- 26 Haziran 2013
- 2.591
- 4.976
- 133
- 31
- Konu Sahibi noclearmind
-
Valla panpa bana çok bayık geldi açıkçası. Şöyle yap, böyle yapma, öyle olmanı istiyorum vb bana çok samimiyetsiz ve kontrolcü geliyor. Syine de sen bilirsin tabi.
Ya ben ciftlerin birbirine karşı seffaf olmasini seviyorum. Ama o oyle degil iste. Argo konusuyorum bazen ölçüsü kaciyo, sanki bu sebepten dolayi benden soguyomus gibi hissediyorum. Aramiza duvar oruyomus gibi. Sanki kafasinda ki kadin ben degil misim gibi.Eğer içine sinmeyen birşeyler varsa o sıkıntı.sana kendimden örnek vereyim eşimle tanışıp evlenmemiz 8-9 ay içerisinde oldu senin düşündüğün birçok şey benim de aklımdan geçti ama emin olduğum tek şey ona olan güvenim di.evlilik kolay değil hep acaba doğru mu yapıyorum diyordum bilmem ne ama bi gerçek var ki oda aynı eve girmeden kimseyi gam anlamıyla tanıyamazsınız
kontrolu yoktur dikkat ettigim kadariyla. Sadece aramizda iki muhabbet geçti, kötü degil aslında cinsellikle ilgili takilmistim. Bayağı boyle sert cizgi cekti. Dikkat et dediklerine diye. Dunde ben na karsi beklentilerimi soyledim. O da biraz kibar ol dedigimi anlamissindir dedi.Bu yazdığın sevgilinin uyarması ile olacak bişey değil ki
Biraz kontrolcü galiba?
Bence sevgili olmaya devam et
İçine tam sinmeden de ciddi adım atmayın
Yok hayır seviyorum deger veriyorum hatta haddinden fazla. Kendimi dizginliyorum bastiriyorum yani. Sanki sevgimi göstersem kaybedicem gibi çünkü hep sevgimi gosterdigimde ilişkilerim hizli bitti.Mantık evliliği yapacaksınız heralde aşk sevgi yok çünkü bariz belli
Bazen sevgili gibi değil de askerlik arkadasiymisiz gibi davranıyorum. Argo kelimeler kaciyo agzimdan bazen emir verir gibi konusuyorum. Yemek yap git gotur gibi. Rahatsiz oluyomus. Kibar ol diyo yani bu yuzden.aynen katılıyorum.
bide konu sahibi denişssiniz ya kendime çeki düzen vericem diye. niye ki? yani sevgiliniz söyledikten sonra mı çeki düzen vereceksiniz? belki çeki düzen vermelik bişey yoktur da karakteriniz, huyunuz suyunuz böyledir? olamaz mı. sizinki sanki ona karşı bi hayranlık. adamda biraz egolu mu?
fazla bişeyde söylemek istemiyorum aslında ama böyle düşündüm.
Evet sinmeyen şeyler var, gözüm kapali zaten asik olupta pesinden hic gidemem kimsenin. Bilmiyorum ya kafam o kadaar karışık ki. Icimde bi sevgi var, ona karşı belli edemiyorum.Bana yansıyan, sanki içinize sinmiyor bazı şeyler...
Sevgilinize karşı tereddütleriniz var...
Evlilik için Doğru insan değilmiş gibi hissediyorsunuz sanki...
Ayrıca ilişkinin oturaklı olması için illaki belli bir zaman dilimine ihtiyaç yok...
Birbirinize uygun değilmişsiniz gibi geldi bana...
Ben eşimle tanıştıktan 3.gün sonra nişan yaptım...
Çünkü dedim ki evet bu adam benim eşim olabilir... İçime sindi onun her hali,tavrı...
7. Yılımızı bitirdik...
Bu 7 yıla 2 evlat sığdırdık...Herşey doludizgin devam ediyor...
İçinize sinmiyorsa aceleye gerek yok bence...
Evet sinmeyen şeyler var, gözüm kapali zaten asik olupta pesinden hic gidemem kimsenin. Bilmiyorum ya kafam o kadaar karışık ki. Icimde bi sevgi var, ona karşı belli edemiyorum.
Zamana bırakmak istiyorum simdilik. Su akar yolunu bulur zatenKendinizi dizginliyor olmanız hoşuma gitmedi açıkçası...
İnsan,sevdiğinin yanında rahat hissedemeyecekse kimin yanında hissedecek?
Ayrıca kibar ol vs. Diyerek sanki sizi terbiyelemeye çalışıyor gibi...Buda hoş değil...
İyi geceler KK, bu saatte aklıma takilan bir kaç şey var sizlerden görüş almak istedim.
Evli olanlardan ve uzun süreli ilişkisi olanlar bana yardımcı olursa cok iyi olur.
Zaman goreceli bir kavram fakat sağlıklı bir ilişki ne zaman oturur merak ediyorum. Erkek arkadaşımla 6 7 aylık bir iliskimiz var. Evlilik tekligi aldım fakat daha ciddi bir adima girmedik. Adını koyalim oyle tanimaya devam edelim birbirimizi dedik. Fakat benim iliskimle ilgili düşündüğüm noktalar var sanki daha tam oturmadi sanki tam anlamiyla birbirmize ait degilmisiz gibi hissediyorum. Bu durumu erkek arkadasimlada paylaştım. Bazi seyler zamanla oturur ben biraz agirdan gidiyorum bu durumlarda dedi. ( Ee agirdan giden adam zart diyede bilmem kac aylık iliskide evlilik teklifi neden ediyor onuda anlamis degilim.)
Birbirmize ait degilmisiz gibi hissetmekten kastim seni seviyorum bile diyemiyorum. Cekiniyorum utaniyorum.onunla fazla ilgilensem acaba bunaltiyo muyum diye düşünüyorum. Bunun gibi seyler..
Aramiz da ince bi duvar var ha yikildi ha yikalacak gibi fakat bunun gerceklesmesi ne zaman olur bilemiyorum..
Bazi seyleri hizli tüketmekte istemiyorum aslında onada hak veriyorum. Ne zaman hizli baslayip hizli devam eden bir iliskim olsa sonu husran oluyor. 3 ayi gormuyor.
Sizin bu konu hakkinizda ki düşünceleriniz nelerdir? Sağlıklı bir iliski ne zaman tam anlamiyls oturur. ? İki insan ne zaman tam anlamiyla birbirine ait olur ? Simdiden teşekkürler:)
Ilk oncelikle erkek arkadasimi seviyorum ciddi anlamda deger veriyorum. Guveniyorum da hem kendime hem ona. Onunla vakit geçirmekten cok hoslaniyorum muhabbet edebiliyoruz vs. Aitlik kismini şöyle açayım, kendisi çok ask erkegi değil ben biraz micmic olmayi seviyorum aslinda ama karsi ki taraf bana nasil gelirse oyle giderim. Bana deger verdigini önemsediğini biliyorum hissediyorum. Bana "ben boyleyim, isine geliyosa v.s" tarzı cumleler kurmaz. Yapıcı olmaya calisir. Ben saman alevi gibiyimdir yanar sonerim o hep sakindir ki sakinligi beni arada gicikda eder:)Evlilik teklifini kabul ettin sanırım. Bu üstündeki baskı bundan da olabilir. Sakin ol yarın evlenmiyorsunuz.
Ağırdan almıyor belki ama senin hayatında olduğunu tescillemek istemiş. Yani erkek açısından düşünürsen evlilik teklifi ettiğin insan kısmen de olsa eşin gözüyle bakılıyor ya. Hani biraz sahiplenici olma. Ki bence bu kotu değil. Adam ne güzel uzatmadan niyeti belli etmiş. Ha evlilik 10 ay sonra da olabilir 2 sene sonrada,size kalmış bi şey..bu sure zarfında zaten tanımak için çok fırsatın olur.
Ama bide şu var. Teklifi Kabul ettiğini varsayarak konuşuyorum.
Ait hissetmedigin bi insanin teklifini kabul etmen bence yanlış.
Ben eşimi evlenmeden once tanıyordum. Yani öyle samimi bi muhabbetimiz hiç olmamıştı ama arkadaş ortamından merhaba merhaba olayindaydik. Aradan 2-3sene sonra bi şekilde yollarımız kesişti. Ve flortlesmeye başladık. Ve 1 ay gibi kısa bi zaman sonra teklif geldi. Martta teklif geldi temmuz da evlendik. Düşün 5-6 ay içinde görüşme +evlilik gerçekleşti.
Ha eşimi tanımıyor olsaydım tabiki 5 ayda olacak is değildi ama sevgim var,saygım var,o zamanlar uzaktan da olsa bi hayranlık var. Hatta ben hala şaşırıyorum nasıl oldu da biz bir araya geldik o kadar senenin ardından diye. Çok şükür 3 sene dolu dolu geçirdik.
Görüşmeye başladığımız ilk gün den beri tuhaf bi şekilde kendimi ona ait hissetmişimdir. Ait derken onunla yan yana otururken normal iki arkadaş gibi değil de sanki yanımda yılları devirdigim eşim oturuyor. Sohbet ederken sanki su gibi akıyor konular. Hala da böyledir mesela. Çok ilginç.
Sen ait hissetmiyorum demişsin. Acaba aranızda bi güven sorunu mu var ? Yada seni iskillendiren bir durum ? Olabilir neden olmasın. Burda konu açacak kadar daraldıysan eğrisini doğrusunu tartmali sin. Sonuçta gidilen yol iki insanin tek insan,2hayatin tek hayat olması. Sen acaba gerçekten duygusal bagini tam olarak kuramamış olabilir misin ?
Hani seni seviyorum bile diyememek.
Yani aslında bazen illede ağızdan böyle çıkmasına gerek yok. Bazı bakışlar vardır 100 tane seni seviyorum a bedel.
Sen korkuyor musun yoksa evlilikten ?
Bu arada 6-7 ay bence bi insani tanımak için pek yeterli değil. Her gün görüşüp yan yana zaman gecirebiliyorsan o ayrı. Ama ara sıra gorusuyorsan bence yetmez.
Hele ki sen bu kadar kararsizken.
İlişkinin oturması biraz da aileler le olan baglarla da alakalı. Eğer aileleriniz görüşüyor ve sizleri kendi çocukları gibi görüp destek çıkıyorsa damat ve gelin gibi mesela. Bu da bi etmen. Çünkü senin ailen sevgilini kabul etmiyorsa bu ilişki senin ve sevgilim acisinndan oturmamış demektir.
Bilmiyorum söylenecek baya şey var tabi ama iliskinizin nasıl gittiğini bilmediğimizden sadece genel yorumlar yapabiliriz.
Son bi sorum daha var
Sen gerçekten bu çocuğu seviyor musun ? Kendi duygularından emin misin ?
Ilk oncelikle erkek arkadasimi seviyorum ciddi anlamda deger veriyorum. Guveniyorum da hem kendime hem ona. Onunla vakit geçirmekten cok hoslaniyorum muhabbet edebiliyoruz vs. Aitlik kismini şöyle açayım, kendisi çok ask erkegi değil ben biraz micmic olmayi seviyorum aslinda ama karsi ki taraf bana nasil gelirse oyle giderim. Bana deger verdigini önemsediğini biliyorum hissediyorum. Bana "ben boyleyim, isine geliyosa v.s" tarzı cumleler kurmaz. Yapıcı olmaya calisir. Ben saman alevi gibiyimdir yanar sonerim o hep sakindir ki sakinligi beni arada gicikda eder:)
Benim genel evlilik korkum var, anne baba ayrı. Baba figurum yok, erkeklere karsi aslinda genel bi guvensizligim var aslinda her ne kadar erkek arkadasima guvensendim.. Bi anlam karmasikligim var. Annemde ben de cok zorluklar cektik hayata tutunduk. Ben gozum kapalı bir adama asik olup aylar icinde evlenemem. Korkularim endiselerim var. Bana karsi bu konularda destek oluyo ama iste ben genel itibariyle karisik bi insanim zaten.
Teşekkür ederim yorum için, cok iyi geldi bana :)Iste sebep bu.
Baba figürü.
Erkeklere guvenmemendeki en temel sorun.
Bak benim ablamda senin gibi.
5 yıllık ilişkisi bitti mesela. Sebepleri genel anlamda evlilik korkusu.
İçeriğine girince de söylediği şey* annemle babamı görüyoruz* ve ben güvenemiyorum. Erkeklere karsi güveni sıfır.
Aslında ne çok önemli dimi insanin babasından alacağı şeyler.
Ben bu durumdan hiç etkilenmemisim sanırım
Evlilik korkusunu yenmenin çözümü sanırım KORKMAMAKTAN geçiyor.
5 parmağın 5 i de ayni olmaz.
Seviyorsan ve seviliyorsan. Guveniyorsan güven veriyorsan korkma.
Bu arada yorumlardan fark ettim. Cinsel birlikteliginiz de varmış. Yani ayni evi paylaşıyor veya biraraya geliyorsunuz. Aslında bu biraz da evlilik hayati yaşıyorsunuz demek. Sonuçta af edersin sevisip basıp gitmiyor sevgiliniz. Oturup sohbet edip yemek yiyip beraber kaliteli zaman gecirebiliyorsunuz.
Zamana bırakın. Ama dikkatli de olun. Çünkü çok konforlu bi hayat bu. Her erkek ister bunu. Yada söyle diyim ilişkinizi baz alarak. Kaç sevgili sizin gibi özel paylaşım alanına sahip ?
Degerlendirmeniz olumlu yönde ise kafanızı çok takmayın.
Saygı var ise sevgi belli ise Belkide bi zaman sonra burda evlilik konusu açıp fikir alacaksınız :)
Sakin olun ve mutlulugunuza bakın
Teşekkür ederim yorum için, cok iyi geldi bana :)
Evet baba faktoru cok önemli insanin hayatında. O yüzden evlenirsem ve cocugum olursa babasiyla benden daha iyi anlassin isterim.
Bakalım, biraz zamana birakmak iyisi. Birden kendimi evlilik modunda bulmakta cok hosuma gitmedi. Sevgimi yasamak istiyorum daha gezip gormek istiyorum. Su 1 seneyi tamamlayalim en azindan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?