Bir garip evliliğim

Hem yaşadığınız bu durumlara tuhaf olduğunu kabul ederek burda fikir almak adına konu açmışsınız hem de farklı fikirlere "çocuklar için mecburen böyle" diye cvp vermişsiniz...Mecburenlik bi tarafı yok ama ben söyleyeyim sizin asıl sorununuz eşinizin eski eşi ve eşinizin ağırlığını koyamaması..Bütün bunlar eşiniz tarafından büyük oranda organize edilmiş ve ex eşinin hayatlarınızda rolü büyük...Eşinizin çocuğu sizle iyi vakit geçiyor ama annesine gidince başa sarıyorsunuz... Ex eş, çocugun sizin yeni aileye adapte olmasını istemiyor...2 yetişkin evlendiyse çocuklar bu yeni duruma adapte olacak, pedagog a gidebilirdiniz mesela ve eşiniz bu durumdan bu kadar niye memnun ki? Olgunluk , evlenip hala bekar evinde yalnıZ kalmak mı? Siz nikah kıymışsınız ama evliliğinizi kimse tanımamış , kabul etmemiş....Bu şekilde herkes birbirini yok sayarak at gözlüğü takarak yaşarsa yıllarca bu duruma katlanacaksanız nikahın mantığı da yok

Öncelikle sizin dışınızda insanların durumu tuhaf karşılamaları, eski eşlerin sorun çıkarmaları gibi bahane ve nedenleri kaldırıp kapı dışarı atın. Bu sizin evliliğiniz ve başkalarını memnun etmeniz gerekmiyor

Bu durumu istiyorsanız, memnunsanız bizim de tarzımız bu, hatta birbirimizi özlüyoruz ve bize iyi geliyor diyorsanız herkesle aynı fabrika ürünüymüşçesine aynı hayatı yaşamak zorunda değilsiniz

Ama bundan memnun değilseniz ki, yazdıklarınızda yaşadıklarınızı gariosediğiniz gibi bir gerçek var, bu durumda önceliğiniz evliliğiniz olacak şekilde düzenleyin.

Öncelik evliliğiniz olsun çünkü bu durum çocuklarınızın tercihine bırakılacak bir konu değil. Çünkü evlilik bir çocuk oyunu değil Siz evleri birleştirin ve çocuklar açısından oluşan sorunları oluştukça çözün.

Gerekiyorsa daha büyük bir eve çıkın, çocuklar için (toplamda kaç adet olduklarını pek anlayamadım ama) büyük bir sevinç ve neşe ile ayrı ayrı odalar hazırlayın çocuklarla birlikte. Kapılarına isimlerini ve en çok sevdiği figürleri asın mesela

Ve herkes bir araya geldiğinde bir günü tümden gezme, eğlenme, yeme içme, oyun, şamata günü yapın. Zaten yapıyoruz demeyin aynı evde bir araya gelince mutlaka yapın ki. Bir arada olmak deyince gülmek gelsin akıllarına. İlle de yanlız kalmak istediklerinde zaten kendi özel alanlarına çekilecekleri odaları olacak

Evleri birleştirmek için çocukların ya da eski eşin düşünce ve tavırlarından ilham almayın. Mevcut durumunuza uyum sağlaması gereken onlar olunca emin olun fazlaca direnmeyecekler

Anne olduğum için herşeyimden ödün verdim çocuklarım için...
tamam bu kadar.çocuklar böyle mutlu ve rahatsa milletin 2 dk lık dedikodusundan korkmayın.
laf atan mı oldu , çocuklarım için herkesi silerim diyin. ben annesiyim tabiki evladım önemli olacak diyin.

Hem yaşadığınız bu durumlara tuhaf olduğunu kabul ederek burda fikir almak adına konu açmışsınız hem de farklı fikirlere "çocuklar için mecburen böyle" diye cvp vermişsiniz...Mecburenlik bi tarafı yok ama ben söyleyeyim sizin asıl sorununuz eşinizin eski eşi ve eşinizin ağırlığını koyamaması..Bütün bunlar eşiniz tarafından büyük oranda organize edilmiş ve ex eşinin hayatlarınızda rolü büyük...Eşinizin çocuğu sizle iyi vakit geçiyor ama annesine gidince başa sarıyorsunuz... Ex eş, çocugun sizin yeni aileye adapte olmasını istemiyor...2 yetişkin evlendiyse çocuklar bu yeni duruma adapte olacak, pedagog a gidebilirdiniz mesela ve eşiniz bu durumdan bu kadar niye memnun ki? Olgunluk , evlenip hala bekar evinde yalnıZ kalmak mı? Siz nikah kıymışsınız ama evliliğinizi kimse tanımamış , kabul etmemiş....Bu şekilde herkes birbirini yok sayarak at gözlüğü takarak yaşarsa yıllarca bu duruma katlanacaksanız nikahın mantığı da yok
Teşekkürler.

Öncelikle sizin dışınızda insanların durumu tuhaf karşılamaları, eski eşlerin sorun çıkarmaları gibi bahane ve nedenleri kaldırıp kapı dışarı atın. Bu sizin evliliğiniz ve başkalarını memnun etmeniz gerekmiyor

Bu durumu istiyorsanız, memnunsanız bizim de tarzımız bu, hatta birbirimizi özlüyoruz ve bize iyi geliyor diyorsanız herkesle aynı fabrika ürünüymüşçesine aynı hayatı yaşamak zorunda değilsiniz

Ama bundan memnun değilseniz ki, yazdıklarınızda yaşadıklarınızı gariosediğiniz gibi bir gerçek var, bu durumda önceliğiniz evliliğiniz olacak şekilde düzenleyin.

Öncelik evliliğiniz olsun çünkü bu durum çocuklarınızın tercihine bırakılacak bir konu değil. Çünkü evlilik bir çocuk oyunu değil Siz evleri birleştirin ve çocuklar açısından oluşan sorunları oluştukça çözün.

Gerekiyorsa daha büyük bir eve çıkın, çocuklar için (toplamda kaç adet olduklarını pek anlayamadım ama) büyük bir sevinç ve neşe ile ayrı ayrı odalar hazırlayın çocuklarla birlikte. Kapılarına isimlerini ve en çok sevdiği figürleri asın mesela

Ve herkes bir araya geldiğinde bir günü tümden gezme, eğlenme, yeme içme, oyun, şamata günü yapın. Zaten yapıyoruz demeyin aynı evde bir araya gelince mutlaka yapın ki. Bir arada olmak deyince gülmek gelsin akıllarına. İlle de yanlız kalmak istediklerinde zaten kendi özel alanlarına çekilecekleri odaları olacak

Evleri birleştirmek için çocukların ya da eski eşin düşünce ve tavırlarından ilham almayın. Mevcut durumunuza uyum sağlaması gereken onlar olunca emin olun fazlaca direnmeyecekler
Teşekkür ederim ...

Bitmek bilmeyen nafaka mahkemeleri var..Hala da sürüyor biri bitiyor biri başlıyor..Benim öyle bir sorunum hiç olmadı.Boşandık ve bitti...İlk eşim benimle uğraştı ilk zamanlar tabi ki klasik dediğiniz gibi ama sonrasında bitti...Şuanda sorunsuz devam eden beraber hareket ettiğimiz (çocukların okul vb durumları) bir iletişimimiz var...
Nafakayı verecek bitecek o zaman. Zaten Mahkeme aykırı bir nafaka bağlamaz. Sizin çocuğunuz adına sevindim piyon olmayacak.

Nafakayı verecek bitecek o zaman. Zaten Mahkeme aykırı bir nafaka bağlamaz. Sizin çocuğunuz adına sevindim piyon olmayacak.
Nafakayı fazlasıyla veriyor (aylık 7.000) .Ortak olan mal davaları vb devam ediyor..Mahkemenin verdiğinin fazlasını istiyor ve bunun için yetmiyor diye çocuğu kullanıyor..

Ben bu düzenin çocukların iyiliği için değil "eşiniz de öyle istediği için" sürdürüldüğünü düşünüyorum.Öbür yandan sürekli "çocuklar" lafı geçiyor ancak ikinizin de birer çocuğu olduğunu yazmışsınız.Bu evliliğinizden ortak çocuğunuz var mı?

yaşadığım sehirde hemen hemen yüzde yetmiş neredeyse her apartmanın son katları dubleks yapılmış . Kaynana ile.oturma durumları çok olan bir.il olduğu için .5+1 6+1 büyük evler ve her iki kattada ayrı giriş mevcut . Her iki kattada tuvalet banyo var ve üst katta açık mutfak da var .Yukarisi 1 oda birnbuyuk salon ve şirin bir cam balkondan ibaret .cuma günü bir arkadasima gidince evini gezdim gördüm hatta bugün.pazar olunca balkonda otururken kendim için eğer ikinci evliliğimi yaparsam bunun mantıklı olabileceği aklimdan geçti . Mesela üst kata esinizle yatak odanızı ve kütüphaneli bir oturma odası yada çalışma odası gibi birnyer döşeyip akşam yemeginden sonra huzurla cam balkonda eşinizle kahve yudumlayabilirisniz. Yemekler ortak olur bir tencere kaynar istemeyen ayrida yiyebilir cocuklarin odaları aşağıda mutfak aşağıda salon aşağıda ...sonra herkes kendi katinda takılır bana mantıklı geldi. Bosandiktan sonra psikologa gitmiştim adam prof du kendi hayatını bitirme sonuçta sende bir defa hayata geliyorsun yavrular misafir yarın zamanı gelince uçup gidecekler demisti

yorumların hepsini okuyamadım fakat siz bu düzeni çocuklar büyüyüp, kendi düzenleri olana kadar devam ettirecek misiniz? çünkü bu durumda en mutsuz siz görünüyorsunuz. eğer bir kaç sene daha böyle gidip, yok ya olmuyor aynı evde olalım diyecekseniz şu an çocukları bir pedagog yardımıyla buna hazırlayıp bu yaşlarda hep birlikte yaşamaya başlayın derim. ileride onlar da çıkıp biz istemiyoruz, böyle alıştık demesin diye. çocuğum yok belki o yüzden anlamıyorum. fakat mutluysanız kimsenin dediğini önemsemeden bu şekilde yaşayın

Merhabalar arkadaşlar,2.5 yıl süren arkadaşlığımız sonrasında ikinci evliliğimi yaptım..Benimde eşiminde çocukları var ilk evliliğimizden..Evlenmeden 1 yıl önce çocukları tanıştırdık..Gayet iyi kaynaştılar..Fakat her iki tarafta birlikte yaşama fikrine sıcak bakmadılar hiç bir zaman...Yani çocuklar buna hazır değildi.Bizde bu aşamada nikahı kıyalım ama çocuklarımızla beraber olduğumuz zamanlarda herkes kendi evinde çocuklarınla olsun diye kararı verdik nikahımızı yaptık...Çok garip gelecek ama çocuklar bundan mutlu oldular...Biz eşimle yeni bir ev aldık dayadık döşedik...Eşimin bekar iken kullandığı ev ise duruyor...Bu evde haftada 2 gün çocuğu ile beraber oluyor.Benim çocuklarımda benimle baş başa zaman geçirmek adına bu kararımıza saygı duyup hatta desteklediler bizi.Yani benim çocuklarımda babasında olduğu zamanlar beraber zaman geçiriyoruz..Arada hep beraber dışarıda program yapıyoruz çocuklarla..Bundan ötesi yok.Fazlasını arıyormuyum hayır aramıyorum ama bu düzende bir garip gelmiyor değil bana..Bu şekilde bir düzende çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum.İlerleyen zamanlarda çocuklar büyüdüğünde elbette evler birleşecek onlar uçup gidecek ama bu düzeni sağlamamız yılar sürecek sanırım.Bu da hem extra bir masraf hemde düzen içinde düzen getiriyor...Doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum ve bazen bunun zorluğunu çok yaşıyorum...Ne yapacağımı da bilmiyorum...
Ben anlamamış olabilirim belki ama merak ettim şuan..Normalde siz çocuklarınızla mı yaşıyorsunuz?? Yani babalarında olduğu zaman birlikte zaman geçiriyoruz eşimle demişsiniz.. Haftasonları mı çocuklar babalarına gidiyor??? Bunu merak ettim.. Bu durumda eşinizle sadece Haftasonları birlikte olabiliyorsunuz??

Ama her ne olursa olsun ikinizi de tebrik ediyorum.. Çocuklarınıza bu kadar kıymet vermeniz harika birşey.. Herkes memnunsa bence sorun yok gibi.. Dha önce hiç böyle birşey görmedim ama ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti.. Aşık olmuşsunuz, çocuklarınızın varlığı evliliğinize engel olmamış herkesi mutlu edecek bir çözüm bulmuşsunuz bravo valla ☺️

Merhabalar arkadaşlar,2.5 yıl süren arkadaşlığımız sonrasında ikinci evliliğimi yaptım..Benimde eşiminde çocukları var ilk evliliğimizden..Evlenmeden 1 yıl önce çocukları tanıştırdık..Gayet iyi kaynaştılar..Fakat her iki tarafta birlikte yaşama fikrine sıcak bakmadılar hiç bir zaman...Yani çocuklar buna hazır değildi.Bizde bu aşamada nikahı kıyalım ama çocuklarımızla beraber olduğumuz zamanlarda herkes kendi evinde çocuklarınla olsun diye kararı verdik nikahımızı yaptık...Çok garip gelecek ama çocuklar bundan mutlu oldular...Biz eşimle yeni bir ev aldık dayadık döşedik...Eşimin bekar iken kullandığı ev ise duruyor...Bu evde haftada 2 gün çocuğu ile beraber oluyor.Benim çocuklarımda benimle baş başa zaman geçirmek adına bu kararımıza saygı duyup hatta desteklediler bizi.Yani benim çocuklarımda babasında olduğu zamanlar beraber zaman geçiriyoruz..Arada hep beraber dışarıda program yapıyoruz çocuklarla..Bundan ötesi yok.Fazlasını arıyormuyum hayır aramıyorum ama bu düzende bir garip gelmiyor değil bana..Bu şekilde bir düzende çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum.İlerleyen zamanlarda çocuklar büyüdüğünde elbette evler birleşecek onlar uçup gidecek ama bu düzeni sağlamamız yılar sürecek sanırım.Bu da hem extra bir masraf hemde düzen içinde düzen getiriyor...Doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum ve bazen bunun zorluğunu çok yaşıyorum...Ne yapacağımı da bilmiyorum...
Çocuğunuza söz verdiğiniz için onun düzenini bozmak istemiyorsunuz ama bu karardan pişman da olmuşsunuz gibi. Hafta içi kendinizi yalnız hissediyorsunuz muhtemelen. Erkek çocuğu sonuçta daha bireysel yaşıyordur ve siz de eşinize ihtiyaç hissediyorsunuz. Bu gayet normal. Yavaş yavaş çocuğunuz da evdeyken eşiniz size yemege gelsin. Sonra kalmaya başlasın. Güzel vakit geçirirseniz çocuğunuz bunu garipsemez. Ve sizi mutlu gördüğü için rahatsız olmaz. Bunu biraz geniş vakte yayın ama. Mesela 3unuz gezmeye gidin geç gelince sizde kalsın eşiniz. Sonrasinda birlikte yasamaya başlarsınız esiniz hafta sonları evine gider. Isterse esinizin çocuğu da katılır istemezse katılmaz. Çocuğunuzun erkek olması çok büyük avantaj ve eşinizin çocuğunun devamli onda olmamasi da. Bunlari degerlendirin. Bir de kimsenin ne düşüneceğini takmayın lütfen insanlar iyi şeyde de konuşuyor kötüde de. Siz kendinizi ve çocuklarınızı düşünün sadece. Kimse başına gelmeden anlayamaz. Konuştukları başına gelince en alasını yaparlar. Siz eşinize ihtiyaç duyuyorsunuz belli ki. Buna odaklanin, çözüme daha kolay ulaşırsınız

Benim oğlum 13 yaşında tam ergenlik çağında..2.5 sene beraber olunca tabi ki bilmeme şansı yoktu.Sanırım kendimi sorumlu hissettim bu aşamada.Yani biz beraber kalıyoruz ama eşimle gibi bir psikoloji anlatamıyorum şuanda çok farklı bir duygu...Bu yüzden nikahı isteyen ben oldum eşimde üzülmemem için destekledi tamam dedi..Dediğiniz doğru yasal sevgili mi olduk nedir anlamadım...
Diğer konunuzda iki kızım var demişsiniz. Burada da oğlum 13 yaşında demişsiniz. İki oğlunuz mu var iki kızınız mı ? Yanlış mı yazdınız anlamadım. Zaten konunuzda kafam iyice karıştı. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

Bence önemli olan sizin ne istediğinizi ve eşinizin ne istediği. Sadece çocuklar mutlu olsun diye bölük pörçük yaşamak doğru değil. Çocuklar da yeri gelince yeni durumlara adapte olmayı bilmeli. Sadece çocuk ve eş arası şiddetli problem varsa ve ayrı ev son çare ise belki düşünülebilir. Diğer bir durum da ikiniz de böyle sevgili tarzı evliliği seviyorsunuz o da olabilir. Ama bu sizin kararınız olmalı, çocuğunuzun değil. Çocuğunuz İçin bu kadar fedakarlık yapmak onu da kaldıramayacağı bir yükün altına sokabilir bence

Evet bunu defalarca yaptık..Neler neler...Kahvaltılar,bowling,denize gitmek,sinema,piknik..Çokta iyi zaman geçirdiler dediğiniz gibi kanka modundalar..Ama ta ki çocuk annesine dönene kadar :))Orda film bitiyor...

Başlangıç için güzel bir yol izlemişsiniz
Ama sürekli böyle olmamalı
Evlilik birliği denilen bir kavram var, bu şekilde eşinizle aile olamazsınız
Eski eşin hassasiyetleri kendisini bağlar, yerinizde olsam evi teke düşürür, şartlar bu derdim
Çocuklara gerekli hassasiyet gösterilmiş, kimse incitilmemiş ama bu kadarı yeterlidir, ömür boyu çocukların ya da eski eşin isteğine uyarak yaşayamazsınız, bir noktada kendi hayatınız olmalı, madem evlendiniz bu evliliği de yaşamanız gerek. Aile olmak karşılıklı fedakarlık istiyor, çocuklarda ebeveynlerinin şartlarına uyabilmeli artık, alışma sürecinde yeterince anlayışlı davranmışsınız zaten, bundan sonrası zarar getirir bence

Back
X