Bir ilişki ne zaman oturur?

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
İyi geceler KK, bu saatte aklıma takilan bir kaç şey var sizlerden görüş almak istedim.
Evli olanlardan ve uzun süreli ilişkisi olanlar bana yardımcı olursa cok iyi olur.
Zaman goreceli bir kavram fakat sağlıklı bir ilişki ne zaman oturur merak ediyorum. Erkek arkadaşımla 6 7 aylık bir iliskimiz var. Evlilik tekligi aldım fakat daha ciddi bir adima girmedik. Adını koyalim oyle tanimaya devam edelim birbirimizi dedik. Fakat benim iliskimle ilgili düşündüğüm noktalar var sanki daha tam oturmadi sanki tam anlamiyla birbirmize ait degilmisiz gibi hissediyorum. Bu durumu erkek arkadasimlada paylaştım. Bazi seyler zamanla oturur ben biraz agirdan gidiyorum bu durumlarda dedi. ( Ee agirdan giden adam zart diyede bilmem kac aylık iliskide evlilik teklifi neden ediyor onuda anlamis degilim.)
Birbirmize ait degilmisiz gibi hissetmekten kastim seni seviyorum bile diyemiyorum. Cekiniyorum utaniyorum.onunla fazla ilgilensem acaba bunaltiyo muyum diye düşünüyorum. Bunun gibi seyler..
Aramiz da ince bi duvar var ha yikildi ha yikalacak gibi fakat bunun gerceklesmesi ne zaman olur bilemiyorum..
Bazi seyleri hizli tüketmekte istemiyorum aslında onada hak veriyorum. Ne zaman hizli baslayip hizli devam eden bir iliskim olsa sonu husran oluyor. 3 ayi gormuyor.
Sizin bu konu hakkinizda ki düşünceleriniz nelerdir? Sağlıklı bir iliski ne zaman tam anlamiyls oturur. ? İki insan ne zaman tam anlamiyla birbirine ait olur ? Simdiden teşekkürler:)

Valla BaBing ben tek yere takıldım. Birbirimize ait değilmişiz gibi yazmışsın ya, ben bu kişiyle evlilik işinin içine tam sinmediğini hissettim sanki. Doğru kişiyi bulunca insan hevesinden coşuyor zil takıp oynuyor. Sende hiç evlenme hevesi yok, yazdığın yazıda zaten nasıl diyeyim bir duygusallık, bir aşk göremedim bana çok mekanik geldi. Bence otur iyice düşün hayatboyu bu insanla olmak istiyor musun?

İlişkiden ilişkiye göre değişir, tek bir doğru yok ki... Siz zaten ilişkiniz olgunlaşmaya başlayınca anlarsınız, evlilik fikri için kafanızda soru işaretleri oluşuyorsa emin değilsiniz demektir.

Bir de olduğunuz gibi davranın, akışına bırakın. Aşkın, ilişkinin matematiği olmuyor hesap kitapla yürümüyor

Bilemiyorum, yaşım cok ufak bi dünya borcum var(ailesel) kendimi evlilik icinde en az 1 sene daha goremedigim icin evet uzagim. Ama seviyorum deger gösteriyorum. Uzaktan bakinca vay boyuna posuna kurban felan diye ic geciriyorum:) ev halini gordugumde katlanabilirim ben bu adama diyebiliyorum. Bunlar yeterli mi gerci orasida var. Suan sadece aşk yasamak istiyorum. Korkularim endiselerim var. Hicbi zaman hic kimseye tam anlamiyla guvenemiyorum baba kaynakli problemler yaşadığım icin sanırım. Aklimda bin tane sey var ya. Sadece tamamiyle BIZ oldugumuzda bu ciddi yola girmek istiyorum. Yüzüğü aldim takmiyorum bile çünkü aramizda hala bi duvar varmis gibi geliyo. Sanki hala tamamiyle bir çift olamamisiz gibi. Ben rahat olmak istiyorum mesela yaninda,agir olmadan bel alti saka yaptığımda bile KIBAR OL uyarisi aliyorum kendisinden.

Oyle mi dersiniz? Etrafımda ki iliskilerle iliskimi kiyasliyorum sürekli. 6 senelik iliskisi olan cok yakin bir dostum var onla mukayesse ediyorum .Aslinda yanlis farkindayim fakat elimde olmuyor. Arkadaşım da diyor bazi seyler zaman ister diye ama kendimi buna inandıramadım bi türlü.

Her ilişki kendine has. Sizin bile her ilişkiniz birbirinden çok farklıdır. Çünkü kişiler farklı, dinamik farklı, uyum farklı, karakter vs vs vs O yüzden ilişkinizi başka ilişkilerle, hatta önceki ilişkilerinizle dahi kıyaslamanız çok yersiz. Hesap kitap yapmayın boşuna, daha kötü olur her şey daha çok bocalarsınız.

Dediğim gibi akışına bırakın, ilişkiniz oturunca hissedersiniz

Suan ki durumumuz normal diyorsunuz yani. Cok teşekkür ederim yorumunuz icin, iyi geldi.

Bir insana ne kadar alışıyosun, o kadar benimsiyosun ve rayına oturuyor bence.
Bende nişanlıyım yakın zamanda evlenicem
Bunlar toplamda 1.5 yılda olmuş olacak yani zamanı sorduğun için açıkladım:)

Dünden bugüne bende değişen şeyler;daha çok benimseme,daha çok sevgi,daha çok bağlılık,onsuz olmayı düşünememek.Bu hisler gün geçtikçe perçinlendi ve tam yerini buldu gibi bende.

Ama değişmeyenler;hala sevgiliymişiz gibi davrandığım oluyor. Trip yapabiliyorum bazen,ne bilim taktiksel davrandığımda oluyor.
Sonra kendi kendime yahu o senin eşin olacak artık hala ne bu sevgili halleri dediğimde olmuyor değil.

Bence hislerini en iyi sen bilip sen tanımlarsın.
Kimisi gerçekten hızlı yaşıyor,kimisi daha ağırdan alıyor.Herkesin yolu kendine doğru:)

Ben biraz tez canliyim sanırım. Hizki ilerliyorum iliskilerimde genelde gerci hepsi elimde patladı :) sanirim erkekler birden hizli gitmeyi sevmiyor.

Suan hayatimda olan kiside tam tersi. Ağır yaşiyorum daha cok seyler paylasmak gerek felan diye bahsetti ama asla beni kirmadi bu konusmayi yaparken. Rahatsiz oldugu seyleri dile getirdi. Bende onlara cekiduzen vericem. Umarım her sey daha güzel olur.
Sizede hayırlı olsun:) bende taktik yapmayı hic sevmem ilişkiler de ama maalesef ise yariyor:)

Çok teşekkür ederim. Bence erkek arkadaşınız ne istediğini bilen bunu ifade edebilen birisi,ilişkiniz için artı bir davranış:) Sizde anlayışlısınız bence güzel bir ilişki tadını çıkarın.
Ki oturdukça daha da güzel olacaktır:)

Bence akisina birakin bir bakmissiniz oturmus veya oturmuyor olmuyor der ayrilirsiniz.

Belki onceki iliskilerinizin bilinc altinda biraktigi etkiden dolayi kendinizi cekiyorsunuz ve duvar koyuyorsunuz.

Iciniz hisseleriniz onemli yoksa herkesin sevgiyi ifade etme sekli farklidit.

Her iliskide bu durum degisiyor sanirim. Ama sizin sevgiliniz biraz soguk geldi gozume. Ozellikle bel alti sakalarinizda sizi uyarmasi, bana pek normal gelmedi. Cinsel soguklugu olabilecegini dusundum.

Bence iki sevgili en basinda iki iyi arkadas olabilmeli. Ve insan arkadasiyla rahat rahat sakalasabilmeli. Benim sevgülüm, esim, bayilir bel alti sakalarima.

Ben asik bi sekilde basladim ama iliskime. 1. Ayimizda asik oldum. 3. ayimizda beraber kucuk bi tatile ciktik. Sevisme, opusme, sakalasma asik olduktan sonra kendiliginden oldu.

Iliskinizi gozden gecirin. Bazi hanimlarin burda boyle durumlarda evlenince esi tarafindan cok bos birakildigini, cinsellikten uzak olduklarini falan okudum

Cok teşekkür ederim yorum icin❤

Değişik olanda cinsellik olması zaten. Yani soguk olmamasi. Espri yaptim bi gun, Yatak odasında olan orda kalır başka odalara taşıma dedi bi gun cok kirildim acayip sanki yerin dibine girdim gibi hissettim. Citi piti minnos hanimm hanımcık hatun istiyo heralde yaninda bilemedim.

Evet haklisiniz, konussam ne olacak ki oncekilerde konustumda noldu, şöyle oldu olmadi felan hep gecmisle mukayesse etmekten tukendim. Zamana bıraktım bakalım

Yani BaBing adamın konuşma şekli çok itici sürekli nasıl diyeyim seni yönlendirmeye/düzeltmeye çalışması bana itici geldi. Baban değil, senden üstün bir insan falan da değil ne hakla/sıfatla sana akıl öğretiyor ki? Sen nerde ne zaman nasıl konuşacağını bilmiyorsun da o sana doğrusunu öğretiyor gibi olmuş biraz yani bilemedim.

Olabilir ben bunu fark etmemiş olabilirim. Bu bel alti espirisi muhabbetini bir kere daha yaptığımda yan yan bakmisti. Hani uyari minvalinde.
Dunde iliskimiz hakkinda konusurken, biraz ince kibar olmani istiyorum dedi.

Olabilir ben bunu fark etmemiş olabilirim. Bu bel alti espirisi muhabbetini bir kere daha yaptığımda yan yan bakmisti. Hani uyari minvalinde.
Dunde iliskimiz hakkinda konusurken, biraz ince kibar olmani istiyorum dedi.

Valla panpa bana çok bayık geldi açıkçası. Şöyle yap, böyle yapma, öyle olmanı istiyorum vb bana çok samimiyetsiz ve kontrolcü geliyor. Syine de sen bilirsin tabi.

Eğer içine sinmeyen birşeyler varsa o sıkıntı.sana kendimden örnek vereyim eşimle tanışıp evlenmemiz 8-9 ay içerisinde oldu senin düşündüğün birçok şey benim de aklımdan geçti ama emin olduğum tek şey ona olan güvenim di.evlilik kolay değil hep acaba doğru mu yapıyorum diyordum bilmem ne ama bi gerçek var ki oda aynı eve girmeden kimseyi gam anlamıyla tanıyamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…