bir gecede hayatim değişti

Evet aynı durumn değil ama bnm de bir gecede ailem yuvam dağıldı resmen ..seni çok ii anlıyorum ..hissettiğin şeyleride anlıyorum inan ..ama suan elden gelen bişiy yok malesef..insan dünyayı yakmak istiyor çığlıklar atmak istiyor vsvs ama boş ..sabır sükunet ihtiyat biraz daha sabır ..başka bir yolu yok

Benim esim de oyp'li-idi. Ayni durum bizde de var yani. Esimin arkadaslari universite doktora kayitlarini yapmadigi icin su anda aciktalar. Ama bu dusundugunuz gibi issizler anlaminda degil. 50d kadrosundan ilisiginiz doktoranizi bitirdiginiz an kesilir, yuksek lisansi bitirdiginiz an degil. Su anda oyplisi oldugunuz okul sizi cagirip gel sana burada ihtiyacim var, burada calis diyebilir. Boyle bi durum oldugunda da pasa pasa gitmek zorundasiniz. Bahsi gecen geceden once okulun size gel deme hakki yoktu ve doktorayi bitirdikten sonra kadronuz veriliyordu. Yani hala bi isiniz var sadece su anki konumunuz bir oncekine gore biraz da havada diyelim, dogru kelimeyi bulamadim. Yani 35a maddesi ile baska universitede gorevliyken daha saglam bi durumunuz vardi diyebiliriz.

Biz de buyuuuk umutlarla pazartesiyi bekliyoruz. Hakkimizda hayirlisi insallah.

Ya tam olarak ben anlamadım ne oldu şimdi canım bazı yazeıklarını anlayamadım neden işsiz kalıyorsun

Bu ülkede okuyup bir şeyler yapmaya çalışan insanların kıymeti yok. Dinlemedin mi bu ülke ne çektiyse okumuşlardan çekti dedi aklıevvelin teki...

Keşke bu başarıları başka bir ülkede elde etmiş olsaydın.sonuna kadar karşılığını alırdın. Ama maalesef bizim ülkemizde akademik başarılara önem verilmiyor hakkını alamıyorsun...
Alakasız olacak ama olimpiyatlarda kaç tane sporcu var Türkiye'yi temsil eden?bir avuç..üzücü değilmi?
Buz pateni yapan milli bir sporcumuz vardı ve kız çalışma yapmak için buz pateni sahası bile bulamadığından şikayet ediyordu.bizde sanata spora bilime gereken önem verilmiyor ve işte tamda bu yüzden bir adım bile ilerlemiyor ülke..

Allah yardimciniz olsun. Benimde enistem ne yaikki gorevden alindi ve tek sucu Allah yolu diye o insanlara inanmakti. O kadar trmiz kalpli ve iyi niyetli bir insan ki. Yoksullukla disiyle tirnagiyla kazandigi 16 yillik ogretmenlik hayatini bir gecede kaybetti. Aksamdan bu yâna uzuntuden perisan olduk hepmiź. Insanlarin hayatini mahvetmek bu kadar basit olmamali. Kurunun yaninda yasta yanmamali.Yazik insanlarin colugu cocugu var ve yegenimin biri de zihinsel engelli Rabbim sucsuz gunahsiz olan herkesin yar ve yardimcisi olsun insallah.

Ben hic görevlendirilmedim
Zaten atandigim okuldayim ve yl var ama doktora yok burada
Yuksek lisanstan doktoraya ara vermeden gecmek gerekiyormuş 50 d kadrosunda ve ben gecen donem mezun oldum bu donem doktoraya baslayamayacagim sanirim bu durum beni tehlikeye sokuyor...

Ya tam olarak ben anlamadım ne oldu şimdi canım bazı yazeıklarını anlayamadım neden işsiz kalıyorsun

Bibi bizim kadro turumuzu degistirdiler
Kadromuz her sene yenilenen surekli bir kadro iken sadece ogrenci oldugun surece yenilenen bir kadroya dönüştü

Ben de su an ogrenci olmadigimdan isim tehlikeye girdi
Çünkü isime devam etmem icin doktora öğrencisi olmam lazim
Ama doktora için mulakatlar daha temmuz agustos aylarinda bitti.

Esinize de size de sabirlar dilerim. Bekleye bekleye mahvolduk.

Benim zorunlu hizmetim de yok. Çünkü hic görevlendirilmedim 35. Madde ile. 50 d kadrosu için bir duzenleme yapmalari gerekiyor isime devam edebilmem için

Şimdi anladım farkını, kadro isimlerini bilmiyordum
Zaten ales puanım yok, dengi olan bir sınava gireceğim ama o da 5 sene geçerli dönene kadar biter

Neyse konu ben değilim de peki senin mülakatlara başvurman mı gerekecek?
Kabul edilme şansın olmaz mı

Mulakatlar geçti işte. .
Normalde bizi devlet mulakata sokmadan ayri bir kadroyla puan esasiyla kendi yerlestiriyodu doktoraya.
Bireysel basvuru kabul olmuyordu.
Ben de basvurmadim

kesinleştiyse eğer bu yeni durum bence seneyi bekleyebilirsin
zor olur ama : (
Seneye kadar ogrenci olmazsam isime son veriyolar sanirim
Bunun netlesmesi icin bekliyorum just
Yani yuksek lisanstan sonra hic ara vermemek gerekiyomus isimde kalabilmem icin. Bu 50d kadrosu sadece ogrenciyken verilen bir burs gibi
Maas tutarında burs a benziyor. Ogrencilik bitince maas da bitiyor
Ve su anda ogrenciligim bitti

Ayy bu ülkede kime hakkettiği gibi davranılıyor ki? Lise mezunu bölümlere üniversite mezunlarından daha fazla kadro açılıyor. Tecavüzcüler diğer suçlulardan daha az ceza alabiliyor. Çöpte gördüğün ayeti üzülüp kaldırdığın için tutuklanıp sorgulanabiliyorsun. Sırf kadın olduğun için malmışsın gibi kocanın kütüğüne geçiriliyorsun........... daha nelerrr nelerrr
Umarım sorununuza bir çözüm getirilir.

senin için üzüldüm zaten zorun zoru hayatın vardı kötü olmuş

ama bu ülkede akademik kadro dehşet saçma

birisi ABD de genetik doktorası yapmış ve MEB bursu ile gittiği için 12 yıllık zorunlu hizmeti henüz bölümü olmayan öğrencisi olmayan laboratuvarı olmayan X üniversitesine atamışlar

iki yıldır komşu fakültelerin gözetmenliği dışında bir iş yapmamış

köreliyorum deyip bir üniversitede ilgili bölüm ile görüşmüş onlar kadro açmış yrd doç olacakmış

ama YÖK izin vermemiş zorunlu hizmet değişimine

bölüm var hoca yok hoca var bölüm yok

Ben durumu tam olarak anlamadım. Kadrolu ogretmenken ıstıfa mı ettınız. E gerı donun ogretmenlıge . Boyle bır hakkınız var bılıyorsunuz degıl mı?

çok üzüldüm. söyleyeceklerimin hiç bi faydası olmayacak size ama çok kızıydorum ben sisteme. insanlar biyerlere gelebilmek için kocasından çoluk çocuğundan uzak kalıyo. kimiside torpille biyerlere geliyo.
haksızlık.

üff... Hak yiyenler öbür dünyada vericek hesabını.

Su an ülkemizdeki durumlardan ötürü epeyce kadro bosta.. cari alima basvurun. Nihayetinde dil puaniniz alesini yeterli puandadir. Sansinizi deneyin, üzülmeyin.
Allah bir kapı acacaktir illa ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…