Bir garip mülakat

Is gorusmeniz kotu gecmesine ragmen sizi ise almayi planliyorlarsa, siz de temkinli davranin lutfen. Calisani sömuren sirketlerden biri olabilirler.
+1

Bizzat yaşadım, böyle olunca genelde sömürüyorlar, eleman tutamıyor da olabilirler mesela, dikkat edin ve sormak istediklerinizi sorun kesinlikle.

+1

Bizzat yaşadım, böyle olunca genelde sömürüyorlar, eleman tutamıyor da olabilirler mesela, dikkat edin ve sormak istediklerinizi sorun kesinlikle.

Benim de aklıma bu geldi. Mesela ya kaç ay önceki ilan benden önce mülakata gelenlerin istekleri vs çok muydu ya da kötüler miydi niye ben diye düşünüyorum. Mülakat kötü geçmedi aksine tatmin ettim ma dediğim gibi çok telaş yaptım gereksiz yere.

Selamlar,

Hanımlar ben bundan 7-8 ay önce bir firmanin iş ilanına başvurdum. Arayan olmadı. Şimdi bu firma beni salı günü aradı görüşme için. Daha önce hiç mülakat deneyimin olmadığı için parçalı bulutluydu. Sorular soruları kısmen bildim ama çok panik yaptım. Resmen bazı sorularda gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım. Bugün sabah yine aradı 2. görüşme için gittim ekstra herhangi bir şey konuşulmadi. Haber vereceğiz dediler 2 gün içinde. Çıktım 15 dk sonra telefonum çaldı pazartesi 8:30da şu şu evraklarla gelebilir mısınız diye. Ama mülakatta hiçbir şekilde maaş konuşulmadi, yemek, servis vs konuşulmadi. Onlar demediği için maaşı da soramadım.

Şimdi aradan 7-8 ay geçmiş arayıp 2. görüşme ise almaları, maaş konusunda bilgi vermemeleri filan kafama takıldı garip geldi. Pazartesi de maaş konusu acilmazsa nasıl sorabilirim? Pat diye ne kadar alacağım diyemem sanırım.

Not: İş konusunda sorudan da belli olduğu üzere çok acemiyim. İyi akşamlar dilerim.

Canım beni mülakattan sonra aradıklarında maaş vs hepsini sayıp kabul ediyor musunuz deyip evet deyince evraklarımla gelmemi söylemişlerdi. Çok çok büyük kurumlarda (devlet, devlete bağlı özel vs ) maaş zaten bellidir konuşulmaz mülakatta ama sanırım özel sektör. Özelden firma adını yazsana bana.

İlk mülakatta maaş söylenmez ama sizin beklentiniz sorulur.Belki şirket yan haklarından bahseder.Maaş ve yan hakların tamamı görüşmeler bitip sizin işe alımınız sözkonusu ise size iş teklifi yapılır ve bu iş teklifinde tüm alacaklarınız söylenir.Siz kabul ederseniz işe başlama gününüz belirlenir.Size gerekirse mail ile işe başlama evrakları listesi gönderilir.İşbaşı yaptığınız gün evraklarınızla gidersiniz ve İK sigortaya başlangıcınızı yapar.
Size teklif yapılıp maaş paketiniz söylenmeden evrakları getir demişler burası garip olmuş.

Evet bu daha çok emrivaki gibi çalışmak zorunda zaten her şartı kabul eder gibi bı tutum oldu

Tabii kibpat diye maasinizi yol yemek sgk yi sorabilirsiniz. Siz bunlar icin calisiyorsunuz.
Ayip olmaz. Sormalisiniz asil sormazsaniz garip olur. Eski bir IK ci olarak soyluyorum bunu. Lutfen maasinizi Sgk nizi ve digee yan haklarinizi sorun. Bu arada pazartesi resmi tatil nasil calisiyor bu firma???

1 Mayıs'ta hatta 1 ocakta dahi çalıştığım için önceden yadirgamadim :)

Selamlar,

Hanımlar ben bundan 7-8 ay önce bir firmanin iş ilanına başvurdum. Arayan olmadı. Şimdi bu firma beni salı günü aradı görüşme için. Daha önce hiç mülakat deneyimin olmadığı için parçalı bulutluydu. Sorular soruları kısmen bildim ama çok panik yaptım. Resmen bazı sorularda gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım. Bugün sabah yine aradı 2. görüşme için gittim ekstra herhangi bir şey konuşulmadi. Haber vereceğiz dediler 2 gün içinde. Çıktım 15 dk sonra telefonum çaldı pazartesi 8:30da şu şu evraklarla gelebilir mısınız diye. Ama mülakatta hiçbir şekilde maaş konuşulmadi, yemek, servis vs konuşulmadi. Onlar demediği için maaşı da soramadım.

Şimdi aradan 7-8 ay geçmiş arayıp 2. görüşme ise almaları, maaş konusunda bilgi vermemeleri filan kafama takıldı garip geldi. Pazartesi de maaş konusu acilmazsa nasıl sorabilirim? Pat diye ne kadar alacağım diyemem sanırım.

Not: İş konusunda sorudan da belli olduğu üzere çok acemiyim. İyi akşamlar dilerim.
Hayatım maaş zaten belli...asgari ücret:) neyse şaka bir yana, açık şekilde sorabilirsin,maaş ve sosyal haklarım neler diye...

Evet bu daha çok emrivaki gibi çalışmak zorunda zaten her şartı kabul eder gibi bı tutum oldu
Çok acemice davranılmış gibi geliyor bana.Ben sizin yerinizde olsam görüştüğüm kişiyi arayıp maaş ve yan hakları sorarım.böyle ezbere iş olmaz.İş tanımınız,çalışma saatleriniz vs hiçbişey bilmiyor musunuz?

Çok acemice davranılmış gibi geliyor bana.Ben sizin yerinizde olsam görüştüğüm kişiyi arayıp maaş ve yan hakları sorarım.böyle ezbere iş olmaz.İş tanımınız,çalışma saatleriniz vs hiçbişey bilmiyor musunuz?

iş tanımi ve iş saatlerini biliyorum tabi. Sadece maaş yemek ve yol konusunu bilmiyorum sadece dediğim de en önemli kısım yalnız :))))))

sizden oncekılerı buyuk ıhtımal tukettıler..

acemi insanlar için maaşa önemli değildir bence. tecrübelenmek daha mantıklı.
mesela ben maaşsız bile gidip geldim zamanında. birazcık sabret. ne iş yapacağını net olarak biliyorsan bekle bence.
bu devirde ekmek aslanın ağzında valla.

Evrakları götürdüğünüzde sorarsınız, eğer maaşı uymuyorsa söyleyip çıkarsınız.

acemi insanlar için maaşa önemli değildir bence. tecrübelenmek daha mantıklı.
mesela ben maaşsız bile gidip geldim zamanında. birazcık sabret. ne iş yapacağını net olarak biliyorsan bekle bence.
bu devirde ekmek aslanın ağzında valla.

Büyük konuşmak istemem ama maaş da önemli. Adım atsan para. İşe gitmek için bile toplu taşımaya para veriyorsun, işte giymek için kıyafet alıyorsun para bu kadar şey parayken ücretsiz çalışmak anca sömürü meraklısı iş yerlerinin ekmeğine yağ calmak olur :)

Büyük konuşmak istemem ama maaş da önemli. Adım atsan para. İşe gitmek için bile toplu taşımaya para veriyorsun, işte giymek için kıyafet alıyorsun para bu kadar şey parayken ücretsiz çalışmak anca sömürü meraklısı iş yerlerinin ekmeğine yağ calmak olur :)

ya ben kendim için dedim zaten. düşün o kadar çaresizdim. sana illa ki maaş vereceklerdir. tabi tatmin eder mi bilemem ama en azından bu isteklerini karşılar :KK66:

Görüşmede sizin sormanız gerekirdi..genelde onlar söyler maaşı ama söylenemedi ise siz sormaliydiniz ..bir de evi iş yerine yakın olan adaylar tercih edilir hep..işe geç kalma derdi yol parası sorunu yoktur

iş tanımi ve iş saatlerini biliyorum tabi. Sadece maaş yemek ve yol konusunu bilmiyorum sadece dediğim de en önemli kısım yalnız :))))))

Sevgili konu sahibesi lafla is kontrati olmaz.
Bugun arayin, pazartesi once kontrati gormek istediginizi soyleyin. Yani adam gibi yazili bir anlasmaniz olsun mutlaka. Anlasmasiz, lafla ise alma olmaz tekrar ediyorum. Adam gibi neyse sartlar tek tek maddelesinler.

Daha iyi bir yer bulamiyorsaniz gidin. Hem CVnizde deneyim olur hem de para paradir. Bu zamanda is bulmak zor, en kotu is bile issizlikten iyi bence. Sanirim ilk isiniz. Burda 8-9 ay takilin, yeni mezundan tecrubeli eleman statusune gecin sonra dah aiyi bir is bakarsiniz. Umarim her sey gonlunuzce olur.

evrakları getirin diye aradıklarında maaş şu yol yemek şu vs diye belirtmeleri lazımdı bence. sonra da kararı size bırakmaları gerekir. böyle gel başla ile olmaz. ama işe ihtiyaç varsa tecrübesiz iseniz yine de çalışın. en düşük maaş 1600

Sevgili konu sahibesi lafla is kontrati olmaz.
Bugun arayin, pazartesi once kontrati gormek istediginizi soyleyin. Yani adam gibi yazili bir anlasmaniz olsun mutlaka. Anlasmasiz, lafla ise alma olmaz tekrar ediyorum. Adam gibi neyse sartlar tek tek maddelesinler.

Daha iyi bir yer bulamiyorsaniz gidin. Hem CVnizde deneyim olur hem de para paradir. Bu zamanda is bulmak zor, en kotu is bile issizlikten iyi bence. Sanirim ilk isiniz. Burda 8-9 ay takilin, yeni mezundan tecrubeli eleman statusune gecin sonra dah aiyi bir is bakarsiniz. Umarim her sey gonlunuzce olur.

İlk isimde de 7-8 ay çalıştım gireceğim işte en azından 1 yılı geçmek istiyorum. Ondan dolayı evham yaptım kendime. Sartlar sunulmadan direkt pazartesi şu evraklarla gelir misiniz denmesi içimi yiyor şimdi. Altından bir şey çıkacak diye korkuyorum.
Çok teşekkür ederim hepimizin :)

Back
X