Bir garip kuzen vakası

Bu site cok acayip ya.
SANANEE
KISKANIYOSUNN
SIZI ALAKADAR ETMEEZZ.
UZERINE VAZIFE DEGILL.
Bunlar nasil cevaplar yahu ? Sonra banlaninca elestiri kabul edemiyorsaniz konu acmayin oluyor.Bunlar elestri degil bunlar tahrik resmen.Millet bana ucu dokunmuyorsa kimin ne hali varsa gorsun modunda olacak kadar bencil.Asil bu bence ayri bir vaka.Kuzeni kardesim gibidir diyor.Tabiki bu hastalikli durumundan endiselenecek

Konu sahibini ne kadar da yeren olmuş ben de buna şaşırdım.
Tanımadan etmeden hemen kıskanç damgası vurulmuş.

Benim de çok sevdiğim genç kuzenlerim var.
Allah için bir içim su yaratmış yaradan, çok güzeller ve alımlılar.
Onlar da böyle tutarsız davranışlar sergileseler (kardeşim gibi sevdiğim için hepsini) durup düşünürüm.
Ben de yardımcı olmak isterim.
Su gibi güzel olan kuzenlerimin kalkıp hayatlarını mahvetmelerine göz yumamam.
Gerekirse ailelerini bile uyarırım bu konuda.
Elimden geleni de ardıma koymam.

Doğru davranış budur zaten.
Aman 18 yaşını doldurdu, reşit bana ne? demek biraz bağ sorgulayıcı bir davranış olur.
İnsan kardeşi için "naparsa yapsın nasılsa reşit oldu" der mi?
Herkes ister sevdiklerinin iyi bir hayatlarının olmasını.

Konu sahibinin anlattıkları bana göre psikolojik bir rahatsızlık.
Var olmayana kendisini inandırmak ve başkalarını da inandırma çabası.
Bir doktora götürmekte, veya ailesi ile görüşerek çözüm aramakta fayda var.

Bu site cok acayip ya.
SANANEE
KISKANIYOSUNN
SIZI ALAKADAR ETMEEZZ.
UZERINE VAZIFE DEGILL.
Bunlar nasil cevaplar yahu ? Sonra banlaninca elestiri kabul edemiyorsaniz konu acmayin oluyor.Bunlar elestri degil bunlar tahrik resmen.Millet bana ucu dokunmuyorsa kimin ne hali varsa gorsun modunda olacak kadar bencil.Asil bu bence ayri bir vaka.Kuzeni kardesim gibidir diyor.Tabiki bu hastalikli durumundan endiselenecek
Özgürlüğü yanlış tanımlayan insanlar yüzünden yalnızlık, bana dokunmayan bin yaşasıncılık ayyuka çıktı ya zaten.

Kuzenle evlenicem dese oouuuwwww kardeş o, kuzenim için endişeleniyorum dese Sananeeaaa..

Çok garip ya kafalar...

Bence bu psikolojik olarak iyi olmayabilir. Bizim lisede bir arkadaşta böyleydi. Sürekli olmadık şeyler anlatırdı. Hatta bşiz şahit yazardı ama biz onun dediklerini yaşamamış olurduk. Çok enteresandı. Sonra tedavi gördü. Kız şimdi kendisine bir hayat kurdu fakat o zaman cidden iyi değildi. O ayan zengin bir sevgilisi, yurt dışılar yakışıklı erkekler falan. Hatta bize fotoğraf gösteriyordu. Artık öğretmenlere deyince tedavi yoluna gidildi. Sizde bir deneyin isterseniz.

ben sanane diyemeyeceğim. sonuçta kardeş gibi büyümüşsünüz ve iyiliğini istiyorsunuz. neden bu kadar sert çıkılmış size anlamadım da. soruna gelecek olursak bi iki kere yalan olduğunu anladığınızı belli edin. hani hiç foton yok takipleşmiyosunuz bile fln gibi. belki utanır biraz ara verir ama biteceğini düşünmüyorum ben. muhtemelen çocukluğunda baba sevgisi görmemiş ya da babasıyla ilgili bir durum olmuş olmalı ki kendinden baya büyük adamlarla beraber oluyor diye aklıma eldi.

19 yasinda resmen hasta bi kiz icin sizden yardim isteniyor yorumlara bak. Konu sahibini yerden yere vurdunuz yazik gunah napiyosunuz Allah askina. Ortada resmen kendine zarar veren basina her an bi is getirebilecek 19 yasinda bi kiz var ablasi ve kuzeni yardim istiyor siz neler diyorsunuz ya.

Bu sitede genel mesele anne icin konu açılır ( tanimadiklari ve tekin olmadığıni duydukları adamla gitmiş )sanane, abla kardeş icin açılır sanane, kuzen için acilir sanane bu kadar mı ilişkileri kötü sanane diyenlerin. 19 yaşında belli bir rahatsızlığı var kendi ilişkisi sanane cevabi cok saçma

İnsanlar gelip burada sanane, başkasının hayatı seni ilgilendirmez demesi kadar saçma birşey yok. Bdv tamamen başkasının hayati yahu. Kuzenin yaptıkları kesinlikle normal değil konu sahibi de gayet güzel bir şekilde anlatmış fikir istemiş.

Burada başkasının hayatı sanane diye cemkirip duranlar başkalarının hayatından ibaret 'bdv'de ne arıyorlar acaba?

Kuzen yahu kuzen , insanın kardeşinden bir farkı yok. Benim kuzenim göz göre göre yanlış yapacak yanlış davranacak ben de kendi hayatı beni ilgilendirmez mi diyeceğim? Kendi kardesiniz için böyle bir şey diyebiliyor musunuz? Yabancı değil kuzen de kardeş sayılır.

Konu sahibi endişe duymakta, bir şeyler yapmak istemekte çok haklı. Özgürlük olayını bazı insanlar çok yanlış anlıyor .18 yaşını geçince ne hali varsa görsün demek değil özgürlük . Yaptığı yanlışlar varsa çevresindeki büyükler her zaman uyarmalı.

Söylediği yalanlar, hayal dünyasında yaşaması evet yardım gerektiren ve endişelenecek şeyler.
Ama sevgilileriyle yaş farkı konusunda düşüncelerinizi söylemekten ileri gidemezsiniz maalesef. Bu forumda da kocasıyla arasında çok yaş farkı olan üyeler var mesela, o konuda herkes son kararını kendisi verir.

Yalanları konusunda ise bence sizin ve ablasının çözebileceği bir konu değil bu. Kuzeninizi ikna edemeseniz bile ablasıyla siz bir psikologa gidip nasıl davranmanız konusunda yardım alabilirsiniz.

onun hayatı seni ilgilendirmez diyenleri esefle kınıyorum. ne demek sanane kuzeni sonuçta kız daha 19 yaşında. tamam reşit olabilir ama reşitmiş gibi davranmıyoır. kendinden yaşça büyük, sırf statü için birlikte oluyor adamlarla. ya da olmadığı halde oluyormuş gibi davranıyor.
konu sahibi napcaktı. beni ilgilendirmez deyip kenara mı çekilecekti. alıp karşınıza konuşun olmadı annesine söyleyin.
yarın bir gün başına kötü bir şey gelir filan mazaallah. psikolog desteği alması gerekiyor bence. olmayan olayları uydurup anlatması ağlaması yaşamış gibi hiç hayra alamet değil.

Neden insan kuzeninin hayatinda olanlari onemseyemezmi ustune vazife degil vs denmesi cok alakasiz..yeri geliyor bazi haberler okuyup izledigimizde bu kizin hicmi tanidigi yoktu engellemediler napiyorsun demediler diye kiziyoruz..kiz olmayan seyleri varmis gibi anlatiyorsa psikolojik sikintisi var demekki bilipde umursamayan kuzen asil kotuluk yapmis olur kendinden cok buyuk kisilerle takiliyorsa ve psikolojik olarak sorunu olabilcegini de dusunuyorsa tabiki onemseyip birseyler yapmali..
harika yorumunuz için teşekkür ederim. aynen öyle yardıma ihtiyacı var konu sahibide ne yapılır diye soruyor. kuzenine mudahale etmıyor kı. yazmak için işte yorumlar.

Konu ifadelendirmesi anlatım çom abartılı olmuş hatta itici yazılmış.... Direk konu rahat bi şekilde anlatılmamış....bu yüzden gerçekten kıskançlık hissi yaratıyor.. Diğer yandan ana öğelere hiç önem vermemişsiniz şimdiye kadar..annesi,babasına durumu anlatmak.. Veya doktora gitmek.. Veya bununla ilgili kitap okumak.... Veya kuzeninizle oturup düzgünce konuşmak.. Burda insanların ağzının payını vermeye odaklanmışsınız çözümden çok...

Herkese merhaba.
Benim çok güzel alımlı bir kuzenim var. Çocukluğumuz birlikte geçti ve ben ondan 5 6 yaş kadar büyüğüm. Kendisi başarılı iyi bir okulda iyi bir bölümü kazandı. Herkesin ilgisini çekebilecek bir kız yani.
Kuzenimi çok beğenmeme rağmen ve gayet dikkat çekici bir kız olmasına rağmen ütopik yalanlar söylüyor ve bazı konularda takıntısı var
Ve ben ablası ile artık bu durumdan endişeleniyoru..
Ornek vermek gerekir ise. Kendisi bundan 1-2 sene önce dershanelerinde 1. Olan bir çocuk ile görüşmeye başladığını söyledi. Çocuğu biliyoruz yani reelde böyle bir insan var ve bir milletvekili oğlu.Kendisine pahalı hediyeler aldığını, hatta ona bir ev satın aldığını fakat bu evi istemediğini,bağışladığını vs. Söyledi. Biz tabiki inanmadik ama yuzune de diyemedik yalan söylediğini düşündüğümüzü.. Kendisi işin boyutunu arttırıp çocuğun pahalı arabasını vurduğunu paramparça ettiğini iddia etti. Ve en son ayrıldıklarını çocuğun evine gidip bütün eşyaları mahvettiğini söyledi. Biz kuzenimin bu çocuk ile birlikte iken hiç fotoğraflarını görmedik. Ve hatta sosyal medyada birbirlerini dahi takip etmiyorlardı. Kuzenimin böyle yalanlara ihtiyacı yoktu fakat kafasında bir hayal dünyası kurup bizi de buna inandırmaya çalıştığını düşünüyorum.
Bir başka konu ise kendisinden 14 yaş büyük bir iş adamı ile görüşmeye başladığını söyledi bize. Adam boşanmış ve bir çocuk babası. Kuzenim arkadaşında kalmaya diye defalarca bu adam ile şehir dışında kalmış. Biz uyardık fakat dinlemedi. En sonunda ise kendisi ayrıldı.
Şimdilerde ise yine kendisinden 5 6 yaş büyük olan ve asla onun tipi olmayan fakat prestijli bir işi olan birisi ile birlikte.
Ben kuzenimin ikili ilişkilerinde en önce prestije önem verdiğini farkettim. Fakat bende istiyorum ki. Kendi yaşıtı olan insanlar ile birlikte olsun. Birlikte vakit geçirsin.
30lu yaşlarda bir tanıdığımız hakkında kendisine yazdığını ve hatta isterse kendisinde kalabileceğini söylediğini söyledi. Bende görüşmeyi kestim tersledim bana asıldı resmen dedi. Bizde adam ile görüştük hesap sorduk ve bana Benim daha önce 30 yaşında sevgilim vardı nolcak dediği için bende açıkçası yürüdüm dedi.
Kuzenimi seviyorum. Ilgi çekmek için bunları yapmasına asla gerek yok gerçekten çok güzel bir kız. Fakat yaşadığı durum psikolojik bir rahatsızlık mı bilmiyorum. Biz mi abartıyoruz acaba. Söylesek yardım asla kabul etmez.
Tamam da bu sizi ilgilendirmez! Kuzenin yetiskin kendi birey kararlari verebilir kizin hayatina müdahale etmeyin kendisine böyle layik görüyor soz birsey diyemezsiniz ki

Back
X