Bir gecede hayatım alt üst oldu(iç dökmek istedim)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olay da bana gore de eksiklik var.
Esiniz olayin panigiyle yanlis davranmista olabilir.

Tek diyecegim avukatiniza herseyi oldugu gibi anlatın.

Gecmis olsun.

Yok alkollü degildi
Bazı kendini bilmezler karsı tarafa yalan yanlış bilgi vermiş,güya eşim carpmış ve kaçmış,yarım saat sonra geri dönmüş adamı alıp hastaneye gitmiş.ya insan düşünemiyormu yarım saat bi adam nasıl yol ortasında kalır,kimse polisi ambulansı aramazmı yani o süre zarfında
Bulundugumuz sehir öyle insanlıgın öldügü bi şehirde degil yani,yerde yatan birini görürlerse mutlaka yardıma koşarlar
Eşim sabaha kadar şok içindeydi,duş aldırdım,dualar okudum sakinlessin diye.sabah oluncada kendisi gidip komiserine durumu anlatıp teslim oldu.zaten eşim gitmese kimse bilmeyecekti onun yaptıgını.ama vicdan meselesi.

😭😭😔😔

Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun.
Ne zamandır yorumlarınızı göremiyordum, merak etmiştim. Keşke bu kadar tatsız bir konu sebebiyle olmasaydı :KK43:
Allah kurtarsın diyorum eşiniz için de, allah yardımcınız olsun.

Evet gercekten belli bir tarih olsa oturur beklerim ama bu şekilde önümü görememek beni yıpratıyor
Bir aya cıkacak olsa en azından evi boşaltmam
Ölen de kusurlu ama hem Ehliyetsiz hemde kasksiz iyi bir avukatla çok kalmaz bence her iki tarafa da Allah sabir versin sonucta kacmamis ambulasi aramis Kim baskasinin olumune sebeb olmak ister bir sebeb yokken zor valla

Bos ve mesnetsizmi.peygamber efendimizin hastalandigi ay. Acinda okuyun
Konu dine de kayacak ama safer ayındaki uğursuzluk cahiliye dönemi inanisiydi.
"İslâm'da taşe'üm (uğursuz sayma, kötüye yorma) yoktur; en iyisi tefe'ül (iyiye yorma) dır." (Buharî, Tıb, 54)
"Eşya da uğursuzluk yoktur, Safer ayında uğursuzluk yoktur, baykuşun ötmesinde bir uğursuzluk yoktur." (Müslim, Selâm, 102)

Ayrıca bela musibetler bu ayda iniyor diyerek Allah in iradesine de karışmış oluyoruz.
Neyse.

Konu sahibi Rabbim hayırlara çıkarsın.
İki taraf için de çok zor tabi ki.
Kask ne kadar önemli onu da bu sebeple tekrar öğrenmiş olduk.
Önce tedbir gerisi Allah'ın takdiri.
İnşaallah olaylar netleşir çabucak yoksa bilinmezlik daha zor.
Allah yardımcınız olsun.
Her iki tarafın da...

Bos ve mesnetsizmi.peygamber efendimizin hastalandigi ay. Acinda okuyun
Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.
Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).
Güzel düşünelim güzel olsun arkadaşım..

Soğukkanlı olmak çok zordur bu durumlarda.
Üzücü bir durum ama alkollü değilse ve olay anında hata oranına göre cezanın düşebilecegini düşünüyorum. İyi bir avukat bulabilseniz büyük ölçüde destek olacaktır.
Olay sonuç olarak talihsiz bazen elden birsey gelmez.Allah yardımcınız olsun.

İyi de simdi aklima geldi ambulans yaralamali durumlarda polisi kendisi ariyor. Esiniz ambulansi beklemeden gitmis mi?

Konu sahibi, esim sabah kendi gitti teslim oldu, gitmese kimse bilmezdi bu olayi dedigine gore konu sahibinin eşi o adamin bir sekilde hastaneye gitmesini saglayip kendisi olay yerinden ayrilmiş.

Eşi gitmediginde kimse bilmeyecek olsa konu sahibinin " yalan yanlis soylemlerde bulunmuşlar" dedigi insanlar olayi nereden biliyor o zaman? Degisik

O an ambulansı aramış ama teslim olmak için sabahı beklemiş. Neden? Eşim polis demişsiniz yanlış okumadıysam bu kuralları ve olması gerekeni biz sıradan vatandaşlardan daha iyi biliyor olması gerekirdi. Anında tutanak tutmak aklına gelmemiş olabilir ama sabahı beklemek de işkillendirir insanı.... allah kavuştursun.

Niye hemen ev taşıdınız ki çocuklara üzüldüm adam sanki geri gelmeyecek. Bizim tanıdık da çarptı öldürdü birini 1 yıl yattı.

sıze cok gecmıs olsun ölenede allah rahmet eylesın . gorgu tanıkları var, durduk yere kımse yalan ıfade vermek ıstemez basları derde gırer bılıyorsunuz yalan ıfade sucunu. esınız olayın sokuyla sıze herseyı tam anlatamamıs olabılır belkı sız avukatıyla gorustunuz mu tam olarak mevzu ne vurmus kacmıs gerı dönmüs mü yoksa orda hemen ambulansı aramıs mı bu onemlı ayrıntı .
esınız polıs ve bır kazaya karısıp polıs tutanagı tutturmamıs halbukı kendısı ısın ıcınde bırı olarak ne yapması gerektıgını ıyı bılıyor aslında.

ıyı bır avukat tutun bence , ben olsam oyle yapardım

Kayınvalidemlerde kaldıgım için sürekli birileri gelip gidiyor o yuzden herkese tek tek cevap yazamıyorum lütfen kusuruma bakmayın
Aklımda kalan sorulara bu msjda cevap vereyim
Olayı gören kimse yok,sadece eşimin yanındaki arkadası var,tek tanık o
Ama aileye bazıları ortalıgı karıştırmak için yanlış bilgiler veriyorlar.aile diyebilir aslında şahit görgü tanıgı kamera yok siz nerden biliyorsunuz diye ama onlarda acılı oldugu için bizim aleyhimize olan herşeyi dogruymuş gibi algılayacaklar

Eşim gelen ambulansa birisi carpıp kaçmış diyo ne yazıkki(sanırım en büyük hata bu)
O an aklından neler geçti bilemem ama ertesi günü biraz sakinleşince bana şöyle dedi “ hastaya bi şekilde ulasmalıyım durumu nasıl diye,eger tehlikesi yoksa hiç ortaya cıkmam ben”
Neyse sonra bi şekilde hastanın durumunu ögrendik,solunum durmuş beyin kanaması varmış.eşim o an dedi zaten ben gidiyorum teslim olmaya,allah korusun ölürse falan o vicdan azabıyla yasayamam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X