Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

Ben de veririm, severim paylaşmayı mutfakta ihtiyaç oluyor bazen bebeğiyle her an çıkamıyor olabilir.

Eşin çok katı bence, ekmek harici verme ne demek. Belki biraz soğuk davransan anlarım da 1 yumurtan var mı dese, yok diyemem varsa nasıl denir ki.

Evine gitme olayı bence de gereksiz. Sana bırakabilir 10 dk lık bakmaya.

Kadıncağız yok orta sehpa, elektrikli süpürge, epilasyon cihazı vs. (eski komşum istiyordu) istemediği sürece ne olur ki.
Yok öyle şeyler istemiyor da süt kremasi çubuk tarçın çamaşır mandali falan bunlar tuhafıma gitmişti. Eşim haram ederim verirsen diyor bende yok diyemem içim içimi yer ne yapicam bilmiyorum.

Yok öyle şeyler istemiyor da süt kremasi çubuk tarçın çamaşır mandali falan bunlar tuhafıma gitmişti. Eşim haram ederim verirsen diyor bende yok diyemem içim içimi yer ne yapicam bilmiyorum.
Esin haklı. Verme çocuk falan bahane bazı insanlar böyle.

eşin haklı bence de

ya acil olur bir olur iki olur da

yumuşatıcı nedir mesela ne aciliyeti var

yumuşatıcısız yıkasın yani ne olur ki

deterjan yoksa bugün yıkamasın

bir de bunlar geri geliyor mu

ben sana bir anı anlatayım

görümcem karşı apartmanda oturuyor

bir gün aradı soğanın var mı dedi var dedim geldi kuru soğan aldı ve gitti

bana bu garip geldi, bakın komşu vs değil görümcem, birbirimizde yer içer, pahalı hediye vs de alırız

soğanı sakınmam 10 kilo istese de olur ama soğan olmadan yapsın yemeği zorunlu mu soğan yani kalkıp bana gelip bunu isteyinceye kadar bana çok garip gelmişti

o nedenle komşunun istediğine de ay ihtiyacı vardır diyemiyorum, hani süt olur çocuk küçük durmamış diyelim, mayalık yoğurt olur varsa sütü yoğurt yapacağım; hadi kabartma tozu olsun her şeyi kattım kek yapıyordum o bitmiş diye ama her şey de istenmez ki

diyelim kabartma tozu istedi o zamana da keki tabağa koyup getirmeyi de bilecek

bebekle kalmak da bence de riskli bebek ağzına bir şey atar sen sorumlu olursun tükürüğü boğazına kaçar vs vs

çok acil bir şey olur bakılır atıyorum allah korusun büyüğünün bir yeri kesilir hastaneye gitmek gerekir vs bakılır ama bakkala da götürsün yani bebeğini de ne olacak ki

Son düzenleme:
benimde vardı böyle bir komşum daha yeni taşınmıştım hoşgeldin bile demeden şeker istemeye gelmişti
bende sizin gibi yok demeyi bilemeyenlerdenim...ne kadar usansamda her istediğini verdim
zamanla anladımki para hesabı yapamadığı için tüm alışverişini eşi yapıyor bu hatunda can sıkıntısındanmıdır nedir sürekli fırında falan bişeyler yapıyordu hal böyle olunca adamın tahmininden önce tükenince evfe hır gür çıkıyordu ve kadında sütekli bizden istiyordu...
şimdi 7 aydır yurtdışındayım evi kiraya verdik...kiracıyı'yı bu konuda uyarmadan edemedim tabii onada yazık :)

Ben senin yerinde olsam komşumun ağzından laf alırdım maddi durumlarıyla ilgili.Eğer ki ihtiyacı olduğunu anlarsam mutlaka verirdim.Ama tembellikten yapıyorsa kesinlikle vermem.Çocuğu olabilir,haftada 1 gün ayırsın kendine,gitsin toptan alışverişini yapsın böyle iş mi olur? Deterjanlar kilo kilo satılıyor her boy.Büyük olanından alsa kendine uzun süre kullanır.Bu ne böyle yahu.Evde bir kumaş ölçmem gerekti,metremi köpeğim koparmıştı gidip komşudan alamadım bir keresinde.Eşimi aradım gelirken metre al terziden diye.Asla isteyemem yüzüm tutmaz.Nasıl böyle sürekli bir şeyler istiyor hayret ettim ya,çok rahatsız edici.İhtiyacı olsun gider toptan alışveriş yaparım evine asla gocunmam,ama insanları aptal yerine koyanlardan nefret ederim.

Inanin hiç öyle değil bizzat yaşadık amaç sohbet değil karşısında ki insanı kullanma ben buna para vermem enayimiyim diyor sarımsak misal pahali ama kapina gelip istiyor yada bal.zeytinyağı ver hem de kocaman kaplarla :) başka nasıl zengin olacaksın diyor sonra.
Allala, sasirdim ya. Nasil mantik bu?
Ben boylesine sahit olmadigim icin fazla iyi niyetli dusunuyorum galiba.
Ama yine de geri cevirmezdim, kul bilmezse Allah bilir diye dusunurum :)

Alıştırmışsın bakkal gibi kullanmaya baslamıs masallah.yumuşatıcı deterjan galeta unu..bunlar acil kullanılması gereken seyler degil.üstelik detarjan pahalı birsey millet bitmesin diye kendi evinde bile az kullanır.tamam esinin dediği gibi ekmektir yumurtadır verilir ama o da birkaç kez yani ben sabredemem acıkcası..
Artı evine gidip cocuga bakmakta cok tehlikeli cocuga birsey olsa veya evden birsey calınsa akla gelenlerden biri olursun
Fazla yuz goz olma
Ha birde istediklerini geri veriyor mu
Ablam mesela komşusundan birsey aldıgında geri verir hep hak gecer diye..en dogrusu da bu..
Eve gitme konusunda çok haklısınız bunu söyledim zaten eşim titiz istemiyor çocuğa birşey olur diye dedim biraz bozulur gibi oldu. Bide diğer türlü bişey calinsa çok çok haklısınız. Allah korusun. Birşey geri getirmedi zaten alamazki insan.

Birgün komşu mayalik yoğurt istedi ben de tamam olur dedim evden kap getireyim dedi onada tamam aman birde ne göreyim elinde kocaman bir kap(içine evdeki bütün yoğurt girer) ağzına kadar doldur diyor :KK70:
Ben de çay bardağı ile verdim şaşırdı çünkü 5 kg süte yeter bile halbuki yoğurt mayalamak için değil yemek için istiyor.Maddi durumu kötü değil yani yemelik yogurtunu alabilir
Direkt yemelik şeylerin istenmesi abes değil mi ya zaten?:KK57: ben mi yanlış biliyorum yoksa?
Canım çekti turşu isteyeyim, yoğurt isteyeyim falan olmaz ki ya.
Evde canım bir şey çekse, param varsa paşa paşa gider marketten alırım. Yoksa da otururum evimde.
Komşudan gidip de bir kase çekirdek ver de çitleyeyim diyemem :D
Bu isteme olayı zorda olduğun zamanlarda olabilir ancak. Misafirin gelecektir, bir malzeme eksiktir, çıkamayacak gibisindir istersin ama geri vermek şartıyla. Bir soğansa da geri veririz biz, annem öyle yetiştirdi valla. İç etmek bize göre değil. :KK14:

çubuk tarçın mı istedi acil ihtiyaçmıymış..
eşin haklı komşun abartmış.. misafirin olur birşey yaparken yetişmez vs neyse ki o da kırk yılda bir olsun yani..
Evet çocuklarına ihlamur yapmış içine aticakmis bende de o an yoktu normal veriyim dedim o bende de ver demişti

Allala, sasirdim ya. Nasil mantik bu?
Ben boylesine sahit olmadigim icin fazla iyi niyetli dusunuyorum galiba.
Ama yine de geri cevirmezdim, kul bilmezse Allah bilir diye dusunurum :)
Valla artık cildirma noktasına geliyorsun ve mecburen geri ceviriyorsun :) çünkü is gerçekten cigrindan çıkıyor hali ve perde bile istendi yatak örtüsü :D

Eve gitme konusunda çok haklısınız bunu söyledim zaten eşim titiz istemiyor çocuğa birşey olur diye dedim biraz bozulur gibi oldu. Bide diğer türlü bişey calinsa çok çok haklısınız. Allah korusun. Birşey geri getirmedi zaten alamazki insan.
Burda ki asıl amaç ödünç almaktır aslında sizin ev babasının evi degil ki..
Ablam geri goturdugunda komşularıda almıyor mesela ama o almazsanız tekrar istemem hak gecmesin benim prensibim boyle diyor.sizde mesela birsey alın ve geri goturup aynısını soyleyin boylece inanın daha az sey istemeye baslıycak aldıgında da geri getirecek
Cok sık olmasa tamamda alışkanlık olmus onda sonucta sizde ev gecindiriyorsunuz damlaya damlaya gol olur

Komşunuza sorun bakkala markete giderken ihtiyaç listesi hazirlasin versin parasını sende kurtulmuş olursun böylelikle

Eşin haklı vermeyin bundan sonra

kadın sizin geri cevirmediginizi herşeyi verdiğinizi anlamış böyle devam edersiniz vermeye gitmez kapinizdan

Ben yalniz yasiyorum, eve aldigim 1 paket seker bile aylarca duruyor dolapta zaten, o yuzden komsum gelip 1 tencere istese yine verirdim nasilsa burda kullamilmiyor bari ise yarasin diye.
Ama aile olunca, alisveriste tek bir ignenin dahi gideri hesaplandiginda sizlere hak verdim. Belki ben de "niye kocamin cocugumun rizkini durduk yere paylasayim baskalariyla" diye dusunurdum.
Ama geri cevirmezdim, 1 bardak istedigini yarim bardak verirdim benim de ihtiyacim olacak bugun buna diyerek

Valla artık cildirma noktasına geliyorsun ve mecburen geri ceviriyorsun :) çünkü is gerçekten cigrindan çıkıyor hali ve perde bile istendi yatak örtüsü :KK70:
Nasıl yani halı perde yatak örtüsü mü? ??
Tövbe estağfurullah onlarda mı isteniyormuş :KK57::KK57:

eşin haklı bence de

ya acil olur bir olur iki olur da

yumuşatıcı nedir mesela ne aciliyeti var

yumuşatıcısız yıkasın yani ne olur ki

deterjan yoksa bugün yıkamasın

bir de bunlar geri geliyor mu

ben sana bir anı anlatayım

görümcem karşı apartmanda oturuyor

bir gün aradı soğanın var mı dedi var dedim geldi kuru soğan aldı ve gitti

bana bu garip geldi, bakın komşu vs değil görümcem, birbirimizde yer içer, pahalı hediye vs de alırız

soğanı sakınmam 10 kilo istese de olur ama soğan olmadan yapsın yemeği zorunlu mu soğan yani kalkıp bana gelip bunu isteyinceye kadar bana çok garip gelmişti

o nedenle komşunun istediğine de ay ihtiyacı vardır diyemiyorum, hani süt olur çocuk küçük durmamış diyelim, mayalık yoğurt olur varsa sütü yoğurt yapacağım; hadi kabartma tozu olsun her şeyi kattım kek yapıyordum o bitmiş diye ama her şey de istenmez ki

diyelim kabartma tozu istedi o zamana da keki tabağa koyup getirmeyi de bilecek

bebekle kalmak da bence de riskli bebek ağzına bir şey atar sen sorumlu olursun tükürüğü boğazına kaçar vs vs

çok acil bir şey olur bakılır atıyorum allah korusun büyüğünün bir yeri kesilir hastaneye gitmek gerekir vs bakılır ama bakkala da götürsün yani bebeğini de ne olacak ki
Soğan falan verdiğimde hiç geri gelmedi getirmesi gerekir diyede hiç düşünmemiştim şimdiye kadar. Bir kaç kere eski komşuluklar yok diye muhabbet açmıştı. Komşuluk kültürü farklı sanırım.

Back
X