Bir Gelinin Söğüşlenme Hikayesi

Oha diyorum kocaman.
5 yıldır eşin ve ailesine resmen çalışıp para yedirmişsin.
Sen sabahın köründe işe gidip akşamın bilmem kaçında işten çıkıp evinin temizliğini, yemeğini düşünürken aldıgın maaş çoktan yerini bulmuş ve her ay sistematik olarak senin ailenin evinde kira vermeden oturmayı kar sayarak bir kira bedelini eşinin ailesine hibe etmişsin resmen.
Hiç mi kendine acımadın ?
Şu saçma sapan evlilik için bile aile terapisti düşünecek kadar kendinizin kıymetinin olmadığını bize bile ispatlamışsınız.
Ne terapisti yahu allasen ?
Eşin salak ve saf degil ki.
Sen onun için bir banknottan ibaretsin.
 
Sizle aile olmak isteyen adam neden sizden mal kaçırıp gereksiz ailesinden birinin üstüne mal yapıyor? Çakallıkta sınır tanımamış, umarım bu yorumları görüyordur. Ya kendine gelsin ve evli biri olduğunun farkına varsın ya da şu an yaşadığı düzene uygun şekilde bekar kalsın.
 
Benim teyzemin bir kızı bir oğlu var. Durumları iyi kızlarına vaktinde ev alınırken iki ailede destek oldukları için oğullarının kirasını ödüyorlar. Gelinin ailesi de aynı sizin eş ailesi gibi kızdan sürekli para tırtıklıyorlardı. Şimdi kuzenim madem yardım edecek paramız var, ben de ailemden gelen parayla hobilerime harcama yaparım dedi. Motorsiklet aldı, gezilere gidiyor. Kızın ailesi artık istememeye başlamış. Sizin de maddi zora sokmanıx lazım.
Ailenize kira ödeyin, maaşınızı da komple çekin. Yapabiliyorsan iki evi de geçindir bundan sonra böyle diyin. Başka türlü anlamazlar
 
Kocanızı çok uyanık buldum, siz belliki aşk evliliği yapmışsınız ama o tamamen duygusal(!) takılmış. Ki kardeş adına yapılan evden bile neyin ne olduğu belli. çalışmasaydınız acaba sizle evlenir miydi, ya da bekar olsa tek maaşıyla o ailesini beslemeye devam eder miydi? Gençliğimi, hatta doğmamış çocuğumun rızkını kimselere yedirmezdim.
 
Yazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum. Ek olarak insanlarin enine boyuna her seyi dusunmeden evlenmelerini de pek anlamiyorum. Evlilik sevgililkten cok baska bir sey. Bunun yarini nasil dusunulmedi onu da anlamadim. Bu evlilikte hic surpriz yok mesela. Her sey bastan belliymis.
Söz konusu aile olunca, ailesine yardım eden şefkatli iyi niyetli kadın ve erkekler gözümüze hoş geliyor, ailesine böyle sahip çıkan bize kim bilir nasıl sahip çıkar diye düşünüyoruz galiba🙄
Yani gerçekten bilmiyorum, öylesine fikir yürütüyorum ama flört ettiğimiz kişi ailesiyle ilgili bir şeyler anlattığında hangi düşüncelere kapılıp adamı cezbedici buluyoruz net bir fikrim yok açıkçası lakin adam dürüst, ailesine sahip çıkan okumuş evlat görüntüsü altında eşini iyi manipüle etmiş.

Kaç kadın böyle bir anlatım sonrası hayır ben ailene yardım etmeni istemiyorum diyebilir ki, aslında hayır demeleri lazım zira bazı müstesna haller hariç, herkes kendi evini geçindirmekle yükümlüdür, ne anne baba evladının, ne de evlat anne babanın evinin maddi yükünü üstlenmekle mükellef değil.

Siz ses çıkarmadıkça fazlası isteniyor, çocuğunuza ev veriyorsunuz eşyasını almadınız düğünü yapmadınız diye surat asılıyor, evini, eşyasını, düğününü yapıyorsunuz çocuğuna bakmadınız diye laf oluyor.
Evlat da aileye para gönderince kardeşinin de ihtiyacı var ona da gönder, abin evlenecek yardım et, kızkardeşin ünide okuyor yanına al sahip çık, küçük kardeşin dükkan açacak para gönder diye diye aile olma adı altında herkes birbirinin iyi niyetini suistimal ediyor, maddi destek zorunluluk ve görev haline dönüşüyor.
 
Eşinizin; Size yaptıklarına tepkilerinizi, düşündüklerinizi bilmediğini mi sanıyorsunuz cidden. Sistematik bir şekilde dolandırıcılık yapan adamın aklı, sizin ne hissettiğinizi anlayacak kadar çalışıyordur merak etmeyin. Siz boşanmak istiyorum deseniz sebeplerini siz söylemeden sayar zaten. Bu kadar iyi saf numarası yapan adamda o zeka vardır.
Kaç yaşına gelmiş yetişkin bir kadinsiniz. Kendinizi bile isteye sizin tabirinizle söğüşletiyorsunuz. O sizin kararıniz oluyor bir noktadan sonra. Ama asıl sorun hiçbir şeyden haberi olmayan ailenizi de bu asalaklara söğüşletmeniz. Sizin de kira vermeden oturmak işinize geliyor olabilir ama hiç mi vicdaniniz da bir şeyler kıpırdamıyor. O kadar kişi aileme kira verelim diyin diye öneride bulundu. O konuda hiç cevabınız yok. Sadece kendimi anlatacağım diye takilmissiniz. Biran önce bireysel tedaviye başlayıp biraz toparlanin. En azından kendi ailenizi korumaya başlarsınız belki.
O kadar çok cevap geldi ki kimini henüz okuyamadım, kimini yanıtlayamadım. Kira verme fikri aklıma yattı. Finansal kölelik işinden kökten vazgeçip aileme kira verirse belki orta yol bulunabilir. Diğer yazan arkadaşlara da buradan topluca cevap vermiş olayım.
 
Bu evlilik için ilişki terapistini düşünmenizde motivasyonunuzu bile anlamadım açıkcası.
Salak yerine konulma ve değersiz görülme demişsiniz ama yıllardır tam olarak bunu yaşamışsınız.
Babanzın evinde oturup eşininizin ailesine bakmanız gerçekten saçma ötesiyken boşanmaktan korkmuyorum demenize gülesim geldi. Temizlik konusunda açtığınız konuyuda anlamamıştım ama şuan bunu hiç anlamiyorum, tek bildiğim kendinize saygınız olmadığı için eş ailesinden saygı görmeniz çok olası değil
Aslında önce bu konuyu açmak lazımdı ters açtım, önceki sayfalarda yazdığım gibi kendimden kaçtığım gerçekler vardı, sonra dün temizlik konusunu açınca kendimi çok iyi hissettim, esas durumu sonunda size ve böylece kendime anlatmak istedim. İlişki terapistini de ilişkimizi kurtarmaktan ziyade belki bir uzman hakem gibi olur da bütün içimde biriktirdiklerimi rahatça paylaşabilirim diye istiyorum, açıkçası daha önce hiç ilişki terapistine gitmedim işleyişini bilmiyorum. İlişkiyi toplamaktan ziyade bunu yaparsam kendimi daha güçlü hissedecek olmam, bilemiyorum insanın hislerini anlatması çok güç, yazarken bile tam anlatamıyorum sanırım.
 
Birçok olaydan sonra eşim yalvardı yakardı, pişmanım dedi, ben seninle aile olmak istiyorum bana şans
Şunu da söyleyeyim eşiniz kesinlikle pişman değil pişman olsa ailenize kira verme teklifini kendisi verirdi. Şimdi resmen bosansaniz yarın evlenir o kadar diyeyim
 
Kendime bile itiraf edemediğim gerçek bu sanırım, üçüncü kişiler yüzünden bu hale gelmeyi kabullenemiyorum hala
Bacım zararın neresinden dönsen kar. Demişsin ya benim derdim kendimi anlatmak falan... Anlatsan ne olacak ki? Bu andavallar seni anlasa ne olacak? Anlama kabiliyeti olan insan senin babanın evinde bedava inek gibi yayılırken kendi babası mal mülk sahibi olsun diye senin maaşını onlara göndermez, kendisinin de bir kuruş hak alamayacağı bir sistemde kardeşinin üstüne ev falan yapmaz.
Anlasa anlardı, hiç kendini kandırma.
Seni anlamasını istiyorsan bu konunun linkini at . Okusun dışarıdan nasıl goruldugunu. Belki aklı başına gelir
 
O kadar çok cevap geldi ki kimini henüz okuyamadım, kimini yanıtlayamadım. Kira verme fikri aklıma yattı. Finansal kölelik işinden kökten vazgeçip aileme kira verirse belki orta yol bulunabilir. Diğer yazan arkadaşlara da buradan topluca cevap vermiş olayım.
Ne orta yolu, o adamın o evde bulabileceği bir yol yok. Ayağındaki donunu da ver istersen orta yol bulmak için. Giderse gitsin bayramda, kapının kilidini değiştir, onun şehsi eşyalarını poşete tep geldiği gün kapı önüne koy poşetleri. Celp eline geçince o seni arasın. Herşey bir yana senin emeğinle kardeşinin üstüne ev yapılmadı ne demek, sana sorulmadan danışılmadan. Bu kadar mı yoksun sen? Adamın sana verdiği değer mali kaynak olman sen hala orta yol diyorsun. Şu yorumunu okuduktan sonra sana değil annene babana üzüldüm. Sen boşanmaktan gerçekten korkuyorsun. Çok yazık…
 
O zaman ben size bir yol söyleyeyim. Önce faturalara asla dokunmuyorsunuz, kocanız ödüyor. Sonra hemen bir güzellik merkezi ve estetik cerrahı buluyorsunuz. İstediğiniz her işlemi yaptırıyorsunuz. Daha sonra her hafta yeni kıyafet, ayakkabı çanta falan alıyorsunuz. Eve bir tane kadın tutuyorsunuz. Mutfak masraflarına karışmıyorsunuz. Bir şey derse de babamın evinde oturuyorsun, tabii ki ödeyeceksin deyip, çıkıp dışarıda bir keyif kahvesi içiyorsun. Ha check-up'ı da unutma 😁
Bu dediklerinizin estetik kısmı dışında hepsini yapıyorum 😂 Ve hiçbir işe yaramıyor kendisinden kısıyor yine de o parayı veriyor🙄
 
Eşiniz değişmez önce bunu söyleyeyim. Çünkü eşini bu kadar sömüren insanın fikri “eşim el kızı, ailem ne zaman ihtiyacım olsa yanımda olur”. Ama ailenin ihtiyacından kendi ihtiyacına asla sıra gelmez. Sırtını da sizinki gibi verici bir aileye yaslamış afedersiniz sülük gibi emiyor.

Terapi eşine değer veren ama ilişkisinde sorun olan kişilerde işe yarar. Sizin eşiniz size değer vermiyor ki terapist size haklı da dese umrunda olmaz. Sadece para kaynağı kesilecek diye üzülür.

Bir kere daha evlenmeden size yalan söylemiş arabayla ilgili. Siz sürekli heveslerinizi ertelerken eşiniz ne yapmış? Hiç bir şey. Sizinle aile olmak isteyen insan para biriktirip çocuk düşünürdü. Onun ailesi anne babası sadece. Ben olsaydım tüm eşyalarını bavula doldurur kapıya koyar, üstüne de dava dilekçesini koyar bir daha da iletişime geçmezdim. Umarım düğün altınlarınız duruyordur eğer onlar da yoksa zaten alacak verecek durumunuz yok dolayısıyla çekişecek bir şey de yok.
 
Aslında önce bu konuyu açmak lazımdı ters açtım, önceki sayfalarda yazdığım gibi kendimden kaçtığım gerçekler vardı, sonra dün temizlik konusunu açınca kendimi çok iyi hissettim, esas durumu sonunda size ve böylece kendime anlatmak istedim. İlişki terapistini de ilişkimizi kurtarmaktan ziyade belki bir uzman hakem gibi olur da bütün içimde biriktirdiklerimi rahatça paylaşabilirim diye istiyorum, açıkçası daha önce hiç ilişki terapistine gitmedim işleyişini bilmiyorum. İlişkiyi toplamaktan ziyade bunu yaparsam kendimi daha güçlü hissedecek olmam, bilemiyorum insanın hislerini anlatması çok güç, yazarken bile tam anlatamıyorum sanırım.
Size iyi geleceğini düşünüyorsanız tabiki gidin görüşün.
Ama sizin evliliğinizi kime anlatsanız aynı şeyi söyler
En başta aileniz bu düzene karşı çıkmalı bence
Tabii bukadar ayrıntılı biliyorlarsa
Ben sizin yerinizde olsam terapist yerine iyi bir boşanma avukatına giderdim, helede çocuk yokken.
 
Bu melek yA da iyi olmak değil bence ya. Bu başka bir şey. Saflık, koca bağımlılığı ama asla meleklik değil.

Konu sahibini kırmak istemedim. Ama buradan bakınca manzara çok korkunç. Ailesine belli ölçüde yardım edebilir ama dört sene sınavı kazanamayan kardeşe yardım edilmemeli, ev alınmamalı. Allah kurtarsın valla. Hoş konu sahibi bence memnun hayatından.

Birde pis olmaları ayrı korkunç.
 
O kadar çok cevap geldi ki kimini henüz okuyamadım, kimini yanıtlayamadım. Kira verme fikri aklıma yattı. Finansal kölelik işinden kökten vazgeçip aileme kira verirse belki orta yol bulunabilir. Diğer yazan arkadaşlara da buradan topluca cevap vermiş olayım.
Maaşınızi artık bu adama yedirmeyin sizin maasinizdan ailesine para gondermesin birikim yapın ihtiyacınız çok olacak
 
Asgari ücret diyor ya, resmen şaka gibi
O para her ay artıyorsa her ay okadar gram altın alır kimseye kuruş koklatmazdım
Adam çocuk istemiyormuş sırf ailesine para gitmeyecek diye . Konu sahibi ev içinde çalışan işçi sıfatında malesef . Resmen patronlar istemez ya çalışanların çocuğu olmasın o da öyle ama hala anlatmaya çalıyorum diye ne anlatacak çok merak ediyorum
 
Adam çocuk istemiyormuş sırf ailesine para gitmeyecek diye . Konu sahibi ev içinde çalışan işçi sıfatında malesef . Resmen patronlar istemez ya çalışanların çocuğu olmasın o da öyle ama hala anlatmaya çalıyorum diye ne anlatacak çok merak ediyorum
Aslında adam çok iyi anlamışda konu sahibi görmek istemiyor
 
Adam çocuk istemiyormuş sırf ailesine para gitmeyecek diye . Konu sahibi ev içinde çalışan işçi sıfatında malesef . Resmen patronlar istemez ya çalışanların çocuğu olmasın o da öyle ama hala anlatmaya çalıyorum diye ne anlatacak çok merak ediyorum
Çocuk konusu çiftleri ilgilendirir ama eğer bu istememe tek taraflı ve aileye yardım için ise tabii istemez, yarın boşanırlarsa çocuk demek nafaka demek, ailesine yedireceği parayı neden çocuk yesin.
 
X