- 21 Nisan 2013
- 3.667
- 1.613
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Ben 26 yasindayim
21 yasinda doguda bir dagin tepesinde ogretmenlik yaparak basladim işe.
2 sene calistim. Kadroluydum.
Sonra icimdeki ogrenme ilerleme isteği bitmedi, üniversiteye geçtim öyp denen bir program ile. Arastirma görevlisi oldum.
Egitimime basladim, yuksek lisans bitti.
Doktoraya baslamak için devletin beni baska bir üniversiteye gondermesini bekliyordum.
Çünkü bulunduğum yerde bu egitimi veremiyorlar.
Doktoraya baslamayi beklerken dun geceki khk ile 50 d kadrosuna aktarildi bütün oyp li arastirma gorevlileri.
YANİ ARTIK ÖĞRENCİ OLDUĞUM SÜRECE İŞİM VAR. Sonrası meçhul.
Benim derdim doktora sonrasi da degil. Basarili insan kendine kadro bulur normal bir ulkede.
Benim derdim şu anda yuksek lisansi bitirip doktoraya da kayit olmadığım için 50 d kadrosuna atanamayacak olmam. Çünkü öğrenci değilim. Teknik olarak dün itibariyle işsiz olabilirim.
Eğer bir duzenleme yapılmazsa işimden oldum ben ve benim gibi yüzlerce insan...
Eşim baska sehirde. Doktora icin o sehri tercih edip artik kavusacaktik.
Simdi ne olacagim belli degil. Cok saskin ve Üzgünüm.
Şu zamana kadar emek emek geldim. Ve haklarimi 1 gecede kaybettim.
Inanamiyorum.
Öyle bi yazayim dedim iste...
Benim esim de oyp'li-idi. Ayni durum bizde de var yani. Esimin arkadaslari universite doktora kayitlarini yapmadigi icin su anda aciktalar. Ama bu dusundugunuz gibi issizler anlaminda degil. 50d kadrosundan ilisiginiz doktoranizi bitirdiginiz an kesilir, yuksek lisansi bitirdiginiz an degil. Su anda oyplisi oldugunuz okul sizi cagirip gel sana burada ihtiyacim var, burada calis diyebilir. Boyle bi durum oldugunda da pasa pasa gitmek zorundasiniz. Bahsi gecen geceden once okulun size gel deme hakki yoktu ve doktorayi bitirdikten sonra kadronuz veriliyordu. Yani hala bi isiniz var sadece su anki konumunuz bir oncekine gore biraz da havada diyelim, dogru kelimeyi bulamadim. Yani 35a maddesi ile baska universitede gorevliyken daha saglam bi durumunuz vardi diyebiliriz.
Biz de buyuuuk umutlarla pazartesiyi bekliyoruz. Hakkimizda hayirlisi insallah.
Ya tam olarak ben anlamadım ne oldu şimdi canımbazı yazeıklarını anlayamadım neden işsiz kalıyorsun
Benim esim de oyp'li-idi. Ayni durum bizde de var yani. Esimin arkadaslari universite doktora kayitlarini yapmadigi icin su anda aciktalar. Ama bu dusundugunuz gibi issizler anlaminda degil. 50d kadrosundan ilisiginiz doktoranizi bitirdiginiz an kesilir, yuksek lisansi bitirdiginiz an degil. Su anda oyplisi oldugunuz okul sizi cagirip gel sana burada ihtiyacim var, burada calis diyebilir. Boyle bi durum oldugunda da pasa pasa gitmek zorundasiniz. Bahsi gecen geceden once okulun size gel deme hakki yoktu ve doktorayi bitirdikten sonra kadronuz veriliyordu. Yani hala bi isiniz var sadece su anki konumunuz bir oncekine gore biraz da havada diyelim, dogru kelimeyi bulamadim. Yani 35a maddesi ile baska universitede gorevliyken daha saglam bi durumunuz vardi diyebiliriz.
Biz de buyuuuk umutlarla pazartesiyi bekliyoruz. Hakkimizda hayirlisi insallah.
Öyp denen programla akademisyen olmaya çalışanlari mahvettiler durum bu just.
Turkiyeye donup akademisyen olayim dersen mutlaka 33/a kadrosuyla yani mulakatla alinan kadroya girmeye çalışmanı tavsiye ederim
Ben torpilsiz olsun bir tanidigim da yok diye öyp sistemini tercih etmistim.
Ales -not ortalamasi ve dil puaniyla basvurup merkezi atama ile gelmiştim calistigim yere.
Şimdi anladım farkını, kadro isimlerini bilmiyordum
Zaten ales puanım yok, dengi olan bir sınava gireceğim ama o da 5 sene geçerli dönene kadar biter
Neyse konu ben değilim de peki senin mülakatlara başvurman mı gerekecek?
Kabul edilme şansın olmaz mı
Mulakatlar geçti işte. .
Normalde bizi devlet mulakata sokmadan ayri bir kadroyla puan esasiyla kendi yerlestiriyodu doktoraya.
Bireysel basvuru kabul olmuyordu.
Ben de basvurmadim
Seneye kadar ogrenci olmazsam isime son veriyolar sanirimkesinleştiyse eğer bu yeni durum bence seneyi bekleyebilirsin
zor olur ama : (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?