Tabii ki saçma ama ilk mesajda dediğim gibi, iğrenç bir aileden çıkma bu kız. İnsan Ailede ne görürse onu icselleştiriyor.
Yani şunu soracagim; sizce kayinbabaniz ya da kaynananiz, bir kez olsun sinirli olduklarında 'baskasina sinirliyim,çocuklarıma yansitmayayim' diye düşünüp buna uygun hareket etmiş insanlar mı? Bence kaynananiz kendi kaynanasına kocasına dolup gücü yettiğince çocuğundan çıkaran insanlardan. Kaynataniz da damızlık olarak, çocukların sadece üreme aşamasında katkıda bulunmuş, ara ara da siddet ile evdeki otoritesini korumaya çalışan bir organizma.
Yani çocuk öfkesini ani tepkiyle yansıtmayı görmüş,onu ogrenmis. Ne bilsin ofkeliyken kendini sakinleştirmeyi, başka birine yansitmadan derdi kimse onunla çözmeyi . Öğrendiği yoldan böğürerek tepki vermiş (hemen sonra da gelmiş özür dilemis).
Evde zaten bir gerginlik hakim, devamlı kavga gürültü. Kızcağızin var kaç kardeşi, hayatı boyunca bir özel alanı olmamış, onun siniri, anasinin zırt pırt bütün erkek evlatlarını eve toplama hevesinden artik gına gelmiş...
Ben kıza kızamadım,sadece cahillğine verdim.
Virginia wolf kitap bile yazmış; " kendine ait bir oda " diye. Bir kadının kendini gerçekleştirmesinin,üretebilmesinin en önemli şartı kendine ait bir odadir..bundan mahrum olmak gerçekten çok ağır bir şey. En basitinden belki de sevgilisiyle kavga ediyor telefonda, çat içeri yengesi, ya da annesi, ya da odanın diğer sahibi kardeşi..ya da tam cilvelesecek telefonda,yine aynı .. belki yatağında bir şeyler cizecek, gelen başlayacak 'ne ciizyorsun,napiyorsun' ... Yani cidden çok sıkıntılı . Ben kız adına üzüldüm acikcasi..
Size gelince, kirilmakta haklısınız ama özrü duyduktan sonra uzatmakta haksızsiniz. .hala birilerini arayıp uzatma derdinde oldugunuz için X2 kere haksızsiniz :)
Bosverin, mesafe koyun geçsin
Bu da yani kızın suçu mu?
Siz neden hem mesleğinizi yapıp ,paranızı ellerine sayıp hem 7 kişinin yaşadığı evin tüm yemeğini, temizliğini tek başınıza yaptınız? Neden böyle bir eve gelin geldiniz?
Keşke kendi hayatınız için daha doğru bir evlilik yapsaydıniz (ailenizin sizi zorla verdigi bir evlilik olmadığını düşünerek yazıyorum) ; sırf evlenmek için hizmetcilik yapmayı siz kabul ettiyseniz , evdekilerin sizi hizmetçi olarak görüp yardım etmekten cekinmeleri gayet doğal..çünkü buna fırsat veren sizsiniz .
Neyse, geçmiş zaman...
Bundan sonra birine iyilik yaparsanız sadece içinizden geldiği için ve içinizden geldiği kadar yapın ki yarın bir gün o kişiyle araniz bozulduğunda yaptığınız iyilikten pişman olmayın..ben mesela ablamın evlilik hazırlıklarinda sadece istediğim kadar yardımcı oldum, ev taşıma günü yıllık iznimi kullanıp gitmedim mesela. Çünkü biliyordum ki eğer bunca fedakarlık yaparsam bir beklentim oluşacak ve ben evlenene kadar ablam çoktan çoluk çocuğa karisacagi için benim hazırlıklarıma yardım falan etmeyecek ben boşu boşuna dolacagim. Çünkü kendimi tanıyorum

o yüzden sadece katılmak isteidgim kadarına, bana neşe veren, içinde bulunmaktan mutlu olacağım kısımlarına katıldım ve içim rahat. Benim evlilik zamanım geldiğinde ablam misafir gibi gelip gitse bile hiç sorun değil,çünkü beklentim yok...
Biraz bencilce gelebilir ama ben hayatımın her alanında kullanıyorum bunu. Size de tavsiye ederim. Saaadece içinizden gelenleri yaptığınız zaman kimseden bir beklentiniz de olmuyor,boşu bosuna insanlara dolmuyorsunuz.