• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hatanın peşinden bir ömür gidermisiniz ?

canım anlattıklarını okudum zor süreçlerden geçmişsiniz her kişinin aklından hayellerinde güzel olması getrektiği gibi bi evlilik vardır ama siz zor şartlarda yuva kurmuşsunuz ve bunun streside doğal olarak her iki tarafada yansımış bu çok doğal bizde eşimle çok zor şartlarda evlendik çok zor günlerde yaşadık yıpratmadımı evet yıpratdı ozamanlar ama zor kurulan yuvalara sahip çıkmak daha bi başka bence okadar herşeyi bi kenara atıp aşkınız için bi çok şeyden fedakarlık edip birbirinizi seçmişsiniz şimdi bukadar kolay olmamalı bitirmelimiyim düşüncesi.. ve erkekler hep böyle biraz onun açısındanda bak olaylara oda kendine göre zor günler geçirmiştir onun yorgunluğu olabilir üstünde sana olan sevgisi ilgisi bitmemiştir bence zadece yaşadıkları biraz durgunlaştırmıştır onuda peki sen ona ilk günki gibimisin ilgide alakada? evlilik zor bir sene hele bence zor biraz zaman bence.. ilgi alaka tabiki çok önemlidir biz bayanlar için ama seven bi kadın için eşinin bi bakışı bile ona yetmeli canım

durumunu kendime biraz yakın buldum ben evli değilim ama erkek arkadaşımla genelde çok uyuşmuyoruz ama beni çok seviyor değer veriyor bir daha böyle birisi olmazsa diye ayrılamıyorum da onun bi hatası çok soğuttu beni ondan ama buna rağmen devam ettim beş ay oldu o bana teklif ettiğinde zaten bi çıktığı varmış sonra kızla ben varken cinsel yakınlaşmaları olmuş bunu bana anlattı anında bitirdim ama dayanamayıp geri döndüm çünkü kendimi kandırıp farkına varmadan çok sevmişim onu şimdi ne mutluyum ne mutsuz üstelik o kesinlikle evlilik düşünüyor benimle kısmet deyip geçiştiriyorum ama cesaret edip ayrılamıyorum da doya doya bu ilişkiye devam da edemiyorum bişeyler yapmam lazım senin gibi bi evliliğim olacak gibi hissediyorum oooffff ooofffff....

durumunu kendime biraz yakın buldum ben evli değilim ama erkek arkadaşımla genelde çok uyuşmuyoruz ama beni çok seviyor değer veriyor bir daha böyle birisi olmazsa diye ayrılamıyorum da onun bi hatası çok soğuttu beni ondan ama buna rağmen devam ettim beş ay oldu o bana teklif ettiğinde zaten bi çıktığı varmış sonra kızla ben varken cinsel yakınlaşmaları olmuş bunu bana anlattı anında bitirdim ama dayanamayıp geri döndüm çünkü kendimi kandırıp farkına varmadan çok sevmişim onu şimdi ne mutluyum ne mutsuz üstelik o kesinlikle evlilik düşünüyor benimle kısmet deyip geçiştiriyorum ama cesaret edip ayrılamıyorum da doya doya bu ilişkiye devam da edemiyorum bişeyler yapmam lazım senin gibi bi evliliğim olacak gibi hissediyorum oooffff ooofffff....

çok iyi düşün cnm.. evlendikten sonra herşey çok daha zor oluyooo:50:

bazen diyorum acaba ben mi çok şey istiyorum.. karşımdaki insan beni her dk seven öpen sarılan bi insan.. biyerllere gidelim dediğimde ben senle vakit geçirmek sana sarılıp uyumak istiyorum diyen bi adam.. ben bu durumu asosyal olarak değrlendiriorum çünkü ben gezip eğlenmeyi insanlarla iletişim kurmayı seven bi insanım.. ama o da vardiyalı çalışıyo uykusunu alamıyordur diye düşünüyorum bazen.. ama benden çok uyuduğunu düşündükçe kızıyorum yine...ev işlerinde çağu erkeğe göre çok yardımcı oluyo bana.. bana yemek yapıp beklediği çoktur evde olduğu günler.. bebaber mutfakta vakit geçiririz.. ne bilim bazen su istesm bile getirir.. pazar alışverişlerini yapar... evde bi ihtiyaç varsa benden önce farkeder alır.. iyi niyetlidir genelde.. ama ev dışında kimseyle bi ilgisi yok.. ailesiyle bile görüşmeyecek nerdeyse.. çocuk hayalimiz vardı mesela bi zamanlar..hep beni tanıdıktan sonra kızı olmasını istediğini söylerdi.. benim gibi bana benzeyen bi kızı olsun istiyormuş.. ne bilim eskiden çok hayal kurardık.. ama artık hayallerimiz bile yok.. ben mi çok abarttım bu hale getirdim onu acaba :26::43:

Devam etmen kesinlikle hata, hem de buna rağmen :53:

Son düzenleme:
belliki bu insanı seviyorsun. fikir ayrılığı yaşamanız cok normal. aynı kültür ve seviyedeki insanlar bile fikir ayrılıgı yaşıyor. çünki herkesin karakter yapısı farklı. hepimiz bu tür sorunlar yaşıyoruz. evlilik böyle birşey... ilk zamanki ilgi ve hareketlerini bekleme. bana göre tabiki ilgili şevkatli anlayışlı olsun... seni cok iyi anlıyorum ama karşı cins olunca iş değişiyor tabi:)

evet canım ben böyle olmasını istemedim. :2::43:
hatta yalvardım geri dönelim ailemi ikna ederim herşey istediğimiz gibi olur.. böyle mutlu olamıyız dedim ama dinlemedi..:43: bilmediğim bi yerde 2 gün kaldık arkadaşlarıda vardı yanında her gün ağladım ama dönmedi.. bi yerde mecbur bırakıldım.. daha sonra gidebilirdim ama gitmdim bana yaptığı en büyük yanlıştı beni kaçırmak asla affetmeyeceğim bişeydi ama kıymadım. seviyordum ve en azından sans verip denemek istedim.. son bi kaç aya kadar beni mutlu edeceğine inancım vardı ama artık yok :43:

canım sen en başından farklı istediğin için şimdi keşkeleri yaşıyorsun.
eşini en iyi sen tanırsın onunla mutlu olup olmayacağın kararını en iyi sen verirsin ama acele karar verme derim.zamana bırak biraz belki üstesinden gelirsiniz bazı şeylerin.
yazdıklarından anladığım kadarıyla eşin sana gerçekten değer veriyor.mesela sorun çok dışarı çıkmamasımı.çok takılma buna.hafta da bir birlikte dışarı çıkın vakit geçirin.onun yorgun olduğu dinlenmek istediği diğer günler sen çık kafanı dağıt biraz arkadaşlarına git yaşın kuzenin olabilir iyi anlaştığın.ne bileyim yani bunun gibi alternatifler üret birde böyle dene.baktın sürekli mutsuzsun o zaman oturup ciddi ciddi tekrar düşünürsün eşinle tekrar konuşursun.
herşey gönlünce olsun inşallah...

sanırım herkes kendi evlilik hikayesini eşsiz,benzersiz,başkalarının yaşıyamıyacağı türden bir aşk hikayesi sanıyor..
halbuki benzer hikayeler çoğu..

evlilikten sonra bu denli hayal kırıklığına uğranıyor olunmasının sebebi bu sanırım..(genel olarak)

evlendikten sora da sevgi devam ediyo ama buna alışkanlık,monotonluk da eşlik ediyor..

çok büyük beklenti içinde olmasanız;
gayet rahat yürüyüp gidecek bir evlilik olarak görebilmeniz pekala mümkün bana kalırsa..

bir başkasıyla olsaydınız daha iyi,kusursuz olacak diye bir garanti var mı!?(yıllar içinde..)

biz bayanlar neden böyleyiz...azıcık ilgi gördüğümüzde biraz sahiplenildiğimizi hissettiğimizde o insanı nerdeyse ilah haline getiriyoruz gözümüzde....ve belkide bize hiç uymayan biriyle sırf bu duygusal açlığımız yüzünden evleniyoruz....

arkadaşım ,anladığım kadarıyla eşinin öyle tahammül edilmeyecek yada boşanma sebebi sayılacak davranışları yok...zor süreçlerden geçmişsiniz eşinde sende....haliyle ikinizinde bilinç altında bunun etkileri hala vardır...senin bu olumsuz düşüncelerin mutlaka davranışlarına yansıyodur sen farkında olmadan...etki-tepki meselesi ve karşılığında da hakettiğin ilgiyi göremiyosundur, göstremiyordur belki eşin...

olumsuz şeyler düşünerek, iyice dibe vurma.. hayatı, CESARETİ olanlar güzel yaşar...
öncelikle ailenle güzel bir dialog kurun..eşinide al git mesela...herkes hata yapabilir ÖNEMLİ OLAN BUNU DEVAM ETTİRMEMEKTİR öyle değil mi?

başka bir zaman onun ailesine gidin...sonra ailelerinizi yemeğe alın...bunlar yavaş yavaş sizi bir bütün haline getirir siz farkında olmadan..

bir gün market alışverişine gidin birlikte,birgün sinemaya.....sonra arkadaşlarınızı çağır evinize.. onlar geldi,bizimde gitmemiz gerek diyerek eşinide götür ....

böylece eşinde bu duruma alışır ve zamanla kendisi ister bazı şeyleri......

herşeyi erkekten beklediğimiz zaman olmuyor...bazen kadınlar tutmalı ipin ucunu.....

Sana nacizane evlilikte 5 yılını doldurmak üzere olan biri olarak bi kaç şey söylemek istiyorum
Kaçarak evlendiğin için bilinç altında sürekli ben hata yaptım sinyali olacaktır öncelikle bu sinyale bi dur demelisin her yaşadığın sıkıntıyı buna bağlama olayları tek başına ele al çünküüüüüü
evliliğin İLK ZAMANLARI (zaman olayı her ilişkide farklıdır kimi ilişki 2 yılda oturur kimi 6 ayda kimide hiçbi zaman) neyse evliliğin ilk zamanları diyodum biraz sıkıntılıdır yaşamadım diyen yalan söyler dediğim gibi 3 ay 5 ay 2 yıl 10 yıl ama mutlaka birarada yaşamanın sorumluğu ve sıkıntıları yaşanır
EVLİLİK bi kafede oturup kahvelerini yudumlarken nasıl bi gelinlik giyeceğini hayal etmek burdan çıktıktan sonra nerede yemek yesek gibi lay lay lom vakit geçirmekten çok farklı HERKEZ AYNI HATAYA DÜŞÜYO EVLENMEDEN ÖNCE BÖYLE DEĞİLDİ
tabiki değildi çünkü kahve içip özlediğin adamla havadan sudan konuşmakla alakası olmayan bi durumun içine giriyosun
Konular değişiyo teyzemler ankaradan gelmiş ,ben küçükken kepçeymişim, üniverstedeyken bi arkadaşım vardı ..şurada şu mağza açılmış bi bakalım bilmem ne restoranda çok güzel mantı yapıyolar gel oraya gidelim......Falanda filan çok sınırlı farkındaysan muhabbet sınırlı zamanlarda sınırlı şeyler yaşanıyo tabiki özlem olacak bu ilişkide tabiki henüz elde edememenin vermiş olduğu heycan olacak
Önceden yaşadığın şeyleri umuyor olabilirsin ama önceden yaşadığın şeyleri yaşamıyorsunki
Konular değişiyo dedim şuanki muhabbetiniz kira elektirik akşama ne yapsam çoraplarım yıkandımı ...
SEVGİLİ OLMAKLA EVLİ OLMAK ÇOK FARKLI ŞEYLER HELEDE BU ERKEK MİLLETİ OLAYLARDAN ÇOK VE ÇABUK ETKİLENEN CİNS OLDUKLARI İÇİN SEVGİLİYKEN SENDEN DAHA HEYCANLI ARZULU OLDUKLARI KADAR EVLENDİKLERİNDEDE ELDE ETMENİN VERDİĞİ RAHATLIK ÖYLE Bİ YAPIŞIRKİ SENDEN DAHA RAHAT OLURLAR ARADAKİ FARKA İNANAMAZSIN böyle kafan karışır kalırsın .
sakin ol önce kendi hayatın ve hedeflerini düşün kendini çok önemse sen kendini önemsemezsen kimse seni önemsemez.
EVLİLİK VE SEVGİLİLİKTE DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY NE BİLİYORMUSUN
kaçan kovalanırrrrrrrrrrrrrrrrrr unutma sana ve yeni evlilere öncelikle başarılar diler sonra mutluluklar dilerim temenlime gelincede umarım hayatınız boyunca birbiriyle gurur duyan bi çift olursunuz bu 3 şey okadar önemliki zamanla göreceksin çok yenisin daha tecrübeyle sabittir yazdıklarım :34: kendine iyi bak ama çok iyi olurmu ..

Son düzenleme:
canm benm biraz sabırlı ol sana öyle geliyordur:18: ailenden uzak olduğun için çok duygusal bakıyosun olaylara ailenle uzlaşmaya varılailirsen gidip elini öpün inan çok rahatlıycan herşey daha güzel olur:46: belliki yalnızlık çekiyosun ne yap et barış ailenle onlar olmadan hayat geçmez eşinide bu şekilde sıkmış olabilrsn sakin ol fikir ayrılıkları okumakla değildir karekter meselesidr:70: hiç okula gitmeyipt kendiniçok güzel şkilde yetiştirmiş insanlar var bu şekilde düşünürsen ileriki zamanlarda eşini kendinden uzaklaştırırsn ALLAH yardımcın olsun:4::4:

Evli değilim kendimi senin yerine koydum ve ne yapabilirim ben olsam ne yapardım.Boşanmak bırakmak çare değil.Seven adam bu kadar çabukmu değişir ilgisizleşir sanmam benimde payım büyük olur soğutmuşumdur haraketlerimle onu,önce haraketlerimi daha ılımlı hale getirirdim probleme değil çözüme odaklanırdım seviyorsunuz sonuç olarak eğitimime devam ederdim.Eşim asosyal olsaydı her insan gezmek eğlenmek ister ben teşvik ederdim hadi sinemaya gidelim hadi şuraya gidelim diye zamanla oda alışırdı.Mutluluk benim elimde elimdeki malzemeyle bir mutluluk inşaa etmeye çabalardım.

ilk olarak bana saçma gelen bi şeyi sölemek istiyorum..hayatına birini sokacaksan sevmeli,bişeyler hissetmelisin..senin yanında yürüyecek olan bi çöp poşeti yada çanta değil,sevgili olacak..'o seviyordu ama ben değil başlarda..'gibi bişey demişsin burda hatan başlıo zaten..zamanla diyerek aşık olmaya neden kendini zorladınki?yani bu durumda öle yapmış oluyorsun..zamanla sevilmez sadece bi bağlılık,alışkanlık gibi bişi olur ve ister seneler geçsin hala alışkanlıktır o..çok sevdiğini,aşık olduğunu sanarsın ama değildir..ayrılıkta hatta onsuz olamıcak gibi hissedersin..
yoksa yok sen üniversiteli,o ilkokul mezunu zart zurt..annenler istememiş sen dinlememişin bunlar değildir bu duruma getiren sizi..çünkü şu okumuş okumamış ayrımı çok var..ama insan neden okur;koca bulmak içinmi?benim üniversitei arkadaşlarım vardı ama ilkokulu bırak okumamış kendini geliştirmişin yanında cahildi..ondan ille bi neden arıosan bence en başta hata sende..sen o sevio die fedakar olmuşsunda tek onun hayatı önemli değildi..
açıkca konuş onla.çözüm bulmaya çalışın.kısacık tatil verip özleyin birbirinizi,annenize gidin kalın vs....bence direkt ayrılığa başvurmaın aldatma yalan vs.. yoksa tabi..ayrılmak kolay siz zoru başarmak için deneyin..çok kırıldıysanız bişe diyemem tabi..tek başınıza çözüm olmaz.konuşun..SEVİYORSANIZ..

1- bebek çok istiyordum ama uğraşmıyorum.. zaten düşünmüyoruz da daha.. geçen ay çok korkmuştum sadece ama yok çok şükür..
2-okul bitti ama memurluk için kpss çalışamıyorum o kadar emek vermiştim dersaneye gidiyordum sınava 2 ay kala evelndim..hala da oturup ders çalışamıyorum bu sorunlardan.. çok şükür bi işim var yinede çalışıyorum.
3-yol yakınken bıarkmak daha kolay acaba ?:2:
aklım beynim kalbim çok kötü.. çıkmazdayım..
Canim benim egitimini tamamlamana sevindim.Memurluk bir sekilde nasip olur.Ise girmeni tavsiye ederim.Eger izin vermezse ufak talebelere matematik,turkce,fen dersleri evde vermeye calis.Esinle ters duseceginiz bir suru durum bulunmasi normal.Ama geri alinamayacak telafisi bulunmayacak delilikler yapmasini engellemelisin.Ailenle irtibatini kesme.Esini sevgiyle ikna et.Inatlasirsaniz zaten kompleks yapabilecegi egitim farkliligi var sana zarar verebilir.Tek dilegim Allahtan Sana zarar vermeden senin mutlulugun icin adim atmasi.Ufff halinin altina supurulen kirintilar bir gun kabak gibi gunyuzune cikmis iste.Tatlim denk degilsiniz ki fakat kendini eriterekte mutluluk belki mumkun fakat bu seferde karsi inatlasmamali ikna edilmeli.Evliligini esin icin degil kendin icin devam ettirip ettirmemekte karar vermelisin.Ayrilmak sorunlari halleder mi yoksa daha da buyutur mu???

yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar..
gerçekten burada bunları paylaşmak bile bana çok iyi geldi kimseye anlatamam çünkü.. herkese mutluluk oyununa devam.. ama burada size açtım işte içimi.. söylediklerinizden iyi ve kötü dersler çıkardım ve umarım en doğru olanı yaparım..
-evet belki ben sevmedim sadece çok alıştım ama sundan aminim ki eşim beni çok sevdi ve hala seviyo.. böyle seven birini bulmak çok zor o yüzden elimden geldiği kadar savasacağım..
- evet belki asosyal bi insan, belki eğitim olatak aynı değiliz ama onu geliştirmek ve aktifleştirmekte sanırım (çok zor olacak biliyorum ama ) benim elimde...
- evet hala yaşadığımız o ilk günlerin ve yanlış bir yoldan evliliğin pişmanlığını yaşıyoruz, iklimizi de çok yıprattı ama o günleri düşünüp bugünümüze şükretmekte bizim elimizde..
- evet ben belki onu kabullenemiyorum, belki daha iyilerine layık old düşünüyorum, belki yetinemiyorum ama sunu biliyorum o olmasssa BEN DE YOKUM ÇÜNKÜ O ARTIK CANIMDAN Bİ PARÇA.. ayrılsaak bi başkası olsa, dünyanın en iyi insanı da gelse yerine biliyorum ben yine keşke derim o yüzden elimdekinin kıymatini bilmeliyim ve bu kendimi daha iyilerine layık görme psikolojisinden çıkmalıyım artık..
-evet belki yanlıştı en başta böyle düşündüğüm halde bu ilişkiye başlamam ama belkide kaderdi beni ona iten.. su anda yanlış da desem geçmişi geri getiremem.. yaşananlar yaşanmıştır ve bitmiştir bundan sonra geleceği düşünmek gerek..

vs.vs.vs.

ailenle vakit geçir arkadaşlarınla kendin bişeyler yap diyenlere açıklama yapayım.. ailem ilçede ben merkezdeyim mesafa yaklaşık 2 saat ve çalıştığım için sürekli gidemiyorum.. arkadaşlarım kuzenlerim hepsi orada.. bi anlamada gurbette sayılırım burda.. eşimin öyle çok yaakını yok burda gidip gelip vakit geçirebileceğimiz.. o yüzden birazda bu sorunların sebebi sanırım..neyse..
hafta sonu ailemin yanındaydım.. dün akşama kadar ailemin yanında olmama rağmen çok mutsuzdum. bu evliliğe dair umudum yoktu.. çevremde ki tüm çiftleri inceledim.. hepsinde bizden bişeyler gördüm.. evet aslında bazı şeyler hayatın gerçekleriydi.. düşündüm düşündüm.. bi sonuca varamadım.. neyse dün akşam eve gldim eşim her zamanki gibiydi.hatta evde bikaç kişi vardı misafir saat geç olmasına rağmen oturduk biraz.. sonra onlar gitti. yatağa yattık eşim bana sarıldı ve "bugünü unuttun mu " dedi...
hayır unutmamıştım aama onun unuttuğundan emin olduğum için susmuştum.. ama unutmamış :16:
dün ilk tanışma günümüzde.. böyle günleri hatırlamasını beklemiyorum zaten ama hatırlamıştı.. eğer misafirler gelmese süpriz yapacakmış bana öyle söyledi sımsıkı sarıldı.. içim çok kötü ooldu.. ben neler düşünüyorum.. artık ilgilenmiyo eskisi gibi değil vsvsvs.. suçlandım biraz ve kötü oldum.. işte böyle biri benim eşim :1: o kadar duyusal ama belli etmeyecek kadar da kazma.. tabi bi de tek derdi uykuuuu :1:
bundan sonra ona sevgiyle bişeyleri anlatmayı deneyeceğim.. onun sevgisi ve ilgisiyle yetinmek için çabalayacağım.. ve en önemlisi onu anlamaya çalışacağım.. az konuşup çok dinlemek daha etkili oluyo sanırım bazen..
umarım herşeyi atlatırız ve mutlu oluruz hayallerimizdeki gibi bi yuvamız olur.. :16:

heh şöyle yaaa , böyle düşünerek herşeyi elde edebilirsin..
Biraz yetinme, bolca şükür bak nasıl mutlu olacaksın :9:

heh şöyle yaaa , böyle düşünerek herşeyi elde edebilirsin..
Biraz yetinme, bolca şükür bak nasıl mutlu olacaksın :9:

inşallah öyle olur canım :61:
ama her an tüm umudumu yıkabiliyo... ben bazı şeyleri kabullendim artık ama sanırım o yaşananların etkisinden sıyrılamadı hala.. ya da bilmiyorum belkide yüz vermek istemiyo yine herşeyden nem kaparım diye anlamadım gitti.. ne olur sanki eskisi sevgisini hissetirse bana :25: bu defa tek istediğim bu başka hiç bişey istemiyorum ki ondan :59:

inşallah öyle olur canım :61:
ama her an tüm umudumu yıkabiliyo... ben bazı şeyleri kabullendim artık ama sanırım o yaşananların etkisinden sıyrılamadı hala.. ya da bilmiyorum belkide yüz vermek istemiyo yine herşeyden nem kaparım diye anlamadım gitti.. ne olur sanki eskisi sevgisini hissetirse bana :25: bu defa tek istediğim bu başka hiç bişey istemiyorum ki ondan :59:

söyledin mi peki ona?
bide herşeyi zamana bırak biraz, evlilik anca 1-2 senede otuyor, hiç boşuna kırmayın birbirinizi.
yaşamış biri olarak söylüyorum, hepsi geçiyo :34:

söyledin mi peki ona?
bide herşeyi zamana bırak biraz, evlilik anca 1-2 senede otuyor, hiç boşuna kırmayın birbirinizi.
yaşamış biri olarak söylüyorum, hepsi geçiyo :34:

söylemedim bişey.. çünkü ona göre iç bişey yok ortada.. niye böyle soğuk davranıyon dedim akşam sana öyle geliyo yorgunum dedi.. ama ben yokmuşum gibi davranıyo :50:
beni o kadar severken bi anda böyle davranması çok üzüyo tüm umudumu tüketiyoo :43:

Canımsın, erkeklerin pek çoğu böyle. İnan ki böyle. Yapacak bişi yok. Sen gene de değerini bil ve hayata tutun. Eşin seni seviyor. Sen de onu seviyorsun. Onu yargılamayı ya da bişilere mecbur etmeyi bırak. Akışına bırak..

Her şeyin yoluna gireceğini düşünüyorum. Kesinlikle erkekler sıkboğaz edilmeye gelmiyor. Huyları bu.

Düzeleceğini düşünüyorum. Sana lazım olan sadece zaman..

Kafanı çok takma sorunlara. Eğitim kültür de bir yere kadar. Eğitim seviyeşi eşit olan herkes mi mutlu..

Sen olumlu bak olumlu yaşa..:43:

Back
X