Bir garip kv

Ağzınıza sağlık. Resmen linç yemişim. Bu kafada insanların olduğunu bilmek çok üzücü. Kaldı ki eski konumu okusanız nasıl bir kvden dert yandığımı daha iyi anlayacaksınız.
Eski konunu okumustum
Burada anneden cok hata eşinde
Ama malesef cogu erkek böyle
Birsey desen sen suclu olursun alıngan olursun
Eşinin annesine demesi gerek anne eşim var kalkamazsam o kaldırır diye ama çogu erkek eminim demez
Değişmez de ya takılmayacaksın ya da ayrılacaksin

Yorumları şaşırarak okudum.
Annelik bu demek değil arkadaşlar
Annelik demek, çocuğunuzun siz olmadan da yaşayabilecek becerileri kazanmasına yol göstermek ve yardımcı olmak demek.

11 yaşımdaki kızımı sabah okula giderken ben uyandırmıyorum. Çünkü telefonu var ve alarmını kurup kalkabilir. Sabah okula geç kalmamak onun sorumluluğunda. Kahvaltıya vakit kalacak saatte kalkmak onun sorumluluğu. Çantasını hazırlamak onun sorumluluğu.

Çocuk yerine bazı şeyleri biz yaparsak çocuğumuzun sorumluluk sahibi olmasını engellemiş olmaz mıyız? Sonra da onların evlendikleri kadınlar gelip buraya konu açmazlar mı dertleri ile ilgili?

Koskoca adam, kendi kalkabilecek kadar sorumluluk sahibi değilse onu yetiştiren anneye yazık. Alarmlı saatler var, akıllı telefonlar var. En kötüsü “karıcım ben alarmı duymazsam beni kaldırır mısın” demek var. Gerçi bu işin sorumluluğunu içinde hisseden adam zaten gece heyecandan uyuyamaz, alarm çalmadan uyanır.

Üstelik adam evlenmiş, evini ayırmış. Başka evden kalkıp beni seni uyandırayım demek kişilerin SINIRLARINI ihlal etmek demek.

Bu kadar yüz göz olmaya gerek yok. Annelik demek sınırların ihlal edilmesi demek değil.

Lütfen okuyun. Açın google. KİŞİSEL SINIR ne demek okuyun.

Konu sahibi, size hak veriyorum. Annesinin yaptığı yanlış. Annelik değil bu. “Sen kendin beceremezsin kalkmayı, ben kaldırırım” demek ki hem oğluna hem onu yetiştirdiği için kendisine hakaret aslında.

Farklı düşünen insanları çok seviyorum, düşüncelerinizin temelleri çok sağlam.

Ayrıca bazı insanlar için hep birileri fedakar düşünmek zorunda sanki. Yani sabah uyanmak zorunda ise aranmalı, karnı açsa doyurulmalı, morali bozuksa düzeltilmeli, sanki çok özel bir yerde, konumda. Bunu sadece annesi yaptığı için söylemiyorum, bazı insanlara böyle muamele ediliyor nedense. Bence de yanlış, herkes birey olmanın sorumluluklarını almalı.

Back