- 8 Ocak 2015
- 6.075
- 19.079
- 448
- Konu Sahibi bubendegilim
-
anladim .umarim cikis yolu bulursaniz ama bence bir taraftan ev bulup cikmak daha mantikli . en olmadi kirayi artiracak cevre evleri emsal gosterip vs huzursuz bir yil sonrasi yine tasinma olur bu olayin sonu15 verirsek davadan vazgeçecekmiş. Onu verecek durumum da yok açıkçası.
Siz var nee demek ?Haklı ama değil mi maşallah sana 15 bin belli çok önemli değil gibi ....
Gerçekten dediğiniz gibi yeni kiracı alıp yüksekten vermek istiyor evi. Bana telefon sapığını bile şikayet ettiğimde, neden 1 ay beklediğimi sordular. Sizin durumunuz için de sorarlar umarım.Evet en az 7 ay oldu. O zaman bir şey demedi ama şimdi evimden çıkın diye tutturuyor. Bir de anlamadığım kafasına göre faiz koyması.
Aynen öyle ki çoğu insan da geldi bu oyuna malesef konuya gelirsek ne kadar acımasız insanlar var eline ne gecicek haksız kazancın ona ne faydası olacak elbet bir şekilde çıkar ondan bizim ev sahibimiz Allah bin kere razı olsun geçen sene pandemi nedeniyle eşim de dönem dönem ücretsiz izne çıkarilmisti ve biz bu durumu söylemediğimiz halde sadece 100tl zam yaptı kiramiza belki onun için çok küçük bir rakam ama ben ömrüm boyunca unutmam bize ilaç gibi gelmişti keşke herkes böyle merhametli olsaOnu beğenenlerin çoğu da sadece ortalık kızışsın da izleyelim kafasındakiler. Ama benim için sorun yok. Benim tarzım bu şekilde, kimseye de kızmıyorum cidden.
Sadece komik geliyor. Siz de boşverin , çünkü amaç şikayet edip banlatmak:)
Tabii sizde haklısınızAvukatım 1 sene uğraşır en az diyor. Pandemi mücbir sebep olduğu için çok emin.
Ama o zaman şu an İstanbul da kimse evinde kalamaz ki. Her yerde inanılmaz fiyatlar arttı. Site de 2300₺ oturan bile var. Ki benimle aynı dairede oturuyor. Şu an onu da ev sahibi çıkartsa en aşağı 4,5-5 alır.
Yani 1 yıl sonra olursa sevinirimanladim .umarim cikis yolu bulursaniz ama bence bir taraftan ev bulup cikmak daha mantikli . en olmadi kirayi artiracak cevre evleri emsal gosterip vs huzursuz bir yil sonrasi yine tasinma olur bu olayin sonu
Seni niye sinir basti ay
Kuzum, zaten öncesinde mazeret bildirmişsiniz, tamam demiş. Adam bariz kötü niyetli yani. Hem zaten keyfinden olmamış ya gecikme. Dünyayı kasıp kavuran bir pandemi vardı. Hadi diyelim, adam bana ne paramı isterim dedi. O zaman çıkın evimden demeliydi, anında tepki anında müdahale olurdu. Hem yedi ay boyunca ses etme, alışverişe devam et hem de sonunda arıza çıkar. Oldu canım, başka?Cağnımm. Boşver o da öyle yazacak ki farklılık yaratsın
Ben artık üzüleniyorum Rozicim yaw. En güzel zamanları üzülerek geçirmek istemiyorum. Evden atarsa da giderim anamlarım evine. Ölüm yok ucunda ama haksız olduğumu düşünmüyorum.
Çünkü kirayı sadece bir kaç gün geç yatırdım.
Konuşma tarziniz ve verdiginiz yanitlar cok saygısız bir uslupta...evsahibine de boyle yaklasiyorsaniz hatta konu komşuya bile zaten illa bir yaptırım olur..ne kaybedersiniz şu konuyu dosdoğru bir uslupta yazsaniz?Merabaynnn sevgili hanım kardeşlerim.
Bugün her zaman ki gibi zabanan gözümü açtım. Zabanan dediysem 6.30 da. Sonrasında rutin işlerime başladım.
Derkennn kapı çaldı ve bir postacı geldi. Ben tabi trndyl kargosudur diye sevinerek kapı açmaya gittimadama kutu nerede dedim ne kutusu İCRA geldi dedi. Yüzüm bi anda solu verdi
Sonra bir açtım ki zarfı aç gözlülükte level atlamış ev sahibimiz bizi icraya vermiş.
Kiralarını eksiksiz yatırmamıza rağmen , kafasına göre faiz eklemiş. Ben bir kaç kez gün atlayarak yatırdım.
Her neyse bizden 15 bin talep ediyorSinirden epey bir güldüm. Sonra suratım 5 karış olarak eşime gösterdim. O da epey sinirlendi ve avukatımızı aradık. Bir şey olmaz , karşı dava açacağım dedi. Kirayı geç yatırma sebebimiz eşimin o dönem iş yeri kapalıydı (1,5 yıl kapalı kaldı) benimde bir gelirim var ama gelirimin geldiği yeri de korona vurdu ( cümleyi anlayana )
Bu durumda ne acebaa ?
Çocumlaa , goccamla sokakta kalır mıyız
dedigim gibi ben cikardim .bu kadar tantana cekip yine tasincaksam ertelemem kucuk uzak vs demezdim .adam kazanirsa bir de o masraf var cunkuYani 1 yıl sonra olursa sevinirimişlerimiz toparlanır en azından. Şu an açıldı çok şükür işimiz. Çevrede ev bulmam imkansız. Çok uzak , dağ başları bile 4bin den başlıyor.
İstanbul mu orası? Çok korkunç fiyatlar bunlar.Yani 1 yıl sonra olursa sevinirimişlerimiz toparlanır en azından. Şu an açıldı çok şükür işimiz. Çevrede ev bulmam imkansız. Çok uzak , dağ başları bile 4bin den başlıyor.
Olsun boş verin. O da öyle bir vatandaş.Aynen öyle ki çoğu insan da geldi bu oyuna malesef konuya gelirsek ne kadar acımasız insanlar var eline ne gecicek haksız kazancın ona ne faydası olacak elbet bir şekilde çıkar ondan bizim ev sahibimiz Allah bin kere razı olsun geçen sene pandemi nedeniyle eşim de dönem dönem ücretsiz izne çıkarilmisti ve biz bu durumu söylemediğimiz halde sadece 100tl zam yaptı kiramiza belki onun için çok küçük bir rakam ama ben ömrüm boyunca unutmam bize ilaç gibi gelmişti keşke herkes böyle merhametli olsa
Ondan deliliğe vurdum iyiceKuzum, zaten öncesinde mazeret bildirmişsiniz, tamam demiş. Adam bariz kötü niyetli yani. Hem zaten keyfinden olmamış ya gecikme. Dünyayı kasıp kavuran bir pandemi vardı. Hadi diyelim, adam bana ne paramı isterim dedi. O zaman çıkın evimden demeliydi, anında tepki anında müdahale olurdu. Hem yedi ay boyunca ses etme, alışverişe devam et hem de sonunda arıza çıkar. Oldu canım, başka?
Aynen, ucunda ölüm yok. Elbet çözersiniz. Hepimiz zorluk çekiyoruz, durumlar farklı değil. Ama ne yapalım işte, kahredip de hastalık sahibi olmak istemiyorum.
Evet. Aslında durum şöyle; benim oturduğum yer çok merkezi. Ve şu an dairelerin çoğunda araplar oturuyor. Onlar için 400$ :) yani sudan ucuz. Hatta alt katımıza yeni bir katarlı taşındı ve 800$ veriyormuş. Ev sahibim şok , iptalİstanbul mu orası? Çok korkunç fiyatlar bunlar.
Bilmukabele canım. Benim de pek yok, oradan biliyorum. Uzun uzadıya üzülmeye bile üşeniyorum artık, saldım valla.Ondan deliliğe vurdum iyiceama cidden mutluyum da. Bilemiyorum hayattan pek bir beklentim kalmadı Rozi yaw.
Mesela okumasanız ve yorum yapmasanız siz ne kaybedersiniz ?Konuşma tarziniz ve verdiginiz yanitlar cok saygısız bir uslupta...evsahibine de boyle yaklasiyorsaniz hatta konu komşuya bile zaten illa bir yaptırım olur..ne kaybedersiniz şu konuyu dosdoğru bir uslupta yazsaniz?
Ah çok teşekkür ederim.Valla kiracıyla başımız dertte olduğu için bu konuları iyi öğrendim. Geciktirdiğiniz aylarda ihtar çekti mi ev sahibi? İlla ihtar çekmeliymiş. Çekmezse aranızda anlaşmışsınız sayılabilirmiş. Yani 2 kez kirayı geciktirirseniz 2 ihtarla dava açıp çıkartabilir. İhtar çekmediyse çıkartamayabilir. Bundan sonra sakın geciktirmeyin.
15.000 neyin parası anlamadım. Ama o da şöyle bir şey olabilir. Biz de hiç zam yapmadık 5 yıldır kiracıya çünkü onu bile ödeyemiyordueğer ev sahibiniz 5 yıl kirayı artırmadıysa ve siz de artırmadık deyip tamam diye yazılı cevap almadıysanız son 5 yılın tüfemiymiş neymiş ona göre oranda her yıl zam yapmış gibi hesaplayıp eski parayı sizden isteyip bir de yeni kirayı artık 5 yılın faizi haline gelmiş kirayı isteyebilirmiş. Bize de avukat söyledi ama derdimiz evimizden defolup gitmesi (bir gün bile zamanında kirayı ödemediği gibi 3-4 kira içeride).
Onun dışında 5 yıldır oturuyorsanız yine bilirkişi tarafından konumunuzda benzer kiraları inceleyip mahkeme tarafından yeni kiranız belirlenebiliyor.
Çok kolay gelsin.
İzmir depreminden sonra kira arttıranları gördük. Ne denir bilemiyorum…Annemlerin orada bir kiracı 5 6 ay kİra vermemis icrayla evden çıkarıldı tazminat falan almadı ev sahibi kurtulduğuna sevindi.
Birkaç gün gecikmenin ki konusmussunuz, bu denli sorun olması çok tuhaf. Madem artıracak süre versin çıkın evden. Bu insanlarla nereye kadar gideriz bilmiyorum. Fimlerde gördüğümüz firsatcilara döndü çoğu.. Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?