bir gecede hayatim değişti

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Güncelleme:
tekrar merhaba arkadaşlar.
eşimle aynı şehirde buluşma imkanımız kalmadı
kadrom da elden gitti.
şu an işten atılmayayım diye bi düzenleme yapıldı
ama yine de her türlü mağdurum :/

eşim gelemiyor, ben gidemiyorum, milli eğitim geri almıyor. (istifa etsem daha kolay dönermişim, ben izin alarak geçmiştim) valla öyle sıkıştım kaldım. neyse ki 1 sene daha işten atılmayacak gibiyim.

Ben 26 yasindayim
21 yasinda doguda bir dagin tepesinde ogretmenlik yaparak basladim işe.

2 sene calistim. Kadroluydum.
Sonra icimdeki ogrenme ilerleme isteği bitmedi, üniversiteye geçtim öyp denen bir program ile. Arastirma görevlisi oldum.

Egitimime basladim, yuksek lisans bitti.
Doktoraya baslamak için devletin beni baska bir üniversiteye gondermesini bekliyordum.
Çünkü bulunduğum yerde bu egitimi veremiyorlar.

Doktoraya baslamayi beklerken dun geceki khk ile 50 d kadrosuna aktarildi bütün oyp li arastirma gorevlileri.

YANİ ARTIK ÖĞRENCİ OLDUĞUM SÜRECE İŞİM VAR. Sonrası meçhul.
Benim derdim doktora sonrasi da degil. Basarili insan kendine kadro bulur normal bir ulkede.

Benim derdim şu anda yuksek lisansi bitirip doktoraya da kayit olmadığım için 50 d kadrosuna atanamayacak olmam. Çünkü öğrenci değilim. Teknik olarak dün itibariyle işsiz olabilirim.

Eğer bir duzenleme yapılmazsa işimden oldum ben ve benim gibi yüzlerce insan...

Eşim baska sehirde. Doktora icin o sehri tercih edip artik kavusacaktik.
Simdi ne olacagim belli degil. Cok saskin ve Üzgünüm.

Şu zamana kadar emek emek geldim. Ve haklarimi 1 gecede kaybettim.
Inanamiyorum.

Öyle bi yazayim dedim iste...

Son düzenleme:
Kimbilir bunun ardından daha hayırlı nimetler senin için açılacak? Üzmeyin canınızı vardır elbet bunda da bir hayır

Umarim oyledir arkadasim.
Gerçekten düşündükce ne olacağım diye bilmiyorum
Ne de olsa tayinim cikacak diye evimi bosalttim bir arkadasimda kaliyorum. Evsiz okulsuz kaldım anlam veremiyorum yasananlara

Allah yardımcın olsun Zeytin gerçekten üzücü bir durum ama hala umut bir umut vardır umarım.
İçini ferah tut bir şer bin hayır ile döner sana umarım.

Günaydın

Bu yaşanılanları kimse beklemiyordu.Kurunun yanında yaşta etkilendi maalesef.Ayıklama yapamadıkları için böyle bir karar almışlardır.Bu durumda sadece sen olmadığın için bir çözüm bulacaklardır diye düşünüyorum.

Bende de eski iş arkadaşlarımın işten atılmasının şoku var.5 ayrı çalıştığım yerden arkadaşım.Hala inanamıyorum bana iyilikleri dokunmuş birşeyler paylaşmışız aklımın ucundan geçmeyen kişiler ve durumlar.Birisininde eşi çalışmıyor hasta çocuğu var çok üzüldüm acaba bir yanlışlışlık mı oldu iftirayamı kurban gittiler diye düşünmeden de edemiyorum.

Umarım bir an önce senin durumunda olanlara bir formül bulurlar .Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

Son düzenleme:
Bu ülkede akademisyen yetiştirmeyelim .
Hak etmiyoruz bunu .
Hiç bir şey yapmayalım ya ...
İnsan ülkesinden nefret eder mi ediyorum anasını sataym ...

Bu olay kesinlikle büyük bi haksızlık. Amaç adam elemek işte.
Her kurumda olduğu gibi. Bundan bahsedip konunu kapattırmak istemem ama sen de biliyorsun.
O kadroları diş ve tırnağınız ile almıştınız halbuki.

Çok sevdiğim biri de şu an aynı şeyden dolayı çok üzgün , ne yapacağını bilemiyor.

Onun için de sizin için de çok üzgünüm şu an.
Kendim için de üzülüyorum.
Yüksek lisans , akademik kadro hayallerim vardı benim de.

Yazık valla yazık , sabah sabah sinirlerimin hepsi fırladı.

Hiç bir haltta "Şu da şöyle oluyor" denecek sistem kalmadı memlekette.

Arkadaşınız icin de üzüldüm. Denecek çok sey var da ben de diyemiyorum. Yaptığım hata guvenmek oldu bu sisteme

Arkadaşınız icin de üzüldüm. Denecek çok sey var da ben de diyemiyorum. Yaptığım hata guvenmek oldu bu sisteme

Umarım vaz geçilir bu sistemden , bişey olur .
Olsun yani bir şeyler.

Öğretmenliğe geçişinizi yapabilin bari , işsiz kalmayın.
Yazıp yazıp siliyorum ya ...............

18 yıldır çalışıyorum.Bu devletin işleri hep dengesiz ve adaletsiz maalesef.Zamana ve şartlara göre sürekli bir sistem değişikliği ve belirsizlik.

Yıllardır devlete çalışıyorsun kazanılmış hakların var.Başka bir pozisyona veya öğretmenliğe geçebilirsin.İşsiz kalacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Umarım vaz geçilir bu sistemden , bişey olur .
Olsun yani bir şeyler.

Öğretmenliğe geçişinizi yapabilin bari , işsiz kalmayın.
Yazıp yazıp siliyorum ya ...............

Zamaninda geçerken muvafakat almistim. Yani meb den istifa etmedim izin verdiler kurum degistirmeme. Belki geri alirlar simdi. Bilmiyorum ki. Henüz arastiramadim. Yani borcum harcım var bankalara. Belli bi hayat planlamasi yapiyosun ister istemez. Ev kredisi falan olan arkadaslarim var. Umarım bizi dusunerek bi duzenleme yapilir.

Verilen hak nasıl geri alınabilir , garantili kadroları bile nasıl alırlar ?...

İyi bari en azından işsiz kalmayacaksın . Tabi arada baya fark var ama ...
Doktoraya da tekrardan başvurman gerekecek bu durumda.
Zibilyon iş çıkıcak.
Ama bence pes etme o kadar emek vermişsin.

Edit : En kötü ihtimale göre yorum yapıyorum ama umarım hiç gerek kalmaz.Yeni bi düzenleme gelir...

Etmiycem zaten iyice ters etki yapti daha da hirslandim
AMA belirsiz ve uzun bir süre daha esimle ayri yasamamiz gerekecek
Tasidigim evi geri tasimam gerekecek
Kendime bi doktora programı bulmam hatta bölüm degistirmem gerekecek
Ve hayatımın 6 ayi yine bos gececek çünkü doktora alımları bitti bir sonraki döneme kaldim en iyi ihtimalle

Konuyla ilgilendim açıkçası
Dönüp dolaşıp türkiyeye dönme ihtimaline karşı.

Ben tam olarak anlamadım sanırım devlet işlerine hakim olmadığım için
Ne yapman gerekiyor ya da ne oldu tam olarak
Bilmeyen birine anlatır gibi anlatsan olur mu

Öyp denen programla akademisyen olmaya çalışanlari mahvettiler durum bu just.
Turkiyeye donup akademisyen olayim dersen mutlaka 33/a kadrosuyla yani mulakatla alinan kadroya girmeye çalışmanı tavsiye ederim

Ben torpilsiz olsun bir tanidigim da yok diye öyp sistemini tercih etmistim.
Ales -not ortalamasi ve dil puaniyla basvurup merkezi atama ile gelmiştim calistigim yere.

Sen yaparsın sen güçlü bir bayansın.21 yaşında tek başına doğuya gitmişsin bu zamana gelmişsin. Elbet bundan sonrasını da başarırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…