Bir Gelinin Söğüşlenme Hikayesi

Ben şeyi anlamadım. Konut kredisi çeken kişi tapunun sahibi olmuyor mu? Kardeşin üzerine nasıl yapıldı ev? Tam bilmiyorum bu kredi işlerini ama evin sahibi çekmeli krediyi diye kalmış aklımda.
Artı kredi evlilik birliği içinde çekilip ödemeler evliyken yapılınca hak iddia edilebiliyor mu?
Tamamını biz dolaylı yoldan ödedik aslında. Yani şöyle ki benim kayınpederim olacak adam düğün, ev ve takı masrafı yapmadığı için bütün parasını eve yatırdı, yine de bir miktar eksik kaldı. Kalanı için kocam ihtiyaç kredisi çekti. Ondan evde hak iddia edemem.
 
Ben şeyi anlamadım. Konut kredisi çeken kişi tapunun sahibi olmuyor mu? Kardeşin üzerine nasıl yapıldı ev? Tam bilmiyorum bu kredi işlerini ama evin sahibi çekmeli krediyi diye kalmış aklımda.
Artı kredi evlilik birliği içinde çekilip ödemeler evliyken yapılınca hak iddia edilebiliyor mu?
Belki ihtiyaç çekilmiş olabilir.
Eğer öyle ise kardeşinin komşunun vs birinin üzerine yapılabilir sorun teşkil etmez.
 
Açık açık konuşacağım diyorsunuz biz de bu bir işe yaramaz zaten evvelden de konuşmuşsunuz diyoruz. Zaten ne diyeceksiniz? Verdiğin paraları geri al mı? Bundan sonra verme mi? Yani 24 sayfa tartışmada ilerleme göremedim. Ben ve birçok üye aynı çözümü önermiştik mesela sizin ailenizin de bir ihtiyacı doğması ve onlara para yollamanız gibi.
İlk başlarda psikolojiden girmiştim, tedavi olursa aile bağımlılığından belki kurtulur diye.
Bu kez ailesine bugüne dek yaptıklarımızın yeterli olduğunu, bundan sonra babama kira ödeyeceğini, ayrıca hesapların kontrolünü de elime alacağımı, kabul etmezse de evliliğe devam edemeyeceğimi konuşacağım. Khomyuk Khomyuk bu vesile ile size de cevap vermiş olayım.
 
Dün kayın ailemin pisliği hakkında konu açmıştım, esas sorunumu kafamı toplayınca anlatacaktım ama sabredemedim, tüm gece yazdım şimdi yayınlıyorum, yazı biraz uzun olacak, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

31 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Eşim benimle yaşıt, çocuğumuz yok. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz.

Kayın ailemin hayatı
Eşimin ailesi doğunun bir ilinde hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlarmış, hayat gayeleri çocuklarını okumaktan ziyade bir an önce büyütüp hayvanların başına koymak ve hemen evlendirmek üzerineymiş. Eşim ailenin en büyük çocuğu, iki kız bir oğlan kardeşi var. Köydeki ilkokul öğretmeninin iknası üzerine kayınbabam eşimi ortaokulu okuması için İç Anadolu'nun bir şehrinde yaşayan akrabalarının yanına yollamış, bir süre sonra da ailecek o şehre taşınmışlar, devlet parasız yatılı gibi seçenekleri düşünmemiş. Bu durumu yıllarca oğlunun başına kakmış, senin yüzünden düzenimiz bozuldu, her şeyi senin için yaptım gibi cümlelerle sistematik olarak beynine işlemiş. Hala işlemekte.

Evlilik sürecimiz ve ailesine yardım talebi
Biz üniversitede tanıştık, ikimiz de okullarımızı uzatmadan mezun olduk, askere gitti, hemen iş hayatına atıldık ve anlaşarak evlendik. Evliliğe karar vermeden önce ailesinin durumunu anlattı, onun okulu yüzünden düzenlerinin bozulduğunu, babasının hastalığından ötürü çalışamadığını, kardeşlerinin okuduğunu bu nedenle en azından kardeşleri de eline ekmeğini alana kadar bir süre ailesinin maddi yükünü taşımak zorunda olduğunu, bunun vicdani görevi olduğunu, onaylamıyorsam en baştan yollarımızı ayırmamızın daha sağlıklı olacağını söyledi. Ben evlilik meraklısı olduğum için veya kaybetme korkusundan değil, benim ailem de aynı durumda olabilirdi diye kabul ettim. Hatta ailesine karşı sorumluluk hissettiği için takdir ettim çünkü ben de aynısını yapardım. Tabi bu yardım konusunu açıklığa kavuşturduk, cüzi miktarda, kendimizi sıkmayacak bir meblada karar kıldık.

Evleniyoruz ve ailesi ölü taklidi yapıyor
Nişanda bir adet, evlenirken bir adet olmak üzere sadece iki tane bilezik taktılar, evimize bir iğne bile hediye etmediler. Durumları yok diye ben ve ailem ses etmedik. Tabi kendi ailemle yaşadığım problemleri yazmıyorum, tahmin edersiniz ki zor bir süreçti. Eşim arabasını sattı, kredi çekti, benim birikmiş param ve ailemin desteği ile evlendik. Babam kira ödemeyelim diye bize kiradaki evini verdi, hala orada oturuyoruz. Kayın ailemden maddi bir talebimiz olmamasına rağmen bir şey isteriz diye ödleri koptu 1 sene nişanlı kaldık oğullarını, beni, ailemi arayıp sormadılar, biz neleri alalım, takı işi nasıl olsun demediler, hazırlıklar nasıl gidiyor diye asla merak etmediler, manevi olarak da destek olmadılar. Düğünümüzü eşimin isteği üzerine kendi yaşadığımız şehirde yaptık, ailesi yanında durmadığı için bu kararı verdiğini düşünüyorum. Düğünden iki gün önce geldiler, elleri bomboş, çocuklarına bir çamaşır bile almayı veya bir banyo lifi örmeyi bile çok görmüşler. Geldikten sonra yapılacak bir sürü iş varken onlar ilk gün pikniğe gittiler, sonraki gün düğüne teşrif edip döndüler.

Bunları yaşadıktan sonra verdiğim sözden pişman olmaya başlamıştım bile ama bu daha fragmanmış.

Kayınpederimin takı aşkı
Balayından döndükten sonra kayınpederim beni her sabah aramaya, altınları sormaya başladı. Ne kadar altının var? Altınları ne yapacaksınız? Bak altın yükseliyor yatırım yapmak lazım vs. Bir, iki, üç, dört... Bu böyle gitti. Her seferinde kibarca başımdan savıyorum yine arıyor. İki tane bilezik takan adam başıma Wall Street uzmanı kesildi. Beşinci gün yine aradı açmadım direkt eşime söyledim aramalar kesildi.

Kayınpederime ev alıyoruz
Bu olaydan iki ay sonra eşim utana sıkıla seninle bir şey konuşmam lazım dedi. Kredi çekmemiz lazım dedi. Nasıl yani senin çektiğini ödüyoruz daha eşyaları bile tamamlamadık (halıları ve TV'yi almamıştık, ailemin almasını da istemedi) nereden çıktı dedim. Babam kelepir ev bulmuş, birikimini kullanacak, biraz borç alacak ama eksik var ben tamamlayacağım dedi. Yatırım için alacağım dedi. Nasıl yani? Hani fakirlikten kırılıyorlardı?! Hepsi yalanmış anlayacağınız... Ayrıca eşim evlenmek için sattığı arabadan gelen paranın büyük bir kısmını da babasına vermiş, ondan yarım yamalak evlendik, sonradan öğrendim. Arabadan gelen para, bizden esirgedikleri bol bol altınları ve birikmişi, yine eşimin çektiği kredi ile bedavadan ev sahibi oldular. Bu arada kayınpederimin kendi oturdukları evi var, bu ikinci evleri oldu. Bizim evde 3. Dünya Savaşı çıktı, yine de adam o krediyi çekti, ev alındı ve benden mal kaçırmak için 18'ine basmış ERKEK KARDEŞİNİN ÜZERİNE YAPILDI.

Bu olayların sonunda özetle boşanma aşamasına geldik, ben psikolojik destek almaya ve ilaç kullanmaya başladım. Birçok olaydan sonra eşim yalvardı yakardı, pişmanım dedi, ben seninle aile olmak istiyorum bana şans ver dedi ve yeniden denemeye karar verdik. Bugün dönüp baktığımda keşke o şansı vermeseydim diyorum.

Kayın ailemin sömürüsü devam etmekte
Borçlarımızı öyle böyle bir şekilde ödedik. Hayatımızı yoluna koyduk. İlişkimiz bu konu dışında sorunsuz ilerledi. Alınan ev kiraya verildi ama biz hala para göndermeye devam ediyoruz. Kardeşleri büyüdü, büyük kız biz nişanlıyken evlenmişti. Tabi kayınpederimin bütün evi erkek tarafına kitlediğini ve bol bol bilezik istediğini tahmin etmişsinizdir. Ortanca 4 kez, küçük olan 3 kez üniversiteye giriş sınavlarına girdikten sonra evden uzaklaşmak için şehir dışında okulları kazandılar. Biz onların yaşında mezun olmuş, çalışmaya başlamışken bunlar bizim paramızı yemekle meşguller. Ben tabi ilk başta hemen sınavı kazanırlar veya çalışırlar onlar da ailelerine destek olurlar diyordum, o da yalan oldu. Kazık kadar insanlar avare avare takılıyorlar. Bizim ilk başta konuştuğumuz cüzi miktar enflasyona yenik düştü (kocamın bahanesi) ve babamın evinde oturmanın rahatlığıyla ailesine şu anki asgari ücret kadar para yolluyor. Bunu da farklı yollardan öğrendim o konuya girmeyeceğim.

Daha anlatılacak binlerce şey var ama çok uzadı, yani ben cinnetin eşiğindeyim, bu konuda adam efsunlanmış gibi davranıyor, ne kadar insanca konuşmaya çalışsam da sonunda kavga ediyoruz. En başta verdiğim sözü önüme koyuyor. Biz böyle mi konuştuk diyorum demagojiye başlıyor. Çok sıkıldım. Aile terapistine gitmek istiyorum. Bir uzmanın önünde bütün kinimi kusmak istiyorum. Belki bu şekilde beni dinler. Sonu ne olacaksa olsun, evliliğimizin geleceğinden ziyade akıl ve ruh sağlığımı korumak için istiyorum bunu.
Boşanmaktan korkan biri değilim, o bir dilekçeye bakar. Çözümü yoksa ve bu yola gireceksem önce kendimi salak yerine konulma ve değersiz görülme hislerimden, ailesine olan nefretimden dolayı hayatın her alanında negatif bir insana dönüşmemden kurtulmam lazım. Kendim sağlıklı bir insan olursam gerisini hallederim..
Sen eşittir ben demektir..bacım bizimkiler akraba olmasın yemin ederim nişanlı iken ölü taklidi yapma kazık kadar kardeşlere para yollama pis ev pis çarşafta yatırma tek iğne almadan oğlan evlendirme ve eminim gorumcem evlenirken annesi dünyayı isteyecek kızına bir de oğlan kardeşi var yeni evliyken 28 yaşındaydı işsiz evde yatardım kazık kadar 28lik herife rakı parası yollardım her ay 300_500 TL.. Ben resti çektim boşanmaya bile talep ettim eşim geri adım attı asla razı değilim dedim ama şu an maalesef kardeşinin belki evlenme durumu var ve eşim babamda para olmaz ben yardım ederim ben yaparım diyor bileziğini taksın tamam beyaz eşya alsın bir tane koysun eyvallah ama ben niye kaynimi evlendiryirum yahuu!!! Allah sabır versin bizde de ipler koptu kopacak eş ailesiyle bu gidisle
 
İlk başlarda psikolojiden girmiştim, tedavi olursa aile bağımlılığından belki kurtulur diye.
Bu kez ailesine bugüne dek yaptıklarımızın yeterli olduğunu, bundan sonra babama kira ödeyeceğini, ayrıca hesapların kontrolünü de elime alacağımı, kabul etmezse de evliliğe devam edemeyeceğimi konuşacağım. Khomyuk Khomyuk bu vesile ile size de cevap vermiş olayım.
O eve gitmeyeceğinizi de konuşun bence
 
Tamamını biz dolaylı yoldan ödedik aslında. Yani şöyle ki benim kayınpederim olacak adam düğün, ev ve takı masrafı yapmadığı için bütün parasını eve yatırdı, yine de bir miktar eksik kaldı. Kalanı için kocam ihtiyaç kredisi çekti. Ondan evde hak iddia edemem.
Yani kredi çekip kardeşine ev almış değil aslında bu durumda. Sadece destek olmuş. İlk mesajınızda öyle anlaşılmıyor.
Kredi taksitlerini öderken her ay yaptığınız yardıma da devam mı ettiniz?
 
Belki ihtiyaç çekilmiş olabilir.
Eğer öyle ise kardeşinin komşunun vs birinin üzerine yapılabilir sorun teşkil etmez.
İhtiyaç kredisi max 100bin ya o yüzden ev almak için yeterli olmaz diye ev kredisi diye düşündüm. Ama hepsini eşi ödememiş zaten.
 
Kız maşallah çok uysal, çokta şeker birine benziyorsun.
Resmen yemişler seni. Yazık etmişsin kendine, geçen 5 yılına.. Neyse henüz her şey bitmiş değil. Zararın neresinden dönersen kardır.
Teşekkür ederim 😇 Vallaha çatır çutur yediler, ben de aynı şekilde düşünüyorum zararın neresinden dönersem kâr, hayatımın geri kalanını bu şekilde geçirebilirdim diyerek avutuyorum kendimi artık.😒
 
İlk başlarda psikolojiden girmiştim, tedavi olursa aile bağımlılığından belki kurtulur diye.
Bu kez ailesine bugüne dek yaptıklarımızın yeterli olduğunu, bundan sonra babama kira ödeyeceğini, ayrıca hesapların kontrolünü de elime alacağımı, kabul etmezse de evliliğe devam edemeyeceğimi konuşacağım. Khomyuk Khomyuk bu vesile ile size de cevap vermiş olayım.
Bence de bunu yapın. Beş senedir çocuk istiyorsanız ve o istemiyorsa da bunun sebebi maddi yükleri. Bu evliliği nereye kadar böyle devam ettirebilirsiniz ki? En azından netleştirin, daha fazla sene kaybetmeden yolunuza bakarsınız.
Ailenizin binbir emek aldığı evde bile bedava oturuyor. Emek hırsızlığı bu
 
İlk başlarda psikolojiden girmiştim, tedavi olursa aile bağımlılığından belki kurtulur diye.
Bu kez ailesine bugüne dek yaptıklarımızın yeterli olduğunu, bundan sonra babama kira ödeyeceğini, ayrıca hesapların kontrolünü de elime alacağımı, kabul etmezse de evliliğe devam edemeyeceğimi konuşacağım. Khomyuk Khomyuk bu vesile ile size de cevap vermiş olayım.
İyi güzel söylüyorsun da Nevriye, bu adam en iyi ihtimalle şimdi he he diyecek sana, bir bakacaksın bir aciliyet olacak bişey olacak küçük bir yardım yapalım demeyecek mi, yani adamın zihniyeti açık değil mi sence bu zamana kadar yaptıkları yapacaklarının teminatı değil mi? Sana yekten yok ben bu parayı ille de göndereceğim istersen boşa beni demesi akla yakın değil ki çok yüksek ihtimalle duymak istediklerini söyleyecek sonra yavaş yavaş eski düzen. Var mı bir planın?
 
Dün kayın ailemin pisliği hakkında konu açmıştım, esas sorunumu kafamı toplayınca anlatacaktım ama sabredemedim, tüm gece yazdım şimdi yayınlıyorum, yazı biraz uzun olacak, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

31 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Eşim benimle yaşıt, çocuğumuz yok. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz.

Kayın ailemin hayatı
Eşimin ailesi doğunun bir ilinde hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlarmış, hayat gayeleri çocuklarını okumaktan ziyade bir an önce büyütüp hayvanların başına koymak ve hemen evlendirmek üzerineymiş. Eşim ailenin en büyük çocuğu, iki kız bir oğlan kardeşi var. Köydeki ilkokul öğretmeninin iknası üzerine kayınbabam eşimi ortaokulu okuması için İç Anadolu'nun bir şehrinde yaşayan akrabalarının yanına yollamış, bir süre sonra da ailecek o şehre taşınmışlar, devlet parasız yatılı gibi seçenekleri düşünmemiş. Bu durumu yıllarca oğlunun başına kakmış, senin yüzünden düzenimiz bozuldu, her şeyi senin için yaptım gibi cümlelerle sistematik olarak beynine işlemiş. Hala işlemekte.

Evlilik sürecimiz ve ailesine yardım talebi
Biz üniversitede tanıştık, ikimiz de okullarımızı uzatmadan mezun olduk, askere gitti, hemen iş hayatına atıldık ve anlaşarak evlendik. Evliliğe karar vermeden önce ailesinin durumunu anlattı, onun okulu yüzünden düzenlerinin bozulduğunu, babasının hastalığından ötürü çalışamadığını, kardeşlerinin okuduğunu bu nedenle en azından kardeşleri de eline ekmeğini alana kadar bir süre ailesinin maddi yükünü taşımak zorunda olduğunu, bunun vicdani görevi olduğunu, onaylamıyorsam en baştan yollarımızı ayırmamızın daha sağlıklı olacağını söyledi. Ben evlilik meraklısı olduğum için veya kaybetme korkusundan değil, benim ailem de aynı durumda olabilirdi diye kabul ettim. Hatta ailesine karşı sorumluluk hissettiği için takdir ettim çünkü ben de aynısını yapardım. Tabi bu yardım konusunu açıklığa kavuşturduk, cüzi miktarda, kendimizi sıkmayacak bir meblada karar kıldık.

Evleniyoruz ve ailesi ölü taklidi yapıyor
Nişanda bir adet, evlenirken bir adet olmak üzere sadece iki tane bilezik taktılar, evimize bir iğne bile hediye etmediler. Durumları yok diye ben ve ailem ses etmedik. Tabi kendi ailemle yaşadığım problemleri yazmıyorum, tahmin edersiniz ki zor bir süreçti. Eşim arabasını sattı, kredi çekti, benim birikmiş param ve ailemin desteği ile evlendik. Babam kira ödemeyelim diye bize kiradaki evini verdi, hala orada oturuyoruz. Kayın ailemden maddi bir talebimiz olmamasına rağmen bir şey isteriz diye ödleri koptu 1 sene nişanlı kaldık oğullarını, beni, ailemi arayıp sormadılar, biz neleri alalım, takı işi nasıl olsun demediler, hazırlıklar nasıl gidiyor diye asla merak etmediler, manevi olarak da destek olmadılar. Düğünümüzü eşimin isteği üzerine kendi yaşadığımız şehirde yaptık, ailesi yanında durmadığı için bu kararı verdiğini düşünüyorum. Düğünden iki gün önce geldiler, elleri bomboş, çocuklarına bir çamaşır bile almayı veya bir banyo lifi örmeyi bile çok görmüşler. Geldikten sonra yapılacak bir sürü iş varken onlar ilk gün pikniğe gittiler, sonraki gün düğüne teşrif edip döndüler.

Bunları yaşadıktan sonra verdiğim sözden pişman olmaya başlamıştım bile ama bu daha fragmanmış.

Kayınpederimin takı aşkı
Balayından döndükten sonra kayınpederim beni her sabah aramaya, altınları sormaya başladı. Ne kadar altının var? Altınları ne yapacaksınız? Bak altın yükseliyor yatırım yapmak lazım vs. Bir, iki, üç, dört... Bu böyle gitti. Her seferinde kibarca başımdan savıyorum yine arıyor. İki tane bilezik takan adam başıma Wall Street uzmanı kesildi. Beşinci gün yine aradı açmadım direkt eşime söyledim aramalar kesildi.

Kayınpederime ev alıyoruz
Bu olaydan iki ay sonra eşim utana sıkıla seninle bir şey konuşmam lazım dedi. Kredi çekmemiz lazım dedi. Nasıl yani senin çektiğini ödüyoruz daha eşyaları bile tamamlamadık (halıları ve TV'yi almamıştık, ailemin almasını da istemedi) nereden çıktı dedim. Babam kelepir ev bulmuş, birikimini kullanacak, biraz borç alacak ama eksik var ben tamamlayacağım dedi. Yatırım için alacağım dedi. Nasıl yani? Hani fakirlikten kırılıyorlardı?! Hepsi yalanmış anlayacağınız... Ayrıca eşim evlenmek için sattığı arabadan gelen paranın büyük bir kısmını da babasına vermiş, ondan yarım yamalak evlendik, sonradan öğrendim. Arabadan gelen para, bizden esirgedikleri bol bol altınları ve birikmişi, yine eşimin çektiği kredi ile bedavadan ev sahibi oldular. Bu arada kayınpederimin kendi oturdukları evi var, bu ikinci evleri oldu. Bizim evde 3. Dünya Savaşı çıktı, yine de adam o krediyi çekti, ev alındı ve benden mal kaçırmak için 18'ine basmış ERKEK KARDEŞİNİN ÜZERİNE YAPILDI.

Bu olayların sonunda özetle boşanma aşamasına geldik, ben psikolojik destek almaya ve ilaç kullanmaya başladım. Birçok olaydan sonra eşim yalvardı yakardı, pişmanım dedi, ben seninle aile olmak istiyorum bana şans ver dedi ve yeniden denemeye karar verdik. Bugün dönüp baktığımda keşke o şansı vermeseydim diyorum.

Kayın ailemin sömürüsü devam etmekte
Borçlarımızı öyle böyle bir şekilde ödedik. Hayatımızı yoluna koyduk. İlişkimiz bu konu dışında sorunsuz ilerledi. Alınan ev kiraya verildi ama biz hala para göndermeye devam ediyoruz. Kardeşleri büyüdü, büyük kız biz nişanlıyken evlenmişti. Tabi kayınpederimin bütün evi erkek tarafına kitlediğini ve bol bol bilezik istediğini tahmin etmişsinizdir. Ortanca 4 kez, küçük olan 3 kez üniversiteye giriş sınavlarına girdikten sonra evden uzaklaşmak için şehir dışında okulları kazandılar. Biz onların yaşında mezun olmuş, çalışmaya başlamışken bunlar bizim paramızı yemekle meşguller. Ben tabi ilk başta hemen sınavı kazanırlar veya çalışırlar onlar da ailelerine destek olurlar diyordum, o da yalan oldu. Kazık kadar insanlar avare avare takılıyorlar. Bizim ilk başta konuştuğumuz cüzi miktar enflasyona yenik düştü (kocamın bahanesi) ve babamın evinde oturmanın rahatlığıyla ailesine şu anki asgari ücret kadar para yolluyor. Bunu da farklı yollardan öğrendim o konuya girmeyeceğim.

Daha anlatılacak binlerce şey var ama çok uzadı, yani ben cinnetin eşiğindeyim, bu konuda adam efsunlanmış gibi davranıyor, ne kadar insanca konuşmaya çalışsam da sonunda kavga ediyoruz. En başta verdiğim sözü önüme koyuyor. Biz böyle mi konuştuk diyorum demagojiye başlıyor. Çok sıkıldım. Aile terapistine gitmek istiyorum. Bir uzmanın önünde bütün kinimi kusmak istiyorum. Belki bu şekilde beni dinler. Sonu ne olacaksa olsun, evliliğimizin geleceğinden ziyade akıl ve ruh sağlığımı korumak için istiyorum bunu.
Boşanmaktan korkan biri değilim, o bir dilekçeye bakar. Çözümü yoksa ve bu yola gireceksem önce kendimi salak yerine konulma ve değersiz görülme hislerimden, ailesine olan nefretimden dolayı hayatın her alanında negatif bir insana dönüşmemden kurtulmam lazım. Kendim sağlıklı bir insan olursam gerisini hallederim...
sizi üzmeden kırmadan nasıl yorum yazarım bilemiyorum . en büyük suç sizde , ikincisi ailenizde.
herşey ortada kabak gibi belli iken bile bile lades demişsiiz. bu ailenin yapısını çözdüjten sonra arkanıza bile bakmadan gitmeniz gerekiyordu. nişanlı iken bile ayrıabilirsiniz.

eşinizde ailelesiniz desteklemek için sizi kullnıyor. size tavsiyem tüm muslukları kapatın , eğer eşiniz razı değilse ayrılın . siz onun için eş değil , belirli ihtiyaçların giderdiği figuransınız .
 
Dün kayın ailemin pisliği hakkında konu açmıştım, esas sorunumu kafamı toplayınca anlatacaktım ama sabredemedim, tüm gece yazdım şimdi yayınlıyorum, yazı biraz uzun olacak, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

31 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Eşim benimle yaşıt, çocuğumuz yok. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz.

Kayın ailemin hayatı
Eşimin ailesi doğunun bir ilinde hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlarmış, hayat gayeleri çocuklarını okumaktan ziyade bir an önce büyütüp hayvanların başına koymak ve hemen evlendirmek üzerineymiş. Eşim ailenin en büyük çocuğu, iki kız bir oğlan kardeşi var. Köydeki ilkokul öğretmeninin iknası üzerine kayınbabam eşimi ortaokulu okuması için İç Anadolu'nun bir şehrinde yaşayan akrabalarının yanına yollamış, bir süre sonra da ailecek o şehre taşınmışlar, devlet parasız yatılı gibi seçenekleri düşünmemiş. Bu durumu yıllarca oğlunun başına kakmış, senin yüzünden düzenimiz bozuldu, her şeyi senin için yaptım gibi cümlelerle sistematik olarak beynine işlemiş. Hala işlemekte.

Evlilik sürecimiz ve ailesine yardım talebi
Biz üniversitede tanıştık, ikimiz de okullarımızı uzatmadan mezun olduk, askere gitti, hemen iş hayatına atıldık ve anlaşarak evlendik. Evliliğe karar vermeden önce ailesinin durumunu anlattı, onun okulu yüzünden düzenlerinin bozulduğunu, babasının hastalığından ötürü çalışamadığını, kardeşlerinin okuduğunu bu nedenle en azından kardeşleri de eline ekmeğini alana kadar bir süre ailesinin maddi yükünü taşımak zorunda olduğunu, bunun vicdani görevi olduğunu, onaylamıyorsam en baştan yollarımızı ayırmamızın daha sağlıklı olacağını söyledi. Ben evlilik meraklısı olduğum için veya kaybetme korkusundan değil, benim ailem de aynı durumda olabilirdi diye kabul ettim. Hatta ailesine karşı sorumluluk hissettiği için takdir ettim çünkü ben de aynısını yapardım. Tabi bu yardım konusunu açıklığa kavuşturduk, cüzi miktarda, kendimizi sıkmayacak bir meblada karar kıldık.

Evleniyoruz ve ailesi ölü taklidi yapıyor
Nişanda bir adet, evlenirken bir adet olmak üzere sadece iki tane bilezik taktılar, evimize bir iğne bile hediye etmediler. Durumları yok diye ben ve ailem ses etmedik. Tabi kendi ailemle yaşadığım problemleri yazmıyorum, tahmin edersiniz ki zor bir süreçti. Eşim arabasını sattı, kredi çekti, benim birikmiş param ve ailemin desteği ile evlendik. Babam kira ödemeyelim diye bize kiradaki evini verdi, hala orada oturuyoruz. Kayın ailemden maddi bir talebimiz olmamasına rağmen bir şey isteriz diye ödleri koptu 1 sene nişanlı kaldık oğullarını, beni, ailemi arayıp sormadılar, biz neleri alalım, takı işi nasıl olsun demediler, hazırlıklar nasıl gidiyor diye asla merak etmediler, manevi olarak da destek olmadılar. Düğünümüzü eşimin isteği üzerine kendi yaşadığımız şehirde yaptık, ailesi yanında durmadığı için bu kararı verdiğini düşünüyorum. Düğünden iki gün önce geldiler, elleri bomboş, çocuklarına bir çamaşır bile almayı veya bir banyo lifi örmeyi bile çok görmüşler. Geldikten sonra yapılacak bir sürü iş varken onlar ilk gün pikniğe gittiler, sonraki gün düğüne teşrif edip döndüler.

Bunları yaşadıktan sonra verdiğim sözden pişman olmaya başlamıştım bile ama bu daha fragmanmış.

Kayınpederimin takı aşkı
Balayından döndükten sonra kayınpederim beni her sabah aramaya, altınları sormaya başladı. Ne kadar altının var? Altınları ne yapacaksınız? Bak altın yükseliyor yatırım yapmak lazım vs. Bir, iki, üç, dört... Bu böyle gitti. Her seferinde kibarca başımdan savıyorum yine arıyor. İki tane bilezik takan adam başıma Wall Street uzmanı kesildi. Beşinci gün yine aradı açmadım direkt eşime söyledim aramalar kesildi.

Kayınpederime ev alıyoruz
Bu olaydan iki ay sonra eşim utana sıkıla seninle bir şey konuşmam lazım dedi. Kredi çekmemiz lazım dedi. Nasıl yani senin çektiğini ödüyoruz daha eşyaları bile tamamlamadık (halıları ve TV'yi almamıştık, ailemin almasını da istemedi) nereden çıktı dedim. Babam kelepir ev bulmuş, birikimini kullanacak, biraz borç alacak ama eksik var ben tamamlayacağım dedi. Yatırım için alacağım dedi. Nasıl yani? Hani fakirlikten kırılıyorlardı?! Hepsi yalanmış anlayacağınız... Ayrıca eşim evlenmek için sattığı arabadan gelen paranın büyük bir kısmını da babasına vermiş, ondan yarım yamalak evlendik, sonradan öğrendim. Arabadan gelen para, bizden esirgedikleri bol bol altınları ve birikmişi, yine eşimin çektiği kredi ile bedavadan ev sahibi oldular. Bu arada kayınpederimin kendi oturdukları evi var, bu ikinci evleri oldu. Bizim evde 3. Dünya Savaşı çıktı, yine de adam o krediyi çekti, ev alındı ve benden mal kaçırmak için 18'ine basmış ERKEK KARDEŞİNİN ÜZERİNE YAPILDI.

Bu olayların sonunda özetle boşanma aşamasına geldik, ben psikolojik destek almaya ve ilaç kullanmaya başladım. Birçok olaydan sonra eşim yalvardı yakardı, pişmanım dedi, ben seninle aile olmak istiyorum bana şans ver dedi ve yeniden denemeye karar verdik. Bugün dönüp baktığımda keşke o şansı vermeseydim diyorum.

Kayın ailemin sömürüsü devam etmekte
Borçlarımızı öyle böyle bir şekilde ödedik. Hayatımızı yoluna koyduk. İlişkimiz bu konu dışında sorunsuz ilerledi. Alınan ev kiraya verildi ama biz hala para göndermeye devam ediyoruz. Kardeşleri büyüdü, büyük kız biz nişanlıyken evlenmişti. Tabi kayınpederimin bütün evi erkek tarafına kitlediğini ve bol bol bilezik istediğini tahmin etmişsinizdir. Ortanca 4 kez, küçük olan 3 kez üniversiteye giriş sınavlarına girdikten sonra evden uzaklaşmak için şehir dışında okulları kazandılar. Biz onların yaşında mezun olmuş, çalışmaya başlamışken bunlar bizim paramızı yemekle meşguller. Ben tabi ilk başta hemen sınavı kazanırlar veya çalışırlar onlar da ailelerine destek olurlar diyordum, o da yalan oldu. Kazık kadar insanlar avare avare takılıyorlar. Bizim ilk başta konuştuğumuz cüzi miktar enflasyona yenik düştü (kocamın bahanesi) ve babamın evinde oturmanın rahatlığıyla ailesine şu anki asgari ücret kadar para yolluyor. Bunu da farklı yollardan öğrendim o konuya girmeyeceğim.

Daha anlatılacak binlerce şey var ama çok uzadı, yani ben cinnetin eşiğindeyim, bu konuda adam efsunlanmış gibi davranıyor, ne kadar insanca konuşmaya çalışsam da sonunda kavga ediyoruz. En başta verdiğim sözü önüme koyuyor. Biz böyle mi konuştuk diyorum demagojiye başlıyor. Çok sıkıldım. Aile terapistine gitmek istiyorum. Bir uzmanın önünde bütün kinimi kusmak istiyorum. Belki bu şekilde beni dinler. Sonu ne olacaksa olsun, evliliğimizin geleceğinden ziyade akıl ve ruh sağlığımı korumak için istiyorum bunu.
Boşanmaktan korkan biri değilim, o bir dilekçeye bakar. Çözümü yoksa ve bu yola gireceksem önce kendimi salak yerine konulma ve değersiz görülme hislerimden, ailesine olan nefretimden dolayı hayatın her alanında negatif bir insana dönüşmemden kurtulmam lazım. Kendim sağlıklı bir insan olursam gerisini hallederim...
makale gibi yazmissiniz, burada okudugum en net konulardan biri.

bu zamana kadar cogunlukla sessiz durup simdi sinirlenmenizin bir nedeni var, ama muhtemelen soylemek istemiyorsunuz. belki de yaptigi cok baska buyuk bir sey ogrendiniz, baska paralar belki...

benim en en korktugum es ailelerinden biri sizinkilerin tarzi. kimisi yonetmeye calisir, kimisi karisir vs bunlar idare edilecek seyler. ama sizin esinizin ailesi sizin emeginizi, yillarinizi, evliliginizi somuruyor, ne kotu. insan bir ev sahibi olmak icin 10 sene calisiyor, onlar bir 10 senelik emeginizi calmis oldu, en tehlikeli aile tipi. emin ol bunlar kendi aralarinda senin aldigin maasi kira giderlerini vs hepsini hesaplayip ona gore tirtikliyorlardir. ve esin de bunlarin hepsini bilerek yapiyor. neden mesela dugunden 2 ay sonra kredi cektiler dusundun mu acaba? dugunde gelen geliri kacirmadan hemen bir sey yapmak icin olabilir mi? cok cok cok kurnazlar.


senin durumun artik sitem edeyim, aile terapistine gideyimle duzelecek seyler degil. cok fazla manipulasyona ugramissin ve saglikli dusunemiyorsun, kisa donemde tavisyelerim sunlar


1) asla bayramda gitme oraya, gerekirse bahane bul, annen hasta olsun vs yuzsuz gibi olursun gidersen

2) hemen terapi almaya basla, ama sadece kendin icin

3) bayrama gitmediginde otur babanla konus ve bize anlattiklarinin hepsini anlat. esine isteklerini soyle, ya da baban da kayinbabayla konusabilir. uzulur vs asaamasini coktan gecmis olaylar.


30 yasinda bu somuruye cildiracak seviyeye gelmissin, bir de 40 yasindaki halini, 50 yasinda genclik zamanlarinin arkada kaldigi zamanlarda ne kadar kafayi yiyecegini dusun

Allah yardimcin olsun
 
İyi güzel söylüyorsun da Nevriye, bu adam en iyi ihtimalle şimdi he he diyecek sana, bir bakacaksın bir aciliyet olacak bişey olacak küçük bir yardım yapalım demeyecek mi, yani adamın zihniyeti açık değil mi sence bu zamana kadar yaptıkları yapacaklarının teminatı değil mi? Sana yekten yok ben bu parayı ille de göndereceğim istersen boşa beni demesi akla yakın değil ki çok yüksek ihtimalle duymak istediklerini söyleyecek sonra yavaş yavaş eski düzen. Var mı bir planın?
Ay evet bunu anlatmaya çalışıp duruyoruz bunlar maddi darboğaza girmeden o adam ailesine para yollamaktan assssla vazgeçmez. Yani bir ara boşanma aşamasına gelmişler yine vazgeçmemiş. Hala çok saf bakiyor olaya valla kendimizi paraladık. Kardeşlerin evleniyor diye daha ne paralar istenecek ohoo
 
Yani kredi çekip kardeşine ev almış değil aslında bu durumda. Sadece destek olmuş. İlk mesajınızda öyle anlaşılmıyor.
Kredi taksitlerini öderken her ay yaptığınız yardıma da devam mı ettiniz?
Oğlunun arabasını sattırdı parasını eve yatırdı, oğlu nasıl evleneceğiz diye gözünün önünde kafayı yedi yine de bir kuruş destek olmadı parasını eve yatırdı, nişanda 1+düğünde 1 olmak üzere totelde 2 tane bilezik taktı gerisini eve yatırdı. Bence biz almış oluyoruz 😂
Son sorunuz çok iyi çünkü cidden düşündüm düşündüm ama hatırlayamıyorum, o dönemde bazı şeyleri hafizamdan sildim ne desem yalan olur.
 
Teşekkür ederim 😇 Vallaha çatır çutur yediler, ben de aynı şekilde düşünüyorum zararın neresinden dönersem kâr, hayatımın geri kalanını bu şekilde geçirebilirdim diyerek avutuyorum kendimi artık.😒
Mesela benim de eş ailesiyle kırılma noktam bizim araba aldığımız döneme denk geldi. Annemler evi verdikleri için biz de altınlara araba alalım dedik. Oğlum daha bebekti. Altınlarla ancak düşük km ama düz vites bir araba alıyorduk. Halbuki eş ailesi senelerdir size biz de destek olmak istiyoruz derdi lafta. Eşim bebek görmeye geldiklerinde açtı niyetini, size geri de öderiz parayı dedi. Ki gerçekten niyetimiz de buydu. Vermediler buna rağmen bize destek olmadılar. Babam ben yine destek olayım kendi aracımı siz alın arabayı büyüteyim dedi. Onu da eşim gurur yaptı düz vites aldık. Sonra kayınpederin babası vefat edince ama arayıp arabayı bizden istediler utanmadan. Bir seferlik sen götür ama bir daha destek olmadıkları araç hakkında talepleri olmayacak dedim eşime. Ki sonra bir yaz gelin köye siz götürün dedi babası ben direkt olmaz km’si artıyor bunı zor aldık tek başımıza yeniden alamayacağımız bir şeyi hor kullanmamayız dedim. Bilmiyorum anladılar mı ama o olaydan sonra ben cidden mesafe koydum.
Sizin de net tavrı eşinize yapmanız lazım. Bunun da yolu babanıza kira ödemekle başlıyor bana göre devam ederse de çocuk da yokmuş uzatmadan ayrılın bence
 
Ay evet bunu anlatmaya çalışıp duruyoruz bunlar maddi darboğaza girmeden o adam ailesine para yollamaktan assssla vazgeçmez. Yani bir ara boşanma aşamasına gelmişler yine vazgeçmemiş. Hala çok saf bakiyor olaya valla kendimizi paraladık. Kardeşlerin evleniyor diye daha ne paralar istenecek ohoo
Ya çok üzücü ama adamın ailesi Nevriye değil, adamın ailesi ailesi ve asli sorumluluğu ailesine. Bunu görmek lazım adama birden vahiy inse ve daha bir ömür ailesine para vermese bu zihniyet aynı kaldıkça ne anladım. Adamın içinden geliyor ay
 
X