Mulakatlarda maas konusulmaz denmis ama mulakatlarda maas konusulur. Hatta sizin maas beklentiniz falan sorulur. Maas konusmadan evrak hazirlatan buyuk firma ilgincmis acikcasi. Ayrica anlamadim neden maasi soramiyorsunuz ki, o maas icin calisacaksinizbabanizin oglu degil. Maasi konusmadik diyip sorun dusundukleri miktari.
Valla esasinda direkt para icin calisiyorum benBüyük derken çalışan anlamındaOnlar maaşı demeyince soramadım. Ama pazartesi soracağım. Tabi ki maaş, deneyim ve öğrenmek için çalışıyoruz
Ikinci mulakatta aslinda maas beklentinizin sorulmasi gerekiyordu, muhtemelen pozisyonunuza gore dusuk bir maas verecekler. Kurumsal bir sirket degil mi?
Valla esasinda direkt para icin calisiyorum benyoksa biktim usandim zaten lisansi masteri doktorasi, ogrenme hevesim kalmadi, her mulakatta en dikkatli oldugum bolum maas mevzusu bi de somurmek isteyen cok oluyor, mesleginize gore belirleyin kafanizda bir maas, emeginizin karsiligini isteyin
Aynen oyle. Muhendisim, ilk mezun oldugumda ufak bir firmada ise girmistim. Maas gunu gelince patron gelip "kimin ne ihtiyaci var" diye sorup 100 200 harclik dagitmisti, parasi yokmusEvet bir de ben önceki isimde yemek yol olmadan çalışıyordum artık illallah etmiştim düşük maaşa fazla çalışmaktan
Gerçi bir yerde bizim yuzumuzden okuyor bu sömürü. İşsiz kalmamak için saçma sapan koşulları kabul ediyoruz
Aynen oyle. Muhendisim, ilk mezun oldugumda ufak bir firmada ise girmistim. Maas gunu gelince patron gelip "kimin ne ihtiyaci var" diye sorup 100 200 harclik dagitmisti, parasi yokmusve ben burda iki ay daha calistim sahiden...
Aslinda size maas beklentinizi sormalari gerekirdi yada doldurdugunuz basvuru formunda boyle bir alan olmaliydi. Eger dediginiz gibi 800 kisi civari calisani varsa yemek ve yol hizmeti veriyordur. Ayrica hangi siteden basvuru yaptiniz. Kariyer.nette sirket bilgilerinde sosyal haklar ve calisma saatleri genellikle yaziyor. Yada firmanin web sitesine girip insan kaynaklari sekmesinden arastirabilirsiniz. Eger beklentinizi karsilamayacak bir maas vereceklerse bosuna masraf edip evrak hazirlamayada gerek yok. Telefon acip evrak hazirlayacaginizi ama maasi hic konusmadiginizi ve sartlari ogrenmek istediginizi sorun.
Özel büyük bir bankanın mülakatına katılmıştım.(sınavla girilen bir banka). Mülakat için sıra beklerken görevli maaş hakkında ayrıntılı bilgi vermişti bize. Yine aynı şekilde başvuru yaptığım bir firmada mülakattan önce bu şekilde bilgi vermişti. Verilmeside gerekli sonuçta karşılıklı bir durum. Belki size uymayacak yani.
Yahu evragi neye gore hazirlayacaksiniz? Tabii ki maas durumunu is tanimini yol yemek vs soracaksiniz bundan dogal bir sey olamaz firmanin size ucret beklentinizi de sormasi gerekirdi burasi kucuk bir yer mi? Maasinizi calisma kosullarini ogrenmeden evrak hazirlamayin.
Profesyonel olmadiklari cok belli ama siz de kendinize haksizlik etmeyin emin olun sosyal haklarini bilmeniz maasinizi bilmeniz sormaniz o kadar dogal bir sey ki sorun mutlaka.Küçük sayılmaz 800den fazla çalışanı varmış. Acaba yetiştirmek üzere aldıkları için mi umursamadilar
Profesyonel olmadiklari cok belli ama siz de kendinize haksizlik etmeyin emin olun sosyal haklarini bilmeniz maasinizi bilmeniz sormaniz o kadar dogal bir sey ki sorun mutlaka.
Tabii kibpat diye maasinizi yol yemek sgk yi sorabilirsiniz. Siz bunlar icin calisiyorsunuz.Selamlar,
Hanımlar ben bundan 7-8 ay önce bir firmanin iş ilanına başvurdum. Arayan olmadı. Şimdi bu firma beni salı günü aradı görüşme için. Daha önce hiç mülakat deneyimin olmadığı için parçalı bulutluydu. Sorular soruları kısmen bildim ama çok panik yaptım. Resmen bazı sorularda gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım. Bugün sabah yine aradı 2. görüşme için gittim ekstra herhangi bir şey konuşulmadi. Haber vereceğiz dediler 2 gün içinde. Çıktım 15 dk sonra telefonum çaldı pazartesi 8:30da şu şu evraklarla gelebilir mısınız diye. Ama mülakatta hiçbir şekilde maaş konuşulmadi, yemek, servis vs konuşulmadi. Onlar demediği için maaşı da soramadım.
Şimdi aradan 7-8 ay geçmiş arayıp 2. görüşme ise almaları, maaş konusunda bilgi vermemeleri filan kafama takıldı garip geldi. Pazartesi de maaş konusu acilmazsa nasıl sorabilirim? Pat diye ne kadar alacağım diyemem sanırım.
Not: İş konusunda sorudan da belli olduğu üzere çok acemiyim. İyi akşamlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?