Bir icramız eksikti. Hoş geldin icra kardeş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet en az 7 ay oldu. O zaman bir şey demedi ama şimdi evimden çıkın diye tutturuyor. Bir de anlamadığım kafasına göre faiz koyması.
Gerçekten dediğiniz gibi yeni kiracı alıp yüksekten vermek istiyor evi. Bana telefon sapığını bile şikayet ettiğimde, neden 1 ay beklediğimi sordular. Sizin durumunuz için de sorarlar umarım.

Aynen öyle ki çoğu insan da geldi bu oyuna malesef konuya gelirsek ne kadar acımasız insanlar var eline ne gecicek haksız kazancın ona ne faydası olacak elbet bir şekilde çıkar ondan bizim ev sahibimiz Allah bin kere razı olsun geçen sene pandemi nedeniyle eşim de dönem dönem ücretsiz izne çıkarilmisti ve biz bu durumu söylemediğimiz halde sadece 100tl zam yaptı kiramiza belki onun için çok küçük bir rakam ama ben ömrüm boyunca unutmam bize ilaç gibi gelmişti keşke herkes böyle merhametli olsa

Tabii sizde haklısınız
Ben biraz ev sahibi açısından bakıyorum olaya. Biranda evimin kira değeri 2-3’katına çıkıcak olsa bende kiracımı çıkarmak için uğraşabilirim belkide. Bilemedim şimdi.
Aynı site içinde komşum benden 4 ay önce kiraya verdi dairesini aramızda 1100 lira oynuyor. Haksızlık evet ama onun zamanında kiralar öyleydi ben verirken öyle oldu

anladim .umarim cikis yolu bulursaniz ama bence bir taraftan ev bulup cikmak daha mantikli . en olmadi kirayi artiracak cevre evleri emsal gosterip vs huzursuz bir yil sonrasi yine tasinma olur bu olayin sonu
Yani 1 yıl sonra olursa sevinirim işlerimiz toparlanır en azından. Şu an açıldı çok şükür işimiz. Çevrede ev bulmam imkansız. Çok uzak , dağ başları bile 4bin den başlıyor.

Kuzum, zaten öncesinde mazeret bildirmişsiniz, tamam demiş. Adam bariz kötü niyetli yani. Hem zaten keyfinden olmamış ya gecikme. Dünyayı kasıp kavuran bir pandemi vardı. Hadi diyelim, adam bana ne paramı isterim dedi. O zaman çıkın evimden demeliydi, anında tepki anında müdahale olurdu. Hem yedi ay boyunca ses etme, alışverişe devam et hem de sonunda arıza çıkar. Oldu canım, başka?
Aynen, ucunda ölüm yok. Elbet çözersiniz. Hepimiz zorluk çekiyoruz, durumlar farklı değil. Ama ne yapalım işte, kahredip de hastalık sahibi olmak istemiyorum.

Konuşma tarziniz ve verdiginiz yanitlar cok saygısız bir uslupta...evsahibine de boyle yaklasiyorsaniz hatta konu komşuya bile zaten illa bir yaptırım olur..ne kaybedersiniz şu konuyu dosdoğru bir uslupta yazsaniz?

Valla kiracıyla başımız dertte olduğu için bu konuları iyi öğrendim . Geciktirdiğiniz aylarda ihtar çekti mi ev sahibi? İlla ihtar çekmeliymiş. Çekmezse aranızda anlaşmışsınız sayılabilirmiş. Yani 2 kez kirayı geciktirirseniz 2 ihtarla dava açıp çıkartabilir. İhtar çekmediyse çıkartamayabilir. Bundan sonra sakın geciktirmeyin.

15.000 neyin parası anlamadım. Ama o da şöyle bir şey olabilir. Biz de hiç zam yapmadık 5 yıldır kiracıya çünkü onu bile ödeyemiyordu eğer ev sahibiniz 5 yıl kirayı artırmadıysa ve siz de artırmadık deyip tamam diye yazılı cevap almadıysanız son 5 yılın tüfemiymiş neymiş ona göre oranda her yıl zam yapmış gibi hesaplayıp eski parayı sizden isteyip bir de yeni kirayı artık 5 yılın faizi haline gelmiş kirayı isteyebilirmiş. Bize de avukat söyledi ama derdimiz evimizden defolup gitmesi (bir gün bile zamanında kirayı ödemediği gibi 3-4 kira içeride).

Onun dışında 5 yıldır oturuyorsanız yine bilirkişi tarafından konumunuzda benzer kiraları inceleyip mahkeme tarafından yeni kiranız belirlenebiliyor.

Çok kolay gelsin.

Yani 1 yıl sonra olursa sevinirim işlerimiz toparlanır en azından. Şu an açıldı çok şükür işimiz. Çevrede ev bulmam imkansız. Çok uzak , dağ başları bile 4bin den başlıyor.
dedigim gibi ben cikardim .bu kadar tantana cekip yine tasincaksam ertelemem kucuk uzak vs demezdim .adam kazanirsa bir de o masraf var cunku

Olsun boş verin. O da öyle bir vatandaş.
Ne güzel bir adammış. Ben şunu da anlamıyorum madem evinin değeri 7-8 bin o zaman ne diye 2,5 ya da 3 bine kiraya verirsin ? Çok fırsatçı bir milletiz.

Ondan deliliğe vurdum iyice ama cidden mutluyum da. Bilemiyorum hayattan pek bir beklentim kalmadı Rozi yaw.

İstanbul mu orası? Çok korkunç fiyatlar bunlar.
Evet. Aslında durum şöyle; benim oturduğum yer çok merkezi. Ve şu an dairelerin çoğunda araplar oturuyor. Onlar için 400$ :) yani sudan ucuz. Hatta alt katımıza yeni bir katarlı taşındı ve 800$ veriyormuş. Ev sahibim şok , iptal

Annemlerin orada bir kiracı 5 6 ay kİra vermemis icrayla evden çıkarıldı tazminat falan almadı ev sahibi kurtulduğuna sevindi.
Birkaç gün gecikmenin ki konusmussunuz, bu denli sorun olması çok tuhaf. Madem artıracak süre versin çıkın evden. Bu insanlarla nereye kadar gideriz bilmiyorum. Fimlerde gördüğümüz firsatcilara döndü çoğu.. Allah yardımcınız olsun.

Konuşma tarziniz ve verdiginiz yanitlar cok saygısız bir uslupta...evsahibine de boyle yaklasiyorsaniz hatta konu komşuya bile zaten illa bir yaptırım olur..ne kaybedersiniz şu konuyu dosdoğru bir uslupta yazsaniz?
Mesela okumasanız ve yorum yapmasanız siz ne kaybedersiniz ?
Ev sahibiyle ben görüşmüyorum , eşim görüşüyor. Komşularımla da muhatap değilim. Oldu mu ?

Ah çok teşekkür ederim.
Yok hiç öyle bir durum olmadı. Geç ödediğimizde de arayıp özür diledik. Sonuçta herkesin bir hesap dengesi var.
Evet o faizi ona göre yapmış ama biz bunu da konuşmadık ki , bize söyleseydi ben zam konusunda da orta yol bulmak isterdim.
Sizin durumunuz epey kötüymüş. Allah hepimize yardım etsin.

İzmir depreminden sonra kira arttıranları gördük. Ne denir bilemiyorum…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…