arkadaşım bu topiği açtığın için bu hasaslığından dolayı kutluyorum..acaba hangi birini anlatsam diyorum , o kadar çok anım var ki. Özellikle sokakta olan hayvanlar için çok fazla duyarlıyım.Evimizn önüne, sokağın başındaki çöp tenekesinin yanına su ve yiyecek koymaya çalışıyorum.Annesiz kalmış kedileri sokaktan toplamaya çalışıyorum, mahallenin çoçuklaranıda söylüyorum annesiz kedi bulursanız bana getirin onlarda tamam abla görürüsek getiririz diyorlar.
ister kedi ister köpek ister kuş bunların itilip kakılmalarına gönlüm hiç razı degil eminim Allah' da razı gelmez.Şu an bahçeli bir eve sahibim,önce evimde bir süre baktığım şuansa bahçemde bakmaya devam ettiğim sarı bir tekirim var. Ne yollarla geldi bana o kedi,üyelerimizden olan beyhanbanu'dan aldım.Hikayesi uzun olur anlatmayayım. onun karnının doyması demek benim karnımında doyması demek,onu mutlu görmek benimde mutlu olmam demek. hayvanları, insanları sevenleri bende seviyorum.
eşimin büyükbabası var arada bize gelir kalır benim bu hassaslığımı görünce başlar anlatmaya , bilirmisin der ebu hüreyyeyi ben tabi bilmiyorum derim o da başlar anlatmaya devam eder. Ebu Hüreyye HZ.Muhammedin ona taktığı isimdir ,manası kedilerin babası demektir.Ebu hüreyyenin yaptıklarını anlatır bana, Ebu hüreyyeyi aklıma beynime zihnime yerleştirmiştir benim canım büyükbabam seni çok seviyorum:asigim:
bu konuyla ilgili ufak bir alıntı yapıcam sizleresırnaşık şey
asıl adı abdullah bin sahr'dır.daha önceki ismi ise abdüşşems(güneşin kulu) idi. ebu hureyre lakabını ise, kedileri çok sevmesinden dolayı hz. muhammed'in kendisini bir kez ebu hureyre"(kedilerin babası) olarak çağırması ve kendisinin bu lakabı benimsemesi üzerine almıştır.
ebu hureyre,sahabeler arasında en çok hadis rivayet eden kişidir.tam 5374 hadis rivayet etmiştir
a.s.a.s.