Bir helallik meselesi

Aklima hos seyler gelmiyor. Kaynin kardesi gelmeyecegi halde yengesini "israrla" davet etmesi, esinin bundan rahatsiz olmasi, konu sahibinin istenmedigini bile bile gitmesi...

Ortada yanlis bir seyler var. Eltiyi bile bile yok saymasi sanki zafer kazanmaya gidiyormus havasi veriyor.

Aynen.

Cok mantiksiz.

Hayir esi de yaninda yok ama kayin israr ediyor ve konu sahibi de istenmedigini bile bile gidiyor.

Sonra da elti helallik vermedi diye konu aciyor..

Bastan sona tuhaf otesi bir durum.

Ayni seyleri yazacaktim ama ortaligi karistirmayayim dedim. Esi neden israrla gitmesini istiyor onu da anlamis degilim. Kayni ve esi kirmamak icin istenmedigin yerde 10 gun kalmak yuzsuzlukten de ote baska seyler gibi.

Ayni seyleri yazacaktim ama ortaligi karistirmayayim dedim. Esi neden israrla gitmesini istiyor onu da anlamis degilim. Kayni ve esi kirmamak icin istenmedigin yerde 10 gun kalmak yuzsuzlukten de ote baska seyler gibi.
Kaynanaya gitmesi icin israr eden adami anlarim da kardesine gitmesi icin israr eden kocayi ve yengesinin gelmesi icin bu kadar israr eden kayini ilk defa duydum

bi erkek neden karısının kendi erkek kardeşinde kalması için ısrar eder? bi erkek neden abisinin karısını kendi evinde misafi etmek için ısrar eder? ve neden söz konusu kadın bu ısrarlara he der ve istenmediğini bile bile o eve gider?
hem de 10 gün boyunca...
kim eli kimin cebinde gibi bişey çıkmasa bari.

Ortaligi karistirmak degil ki. Buradaki cogu kisi boyle dusunuyor ama yazmiyor eminim. Kimse kusura bakmasin da hayatin olagan akisina aykiri bir kere. Klasik elti gerginligi disinda bir sey bu. Mesela istenmedigini bile bile yine gidecek, "kayni istedi diye".

Kaldi ki 1 bucuk saatlik yol bir yerden bir yere gitmek icinde cok degil. Cok cocuklari gormek istiyorsa gelsin mesaisinin bittigi gun vakit gecirsin cocuklarla. Bahane gibi geliyor.

Bir bucuk saat istanbulda insanlarin normal ise gitme suresi. Gunubirlik bile gidilip donulebilir.

10 gün çok fazla bence de..
kadın eşine söz geçiremiyor ve kırılıyor demek ki..
istenmediğiniz yere gitmeyin bence, eşinizle başka bir yol bulun

Kesinlikle, eltinin onu istememesi daha agir basmasi gerekirken esin ve kayninin istegi agir basiyor. Sacindan surukleye surukleye goturmuyorlar ya bu kadini ne bu illa esimle kaynim gitmemi istiyor diye gitmek.

Kesinlikle, eltinin onu istememesi daha agir basmasi gerekirken esin ve kayninin istegi agir basiyor. Sacindan surukleye surukleye goturmuyorlar ya bu kadini ne bu illa esimle kaynim gitmemi istiyor diye gitmek.

Bilemiyorum. Ortada art niyet olmasa bile belli ki elti birseylerden rahatsiz olmus. Sirf boyle bir dusunceye mahal vermemek icin konu sahibinin daha dikkatli davranmasi gerekiyordu. Ama bakiyoruz tam tersini yapiyor. Eltinin ne dusundugu umurunda degil cunku.

Ama neden?

kayına göre hava hoş tabii..
misafiri ağırlayan kadının gönlü olması lazım.
eşiniz olmadan kayın ısrar ediyor diye gitmek de çok tuhaf bir durum..
kendi anneniz babanız yok mu gidin oraya

Umursamadigi insanin evinde 10 gun yeyip icip kalmak Ben de bunu cok merak ediyorum ama koni sahibi hic bir yoruma cevap vermiyor.

Sende bir gariplik var konu sahibi, hic hos kokular gelmedi burnuma.. kendi ailen dururken eltinin evine gitme nedenin muhtemelen yeyip, icip, yatmak.. nasil olsa benden hoslanmiyor diye mutfagina girip bir corba bile yapmadigina adim gibi eminim.. kadinin kendi cocuklarinin uzerine bir de sen kendi cocuklarinin yemesini, daginikligini yikiyorsun..

Ayrica kaynin nasil bir mantikla sana bu kadar israr ediyor? Alti ustu 1.5 saatlik yol, Avrupa yakasindan Asya tarafina o kadar surede geciliyor zaten.. neden hayir diyemiyorsun kaynina mesela? Neresinden bakarsan bak tam hak helal edilmeyecek tipsin..

O hoca da keske her aklina geleni soylemese.. iyi gidip bir adamin sulalesini oldurelim sonra da hakkini helal et deyince hop, hersey sifirlansin :) saka gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…