Görümce görümcedir, kardeş kardeştir. Asla aynı olamazlar maalesef. Siz aynı yapmaya çalışırsanız da ilerde böyle sorunlar ortaya çıkar.
Öz kardeşinizle yaşasaydınız bu olayın aynısını, asla kardeşinize yaptığınız iyiliklerden bahsetmezdiniz değil mi? Ama görümce olunca belirtmek istediniz, çünkü siz de farkındasınız ki bahsettiğiniz yardımlar vb. Aslında size göre minnet duyulup, kıymeti bilinmesi gereken şeyler. Evet hakkınızdır bu kadar iyi muameleye karşı aynı muameleyi, iyi niyeti beklemek, ama işte kanınızdan canınızdan olmayınca o kişi, sonradan bu tarz olaylar olduğunda, yaptıklarınız içinize oturuyor, aklınıza geliyor. Keşke iyilik yapmasaydım diyorsunuz. O yüzden görümce öz kardeşle bence aynı olamaz. Çünkü kardeşin hatası batmaz ama bakın görümce olunca batıyor göze...
Konuya gelince, kız bunalmış odasına dalınmasından, size patlamış, evet saygısız bir davranış olmuş ama hemen gelip “ özür dilerim diğerlerine sinirlenip sana patladım” demiş, siz üstüne BENCE tepeden bakarak “ git derdin kiminleyse ona patla” diyip konuyu uzatmışsınız.
siz sinirlenince hiç mi başkasına yükselmiyorsunuz? Hiç mi ağzınızdan yanlış cümle çıkmıyor?
kız hata yapmış, hemen özür dilemiş, siz size mutlaka saygı duyulması gerektiğini, zamanında yaptıklarınızı düşünüp meseleyi uzatmışsınız bence.
hatta - kötü niyetle söylemiyorum ama- gelip de sizin gönlünüzü almasını, size ısrar etmesini falan beklemişsiniz tersledikten sonra. E kız da restinizi görüp sizden uzaklaşınca bu sizi en çok sinirlendiren şey olmuş.
Kayınvalideye taşıyacak bir mesele değil bence. Genel anlamda biraz naif ve alıngan olabilir misiniz?