Bir garip evliliğim

Benim oğlum 13 yaşında tam ergenlik çağında..2.5 sene beraber olunca tabi ki bilmeme şansı yoktu.Sanırım kendimi sorumlu hissettim bu aşamada.Yani biz beraber kalıyoruz ama eşimle gibi bir psikoloji anlatamıyorum şuanda çok farklı bir duygu...Bu yüzden nikahı isteyen ben oldum eşimde üzülmemem için destekledi tamam dedi..Dediğiniz doğru yasal sevgili mi olduk nedir anlamadım...
2019 Aralık'ta konu açtığınız oğlu olan beyefendiyle mi evlendimiz?Bı de o konuda 2 kızım var demişsiniz burda 13 yaşında oğlum var yazmışsınız🙄

bana hiç mantıklı gelmedi. başta çocukları alıştırmak için geçici süreyle tamam ama evlilik böyle bir şey değil. bir noktada çocukların da sizin kararınızı kabullenmeleri gerekiyor. bu şekilde çok kafa karıştırıcı onlar için de. süreç uzadıkça kabullenmeleri daha zor olacak bence. bir yerden başlamanız lazım.

Eski konunuza da bakınca bu ayrı ev fikrini kendi çocuklarınız için değil eşiniz ve onun çocuğu için kabul ettiniz ya da böyle bir öneri sundunuz. Çünkü öbür türlü birarada yaşamayi kabul edip sizinle evlenmeyecekti eşiniz.

Şart mıydı bu evlilik cidden? Kendinizi anlamsız bir konuma düşürmüşsünüz.

Son düzenleme:
Eski konunuza da bakınca bu ayrı ev fikrini kendi çocuklarınız için değil eşiniz ve onun çocuğu için kabul ettiniz ya da böyle bir öneri sundunuz. Çünkü öbür türlü birarada yaşamayi kabul edip sizinle evlenmeyecekti eşiniz.

Bende bunu dusunuyorum😐 cunku adamin cocugu degisiyormus annesine gittigi her seferinde..ve adam hayatindan gayet memnun..konu sahibi degil yoksa konu acmazdi herhalde.. ama bunu burdakiler soyleyince: kendileri yapamiyor ama yapanada tu kaka kaka diyorlar dedi dun.. bu konu acanlarida anlamiyorum artik ben burda..

Merhabalar arkadaşlar,2.5 yıl süren arkadaşlığımız sonrasında ikinci evliliğimi yaptım..Benimde eşiminde çocukları var ilk evliliğimizden..Evlenmeden 1 yıl önce çocukları tanıştırdık..Gayet iyi kaynaştılar..Fakat her iki tarafta birlikte yaşama fikrine sıcak bakmadılar hiç bir zaman...Yani çocuklar buna hazır değildi.Bizde bu aşamada nikahı kıyalım ama çocuklarımızla beraber olduğumuz zamanlarda herkes kendi evinde çocuklarınla olsun diye kararı verdik nikahımızı yaptık...Çok garip gelecek ama çocuklar bundan mutlu oldular...Biz eşimle yeni bir ev aldık dayadık döşedik...Eşimin bekar iken kullandığı ev ise duruyor...Bu evde haftada 2 gün çocuğu ile beraber oluyor.Benim çocuklarımda benimle baş başa zaman geçirmek adına bu kararımıza saygı duyup hatta desteklediler bizi.Yani benim çocuklarımda babasında olduğu zamanlar beraber zaman geçiriyoruz..Arada hep beraber dışarıda program yapıyoruz çocuklarla..Bundan ötesi yok.Fazlasını arıyormuyum hayır aramıyorum ama bu düzende bir garip gelmiyor değil bana..Bu şekilde bir düzende çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum.İlerleyen zamanlarda çocuklar büyüdüğünde elbette evler birleşecek onlar uçup gidecek ama bu düzeni sağlamamız yılar sürecek sanırım.Bu da hem extra bir masraf hemde düzen içinde düzen getiriyor...Doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum ve bazen bunun zorluğunu çok yaşıyorum...Ne yapacağımı da bilmiyorum...
Uzun evliliğin sırrını bulmussun ablacım,hic bozma aynen devam:)

Bir arada yaşamayı,düzen bozmayı çocuklar istemedi dediğim gibi ben ya da eşim değil.İki tarafında çocukları istemedi...Eşim evlenmeden alınan mal mülkü benim üzerime yaptığı için ben hak geçmesin diye evlenmeyi istedim çok özel olduğu içinde paylaşmadım burda:)Bunun dışında yaz aylarında beraber yapılacak tatiller (Konaklamalı) vb gibi durumlarda çocuklara karşı daha etik olacağını düşündüğüm için bu nikah oldu...Bu ve buna benzer bir sürü sebep var...Umarım şimdi anlatabilmişimdir..

Bende bunu dusunuyorum😐 cunku adamin cocugu degisiyormus annesine gittigi her seferinde..ve adam hayatindan gayet memnun..konu sahibi degil yoksa konu acmazdi herhalde.. ama bunu burdakiler soyleyince: kendileri yapamiyor ama yapanada tu kaka kaka diyorlar dedi dun.. bu konu acanlarida anlamiyorum artik ben burda..

Malesef adam gayet memnun değil en azından haftada 2 gün kaldığı bir eve 5.000 lira harcadığı için en başta...Kendileri yapamıyor diye bir cümleyi nerde kullanmışım atarmısınız? Cidden merak ettim.Burda bahsettiğim toplum baskısıydı.Neden evlenmiyorsunuz gibi sorulardan bahsediyorum.Evlenince de böyle düzen olur mu sorularından bahsettim...

bana hiç mantıklı gelmedi. başta çocukları alıştırmak için geçici süreyle tamam ama evlilik böyle bir şey değil. bir noktada çocukların da sizin kararınızı kabullenmeleri gerekiyor. bu şekilde çok kafa karıştırıcı onlar için de. süreç uzadıkça kabullenmeleri daha zor olacak bence. bir yerden başlamanız lazım.

Elbette ömürlük sürecek bir durum değil.Ama en azından uzun bir süre bu şekilde devam etmek durumunda sanırım...

Tüm sayfaları okuyamadım ama sizin sorunuzu açık okudum..
Çocuklar için girdiğiniz bu fedakarlığa çok saygı duydum ama bu sağlıklı bir evlilik olmaz ve bir süre sonra uzaklaşma yabancılaşma riski taşır...Evliliğin kendine has dokusuna pek uymuyor etrafı boşverin ama evliliğin doğasına aykırı bir kere..
Çocukları bu duruma alıştırmak biraz zor olsa da daha iyi olmaz mı? Psikolojik destek sizin özeniniz vs bir yol alınamaz mı hep brilikte olabileceğiniz bir duzende....

Elbette ömürlük sürecek bir durum değil.Ama en azından uzun bir süre bu şekilde devam etmek durumunda sanırım...
2019 da oğlunun davranışlarından şikayet ettiğiniz beyefendi mi bu sevgili konu sahibi?Bı de 13 yaşında oğlum var yazmışsınız bı yerde, başka bı yerde iki kızım var diosunuz hangisi doğru benim kafam karisti

Kızınız ya da oğlunuz var önemi yok.Belki de kim olduğu anlaşılmasın diye yazmış olabilirsiniz bilemiyorum konu bu değil zaten neden sorgulandığını da anlamadım zaten..Konunuzu okudum.Evet çocuklar için çok güzel bir şey düşünmüş olabilirsiniz ama uzun vadede bu sizi yorar ve bıktırır bence...Sevgili olmakta böyle birşey değil karı koca olmakta...Bence bu işi düzene koyup tek bir düzene geçmek ve yazdığınız gibi dublex bir ev fikrini eşinize bildirmeniz bu yolda ilerlemeniz çok daha hayrınıza...Hakkınızda hayırlısını diliyorum...

2019 da oğlunun davranışlarından şikayet ettiğiniz beyefendi mi bu sevgili konu sahibi?Bı de 13 yaşında oğlum var yazmışsınız bı yerde, başka bı yerde iki kızım var diosunuz hangisi doğru benim kafam karisti
Eşinin oğlu ergenlik çağında arkadaşım ben öyle anladım...Hepsi çocuğumuz sayılır farketmez...

Bir arada yaşamayı,düzen bozmayı çocuklar istemedi dediğim gibi ben ya da eşim değil.İki tarafında çocukları istemedi...Eşim evlenmeden alınan mal mülkü benim üzerime yaptığı için ben hak geçmesin diye evlenmeyi istedim çok özel olduğu içinde paylaşmadım burda:)Bunun dışında yaz aylarında beraber yapılacak tatiller (Konaklamalı) vb gibi durumlarda çocuklara karşı daha etik olacağını düşündüğüm için bu nikah oldu...Bu ve buna benzer bir sürü sebep var...Umarım şimdi anlatabil
Malesef adam gayet memnun değil en azından haftada 2 gün kaldığı bir eve 5.000 lira harcadığı için en başta...Kendileri yapamıyor diye bir cümleyi nerde kullanmışım atarmısınız? Cidden merak ettim.Burda bahsettiğim toplum baskısıydı.Neden evlenmiyorsunuz gibi sorulardan bahsediyorum.Evlenince de böyle düzen olur mu sorularından bahsettim...
Çocukların gözünde evliliği nasıl konumlandırdığınızın farkında mısınız peki?

Sizin çocuklarınıza kesinlikle eşinle aynı evde kalmak istemiyoruz mu dediler? Yoksa eşinizin çocuğuyla arası bozulur diye korktuğu için beraber yaşama fikrine uzak kalınca sizde çocuklarının tereddütlerinin üzerine gitmemeyi mi tercih ettiniz?
Beraber yaşamak için çocukları cezbedecek şeyler yapın, ortam hazırlayın diye yazılan mesajlara birşey yazmamissiniz çünkü eşinizden böyle birşeyin onayının geçmeyeceğini biliyorsunuz.

Ayrıca esinizin bu düzenden tek memnun olmama sebebi maddiyat sanırım çünkü diğer mesajlarınızda hiç şikayetçi olmadığını, yalnızlığı sevdiğini, çocuklarinizla birardayken hiç geleyim mi diye sormadığını siz yazdınız.

Evlenmeden malı mümkün sizin üzerinize yapılması evlilik için bir sebep değil ayrıca, onun sebebi eski eşle bitmeyen maddi hesaplaşmalar, malı mülkü üzerinden nafaka artırmaya gidilmesi, muhtemelen, ailesinden başka birinin üzerine de yapabilirdi pekala bu.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar...Kiminiz bu düzenin çok başarılı olduğunu,saygı duyduğunu ve tebrik ettiğini söylerken kiminizde bunun külliyen yanlış olduğunu söyledi.Kimisi evliliğin sırrının bu olduğunu,kimisi kimseyi ilgilendirmediğini,kimisi de biz mutlu olduğunu söyledi.Zaten yakın çevrem ve dostlarımda da aynen bunları yaşıyorum...Burda olduğu gibi kimisi çok muhteşem bulurken kimisi de doğru bulmuyor..Sanırım herkesin doğrusu kendine olmalı..Zaman ne gösterirse onu yaşayacağız...Çok teşekkürler herkese...

Çok iyi yapmışsınız diyemeyeceğim ben.Evlilik kurumunun doğasına aykırı bir durum.Çocuklar mutlu görünse de, aslında onlar için de sağlıklı değil. Boşanmak da tekrar evlenmekte doğal şeyler ve çocuklar bu sürece ama kolay ama zor adapte olmak durumunda.
Hemen şimdi bu konuda bir değişiklik yapmazsanız ilerde çok daha zor olacak.10 yıl demişsiniz ama o bile iyimser bir süre bence...Emeklilikte mi birlikte yaşamayı planlıyorsunuz ?

Çocukların gözünde evliliği nasıl konumlandırdığınızın farkında mısınız peki?

Sizin çocuklarınıza kesinlikle eşinle aynı evde kalmak istemiyoruz mu dediler? Yoksa eşinizin çocuğuyla arası bozulur diye korktuğu için beraber yaşama fikrine uzak kalınca sizde çocuklarının tereddütlerinin üzerine gitmemeyi mi tercih ettiniz?
Beraber yaşamak için çocukları cezbedecek şeyler yapın, ortam hazırlayın diye yazılan mesajlara birşey yazmamissiniz çünkü eşinizden böyle birşeyin onayının geçmeyeceğini biliyorsunuz.

Ayrıca esinizin bu düzenden tek memnun olmama sebebi maddiyat sanırım çünkü diğer mesajlarınızda hiç şikayetçi olmadığını, yalnızlığı sevdiğini, çocuklarinizla birardayken hiç geleyim mi diye sormadığını siz yazdınız.

Evlenmeden malı mümkün sizin üzerinize yapılması evlilik için bir sebep değil ayrıca, onun sebebi eski eşle bitmeyen maddi hesaplaşmalar, malı mülkü üzerinden nafaka artırmaya gidilmesi, muhtemelen, ailesinden başka birinin üzerine de yapabilirdi pekala bu.

Aileden başka birinin üzerine yapmayı eşim istemedi...Bunu bende teklif ettim emin olun..Yarın öbürgün bana birşey olsa insan hali bütün herşeyin benim çocuklarıma kalacak olması da beni rahatsız etti..İnsan hali sonuçta...Elbette ki maddi hesaplaşmalar bende zaten bunu yazmıştım siz bulmuş gibi yazmanızda çok manidar olmuş gerçekten:)))

Evet eşimle aynı evde kalmak istemediler böyle benimle baş başa daha mutlu olduklarını sürekli bu düzene girmek istemediklerini belirttiler...

Tek memnun olmama sebebi bu değil elbette kendi evinde kaldığı zaman giyecek kıyafeti olmaması(tüm eşyaları burda)yemek içmek temizlik vb vb gibi bir sürü ayağı var elbette bu işin...Yalnızlığı bende seviyorum ama kalamıyorum vaktim yok bunda anormal bir durum yok bence...Ben onun kişilik yapısını ifade ettim ..

Back
X