Bir hikayenin daha sonuna geldik...Lütfen çıkış kapısına doğru ilerleyiniz !

Evlilik yürümesi için iyi bir insan olmak yetmiyor.
Sorumluluk sahibi olmak, hayatını paylaştığın kişinin yükünü hafifletmek, o söylemeden istemesine gerek kalmadan yanında olmakta lazım demek...
Bunca yıl tabiri caizse gütmüşsünüz.
Bir ömür zaten olmazdı.
Bir kaç gündür beslediğim sokak kedisini görmesem merak ediyorum, endişeleniyorum.
O kadar zamanın hatrı var. Normaldir hissettikleriniz.
Ama geçer merak etmeyin. Siz zaten kendine yetebilen bir kadınsınız. Yüklerinizden kurtulmak illaki hafifletecek

Biliyoor musunuz bazen anlattiklarim karsisinda insanlar beni suclayabiliyor...
BULMUSSUN GUL.GIBI COCUGU AGZI VAR DILI YOK vs..

Iste sorunda bu agzi var dili yok...
Bazilariniz gulecek bu orneklere ama ben cok kitap okurum...
Okumayi severim...
Muzik dinlerim
Duygularimi cok yogun yasarim....
Ama o..
Muzik kitap duygu....
O kadar uzak kavramlar ki...
Biliyorum bu mu sorun ettigin seyler diyecek bir.cogu.....
Ama oyle iste....
Evlilik ise soz konusu bunlar gercekten etkili seyler oluyor...
Hayati paylasmak oturup ayni masada yemek yemek yada ayni yatakta yatmaktan ibaret olmuyor malesef...

Evet bende de olmustu.Yanindan ayrildigimda kafam rahat ve mutluydum ama o mahkeme isi benim gibi duygusuz insani bile yipratti cok buyuk bi bosluk ve pismanlik.Hele o gun tutun kollarimdan duserim simdi durumundaydim ama noldu o gunlerde geldi gecti.1 hafta sonra kendime geldim.Zamanla her sey unutuluyor hatta o evliligi o olaylar ben mi yasadim diye sasiriyorsun
Cok zor surecler bunlar yaa...
:(

Biliyoor musunuz bazen anlattiklarim karsisinda insanlar beni suclayabiliyor...
BULMUSSUN GUL.GIBI COCUGU AGZI VAR DILI YOK vs..

Iste sorunda bu agzi var dili yok...
Bazilariniz gulecek bu orneklere ama ben cok kitap okurum...
Okumayi severim...
Muzik dinlerim
Duygularimi cok yogun yasarim....
Ama o..
Muzik kitap duygu....
O kadar uzak kavramlar ki...
Biliyorum bu mu sorun ettigin seyler diyecek bir.cogu.....
Ama oyle iste....
Evlilik ise soz konusu bunlar gercekten etkili seyler oluyor...
Hayati paylasmak oturup ayni masada yemek yemek yada ayni yatakta yatmaktan ibaret olmuyor malesef...

Bana göre iki insan arkadaş olamıyorsa evlenmemeli.
Issız adaya düştüğünde onu çileden çıkarmak yerine birlikte yaşam kurabileceği ve bu yaşamdan zevk alacağı insanla evlenmeli.

Böyle söyleyince dalga geçtiğimi düşünüyorlar.
Ama hayır.

Bu adamla ben okuduğum kitabı tartışamayacaksam, birlikte bir yere gittiğimizde keyif almayacaksam, benimle hayatı paylaşma becerisi yoksa yada o paylaşım benim için yeterli değilse, birlikte gülüp birlikte susamıyorsam, istemem arkadaşım.
Ben evcil bir insanım.
Ev benim mabedim, limanım.
Koşa koşa gidebilmeliyim.
Orada huzur bulmalıyım.
Orada tamir olmalıyım.
Orada gözlerime bakanım olmalı, mutlu hissettirmeli, yeri geldiğinde dizlerine yatırıp teselli etmeli.
Başka türlü bogulur insan.
Başka şekilde çıkarmakta karşısına.
Hayırlısı olsun hakkınızda.
Evlilik bitirmek kolay degil, karar verdiyseniz zaten bitmiş olduğun verdiniz.
Ortada bir cenaze var.
Gömsenizde ölmüş saklasanız da...

Zor tabi sonuçta bi hayallırıklıgı yaşanıyor.ama çocuk yok sanırım çocuk olmayınca daha çabuk toparlanıyor insan.aradaki sevgi bittiyse bu ayrılık sebebi tabiki Hakkınızda hayırlısı olsun

Zor tabi sonuçta bi hayallırıklıgı yaşanıyor.ama çocuk yok sanırım çocuk olmayınca daha çabuk toparlanıyor insan.aradaki sevgi bittiyse bu ayrılık sebebi tabiki Hakkınızda hayırlısı olsun
Çocuk yok evet....
Evliligimin gidisati hakkinda endiselerim vardi...uzun zamandir...bu sebeple cocuk istemedim hic...
Birde esim askerligini yapmadi henuz...
Okul vs..erteledi ve erteliyor...
O konuda avantajliyim anlayacaginiz cunku bu gibi durumlarda olann gercekten cocuklara oluyor...

Çok tanıdık geldi bu yazım tarzı neyse, sonunuz hayrolsun zaten ailesinin şehrine gitmeniz herşyin sonunun başlangıcıymış bence :KK66:
Tanıdık geldi derken...
Sizin sorunlarınıza mı tanıdık :)
Aksi halde bizler tanış olmayalim :))))
Kimse kimseyi tanimiyor diye icimizi dokuyoruz surada :))))))

Issız adaya düştüğünde onu çileden çıkarmak yerine birlikte yaşam kurabileceği ve bu yaşamdan zevk alacağı insanla evlenmeli.

Ama hayır.

Bu adamla ben okuduğum kitabı tartışamayacaksam, birlikte bir yere gittiğimizde keyif almayacaksam, benimle hayatı paylaşma becerisi yoksa yada o paylaşım benim için yeterli değilse, birlikte gülüp birlikte susamıyorsam, istemem arkadaşım.
Ben evcil bir insanım.
Orada huzur bulmalıyım.
Orada tamir olmalıyım.
Orada gözlerime bakanım olmalı, mutlu hissettirmeli, yeri geldiğinde dizlerine yatırıp teselli etmeli.
Ortada bir cenaze var.

İste bu düşüncelere sahip oldugum icin cok elestirildim.
Ukalaca bir tavır olsun istemem ama aşk insanı derler ya.
Galiba ben öyleyim.
Hissettigim ne varsa acı,tatlı hersey ama hersey...
Üstünkörü yasayamiyorum hic birini..iliklerime kadar islesin istiyorum.
Kapatabilelim alıcılarımızı istiyorum cogu zaman...
Bir sarki,bir kitap,bir karakter uzerine tartisalim.
Ama olmayinca olmuyor demek ki..
Ruh önemli vesselam :)

bosandin diye dünyanin sonu gelmedi. belki degerini anlar daha güzel olur hersey. gecenlerde okudum öyle evlenip ayrilip sonra tekrar beraber olan kisilerin iliskisi 70%i tutuyornus.

hakkinda hayirlisi olsun, belkide yarim sene sonra iyikide ayrildim diiceksin

.....Oysa evlilik bizi tamamlayanla hayatı tamamlamaktı ...Anlamlar kavramlar karıştı ....İyi yada kötü insan yok hikayende ; koskocaman bir boşlukta sen varsın onun ise sadece et kemik bi varlığı ..

Hayatında boyunca hep yalnız kalacaksan bırak onun yükü ile de kalma sırf kötü insan değil diye ..Huzur bulduğun babaannenle kal en azından , değer ..

Eşin için ise zaten üzülme 20 günde 2 defa görmeye gelecek kadar sevme kapasitesine sahip ..O yine oyununu oynaar ,keyfine bakar ..

Fıtrat asla değişmez ...........

Seni cok iyi anliyorum, bende öyle bir öküz mü desem, odun mu desem tuhaf bir insanla 12 senemi gecirdim ve 3 cocugumuz oldu. Defalarca ayrildik, tekrar denedik ama olmadi yeni ayrildik sayilir. Banada cogu kisi "aman dövmüyor, sövmüyor, karisi kizi yok "vs dediler, yada simariksin, beklentin yüksek bilmem ne...ancak hicte öyle degil yasiyan bilir.
Bu duygulari yasaman cok, cok normal...bende yasadim ve yasiyorum. Iyiki cocucugun yok, arkadaslarin yazdigi gibi atlatmak icin daha kolay olacak, ter temiz yeni sayfa acabilirsin hayata.
Bu "negatif" duygulari yasarkende acaba pismanliktan midir diye yanilma ve güclü ol.

.....Oysa evlilik bizi tamamlayanla hayatı tamamlamaktı ...Anlamlar kavramlar karıştı ....İyi yada kötü insan yok hikayende ; koskocaman bir boşlukta sen varsın onun ise sadece et kemik bi varlığı ..

Hayatında boyunca hep yalnız kalacaksan bırak onun yükü ile de kalma sırf kötü insan değil diye ..Huzur bulduğun babaannenle kal en azından , değer ..

Eşin için ise zaten üzülme 20 günde 2 defa görmeye gelecek kadar sevme kapasitesine sahip ..O yine oyununu oynaar ,keyfine bakar ..

Fıtrat asla değişmez ...........
Nasıl huzur verdi yorumunuz
Cok tesekkur ederim..
Ruhların varligini unutuyoruz yasarken...
Doyması gereken yalnız mide ve bedenden ibaret gibi algiliyor ve bu algi uzerine kuruyoruz hayatimizi malesef....

Ama hayır.

Ben evcil bir insanım.
Orada huzur bulmalıyım.
Orada tamir olmalıyım.
Ortada bir cenaze var.

Cok, cok güzel yazmissiniz.

Seni cok iyi anliyorum, bende öyle bir öküz mü desem, odun mu desem tuhaf bir insanla 12 senemi gecirdim ve 3 cocugumuz oldu. Defalarca ayrildik, tekrar denedik ama olmadi yeni ayrildik sayilir. Banada cogu kisi "aman dövmüyor, sövmüyor, karisi kizi yok "vs dediler, yada simariksin, beklentin yüksek bilmem ne...ancak hicte öyle degil yasiyan bilir.
Bu duygulari yasaman cok, cok normal...bende yasadim ve yasiyorum. Iyiki cocucugun yok, arkadaslarin yazdigi gibi atlatmak icin daha kolay olacak, ter temiz yeni sayfa acabilirsin hayata.
Bu "negatif" duygulari yasarkende acaba pismanliktan midir diye yanilma ve güclü ol.
Hala guzel insanlar kalmıs..
Ne mutlu...
Bazen ortak olan yasanilan olumsuzluklar dahi olsa insan ayni duygulari hisseden insanlarin varligina gercekten mutlu oluyor...
Tamda tarif ettiginiz gibi ayni seylerle yargilaniyorum..
Simariksin,buldunda bunuyosun,ickisi yok,kumari yok,kadina kiza bakmaz gitmez...
Ama bu degil iste...
Iyi insan olmak.bir evliligi yurutmeye yetmiyor.

Hala guzel insanlar kalmıs..
Ne mutlu...
Bazen ortak olan yasanilan olumsuzluklar dahi olsa insan ayni duygulari hisseden insanlarin varligina gercekten mutlu oluyor...
Tamda tarif ettiginiz gibi ayni seylerle yargilaniyorum..
Simariksin,buldunda bunuyosun,ickisi yok,kumari yok,kadina kiza bakmaz gitmez...
Ama bu degil iste...
Iyi insan olmak.bir evliligi yurutmeye yetmiyor.

Evet kesinlikle, insan kimseye ayni durumda olmayi dilemez ama gercekten iyi geliyor. Ve o kadar cok kadin var ki bizim hikayeye benziyen....cogu cocugum var diye katlaniyor, yada cesaret edemiyor.
Aynen ben bu evliligi sanki hep kendim yasamis hissetim, hep o olsa bile kendimi yalniz ve caresiz, sevgisiz, ilgisiz. Bunu kimse hak etmiyor böyle eriyip gitmeye. Cok sükür azcik olsun kendimize saygimizi kayip etmemisiz demek ki ;-)

Back
X