Bir görümce meselesi

Düşünceleriniz için Teşekkür ederim Mune Mune 🙏🏻 Aslında mesafeyi korumak en iyisi bence ne kadar çok samimiyet kurarsak saygısızlığa o kadar yer açıyoruz bence 🙏🏻
Ben baştan mesafeli olmaktan yanayım, eşimin kardeşini kardeşim sayarım ama bir sınırım mesafemde olur, zorla evime getirmem ya da evinde eşi kızları varken kayınvalidem hasta diye kalmaya gitmem, bilemem kendi isteğinizle mi yoksa eşinizin zoruyla mı ama çok fazla iç içesiniz, aynı site içinde kayınvalidede kalmak gereksiz, herkes ister istemez birbirinden bunalır sıkılır, kimsenin özeli kalmıyor kafa dinlemeye fırsatı olmuyor.
İnsanın kendi ailesi bile olsa çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler.

Gayet doğru biliyorsun ama kendinde haksızlık potansiyeli görmek istemiyorsun. Karşı tarafın fevriliginden yaptığı hatayı tasliyorsun ama kendi anlattigin fevriligini yok sayiyorsun. Sende başkalarına anlatip gereksiz büyüttugun gibi mesela.
Başkaları dediğiniz o an olaya şahit olan ve öz kardeşini haksız gören ablası.belki bende fevri davrandım gereksiz yere bu kadar sinirlendim umursamamam lazımdı ama ,Sizce kardeşi haksız olsa beni ne kadar severse sevsin haklı bulur muydu ?

Ben baştan mesafeli olmaktan yanayım, eşimin kardeşini kardeşim sayarım ama bir sınırım mesafemde olur, zorla evime getirmem ya da evinde eşi kızları varken kayınvalidem hasta diye kalmaya gitmem, bilemem kendi isteğinizle mi yoksa eşinizin zoruyla mı ama çok fazla iç içesiniz, aynı site içinde kayınvalidede kalmak gereksiz, herkes ister istemez birbirinden bunalır sıkılır, kimsenin özeli kalmıyor kafa dinlemeye fırsatı olmuyor.
İnsanın kendi ailesi bile olsa çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler.
Keşke o ayrılık bir an önce gelse keşkee😞 Eşim bana çok kıymet verir hakkını yiyemem asla
ama ailesinden de kopamıyor her hafta gitmek zorunda kalıyorum mesela.Ellerinde olsa her gittiğimde yatıya bile kalırım.Ama buna izin vermiyorum asla .İlk ve sondu yatıya kalmam.Zaten iki sene aynı evde yaşadım kendi isteğimle bu kadar iç içe olmak istemem için aklımı yitirmem gerek.Doğuda bu durumun çok daha fazla olduğunu düşünüyorum
aile içinde çok fazla iç içe olmaya zorlanıyorsunuz.Bu acı bir gerçek malesef.

Hos bir durum degil ama ne kadar buyutmussunuz. Kimseye iyilik yaramiyormus triplerine girmenize gerek yok bence. Bir de bir insani bitirmek bu kadar kolaysa gercekten de deger verdiginizden suphe etmelisiniz. Kardesim gibi diyorsunuz kardesiniz bunu yapsa siler miydiniz? Duygularinizi bu kadar ucta yasamayin
bende herseyı cok kafamı takarım sanıyordum:))

Güya diğerlerine sinirlenip bana patladı ama diğerlerine Güler yüzünü eksik etmedi.Kendi kardeşime sinirlendiğimde gidip kocama veya anneme asla patlamadım hiç bir zaman.İki sene ev üstünde kaldım kocamla odamda kavga ettiğimde asla ev halkına surat asmadım.Kocama sinirlendiysem kocama tepki verdim.Sizce de saçma değil mi a kişisine sinirlenip ona Güler yüz gösterirken b kişisine patlamak?
Tabii ki saçma ama ilk mesajda dediğim gibi, iğrenç bir aileden çıkma bu kız. İnsan Ailede ne görürse onu icselleştiriyor.
Yani şunu soracagim; sizce kayinbabaniz ya da kaynananiz, bir kez olsun sinirli olduklarında 'baskasina sinirliyim,çocuklarıma yansitmayayim' diye düşünüp buna uygun hareket etmiş insanlar mı? Bence kaynananiz kendi kaynanasına kocasına dolup gücü yettiğince çocuğundan çıkaran insanlardan. Kaynataniz da damızlık olarak, çocukların sadece üreme aşamasında katkıda bulunmuş, ara ara da siddet ile evdeki otoritesini korumaya çalışan bir organizma.
Yani çocuk öfkesini ani tepkiyle yansıtmayı görmüş,onu ogrenmis. Ne bilsin ofkeliyken kendini sakinleştirmeyi, başka birine yansitmadan derdi kimse onunla çözmeyi . Öğrendiği yoldan böğürerek tepki vermiş (hemen sonra da gelmiş özür dilemis).
Evde zaten bir gerginlik hakim, devamlı kavga gürültü. Kızcağızin var kaç kardeşi, hayatı boyunca bir özel alanı olmamış, onun siniri, anasinin zırt pırt bütün erkek evlatlarını eve toplama hevesinden artik gına gelmiş...
Ben kıza kızamadım,sadece cahillğine verdim.
Virginia wolf kitap bile yazmış; " kendine ait bir oda " diye. Bir kadının kendini gerçekleştirmesinin,üretebilmesinin en önemli şartı kendine ait bir odadir..bundan mahrum olmak gerçekten çok ağır bir şey. En basitinden belki de sevgilisiyle kavga ediyor telefonda, çat içeri yengesi, ya da annesi, ya da odanın diğer sahibi kardeşi..ya da tam cilvelesecek telefonda,yine aynı .. belki yatağında bir şeyler cizecek, gelen başlayacak 'ne ciizyorsun,napiyorsun' ... Yani cidden çok sıkıntılı . Ben kız adına üzüldüm acikcasi..

Size gelince, kirilmakta haklısınız ama özrü duyduktan sonra uzatmakta haksızsiniz. .hala birilerini arayıp uzatma derdinde oldugunuz için X2 kere haksızsiniz :)
Bosverin, mesafe koyun geçsin
2 sene ev üstünde kaldım mecburi durumlardan.Yemek yapmak için bir gün bile yardım etmediler her gün her öğün yemek temizlik vs bana aitti.Hem mesleğimi hem evi aynı anda yürütmek zorunda kaldım hep.ramazan aylarında bile dilim dışarda yemek yapıyordum o sıcaklarda.Ama asla bir gün yüzlerine vurmadım bunu.Bu şekilde iyi niyetli yaklaştığım insanların böyle davranması çok zoruma gitti belki de
Bu da yani kızın suçu mu?
Siz neden hem mesleğinizi yapıp ,paranızı ellerine sayıp hem 7 kişinin yaşadığı evin tüm yemeğini, temizliğini tek başınıza yaptınız? Neden böyle bir eve gelin geldiniz?
Keşke kendi hayatınız için daha doğru bir evlilik yapsaydıniz (ailenizin sizi zorla verdigi bir evlilik olmadığını düşünerek yazıyorum) ; sırf evlenmek için hizmetcilik yapmayı siz kabul ettiyseniz , evdekilerin sizi hizmetçi olarak görüp yardım etmekten cekinmeleri gayet doğal..çünkü buna fırsat veren sizsiniz .
Neyse, geçmiş zaman...
Bundan sonra birine iyilik yaparsanız sadece içinizden geldiği için ve içinizden geldiği kadar yapın ki yarın bir gün o kişiyle araniz bozulduğunda yaptığınız iyilikten pişman olmayın..ben mesela ablamın evlilik hazırlıklarinda sadece istediğim kadar yardımcı oldum, ev taşıma günü yıllık iznimi kullanıp gitmedim mesela. Çünkü biliyordum ki eğer bunca fedakarlık yaparsam bir beklentim oluşacak ve ben evlenene kadar ablam çoktan çoluk çocuğa karisacagi için benim hazırlıklarıma yardım falan etmeyecek ben boşu boşuna dolacagim. Çünkü kendimi tanıyorum;) o yüzden sadece katılmak isteidgim kadarına, bana neşe veren, içinde bulunmaktan mutlu olacağım kısımlarına katıldım ve içim rahat. Benim evlilik zamanım geldiğinde ablam misafir gibi gelip gitse bile hiç sorun değil,çünkü beklentim yok...
Biraz bencilce gelebilir ama ben hayatımın her alanında kullanıyorum bunu. Size de tavsiye ederim. Saaadece içinizden gelenleri yaptığınız zaman kimseden bir beklentiniz de olmuyor,boşu bosuna insanlara dolmuyorsunuz.

Başkaları dediğiniz o an olaya şahit olan ve öz kardeşini haksız gören ablası.belki bende fevri davrandım gereksiz yere bu kadar sinirlendim umursamamam lazımdı ama ,Sizce kardeşi haksız olsa beni ne kadar severse sevsin haklı bulur muydu ?
Bakın. Hala daha haklı haksız mevzusu yapıyorsunuz. Öz ablası onu haksız gördü diye bu sizin tarafında olduğu anlamına gelmez. Evet fevri olup haksız davranmış. Ablasıda doğru olanı onaylamış. Ama onlar aynı evin içinde kardeş anne baba. Sizin bir lafinizla gorumceye yurumezler senin yanında bir iki laf söyleyip sadece senin içini soguturlar sen evine çekilince ammada büyüttü olursun sen fazla samimiyetin getirdiği gereksiz bir mevzunun içinde sinirlenmişsin. Ben sadece konunun tekrar açılip büyütülecek kadar bir değerinin olmadığını anlatmaya çalıştım 🤷

Tabii ki saçma ama ilk mesajda dediğim gibi, iğrenç bir aileden çıkma bu kız. İnsan Ailede ne görürse onu icselleştiriyor.
Yani şunu soracagim; sizce kayinbabaniz ya da kaynananiz, bir kez olsun sinirli olduklarında 'baskasina sinirliyim,çocuklarıma yansitmayayim' diye düşünüp buna uygun hareket etmiş insanlar mı? Bence kaynananiz kendi kaynanasına kocasına dolup gücü yettiğince çocuğundan çıkaran insanlardan. Kaynataniz da damızlık olarak, çocukların sadece üreme aşamasında katkıda bulunmuş, ara ara da siddet ile evdeki otoritesini korumaya çalışan bir organizma.
Yani çocuk öfkesini ani tepkiyle yansıtmayı görmüş,onu ogrenmis. Ne bilsin ofkeliyken kendini sakinleştirmeyi, başka birine yansitmadan derdi kimse onunla çözmeyi . Öğrendiği yoldan böğürerek tepki vermiş (hemen sonra da gelmiş özür dilemis).
Evde zaten bir gerginlik hakim, devamlı kavga gürültü. Kızcağızin var kaç kardeşi, hayatı boyunca bir özel alanı olmamış, onun siniri, anasinin zırt pırt bütün erkek evlatlarını eve toplama hevesinden artik gına gelmiş...
Ben kıza kızamadım,sadece cahillğine verdim.
Virginia wolf kitap bile yazmış; " kendine ait bir oda " diye. Bir kadının kendini gerçekleştirmesinin,üretebilmesinin en önemli şartı kendine ait bir odadir..bundan mahrum olmak gerçekten çok ağır bir şey. En basitinden belki de sevgilisiyle kavga ediyor telefonda, çat içeri yengesi, ya da annesi, ya da odanın diğer sahibi kardeşi..ya da tam cilvelesecek telefonda,yine aynı .. belki yatağında bir şeyler cizecek, gelen başlayacak 'ne ciizyorsun,napiyorsun' ... Yani cidden çok sıkıntılı . Ben kız adına üzüldüm acikcasi..

Size gelince, kirilmakta haklısınız ama özrü duyduktan sonra uzatmakta haksızsiniz. .hala birilerini arayıp uzatma derdinde oldugunuz için X2 kere haksızsiniz :)
Bosverin, mesafe koyun geçsin

Bu da yani kızın suçu mu?
Siz neden hem mesleğinizi yapıp ,paranızı ellerine sayıp hem 7 kişinin yaşadığı evin tüm yemeğini, temizliğini tek başınıza yaptınız? Neden böyle bir eve gelin geldiniz?
Keşke kendi hayatınız için daha doğru bir evlilik yapsaydıniz (ailenizin sizi zorla verdigi bir evlilik olmadığını düşünerek yazıyorum) ; sırf evlenmek için hizmetcilik yapmayı siz kabul ettiyseniz , evdekilerin sizi hizmetçi olarak görüp yardım etmekten cekinmeleri gayet doğal..çünkü buna fırsat veren sizsiniz .
Neyse, geçmiş zaman...
Bundan sonra birine iyilik yaparsanız sadece içinizden geldiği için ve içinizden geldiği kadar yapın ki yarın bir gün o kişiyle araniz bozulduğunda yaptığınız iyilikten pişman olmayın..ben mesela ablamın evlilik hazırlıklarinda sadece istediğim kadar yardımcı oldum, ev taşıma günü yıllık iznimi kullanıp gitmedim mesela. Çünkü biliyordum ki eğer bunca fedakarlık yaparsam bir beklentim oluşacak ve ben evlenene kadar ablam çoktan çoluk çocuğa karisacagi için benim hazırlıklarıma yardım falan etmeyecek ben boşu boşuna dolacagim. Çünkü kendimi tanıyorum:KK66: o yüzden sadece katılmak isteidgim kadarına, bana neşe veren, içinde bulunmaktan mutlu olacağım kısımlarına katıldım ve içim rahat. Benim evlilik zamanım geldiğinde ablam misafir gibi gelip gitse bile hiç sorun değil,çünkü beklentim yok...
Biraz bencilce gelebilir ama ben hayatımın her alanında kullanıyorum bunu. Size de tavsiye ederim. Saaadece içinizden gelenleri yaptığınız zaman kimseden bir beklentiniz de olmuyor,boşu bosuna insanlara dolmuyorsunuz.
Özür diledikten sonra babasının odası mı dediği için çok sinirlendim yoksa belki bir saat sonra unutacaktım olayı
Eşimle çok severek evlendim .Ama bu kadar sevmemek gerekiyor.yani kendi hayatından ödün verecek kadar sevmemek gerekiyor.Çünkü düğüne 4 ay kala maddi açıdan battı herseyini kaybetti.Olsun dayanırım katlanırım dedim ama olmadı.Sonunda anlayıp kendi evime geçtim çok şükür.Sırf problem çıkmasın diye salaklık edip herşeye sustum.Yani hatta kendimi kullandırdım.Bu benim suçum evet yani şuan bana bunları yaptılar demeye bile hakkım yok Çünkü o izni ben verdim onlara.Kardeşim hiç yok olmadığı için onlarla gerçek kardeş olabiliriz sandım ama olmuyormuş gerçekten ne ben kendimi kandırayım nede onlar.🙂Kardeş değiliz olamazmışızda ben gelin onlar görümce.Doğru olan bu .fevri davranmamak İÇİN burdan fikir almak istedim.fikirleriniz için teşekkür ederim 🙏🏻

Bakın. Hala daha haklı haksız mevzusu yapıyorsunuz. Öz ablası onu haksız gördü diye bu sizin tarafında olduğu anlamına gelmez. Evet fevri olup haksız davranmış. Ablasıda doğru olanı onaylamış. Ama onlar aynı evin içinde kardeş anne baba. Sizin bir lafinizla gorumceye yurumezler senin yanında bir iki laf söyleyip sadece senin içini soguturlar sen evine çekilince ammada büyüttü olursun sen fazla samimiyetin getirdiği gereksiz bir mevzunun içinde sinirlenmişsin. Ben sadece konunun tekrar açılip büyütülecek kadar bir değerinin olmadığını anlatmaya çalıştım 🤷
Fazla samimiyet saygısızlığa yer açıyormuş gerçekten.Gereksiz yere samimiyet kurmuşum.Kendime verdiğim değeri azaltmış Buda.tabiki onu atıp beni tutmazlar.Sonuçta öz kardeşi.Benimde amacım fikir alış verişi yapmaktı.Teşekkür ederim fikirleriniz için

Fazla samimiyet saygısızlığa yer açıyormuş gerçekten.Gereksiz yere samimiyet kurmuşum.Kendime verdiğim değeri azaltmış Buda.tabiki onu atıp beni tutmazlar.Sonuçta öz kardeşi.Benimde amacım fikir alış verişi yapmaktı.Teşekkür ederim fikirleriniz için
Evet tam olarak anlatmak istediğim bu. Kendinizi parcalamayin kimse için. 🤗

Mekanı cennet olsun inşallah Allah sabır versin 😞
allah razı olsun arkadasım
ya cıdden degmez..
daha yasamda neler gorucez neler
sımdıden boyle seyler ıcın kendımızı tuketmeye gerek yok..
ınsan cok hızlı yaslanıyor..
43 yasıma geldım
ona buna takmakla
ne faydası oldu
bıraz rahat umursamaz olmak lazım
bıraz kendınızı mutlu etmek ıcın yasayın

allah razı olsun arkadasım
ya cıdden degmez..
daha yasamda neler gorucez neler
sımdıden boyle seyler ıcın kendımızı tuketmeye gerek yok..
ınsan cok hızlı yaslanıyor..
43 yasıma geldım
ona buna takmakla
ne faydası oldu
bıraz rahat umursamaz olmak lazım
bıraz kendınızı mutlu etmek ıcın yasayın
Aklım yeni başıma geldi inanın iki senemi çöp etmişim
Bu sene geçtim kendi evime kendi düzenimi kurdum
Değmezmiş kimse için sinirlenmeye üzülmeye

Aklım yeni başıma geldi inanın iki senemi çöp etmişim
Bu sene geçtim kendi evime kendi düzenimi kurdum
Değmezmiş kimse için sinirlenmeye üzülmeye
gecmıse baktıgında benım gercekten mutlu kac gunum oldu dıyeceksın
esınle guzel vakıt gecırdıgın anlar ne kadar oldu..
bence esınle ıkınız ıcın guzel planlar yapın gezmek. muze vb gıbı yerlerde olabılır ılla cok para harcamaya bıle gerek yok
bız hıcbırını yapamadık:(

Back
X