Bir iki haftalık ameliyatlılar buraya 😊

Maske aparatı ben de aldım. Yanaklarimda iz yapıyor sadece. İşe de başladım bugün. Maske yine de korkutuyor gözümü. Telini çıkardım aparatı da taktım ama bakalım. Doktora göstermiştim iyiymiş kullanabilirsin demişti.

Güneş kremi burda ameliyat olanlara sormuştum. Avéne aldım. Bugün ilk kez denedim onu da, mat olması hoşuma gitti cildim parlıyor çünkü.

Burnumun üstünde ölü kuru deriler var. Resmen tabaka halinde. Onlardan arinsam iyi olacak ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir de sivilce çıkacak gibi.
Doktor bana bir süre birşey kullanma en iyisi gül suyu dedi. Onun önerisine uyacağım.
Yine de birşeyler denersem yazarım. Bazen hametan sürüyorum burnumun üstüne de. Dikiş izi için kullanıyorum onu.

Sizin ne zaman ben bu persembe olacagim insallah sonuc guzel olur

31 temmuz inşallah

Ameliyattan çıkışta buzların gecikmemesini önceden hemşirelere tembihleyin. (Benim biraz geç olmuştu çok siştim sonradan)
Terlik eğer hastane vermiyorsa yanınızda bulundurun. Dudak nemlendiricisi. Arnica krem alın. Benim olmadı ama bulantı olursa diye çubuk kraker yanıma almıştım.

Şimdiden geçmiş olsun. İlk zamanları kolay geçiren de var, zorlanan da. Psikolojinizi zora göre hazırlayın. Ben niye bunu yaptım kendime demiştim mesela
Bir de kendinize gelince yürümek oldukça önemli. Ben az yürümüştüm siz dikkat edin.
Nacizane tavsiyeler umarım her şey iyi gider

Cok tesekkurler bilgilendirme ve iyi dilekleriniz icin

Kızlaaarrr fikrinize ihtiyacım var.. Ameliyat sonrası bugün 9.günüm. Alçı hala burnumda yarın çıkacak. Ve burnumun üstü bazen çok kaşınıyor. Kaşıntısı deli ediyor sonra geçiyor. Yaşadınız mı bu durumu? Hava almadığı için mi oluyor fikriniz var mı?

Canım Arnica ne için? Kusura bakmayın ben bilmiyorum neye ihtiyaç olur. Aklıma takılan şeyler şu, ameliyattan sonra kesin üşüyor musunuz ona göre yanıma kıyafet alacağım. Bir de operasyona giderken önlüğün altına bir şey giyiyor muyuz?

Arnica morluk icin doktorun verdigi bir kagit var bende orda almam gereken ilaclar icinde o krem de var

Canım. Ben kombin ameliyattan çıktım çok az üşüdüm. Ameliyathanede uyandırdıklarında üşüdüm dedim. Çişim var dedim sonra hemşire dedi ki çişini hissetmezsin sonda takılı dedi, tabi odaya çıkarken asansörde diyor bunu. Üşümem hemen geçti. Hiç öyle titremedim yani.
Ben külot giydim altıma orayla bi işleri yok nasıl olsa diye düşünmüştüm ama ameliyattan çıkmadan bana sonda takmış doktorum. Odaya geldiğimde hemşireler külodumu çıkardı.. istersen giyme. Garip bir duygu ama giyme külot.

Tabii ki kaşınıyor alcidayken, plaster varken hatta çıkınca da. Dokular iyileşiyor diye yorumlamıştım. Çıkartmaya gelmeden önce banyo yap alçı ıslansın demişti doktorum, aklında olsun
Arnica morluklar için jel ve krem formu var. Kremini almıştım ben ama jeli de aynı.
Hiç üşümedim. Hatta ameliyat önlüğü ile durdum o geceye kadar. Normalde çok üşüyen biriyim ameliyathane de soğuktu ama bir sıkıntı olmadı. Yine de yanıma abir hırka almistim ne olur ne olmaz.
Önlüğün altında sadece külot vardı bende de. Sonrasında da duruyordu. Allah korusun bir müdahale gerekirse diye o şekilde alıyorlar ameliyata.
Bir de ameliyat masasına yatınca beni ordaki yeşil örtülerle sardılar kolumun biri içeride kalacak şekilde. Belki ondan üşümedim.
Gözlerin düzeldi mi, biraz daha indi mi canım şişliklerin? Kaçıncı günün bugün? Bir de yaşını merak ediyorum belki yakındır yaşlarimiz diye
Benim artık şöyle bakınca farkedilmiyor şişlikler ama yine de eski yanaklarıma göre epey şiş. İyileşme biraz zaman alacak galiba

Bugün 9. günüm. Gözlerim ilk 3-4 gün mosmor şişti sol tarafımda yanakta şişlik vardı. Ama indi onlar. Biraz göz kapağında biraz da göz altımda morluk kaldı. Sağ taraftaki morluk geçti. Yanaklarımda ki şişler indi sayılır. İnce deriliyim üstelik. Ameliyattan sonra en ufak burnumda ağrı sancı olmadı. Belkide memelerimi de yaptırdığım için onun ağrısından burnumun acısını hissetmedim 37 yaşındayım.
Ama kızlar bende şu an şöyle bir durum var. Doktorumun verdiği ilaç yan etki yaptı ve yüzüm sulu döküntüler çıkardı. Kızamık gibiyim çok acıyor bu yüzümdekiler.

Geçmiş olsun, ben de 39 yaşındayım. Kombin ameliyat deyince yakinizdir diye düşündüm. Sende de keşke bi 5-6 yıl önce yaptirsaydim hissi oldu mu? Sanki daha çabuk iyilesirdim öyle olsa diyorum. Aynen anlattığın gibi oldu benim de yüzüm, ağrım filan hiç yoktu da o görüntü psikolojimi mahvetti. Kızım bile korktu görüntümden.
Üzerine alerji yaşaman kötü olmuş ama o da geçer umarım kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…