Bir garip GÜN... Bir bakınız...

Çok yorulduğunu düşünmüyorum. Zaten bi çeşit pasta yapmış birde çay.. zaten herkes arkadaşı, çoğunun çayını kendisinin aldığına, bulaşıklara da yardım ettiklerine eminim. Defalarca misafir ağırlamama, çeşit çeşit ikram hazırlamama rağmen geç gelen insana çay yapar tekrardan tabak hazırlarım. Aynı şekilde bende beklerim. Bence de bi daha gitmeyin..

Bazı arkadaşlar seni arar hatasını anlar demişler di
Ben tabii öyle birşey beklemedim hiç ve de yanılmadım.

Esiyle problemi vardir belki kadının o an düşünememistir. Bir olayla hüküm vermeyin hemen. Dünya hali kimin ne derdi var bilemiyoruz.

Hem çalışmak hem güne katilmak senin için zor olsa gerek :(
Yorgun yorgun anlami da kalmaz pek gibi.
Ama komşunun yaptığı çok ayıp. Resmen seni görmezden gelmiş. Bence akşam olduğu için eşi gelir diye hemen gitsinler gözüyle bakmış.
Birde hic sorulur mu? Istiyor musun bir sey diye ?
Kadin oraya ne diye geldi sanki. Insanlar şaşırmış artık. Ben olsam katilmazdim.

Biraz espritüel olarak bu tür durumlarda hem durumunuzu kurtarın hemde işi eğlenceye vurun.
"Ayşe hanımcım tabağım mutfakta mı kaldı açlıktan öldüm gıı getir gari,dur bende sana yardım edeyim tüm gün yorulmuşsundur."
"Ay cay da bitmiş Ayşe hanım azıcık su mu koysak üstüne var mı yoksa mutfakta cay, baya üşüdüm."
"Hanımlar burada ben hazır getiriyorum diye kusura bakmıyorsunuz değil mi?calışıyorum çok yoğunum yorgun oluyorum,bu ortamdan da ayrılmak istemiyorum."
Emin ol bunlar olumlu tepkiler getirecek şeyler..

Gün yaptıgınıza göre bu kişilerle belli samimiyetiniz vardır.
Tabak yapayımmı demiş çay istemişsiniz siz gelene kadar bitmiş demekki çayıda sevmem diyorsunuz rica etseydiniz çay bitmiş üşüdüm bi kahve yaparmısın diye.
Börek ye demişler yememişsiniz,siz tabak isteseydiniz kadında hazırlamayacak degildi.
Bana biraz insanların içinizi okumasını bekliyorsunuz gibi geldi.

Evin sahibi tabak yapayım mı dedi çok üşüdüm çay ver dedim.1 bardak çay içtim kızlarla öteberi sohbet ettim çayım bitti bekliyorum devamı yok.kalkıp baktım.
Sobanın üstünde ki çay bitmiş.
Mutfağa gittim o da bitmiş. Hani kendim koyacaktım.
Masada kurabiyeler vardı bikaçtane yedim.ev sahibine de eline sağlık dedim.(ama iş çıkışı olduğu için çok açtım)
Kızlar dedi sana börek ayırdık yesene.
Ev sahibine de dediler tabak hazırla.
Arkadaşım gördü yüzüm asık sordu bende çay bitmiş öok çok üşüdüm dedim.kahve yapayım Vs dedi.
Oturdedim sen ev sahibi değilsin.
Baya bi bekledim yani 2nci çayı soran veya bir ihtiyaç ım varmı soran olmadı.kısaca ev sahibi çok ilgisizdi.bende hiç.çay sevmem ama üşüdüm ya çok yürüdüm çünkü.
Neyse paraları verdim.kızlar 5 te kalkıyor du bende onlarla hazırlandım çıktım.
Sokağa inince böreği yapan kız sitemle lütfedip böreği yemedin Vs dedi.
Bende ikram edilmeyen şeyi yiyemem heralde dedim.Anladılar tabi olayı.
Diğerleri de kasti yapmsmıştır çok yoruldu Vs vs dediler.yorum yapmadım.
Mutfakta herşeyden fazla fazla kalmıştı.
Yanlış anlaşılmasın aç gözlü biri değilim
Ama hani kötü hissettim ve biran önce o ortamdan çıkmak istedim.
Ben zaten her gün e gidebilen biri değilim parasını yolluyorum çoğu zaman.
Bidaha gün başka bşr arkadaşımızda olacak ama gitmek hiç içimden gelmiyor. Çünkü zaten geç gittiğim için hem muhabbet edemedik bir doğru.hemde böyle oldu.
Sizce ben haksız mıyım....
İyide ev sahibi tabak yapayımmı demiş siz istememişsiniz yanlış mı anladım

Back
X