karisina gram saygisi yok, ne dusunur diyen yok, fikrini soran yok. Konu sahibi kusura bakmasin ama tam evden atilmalik adam. Annecigine cok uzuldum ama fazla sessiz kalmis.
Annem ile babam biz küçükken ayrıldı,tekrar barıştılar.15 yaşına kadar git gel yaptık anneanne - ev arası.
Olmayınca olmuyor kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…