- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Nasıl yazmalıydım? Pijamala yatağımdayım. Acaba ondan mı bu kadar lakayt yazdım hııı ?Çok lakayt yazmişinız soruyu. Kirayi geç uatirırken de bu kadar lakayt davrandıysanız ev sahibi haklı
Yani ev sahibinin de kendine gore odemesi vardır. Ne demek bir bucuk yil kirayi gec yatırdık hep napak yeaa tarzı konusmanız empatiden uzak ve bencilceNasıl yazmalıydım? Pijamala yatağımdayım. Acaba ondan mı bu kadar lakayt yazdım hııı ?
Neyse sende haklısın.
Ama benim elimde olan bir sebep değildi ki. Pandemiden önce gününden evvel yatırıyorduk. Pandemi olunca iş yerlerimiz kapandı ve benim gelirim olan yerde sorun yaşadıKira, kira sözleşmesinde yazan tarih aralığında yatırılmak zorundadır. Ev sahibi ile anlaşmadan böyle bir şeyi kafanıza göre yaparsanız icraya verebilir ve evden çıkartabilir. Sonuçta herkesin evi yani, dingonun ahırı değil
Hayır yahu 1,5 yıl iş yerimiz kapalı kaldı. Benim gelirimin olduğu yer bir kaç ayını sadece geç ödedi. Ay ben anlatamamışemYani ev sahibinin de kendine gore odemesi vardır. Ne demek bir bucuk yil kirayi gec yatırdık hep napak yeaa tarzı konusmanız empatiden uzak ve bencilce
Ev sahibine de açıkladınız mı durumunuzuAma benim elimde olan bir sebep değildi ki. Pandemiden önce gününden evvel yatırıyorduk. Pandemi olunca iş yerlerimiz kapandı ve benim gelirim olan yerde sorun yaşadı
Konuştuk. Ben kiraya zam olayına da karşı değilim ama bir sefer arayıp söylemedi. Eşim durumunu anlatmış , her halde ondan dolayı zam talep etmedi diye düşündüm. Onun derdi şu an bizi çıkartırsa 2 katına kiralamak.ev sahibini arayip konustunuz mu ? 2 kez gec yatirmak evden cikarma sebebi diye biliyorum .yani avukatiniz karsi davayi hangi gerekceyle acicak onu da anlamadim .muvekkilim gec yatirdi diye mi ?
1 hafta içinde icraya itiraz hakkınız var günü gecirmeminiz gerek ,iyi sanslarMerabaynnn sevgili hanım kardeşlerim.
Bugün her zaman ki gibi zabanan gözümü açtım. Zabanan dediysem 6.30 da. Sonrasında rutin işlerime başladım.
Derkennn kapı çaldı ve bir postacı geldi. Ben tabi trndyl kargosudur diye sevinerek kapı açmaya gittimadama kutu nerede dedim ne kutusu İCRA geldi dedi. Yüzüm bi anda solu verdi
Sonra bir açtım ki zarfı aç gözlülükte level atlamış ev sahibimiz bizi icraya vermiş.
Kiralarını eksiksiz yatırmamıza rağmen , kafasına göre faiz eklemiş. Ben bir kaç kez gün atlayarak yatırdım.
Her neyse bizden 15 bin talep ediyorSinirden epey bir güldüm. Sonra suratım 5 karış olarak eşime gösterdim. O da epey sinirlendi ve avukatımızı aradık. Bir şey olmaz , karşı dava açacağım dedi. Kirayı geç yatırma sebebimiz eşimin o dönem iş yeri kapalıydı (1,5 yıl kapalı kaldı) benimde bir gelirim var ama gelirimin geldiği yeri de korona vurdu ( cümleyi anlayana )
Bu durumda ne acebaa ?
Çocumlaa , goccamla sokakta kalır mıyız
Avukatımız hemen itiraz edecek. Teşekkür ederim.1 hafta içinde icraya itiraz hakkınız var günü gecirmeminiz gerek ,iyi sanslar
anladim ama bildigim kadariyla gec yatirmaniz da onu hakli kiliyor .avukatiniza sorun tabi ki ama bence ortak bir miktarda uzlasmaya calisin .Konuştuk. Ben kiraya zam olayına da karşı değilim ama bir sefer arayıp söylemedi. Eşim durumunu anlatmış , her halde ondan dolayı zam talep etmedi diye düşündüm. Onun derdi şu an bizi çıkartırsa 2 katına kiralamak.
Hayır hiç eksil kiramız yok.anladim ama bildigim kadariyla gec yatirmaniz da onu hakli kiliyor .avukatiniza sorun tabi ki ama bence ortak bir miktarda uzlasmaya calisin .
kac ay gec yatirdiniz eksik kalan odeme var mi ?
umarim ortak bir noktayi bulursunuz ev sahibiyle .biz yillar once danistigimizda 2 kira gecikmesi denmisti ama avukat arkadaslar daha iyi bilir tabi ayrintilariHayır hiç eksil kiramız yok.
2-3 sefer oldu ama sadece 2/3 gün geciktirdim. Elimizde olsa zaten ben erkenden yatırıyordum kirayı. Şu an öyle bir sorunumuz kalmadı. Gününde hemen yatırıyorum kirayı.
Peki bunu hiç konuştunuz mu?Ama benim elimde olan bir sebep değildi ki. Pandemiden önce gününden evvel yatırıyorduk. Pandemi olunca iş yerlerimiz kapandı ve benim gelirim olan yerde sorun yaşadı
Tabi ki. Hatta özür diledikte kendisinden. Ama kiralara olan zamlardan sonra adam tavır değiştirdi. Bu geç ödemem de rahat 6-7 ay evveldir.Peki bunu hiç konuştunuz mu?
Hani dert olarak açmışsınız ya konuyuNasıl yazmalıydım? Pijamala yatağımdayım. Acaba ondan mı bu kadar lakayt yazdım hııı ?
Neyse sende haklısın.
Sanırım sinirlerim bozuldu.1,5 yıldır bu para muhabbetinden yıldım. Artık olayı deliliğe vurdum. Zaten kimsenin tepki vermesine kızmıyorum da gücenmiyorum da. Öyle bir şey olsa konu açmam.Hani dert olarak açmışsınız ya konuyu
O yüzden bukadar gülmekten ölen emoji fazla gelmiş olabilir arkadaşa
Daha çok komik olay gibi anlatınca çokta dert olarak algılanmıyor
Normal durumlarda yasalar kiracıdan yana oluyor, ama kirayı geç yatırınca nasıl olur bilmiyorum. Avukatınız karşı dava açacağına göre vardır bir bilsiği herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?