Bir garip evliliğim

Başlangıç olarak çocukların etkilenmemesi adına verdiğiniz karar yerinde olmuş bence bilinçli ve duyarlı ebeveynler olarak sizleri açıkçası takdir ettim. Ancak bu şekilde devam etmesi çok da mümkün görünmüyor. Haftada bir gün sinema gecesi, pijama partisi yapacağız ayağına ufaktan alıştırma yaparak birbirleri ile etkileşimlerini arttırabilirsiniz aslında, hoşlandıkları ortak bir hobi, spor, aktivite varsa kursa gönderme de olabilir. Yaş aralıkları çok yakın aslında kanka dahi olabilirler :) sadece onlara alan yaratmayı deneseniz. Sözle hadi oğlum kaynaşın tarzı durumlar itici gelebilir onlara şimdi, hissettirmeden ortak bir paydada buluşabilecekleri bir şey lazım. Balık tutmak, kamp yapmak, bisiklet sürmek gibi.
Evet bunu defalarca yaptık..Neler neler...Kahvaltılar,bowling,denize gitmek,sinema,piknik..Çokta iyi zaman geçirdiler dediğiniz gibi kanka modundalar..Ama ta ki çocuk annesine dönene kadar :))Orda film bitiyor...

bence esinizi ve cocugunuzu bu durama alistirsaniz iyi olur .es kendi cocugunu haftasonu gorup annesine biraktiktan sonra diger 5 gün sizin yaniniza gelsin . bunu esinizden isteyin kendi cocugunuzuda bu durama adapte edin ancak oyle duzelir .haftasonuda herkes kendi cocuguyla takilir .oteki evi kapatma meselesine biseu diyemem oteki cocuk siz ve sizin cicuk varken beraber vakit gecirmek istemeyebilir . ama oteki gunlerde esiniz sizin oldugunuz eve gelmeli
Bence bunu kendi için ve çocuğu için yapmıyor..Yani hatta belki çok fesatça olacak ama ben şimdi gidersem yarın o da yalnız kalınca buraya gelmesi lazım diye düşünüyor olabilir..Bence onun çocuğu ve annesi tarafından bu istenmiyor ve bu yüzden de bana sen keyfine bak çocuklarınla zaman geçir diyor gelmiyor.Belki de kendi de rahat edemez...Bilmiyorum..

Merhabalar arkadaşlar,2.5 yıl süren arkadaşlığımız sonrasında ikinci evliliğimi yaptım..Benimde eşiminde çocukları var ilk evliliğimizden..Evlenmeden 1 yıl önce çocukları tanıştırdık..Gayet iyi kaynaştılar..Fakat her iki tarafta birlikte yaşama fikrine sıcak bakmadılar hiç bir zaman...Yani çocuklar buna hazır değildi.Bizde bu aşamada nikahı kıyalım ama çocuklarımızla beraber olduğumuz zamanlarda herkes kendi evinde çocuklarınla olsun diye kararı verdik nikahımızı yaptık...Çok garip gelecek ama çocuklar bundan mutlu oldular...Biz eşimle yeni bir ev aldık dayadık döşedik...Eşimin bekar iken kullandığı ev ise duruyor...Bu evde haftada 2 gün çocuğu ile beraber oluyor.Benim çocuklarımda benimle baş başa zaman geçirmek adına bu kararımıza saygı duyup hatta desteklediler bizi.Yani benim çocuklarımda babasında olduğu zamanlar beraber zaman geçiriyoruz..Arada hep beraber dışarıda program yapıyoruz çocuklarla..Bundan ötesi yok.Fazlasını arıyormuyum hayır aramıyorum ama bu düzende bir garip gelmiyor değil bana..Bu şekilde bir düzende çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum.İlerleyen zamanlarda çocuklar büyüdüğünde elbette evler birleşecek onlar uçup gidecek ama bu düzeni sağlamamız yılar sürecek sanırım.Bu da hem extra bir masraf hemde düzen içinde düzen getiriyor...Doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum ve bazen bunun zorluğunu çok yaşıyorum...Ne yapacağımı da bilmiyorum...
Sizin hafta içi çocuklarınızla olma imkanınız var,eşinizin de sadece hafta sonu görüşme imkanı var.Eger öyleyse siz ve eşiniz hafta içi sizin çocuklarınızla zaman geçirse, hafta sonuda siz,eşiniz ve onun çocuğu zaman geçirse daha mantıklı olmaz mıydı?Yani çocuklar yeni eşe de mi karşı?Nasıl başlarsa öyle gider.Şuan çocukları bu yeni duruma alıştıramazsaniz ve onları kaynastiramazsaniz ileride hiç bir zaman kabullenemezler.Bosanmissiniz tekrar yuva kurmak sizin de hakkınız.Hem ileride karşı tarafın eski eşi de evlenecek,sizin eski eşiniz de belki evlenecek.Sizler bu kadar ince düşünürken onlar bu fedakarlığı yapabilecekler mi sizce?Her iki tarafın çocukları da bir şekilde adapte olmaları gerekiyor artık.Siz duruma bir el atsanız?

Boyle mutluysaniz guzelde.. evlilik aksam beraber uyumak demektir.. yani evde bana gerektiginde yardim etmesi demektir.. ihtiyacim olunca yanimda yoksa neye yarar🙄 ha nice evliler var ki evliliginde yanliz bir gram yardim etmeyen o da ayri mevzu..yinede insan sevdiginden ayri olmak istemez diye dusunuyorum…

Yetiskin ve olgunsunuz ama, yaptığınızin bunla uyar bir tarafi yok. Dalgada geciyorsunuz ustelik ama durum gerçekten kötü. Sizin evlilik olayini anlamadan çıktığınız bu yolu geçtim, cocuklar icin tam bir kafa karistirici, hatta travmatik bir olay bu.

Etrafımdan gördüğüm duyduğum, boşanmalar olduğunda çocuklar sorun değil ama sadece öncelik onların oluyor. Ben de mesela boşanma aşamalarında gidip geldiğim için tabi büyük konuşmamak kaydıyla ( bir kızım var) evliliği kesinlikle kapattım diyorum. Çünkü biliyorum ki birini seversem acaba çocuğumu kabul eder mi nasıl olur aynı evde yaşasak tedirgin olur mu üzülür mü vs o manevi yükün altına kendimi sokamıyorum. Ama bu tamamen benim geçmişte aldığım yaralardan garanticiliğe bürünmektenn kaynaklı. Yoksa ikinci üçüncü evliliğini yapan çocuklarıyla yaşayan çok ailede var. Önemli olan anlaşabilmek ve ortak saygı elbette. Hayırlısı olsun hakkınızda...

Boyle mutluysaniz guzelde.. evlilik aksam beraber uyumak demektir.. yani evde bana gerektiginde yardim etmesi demektir.. ihtiyacim olunca yanimda yoksa neye yarar🙄 ha nice evliler var ki evliliginde yanliz bir gram yardim etmeyen o da ayri mevzu..yinede insan sevdiginden ayri olmak istemez diye dusunuyorum…
Biz yalnızca ikimiz olduğumuz zamanlarda elbette yalnızca beraber uyumuyoruz yanlış anladınız sanırım...Eşim bana yardım edecek bir durumu yok zaten çocuklar yok beraberken sadece baş başayız..Hım yardımdan kastınız ev işi vb ise bunları zaten ben akşama kadar evdeyim yapabiliyorum.Kendisi geldiği zamanlarda da birlikte herşeyi yaparız hatta bu konuda çok çok fazlasını yapar kısıtlı zamanlarda bile evin tüm işleri ile o ilgilenir tamirden perde takmaya bir sürü şeyi...Sevdiğinden ayrı kalmak derseniz o zaten tek sorunumuz ama çocuklar için mecburen...

Etrafımdan gördüğüm duyduğum, boşanmalar olduğunda çocuklar sorun değil ama sadece öncelik onların oluyor. Ben de mesela boşanma aşamalarında gidip geldiğim için tabi büyük konuşmamak kaydıyla ( bir kızım var) evliliği kesinlikle kapattım diyorum. Çünkü biliyorum ki birini seversem acaba çocuğumu kabul eder mi nasıl olur aynı evde yaşasak tedirgin olur mu üzülür mü vs o manevi yükün altına kendimi sokamıyorum. Ama bu tamamen benim geçmişte aldığım yaralardan garanticiliğe bürünmektenn kaynaklı. Yoksa ikinci üçüncü evliliğini yapan çocuklarıyla yaşayan çok ailede var. Önemli olan anlaşabilmek ve ortak saygı elbette. Hayırlısı olsun hakkınızda...
Cocuklarini kabul etmeyecekse zaten senide etmesin canim

Genelde 4 gün bazen 5 gün bendeler..Ama benim çocuklarım babalarına çok düşkün ve eski eşim kendi işini yaptığı için zaman sıkıntısı olmadığı için daha çok beraber olmak istiyor bende buna saygı duyuyorum..Evet dediğiniz doğru ikiye bölünüyor ama malesef boşanmış ailelerin çocuklarında düzen hep böyle olmak zorunda...
Tabii ki öyle oluyor ama benim.gördüğüm haftaiçi niryerdr haftasonu bir yerde oluyor. Okula giden cocuk için okul kıyafetini, kitaplarını vs haftaiçi ordan oraya götürmek zor olur çünkü

Yetiskin ve olgunsunuz ama, yaptığınızin bunla uyar bir tarafi yok. Dalgada geciyorsunuz ustelik ama durum gerçekten kötü. Sizin evlilik olayini anlamadan çıktığınız bu yolu geçtim, cocuklar icin tam bir kafa karistirici, hatta travmatik bir olay bu.
Size yorum bile yapmak istemiyorum gerçekten...Çok teşekkürler :)

Değişik bir durum gerçekten de, ortak bir çocuğunuz olursa ortalık karışır... şaka bi yana gerçekten dubleks bir evde ayrı katlarda yaşayıp en azından çocuklar uyuduktan sonra akşamı birlikte gecirebilirsiniz bence... haftada bir ortak akşam yemeği fln derken kabullenirler belki de çocuklar da...

Biz yalnızca ikimiz olduğumuz zamanlarda elbette yalnızca beraber uyumuyoruz yanlış anladınız sanırım...Eşim bana yardım edecek bir durumu yok zaten çocuklar yok beraberken sadece baş başayız..Hım yardımdan kastınız ev işi vb ise bunları zaten ben akşama kadar evdeyim yapabiliyorum.Kendisi geldiği zamanlarda da birlikte herşeyi yaparız hatta bu konuda çok çok fazlasını yapar kısıtlı zamanlarda bile evin tüm işleri ile o ilgilenir tamirden perde takmaya bir sürü şeyi...Sevdiğinden ayrı kalmak derseniz o zaten tek sorunumuz ama çocuklar için mecburen...
halinden memnun gibisin, sorun nedir o zaman?

Back
X