Bir Gün Bende Anne Olacagim (INSALLAH) Diyenler Buyrun...

cnm başın sagolsun üzüldüm adına ama insan kaderini kendi çiziyo herkes istediği hayatı yaşıo kardeşinde pişman olur yaptıgına ama iş işten geçmiş olmaz umarım cnm.bende bugun iğne oldum 23 mm olmus benimde tek yumurtam var doktora sordum normal zaten dedi allahtan umut kesilmez cnm tedavini neden yarıdakesiyon zaten cık zır beklemek bide ertleme her ay kan aldırmak o masaya yatıp alttan muayene bile olmak çokzor zaten

kızlar ben çıkıyorum kociş çağırıor akşama gdogru gırer haber verırım ptum sızlerı kocaman allah rahatlık versın canıım sana da sabır versın umudunu yıtırme emın ol her sıkıntının arkası aydınlıktırr bu dageçer yaşadığım için söyluyorum kolay değil allah sana yaşadıklarının hepsisnin sabrını versın hepinizi optum teker teker

23 yaşında 1 hafta oldu sözleneli cenaze felan dinlemedi zapt edemediler..istediği oldu derken çocuk ona iş bulmuş gidicem diye tutturmuş babamda burada iş var olmaz öyle şey demiş..hatta garanti bankasının sınavı mülakatını kazandı işe çağırmışlardı bi kaç gün evvel gitmedi orayaa..pılını pırtını toplamış kaçmaya hazırlanmış..resti çekmiş...sülaleye rezil olmamak için çaresiz kalmışlar o giderken sesleri çıkmamış..oda çekmiş gitmişş
amaaan ne hali varsa görsünn diyecek kelime bulamıyorum halaaaa

umutsuzum ne biliyim yaa o kadar stresliyim kii..ailede olanlar ayrı,yumoşlarım büyümedi canım sıkıldı...neyse çatlama iğnemi yarın vurunuyim o zaman 680 tl iğneler tuttu bu ay 75 tlde ovitrelle aldım..tedavi parası boşa gitmesin
sabah 8 de gırcem canım ama sen o tatlı uykunu bolme çok tatlısınız yaa duygulanıyom yaa bebeğim öğleden sonra çıkar herhalde sonuçç ama inanın ılk işim buraya yazma k olacak

kıyamam sana saat 8'de gitsen 2 saate çıkarmı acep sonuç ben acil serviste veriyodum hep tahlili 20 dk'ya öğreniyodum sonucu...
öğlenden sonra çıkıyo polikliniklerden giriş yapıncaa hemen mutlaka yaz canımm..bu gecede dualara boğucam senii

tamam canım olmazsa öyle yaparım

sağolasın tatlımm sizlerdee iyiki varsınızzz..çok öpüyorummm iyi gecelerr canım

sağolasın canım...
canım kimse karşı durmadı ilişkisine ama cenazeye saygı bile göstermediler anneannem vefat etti 7 gün sonra zorla söz yaptırdı..Allah görsün artık ne diyim zannediyoki bi koca olunca herşey bitiyor..anlar anyayı konyayıı

sen ne iğnesi vurunuyosun canım çatlama iğnesimi?
tamam vurunucam canım o kadar masraf ettik çöpe gitmesin diye vurunucam iğnemii..ben bu ay 3 defa doktora açtım artık utanma kalmadı bendee
ben yarın sabah 10'da vuruucam cumartesi akşam saat 10'da ilişki olacak iştee...

ayni yastaymisiz ama kardesinin akli bi karis havalarda herhalde kusura bakmada..
aman birakin ne hali varsa görsün..
evlat sahibi olmak zor is iste besle buyut neyse..
sen tedavini aksatma kimse icin.. hakkinda hayirlisi INSALLAH

ayni yastaymisiz ama kardesinin akli bi karis havalarda herhalde kusura bakmada..
aman birakin ne hali varsa görsün..
evlat sahibi olmak zor is iste besle buyut neyse..
sen tedavini aksatma kimse icin.. hakkinda hayirlisi INSALLAH

ne kusura bakıcam canım doğru diyosun ..evet aynı yaştasınız canımm..aklı beş karış havadaa bi kocayla ömür geçmiyor oda anlar hatasını.. bende anneme öyle dedim anneannemde teyzeme üzüle üzüle perişan oldu.şeker hastası annem ve anneannemde öyleydi hatta bacağı kesildi vefatından 1 ay evvel...kadın üzüntüden perişan haldeydii ''sende anneannem gibi mi olucan sıkma canını hiç bişey senden değerli değil''dedim..evladı doğuruyosun da gönlünü doğuramıyosun iştee

eşimin emekleri var maddi manevii çok sıkıntılı stresliyim ama onu üzmemek adına denicem.. bu kadar stresede olmazsada canım sağolsun artıkk

pregnyl vuruldum bugün akşam üstü 5 gibi . ilişki saati neden öle cnm sizin anlamadım bizde 2 gün üst üste yaptık bugün yapmadık eşim yattı ne zmn yapmamız lazım ki yarın akşam yaparsak geç mi oluo

canım ben ovitrelle vuruncam iğneden 36 saat sonra yumurta kesin çatlamış oluyor yaa doktor o zamana veriyor bana hep iğneyi..bugün 19 mm günde 2-3 mm büyüyor ya yumoşlar yarın sabah 10da çatlatalım dedi..cumartesi akşam 10'dada ilişki işte..bide sperm kalitesi artsın diye biz eşimle ilişki saatine perhiz ayarladık c.tesi akşam 10'da tam 3.5 gün olmuş olacak

hayır geç olmaz canım bugün akşam vurunmuşsun ya iğneyi yarın akşamda çalışın ve ertesi akşamda çalışın ne zaman çatladığı belli olmuyor yumoşun ömrüde az şu linke bi göz at canım

Son düzenleyen: Moderatör:

Valla aileden önemlisi yok ona simdi güllük gülistanlik geliyor hersey.. ergec anliyacak hatasini ama is isten gecmez umarim..üzmesin annen kendini yapacak bisey yok laftan anlamadigi kesin..
olur INSALLAH belki bu kadar uzuntuye bir mutlu haber gelir

aminnn inşallah tatlımm
mukurose bak canım sana kopyala yapıştır yaptım link açılmıyo farkettim

KADINLARDA YUMURTLAMA İĞNESİ

Yumurta çatlatma iğnesi nedir? Ne işe yarar?
Kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastalara en sık önerilen ilaçlardan birisidir yumurta çatlatma amacıyla kullanılan ilaçlar bu nedenle hastalar bu ilaçların ne olduğunu ve yumurtlamayı nasıl sağladığını merak ederler. Yumurta oluşturmak ve yumurtayı (folikülü) büyütmek amacıyla kullanılan ilaçlar farklıdır, bu yazıda kastedilen ilaç büyümüş folikülün çatlaması ve bu sayede yumurtlama sağlanması amacıyla kullanılan ilaçlardır. Bu nedenle yumurta çatlatma iğneleri sadece yumurta büyüdüğünde tek doz olarak uygulanır, yumurta büyütme amacıyla kullanılan ilaçlar ise ardışık günler boyunca (1-2 hafta) her gün uygulanır genellikle, ta ki yumurta büyüyene kadar.
Aşağıdaki linklerden yumurta büyütmek amacıyla kullanılan iğne (enjeksiyon) ve tablet ilaçlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Her iki yönteme de yumurta büyümesi sağlandıktan sonra yumurta çatlatma iğneleri uygulanabilir.
- İğne İle Yumurtlama Tedavisi (KOH)
-Klomifen (Klomen, Serophene, Gonaphene) İle Kısırlık Tedavisi

Yumurta çatlatma iğneleri nasıl etki eder? İlaçtan kaç gün sonra çatlama olur?
Yumurta çatlatma iğneleri (Ovitrelle® , Pregnyl®, Profasi®) "human chorionic gonadotropin (HCG)" ismi verilen hormonu içerir. HCG hormonunun beta alt-birimi kanda gebelik testinde ölçülen hormondur. Bu ilaçlarda bulunan HCG alfa alt birimi yapı itibariyle beyinde hipofizden salgılanan luteinizan hormon (LH)'a çok benzer, aynı etkiyi yapar. LH hormonu normalde kadın vücudunda yumurtlama olmadan yaklaşık 36 saat önce yükselmeye başlayan ve maksimal değere ulaşması ile yumurtlamayı tetikleyen (yumurta çatlamasını sağlayan) hormondur. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz. HCG içeren ilaçlar ile LH hormonunun bu etkisi taklit edilir, bu nedenle HCG ilacı (yumurta çatlatma iğnesi) uygulandıktan ortalama 36 saat sonra (bir buçuk gün sonra) yumurtla çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) olayı meydana gelir.

Yumurta çatlatma iğnesi nasıl uygulanır, nereye yapılır?
Bu ilaçlar genellikle cilt altına veya kas içerisine enjeksiyon yapılacak şekilde üretilir. Her markanın ne şekilde uygulanacağı prospektus kağıdında tarif edilir, doktorunuzun tavsiyesi ne şekilde ise o şekilde uygulamanı gerekir. Cİlt altı (subkutan) uygulama için üretilen ilaçlar genellikle göbek etrafına veya üst kol arka tarafına uygulanır. Kas içerisine (intramuskuler) uygulama amacıyla üretilen ilaçlar ise genellikle kalçaya uygulanır.

Yumurta çatlatma iğnesi ne zaman yapılır?
Bu ilaçlar genellikle yumurta 18-20 mm civarında büyüklüğe eriştiğinde uygulanır. Ancak çok fazla yumurta oluşmussa veya E2 hormon değeri çok yüksekse çatlatma iğnesi uygulanmayabilir bazı hallerde. Burada önemli olan yumurtanın eriştiği büyüklüktür, adetin kaçıncı gününde uygulandığı şeklinde bir kural yoktur. Yumurtanın yeterli büyüklüğe erişmesi genellikle adet kanaması başladıktan sonraki 10.-17 günler arasına denk gelir. Asla doktor kontrolü olmadan uygulanmaması gereken ilaçlardır.

Yan etkileri:
Olabilecek en ciddi tyan etkilerden birisi OHSS'dir. OHSS hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. OHSS geliştiğinde karın ağrısıi bulantı, kusma, ishal, nefes darlığı, hızla kilo alma gibi belirtiler meydana gelebilir. Ciddi bir durumdur ve bu tür şikayetlerin varlığında hemen doktora başvurmak gerekir. Alerjik yan etkiler de meydana gelebilir nadiren. Yumurtalık kisti (over kisti) oluşumuna neden olabilir.

Yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kalanlar ne zaman doktora başvurmalıdır?
Her hamilelikte olduğu gibi fark edilir edilmez hatta hiçbir belirti olmasa bile adet gecikmesi olduktan sonra doktora başvurulması gerekir. Yapılan kanda gebelik testi veya ultrasonografi değerlendirmeleri ile gebelik kesinleştirilir.

Yumurta çatlatma iğnesi ne kadar etkilidir?
Hap veya iğne ile yumurta büyütme tedavisi gören bir kadında, yumurta büyümesi sağlandıktan sonra yumurta çatlatma iğnesi uygulanması durumunda her ay için gebelik oluşma şansı yaklaşık %15 civarında değişmektedir. Bu oran çiftin özelliklerine ve kısırlık nedenine göre değişiklik gösterir. Tedavi genellikle 3-6 ay süreince uygulanır.

Yumurta çatlatma iğnesinden kaç gün sonra cinsel ilişki olmalıdır?
Yumurtlama (folikül çatlaması) yumurta çatlatma iğnesi uygulandıktan 36 saat sonra olacağı için ilk ilişki bu saate yakın zamanda önerilir. Yumurta çatlatma ilacının yapıldığı gün ilişki önerilmez. İlk ilişkiden sonra birer gün ara ile bir iki kez daha ilişki önerilir.

Yumurta çatlatma iğnesinden sonra aşılama ne zaman yapılır?
açtlatma iğmesi uygulandıktan 36 saat sonra yumurtlama beklendiği için aşılama da iğne uygulandıktan yaklaşık 36 saat sonra yapılır. Sperm verilmesi ve hazırlanması bu saatten önce bitirilmelidir ve spermler gecikmeden getirilmelidir aşılama uygulanacak merkeze. Aşılama hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz.

Yumurta çatlatma iğnesinden ne kadar sonra hamilelik testi yapılır?
Gebelik testi adet gecikmesi yaşandıktan hemen sonra yapılabilir. Bu ortalama olarak yumurta çatlatma iğnesi (HCG enjeksiyonu) yapıldıktan 14 gün sonrasına denk gelir. Hamilelik belirtileri genellikle bu kadar erken başlamaz.

Yumurta çatlatma iğnesinden sonra adet ne zaman olur?
Yumurta çatlasa da çatlamasa da gebelik oluşmayabilir. Gebelik oluşmadığı taktirde genellikle çatlatma iğnesi uygulandıktan 2 hafta sonra adet (relg, mens) kanaması başlar. Ancak bu dönemde başlayan her kanama adet sanılmamalıdır, dikkatli olunmalıdır, bazen gebelik ile ilgili kanamalar da bu döneme denk gelebilir (implantasyon yani yerleşme kanaması gibi). Benzer şekilde adet gecikmesi yalanması da mutlaka gebelik olduğu anlamına gelmez, kullanılan hormon ilaçları adet gecikmesine neden olabilir. Bu tür çelişkili durumlarda mutlaka doktora danışılmalıdır.

cnm link hata verdi bak şimdi biz salı çarşamba üst üste yaptım perşembe iğne oldu bugün yapsak ii aslında aama 3 gün üst üste olmus olcak yarın yapalım dioruz doktor bu sefer gün aşırı dedi üst üste olması spermi etkiler mi ki bide ben size ben bişey soracam siz kasık düşüklüğünü yada işte göbek düşüklüğünü duydunuz mu eskiler kasık ya da göbek düşükse cocuk olmaz diolar da

Son düzenleyen: Moderatör:

oda neymiş göbek düşmesi ne ki ? ilk defa duyuyom
bencede yarın yapın canım iğneyi olduğun saatten itibaren 36 saat say o zaman denk getir belinin altına yastık koy bacaklarını yarım saat duvara dik ben öyle yapıyom hep
linktekileri kopyala yapıştır yaptım oku canım

göbek dusmesi neymis ya
beline yaka yapistirip hamile kalan var biliyormusunuz

teşekkür ederim cnm ilgin için eşimin halasında göbek düşüklüğü vardı eskiden cıkıkçılar olurdu ya hani öle bi kadına gittik bende gitmişken kendimi merak ettim kadın baktı karnında göbek deliğine doğru bastırınca orda bile nabız gibi kalp rtışı gibi bişey oluo o göbek deliği dısında olursa engelmiş hamile kalmaya kadın bana senin kasıgın düşük cocugun olmaz dedi oda benim aklımı kurcalıyo hala acaba böle bişey olabilir mi diye çünkü böle olup kasıgını yada göbeği düşük olanlar çektirdikten sonra hamile kalıyorlar dotorlar bunu anlayamıyorlar kk var cnm bununla iligili yazmış kızlar bişeylee bak istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…