Tabi ki kesinlikle keşke daha erken yaptırsaydım dedim kendime. Kızım beni görünce strese girdi. Benimle durmak istemedi üzüldü farkettim. Bir gün halasında kaldı. Doktorumla görüştüm ameliyat sırasında verilen ilaçlar yapabiliyormuş bu durumu. Bir reçete yazdı gidip aldım. Ama canım çok yanıyor gerçekten. Konuşurken dudak çevrem bile acıyor..Geçmiş olsun, ben de 39 yaşındayım. Kombin ameliyat deyince yakinizdir diye düşündüm. Sende de keşke bi 5-6 yıl önce yaptirsaydim hissi oldu mu? Sanki daha çabuk iyilesirdim öyle olsa diyorum. Aynen anlattığın gibi oldu benim de yüzüm, ağrım filan hiç yoktu da o görüntü psikolojimi mahvetti. Kızım bile korktu görüntümden.
Üzerine alerji yaşaman kötü olmuş ama o da geçer umarım kısa zamanda
İnşallah çabucak atlatırsın canım, zaten bakım yapması vs.si bile zorken bir de bununla uğraşmak bunaltmıştir. Yine de zaman geçtikçe günden güne her şey daha iyi oluyor inan.Tabi ki kesinlikle keşke daha erken yaptırsaydım dedim kendime. Kızım beni görünce strese girdi. Benimle durmak istemedi üzüldü farkettim. Bir gün halasında kaldı. Doktorumla görüştüm ameliyat sırasında verilen ilaçlar yapabiliyormuş bu durumu. Bir reçete yazdı gidip aldım. Ama canım çok yanıyor gerçekten. Konuşurken dudak çevrem bile acıyor..
Evet kesinlikle zamanla ameliyat ameliyat diye tutturduğumuzu bile unutacağız. Yüzüm beni ameliyattan daha fazla yıprattı 3 günde, yemek yerken,gülerken,konuşurken acıyor. Elimi değemiyorum yüzüme. Yarın burnumdaki alçı çıkacak doktorum yüzümü bizzat görecek ona göre dermatolojiye yönlendirebilirim dedi. Çünkü inanılmaz kötü. Gerçi buna bile şükrediyorum çünkü 6 saat ameliyatta kaldım. Ameliyat yerlerimde problem olmasın gerisi geçer gider. Tabi iyileşmesi ve dermatolojik tedaviler zaman istiyor ama buna şükür.İnşallah çabucak atlatırsın canım, zaten bakım yapması vs.si bile zorken bir de bununla uğraşmak bunaltmıştir. Yine de zaman geçtikçe günden güne her şey daha iyi oluyor inan.
Benim 26. günüm bugünhatta saymayı bırakmışım yeniden hesapladım az önce. Hâlâ şişlikler var aslında ama beni tanımayan biri farkedemez mesela. Bugün okulda bir arkadaşıma gösterdim gayet güzel normal duruyor dedi. Söylemesen ameliyat olduğunu anlamazdım dedi. Sevindim ben de.
Yani her şeyin ilacı zaman. Bir ay geçti 3 ay geçti 6 ay... Böyle sayıp durucaz sanırım
Ben açık burun ameliyatı oldum kuşum eğer bana sorduysanPeki acik burun ameliyati mi oldunuz yoksa kapali mi
Ben de ayilmayla beraber 6 saat kaldım ameliyatta. Doktorum titiz olduğunu söylemişti önceden. Son yarım saat sadece kontrol ederim diyordu. Yine de ameliyattan çıkınca fazla geldi gözüme o süre. Dedim ki neler atlattımEvet kesinlikle zamanla ameliyat ameliyat diye tutturduğumuzu bile unutacağız. Yüzüm beni ameliyattan daha fazla yıprattı 3 günde, yemek yerken,gülerken,konuşurken acıyor. Elimi değemiyorum yüzüme. Yarın burnumdaki alçı çıkacak doktorum yüzümü bizzat görecek ona göre dermatolojiye yönlendirebilirim dedi. Çünkü inanılmaz kötü. Gerçi buna bile şükrediyorum çünkü 6 saat ameliyatta kaldım. Ameliyat yerlerimde problem olmasın gerisi geçer gider. Tabi iyileşmesi ve dermatolojik tedaviler zaman istiyor ama buna şükür.
Ne güzel bak burnun senin adına sevindim..
Açık. Açık ameliyat görüş açısı sağladığı için sorunlu burunlarda daha iyi bence ama geç iyilesiyor kapaliya göre.Peki acik burun ameliyati mi oldunuz yoksa kapali mi
Benim ki kombin ameliyattı o yüzden 6 saat. Meme +burun. Ama zaten sırf burnum 4 saat sürmüş..Ben de ayilmayla beraber 6 saat kaldım ameliyatta. Doktorum titiz olduğunu söylemişti önceden. Son yarım saat sadece kontrol ederim diyordu. Yine de ameliyattan çıkınca fazla geldi gözüme o süre. Dedim ki neler atlattım
Açık. Açık ameliyat görüş açısı sağladığı için sorunlu burunlarda daha iyi bence ama geç iyilesiyor kapaliya göre.
Hemen sebebini söyleyim kuşum. Çünkü bize ameliyatta verdikleri ilaç kortizonlu. Kortizon vücuda girince bir kaç ay tuzlu-yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerek..Kızlar cips yemek gafletinde bulundum. Hemen şişti yüzüm siz siz olun Doritostan uzak durun
Hmm bunu söylediğin iyi oldu canım, yeni bilgi benim için.Hemen sebebini söyleyim kuşum. Çünkü bize ameliyatta verdikleri ilaç kortizonlu. Kortizon vücuda girince bir kaç ay tuzlu-yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerek..
Ben kullanmadım, başka bir krem vermişti dikiş yerlerine ve burun deliklerine sürüyordum.Merhaba thiocilline merhemi nasil kullaniyorsunuz hangi bolgeye
Geçmiş olsun ameliyat oldunuz sanırım.. burnunuzu doktorunuzun verdiği sprey ile yıkadıktan sonra kulak çubuğunun ucuna merhemin mercimek kadar alıp burun deliklerinin etrafında yuvarlayıp sürün. Burun dışındaki dikiş yerlerine de sürün mutlaka..böyle kullanıyorumBen kullanmadım, başka bir krem vermişti dikiş yerlerine ve burun deliklerine sürüyordum.
Siz miydiniz dün ameliyat olacak? Yanlış hatırlamıyorsam tabi, nasılsınız
Tesekkurler evet dun oldum kotu degilim ama sandigim kadar kolay degilmis insallah sonuc iyi olur hepimiz icin bir daha ameliyat gecirmek istemiyorumBen kullanmadım, başka bir krem vermişti dikiş yerlerine ve burun deliklerine sürüyordum.
Siz miydiniz dün ameliyat olacak? Yanlış hatırlamıyorsam tabi, nasılsınız
Tamam cok tesekkurler yaptimGeçmiş olsun ameliyat oldunuz sanırım.. burnunuzu doktorunuzun verdiği sprey ile yıkadıktan sonra kulak çubuğunun ucuna merhemin mercimek kadar alıp burun deliklerinin etrafında yuvarlayıp sürün. Burun dışındaki dikiş yerlerine de sürün mutlaka..böyle kullanıyorum
Tesekkurler evet dun oldum kotu degilim ama sandigim kadar kolay degilmis insallah sonuc iyi olur hepimiz icin bir daha ameliyat gecirmek istemiyorum
Sanirim 3 saat kadar surdu Izmitte oldum hic bir ameliyat kolay degil ama bu da baska bir psikoloji sonuclarimiz guzel olsun kac gunde toparlandiniz suan az sislik var morluk yok rahatlikla dolasiyorum ama burun ici tampon falan bir an once ciksin istiyorum sirt ustu yatmayi da sevmemAynı hissi ben de yaşamıştım. Kesinlikle hafife alınacak bir ameliyat değilmiş.
Gelmiş geçmiş olsun. Bundan sonra düzelmeye iyi olmaya odaklanmak lazım. Kaç saat sürdü, nerede oldunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?