Bir görümce meselesi

Özür diledikten sonra babasının odası mı dediği için çok sinirlendim yoksa belki bir saat sonra unutacaktım olayı
Eşimle çok severek evlendim .Ama bu kadar sevmemek gerekiyor.yani kendi hayatından ödün verecek kadar sevmemek gerekiyor.Çünkü düğüne 4 ay kala maddi açıdan battı herseyini kaybetti.Olsun dayanırım katlanırım dedim ama olmadı.Sonunda anlayıp kendi evime geçtim çok şükür.Sırf problem çıkmasın diye salaklık edip herşeye sustum.Yani hatta kendimi kullandırdım.Bu benim suçum evet yani şuan bana bunları yaptılar demeye bile hakkım yok Çünkü o izni ben verdim onlara.Kardeşim hiç yok olmadığı için onlarla gerçek kardeş olabiliriz sandım ama olmuyormuş gerçekten ne ben kendimi kandırayım nede onlar.🙂Kardeş değiliz olamazmışızda ben gelin onlar görümce.Doğru olan bu .fevri davranmamak İÇİN burdan fikir almak istedim.fikirleriniz için teşekkür ederim 🙏🏻
Dünyanın en muhteşem kayınvalidesi görümcelerine sahip olsanız dahi mutlaka sorun yaşanır çünkü insan kendi ailesiyle bile anlaşmazlıklar yaşıyor, kardeş gibilik de bir yere kadar, siz kardeşiniz olmadığından onları benimsemek ablaları olmak istemişsiniz lakin kardeş sahibi biri olarak yazayım, öz kardeşinizle bile çatışmalarınız oluyor, aynı anne babadan da olsanız karakterler farklı, bakış açısı farklı, arada çok yaş farkı olmasa bile jenerasyon bile farklı o yüzden aynı dili konuşmadığınız anlar oluyor lakin kavgalarda tartışmalarda öz kardeşle eşin kardeşini öz kardeş gibi görmek aynı olmuyor, öz kardeşler birbirini tolere edebiliyor veya söylediği söz saygısız gelmiyor, aman sus iki dakika deyip sonrasında kimse o sürtüşmeyi konu etmiyor ama eşin kardeşi öyle değil, sizin tavrınız ona onun tavrı size ters gelebiliyor, tartışma biraz daha hararetlense kardeş değiliz neyin derdini yapıyorsun bile denir, bu söz de insana ağır gelir, en temizi mesafeli olmak.

Dünyanın en muhteşem kayınvalidesi görümcelerine sahip olsanız dahi mutlaka sorun yaşanır çünkü insan kendi ailesiyle bile anlaşmazlıklar yaşıyor, kardeş gibilik de bir yere kadar, siz kardeşiniz olmadığından onları benimsemek ablaları olmak istemişsiniz lakin kardeş sahibi biri olarak yazayım, öz kardeşinizle bile çatışmalarınız oluyor, aynı anne babadan da olsanız karakterler farklı, bakış açısı farklı, arada çok yaş farkı olmasa bile jenerasyon bile farklı o yüzden aynı dili konuşmadığınız anlar oluyor lakin kavgalarda tartışmalarda öz kardeşle eşin kardeşini öz kardeş gibi görmek aynı olmuyor, öz kardeşler birbirini tolere edebiliyor veya söylediği söz saygısız gelmiyor, aman sus iki dakika deyip sonrasında kimse o sürtüşmeyi konu etmiyor ama eşin kardeşi öyle değil, sizin tavrınız ona onun tavrı size ters gelebiliyor, tartışma biraz daha hararetlense kardeş değiliz neyin derdini yapıyorsun bile denir, bu söz de insana ağır gelir, en temizi mesafeli olmak.
Kesinlikle öyle,mesafeli olmak en iyisiymiş 🙏🏻Geç oldu ama akıllandım

Düşüncenize saygı duyuyorum ama empati kuramadığınızı düşünüyorum.Ablasını gazlamadım olaya şahit olduğu İÇİN olayı anlattım.özür dileyip ama buna rağmen babasının evi mi diye tepki veren ve bunu duymanızı sağlayarak konuşan birine hiç mi sinirlenmezsiniz gerçekten ?
Sinirlenirim ama ortalığı ayağa kaldırmam. Sorunu onunla çözerim. Tavrımı koyarım o anlar zaten.

Saygısızlık değil mi ama yaptığı sizcede?

Aynı saygısızlığı kardeşiniz yapsa bu durumu nasıl çözerdiniz?
Aramız iyiyken herkes herkesi kardeşi gibi sever
Ama kavga olunca kardeşten görümceye dönüşülür
Kırılmanız normal. Ben olsam büyütmemek adına şikayet etmezdim. Zaten benim için bitti, ilet ona demişsiniz. Bundan sonra da normal görümce gibi merhaba merhaba davranırdım

Merhaba kızlar çok sinirli olduğum için bu bir iç dökme konusudur.Fikrinize ihtiyacım var.Fikrini yazanlara şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻
3 yıldır evliyim bu zamana kadar hiç bir görümcemle bir problem yaşamamıştım.gerçekten kendi öz kardeşim gibi severim üçünü de.Eksikleri olunca kapatırdım evime gelmeleri için ısrar eder en güzel ortamları kurmaya çalışırdım sabahlara kadar yanlarında otururdum.evdekilerde kavga ettiklerinde zorla alır evime götürürdüm sakinleşsinler diye.Sigarasına kadar alırdım evimde eksiklik yaşamasınlar diye.Hatta iki kere büyük hata yaptığı için kayınbabam üzerine yürümüştü görümcemin önüne geçtim sırf zarar görmesin diye darbeleri bana geldi onu korumak isterken.
Bugün gerçekten kimseye iyilik yapmamak gerektiğini öğrenmiş oldum.Kaynanamlardaydım ve akşam eşimin kuzenine oturmaya gidecektik(aynı sitede oturuyorlar)Ordan kendi evime geçecektim kaynanam rahatsızdı bundan dolayı yatıda kalmıştım. eşimin pijamaları görümcemin odasındaydı kaynanam onları da al belki giyer evde kalmasın dedi .onları almak İÇİN odasına girmek zorunda kaldım kapıyı çaldım ve içeri girdim pijamayı almak İÇİN.Büyük görümcem ve kendiside odasındaydı.Odaya girdiğim gibi görümcem YETER YA ODAMA NİYE GİRİYORSUNUZ İŞGAL ETTİNİZ ODAMI BU NE YAAA ÇIKIN ARTIK ODAMDAN DİYE bağırmaya başladı.Bende “odanı yemedim eşimin pijamalarını alıyorum”dedim ve odadan çıktım.yolda yanıma geldi “özür dilerim ben onu sana değil annemelre sinirlendiğim için söyledim”falan dedi.Bend kime sinirlendiysen gidip ona patla madem lafın bana değildi kimeyse ona söyle”dedim.Diğer görümcem olayı sorunca anlattım kendisine çok hak verdi bana büyük saygısızlık etmiş dedi.lavaboya kalkmıştım içeri girdiğimde ortamda sessizce ikisinin bu konuyu konuştuğunu gördüm.Büyük görümcem bana bu terbiyesizliği yapana kızıyordu.Oda beni gördüğü gibi sesini duyacağım kadar yükselterek “öfff oda girmeseydi o zaman odama babasının odası mı sanki” dedi.Ortamda hiç bir şey demedim ama ters bakıp duyduğumu belli ettim.Sonra diğer iki eltime aşkım canım bebeğim deyip öpmelere başladı.Bastıra bastıra söylüyordu bu kelimeleri.sonra kalkıp diğer odaya geçti.Diğer görümceme “ona,söylediği şeyi çok iyi duydum benim için bitti o” dediğimi söyle dedim.Oda çok sinirlenmişti kardeşinin tavrına gidip birdaha kızdığını duydum.
O kadar zoruma gitti ki bu olanlar kimseye emek verilmeyeceğini anladım gerçekten.kayınbabama sanki babasının odası mı diye bir cümle kullandığını söylesem kızına gerçekten çok büyük tepki göstereceğinden eminim ama konu ona uzasın istemiyorum.
Yarın kaynanamı arayıp durumu anlatmayı düşünüyorum.Çünkü görümcem benden yaşça küçük ve onu ciddiye alıp onunla tartışmaya bile girmek istemiyorum.Sizce kaynanama tavrımı göstermeli miyim ?
İlişkilerde mesafe olmayınca, herkes olduğundan farklı rollere burununce suyu çıkıyor. Siz gelin gorumcesiniz kardeş değil. Ayıp etmiş o ayrı. Ama mesafe candır.
Bir de ne o öyle kayinvalideme söyleyeceğim, yok kayınpederime söylersem vs. Çocuk gibi şikayet mi edeceksiniz?

İlişkilerde mesafe olmayınca, herkes olduğundan farklı rollere burununce suyu çıkıyor. Siz gelin gorumcesiniz kardeş değil. Ayıp etmiş o ayrı. Ama mesafe candır.
Bir de ne o öyle kayinvalideme söyleyeceğim, yok kayınpederime söylersem vs. Çocuk gibi şikayet mi edeceksiniz?
Başka türlü daha fazla hadsizlik yapacağını düşündüğüm için ve onlar anlatırsa diye o an sinirle öyle düşündüm ama şimdi bende aramamayı düşünüyorum.Mesafe koymak yeterli.Anlayacaktır zaten

Saygısızlık yapmış ama bu kadar iç içe olursanız bu rahatlığın oluşması çok normal.
Kayınvalideye söyleyerek hata edersiniz ki ablasına söylemek bile hata zaten. Her şeyi herkese yaymaya gerek yok. Tavrınızı koyup geçseydiniz.
Ablası duydu zaten çok ısrar etti anlatmam için ona anlattığıma pişman değilim Ama kayınvalideye söylemenin hata olduğunu anladım dün sinirden öyle düşünmüştüm

Merhaba kızlar çok sinirli olduğum için bu bir iç dökme konusudur.Fikrinize ihtiyacım var.Fikrini yazanlara şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻
3 yıldır evliyim bu zamana kadar hiç bir görümcemle bir problem yaşamamıştım.gerçekten kendi öz kardeşim gibi severim üçünü de.Eksikleri olunca kapatırdım evime gelmeleri için ısrar eder en güzel ortamları kurmaya çalışırdım sabahlara kadar yanlarında otururdum.evdekilerde kavga ettiklerinde zorla alır evime götürürdüm sakinleşsinler diye.Sigarasına kadar alırdım evimde eksiklik yaşamasınlar diye.Hatta iki kere büyük hata yaptığı için kayınbabam üzerine yürümüştü görümcemin önüne geçtim sırf zarar görmesin diye darbeleri bana geldi onu korumak isterken.
Bugün gerçekten kimseye iyilik yapmamak gerektiğini öğrenmiş oldum.Kaynanamlardaydım ve akşam eşimin kuzenine oturmaya gidecektik(aynı sitede oturuyorlar)Ordan kendi evime geçecektim kaynanam rahatsızdı bundan dolayı yatıda kalmıştım. eşimin pijamaları görümcemin odasındaydı kaynanam onları da al belki giyer evde kalmasın dedi .onları almak İÇİN odasına girmek zorunda kaldım kapıyı çaldım ve içeri girdim pijamayı almak İÇİN.Büyük görümcem ve kendiside odasındaydı.Odaya girdiğim gibi görümcem YETER YA ODAMA NİYE GİRİYORSUNUZ İŞGAL ETTİNİZ ODAMI BU NE YAAA ÇIKIN ARTIK ODAMDAN DİYE bağırmaya başladı.Bende “odanı yemedim eşimin pijamalarını alıyorum”dedim ve odadan çıktım.yolda yanıma geldi “özür dilerim ben onu sana değil annemelre sinirlendiğim için söyledim”falan dedi.Bend kime sinirlendiysen gidip ona patla madem lafın bana değildi kimeyse ona söyle”dedim.Diğer görümcem olayı sorunca anlattım kendisine çok hak verdi bana büyük saygısızlık etmiş dedi.lavaboya kalkmıştım içeri girdiğimde ortamda sessizce ikisinin bu konuyu konuştuğunu gördüm.Büyük görümcem bana bu terbiyesizliği yapana kızıyordu.Oda beni gördüğü gibi sesini duyacağım kadar yükselterek “öfff oda girmeseydi o zaman odama babasının odası mı sanki” dedi.Ortamda hiç bir şey demedim ama ters bakıp duyduğumu belli ettim.Sonra diğer iki eltime aşkım canım bebeğim deyip öpmelere başladı.Bastıra bastıra söylüyordu bu kelimeleri.sonra kalkıp diğer odaya geçti.Diğer görümceme “ona,söylediği şeyi çok iyi duydum benim için bitti o” dediğimi söyle dedim.Oda çok sinirlenmişti kardeşinin tavrına gidip birdaha kızdığını duydum.
O kadar zoruma gitti ki bu olanlar kimseye emek verilmeyeceğini anladım gerçekten.kayınbabama sanki babasının odası mı diye bir cümle kullandığını söylesem kızına gerçekten çok büyük tepki göstereceğinden eminim ama konu ona uzasın istemiyorum.
Yarın kaynanamı arayıp durumu anlatmayı düşünüyorum.Çünkü görümcem benden yaşça küçük ve onu ciddiye alıp onunla tartışmaya bile girmek istemiyorum.Sizce kaynanama tavrımı göstermeli miyim ?
yengeye bu sekilde davranılmaz aileden birinin uyarması gerek.
diger görümceye de tebrikler valla kardeşinin degil haklıdan yana olup uyarmış.

Eş ailesiyle arada her zaman mesafe olması gerektiğine inanırım.
Mesafe iyidir ve kimseyi üzmez
Her sey ayarında olmalı bana göre

Mesela arkadaşınızla tartışsanız görüşmezsiniz olur biter. Ama eş ailesiyle oyle olmuyor hatta bu yüzden eşinizle aranız dahi bozuluyor. Gereksiz şeyler yanı

Ne gereksiz bu iç içe yaşamalar, kayınvalide rahatsız ise evde 3 tane kızı var zaten cümbür cemaat toplanmaya aynı şehirde yatılı kalmaya ne gerek var? Sonra böyle yüz göz olunuyor işte. Enseye şaplak moduna girmiş dengeyi şaşmış küçük görümce. Kaynvalideyi arayıp da olayı büyütmeye gerek var mı? Kızı haksız bile olsa sizi mi savunur kızını mı ? Hadi sizi savundu anne kız birbirlerine girdiler iyi mi oldu? Küçük görümce daha da doldu size karşı, atom bombası oldu adeta. Artık küçük görümceyi tut tutabilirsen.
Tutmayın küçük görümceyi saliverin gitsin o zaman😂

Baştan o kadr ilgiye gerek yoktu bence , mesafe iyidir . Kardeş gibi olmak diye bir şey yok maalesef . Zatrn gerekeni söylemişsiniz özür dileyip gereksiz elti durumu olmuş bence en güzel cvp bu saatten sonra mesafe koymak ve eskisi gibi davranmamak hepsi bu bakalım onlar size gelecek mi ondan snra konusursunz yine gelmezler ise böyle devam bence bunu fırsata çevirin aranıza mesafe koyun olsun bitsin .. kv fln anlatmaya da gerek yok bence..

Elin insaniyla "kardes gibi olmak" olayina ben inanmiyorum. İstisnalar olabilir ama yetişkin ve mecburi akraba oldugun insanla kardeslik zor, kaldi ki zaten onlar 3 kiz kardeşmiş, belki yalniz olsa bir nebze, sizi ne yapsinlar yani?

Abarti abarti kendinizi öne atmissiniz hep yaranmak için, bunu kabul etmezsiniz ama icten oyle bence.

Benim kardesim yok ama kardes gibi buyudugum kuzenim var. Aramizda 2 yaş var ve butun cocukluk, ergenlik, genclik birlikte gecti. Birbirimizle kavga edince ben onun annesine(halama) gidip anlatma geregi duymadim mesela, o da anlatmazdi. Ne kavgalarimiz oldu...
Kardes gibi olmadiginiz buradan belli.

Ona gore davranin sizde.

Derlerya nerde çokluk orda b.kluk. Okurken bunaldim. Onca insanın bir evde iciçe, virüs ortaminda ne işi var . 3 görümce ,kaynana ,kayinpeder ,3 tane gelin ,kocaları ,varsa çocukları . hangi ülke veya şehirdesiniz bilmiyorum ama benim komşum olsaniz şikayet ederdim.

Back
X