Bir garip ögretmen sorunu

Kesinlikle başka öğretmen derim ben. En basiti kızınız hakkıyla bir başarı elde ettiğinde bile diğer veliler tarafından şüpheyle karşılanacaktır. Ben de öğretmenim ve kızımın öğretmeniyle en ufak bir özel yakınlığımız olmamasına rağmen sırf meslektaş olduğumuz için kızımı kayırdığını düşünüyor diğer veliler..

Bir de o aileyle aranıza soğukluk girdiğini düşün. Acaba kızınıza yansıyabilir mi kaygısı kaçınılmaz olacaktır. Başka bir öğretmen düşünün derim ben..

Aynen. Ben de çocuğumu (olursa) başka okula göndermeyi düşünüyorum. Çocuğun hem annesi hem öğretmeni olmak travma olabilir

Ne farki var? Ogretmen sizin apartmanda oturuyor diye farkli biri olmayacak ki. Kiziniz da nerede gorurse gorsun ogretmenim der,teyze demez. Bu kadar ince dusunulecek bir konu degil. Benim annem de bana ogretmenlik yapti babam da. Herhangi bir ayrimcilik veya sorun yasamadik. Tam tersi en agir cezalari alirdim ;)

bence eşinin iş arkadaşı olan bu insanları bi akşam çaya çağırıp, okulda izlenimlerin neler sence hangi öğretmene vermeliyiz diye sor, o konuşma esnasında onun bu durumdan hoşlanıp hoşlanmayacağını sezebilirsin, hem belki bi öğretmen arkadaşını söyler, o öğretmene de verebilirsiniz

bence eşinin iş arkadaşı olan bu insanları bi akşam çaya çağırıp, okulda izlenimlerin neler sence hangi öğretmene vermeliyiz diye sor, o konuşma esnasında onun bu durumdan hoşlanıp hoşlanmayacağını sezebilirsin, hem belki bi öğretmen arkadaşını söyler, o öğretmene de verebilirsiniz
Malesef daha ne biz birbirimizi dogru duzgun taniyoruz ne de o diger ogretmenleri. Daha bu ay yerlestik buraya. Ben istemesemde belki sans eseri okul kizimi onun sinifina yazacak. Iki arada bi derede kaldim. Onun sinifina verildiyse kendimce sebepleri anlatip degistiririm heralde sinifi

Malesef daha ne biz birbirimizi dogru duzgun taniyoruz ne de o diger ogretmenleri. Daha bu ay yerlestik buraya. Ben istemesemde belki sans eseri okul kizimi onun sinifina yazacak. Iki arada bi derede kaldim. Onun sinifina verildiyse kendimce sebepleri anlatip degistiririm heralde sinifi

canım zaten maksat tanışmak, onun tanıyıp tanımaması da önemli değil, sonuçta iyi kötü fikirleri olmuştur, maksat tanışırsın, ağızda aramış olursun, belki çok iyi bir öğretmendir neden mahrum kalasınız ki yani, öğretmenler şuan okula gidiyor zaten bildiğim kadarıyla ne dönemi deniyordu ona unuttum neyse, yani sonuçta öğretmenler iyi gözlemciler iyi kötü fikri olmuştur diğer öğretmenlerle alakalı

Teyze diyecek kadar yaşlı değildir herhalde :) çocuk her yerde öğretmenim der demesine de siz hem veli hem arkadaş olamazsınız.veli yanınız ağır basar,mesafe olur arada hep.öyle de Olmalı yoksa çocuk gözündeki imajı çizilir :)

Son düzenleme:
canım zaten maksat tanışmak, onun tanıyıp tanımaması da önemli değil, sonuçta iyi kötü fikirleri olmuştur, maksat tanışırsın, ağızda aramış olursun, belki çok iyi bir öğretmendir neden mahrum kalasınız ki yani, öğretmenler şuan okula gidiyor zaten bildiğim kadarıyla ne dönemi deniyordu ona unuttum neyse, yani sonuçta öğretmenler iyi gözlemciler iyi kötü fikri olmuştur diğer öğretmenlerle alakalı
Seminer dönemi

Teyze diyecek kadar yaşlı değildir herhalde :) çocuk her yerde öğretmenim der demesine de siz hem veli hem arkadaş olamazsınız.mesafe olur arada hep
:) hemen hemen benimle yasit ama 6 yas icin bildigin teyze :) bizim kizda da masallah bi cene var bi araya gelsek oturur kadinla sinifin dedikodusunu yapar burda herkeste benim agir basan tarafinla ayni fikirde. En iyisi farkli ogretmen demek

Bence kesinlikle vermeyin. Suan yakin degilsiniz ama yakin olursaniz, sizin beklentiniz artacak. Ogretmenide kendini illa ki sorumlu hissedecek. Tam tersi bir sorun yasansa aranizda., cocugunuza yansayacak mi diye surekli akliniz kalacak.

Teyze mi ogretmen mi der ne derse der buna takilmak onemsiz bence. Ben olsam sirf surekli yuz yuze baktigimiz icin istemezdim. Kardesimin ilkokul ogretmeni yan komsumuzdu her seyi anneme yetistirir basa kakardi ay fenalik gelmisti :olamaz:

ben sahsen velimle samimi olmak istemezdim.kendi dunyami öğrencilere acmak,onlarin bilmesi beni rahatsiz eder.

ogretmen acisindan bakınca da rahatsiz bir durum.illa konuştuğunuz seyleri duyacak.ilerde ogrencilere aktarabilir.siz zor durumda kalabilirsiniz bu sebepten dolayi

Ben de o öğretmeni tercih etmezdim arkadaşlar yazmışlar zaten tekrar olmasın hepsine katılıyorum. Ama şuna da dikkat ederdim mesela ki siz de edin, doğuda bir yerde olduğunuzu soylemissiniz malum doğuda öğretmen sirkülasyonu çok olur. yakın zamanda tayin istemeyecek iyi bir öğretmen arayışında olurdum ben. İlkokul çok çok önemli çünkü öğretmen değişikliği çocuğu ister istemez etkileyecektir.

Konuya henüz bakmadım..
Kullanıcı ismi olumsuz çağrışım yaptı :(

Okul açılınca bence düşündüğünüz kadar bı samimiyet ve git gel durumu olmayabilir.

Ondan ziyade bu kişi iyi ve tasviye edilen bir öğretmen mi, yani önceki velileri hakkında ne düşünüyor, ogrencilerine yaklaşımı nasıl, bunu ogrenmek ve ona göre bir tercihte bulunmak daha doğru olur.
Bu komsunuz ve ailecek görüştüğünüz bir arkadaş olmasından daha önemli bı konu.

Back
X