Bir ilişki ne zaman oturur?

Valla panpa bana çok bayık geldi açıkçası. Şöyle yap, böyle yapma, öyle olmanı istiyorum vb bana çok samimiyetsiz ve kontrolcü geliyor. Syine de sen bilirsin tabi.

aynen katılıyorum.

bide konu sahibi denişssiniz ya kendime çeki düzen vericem diye. niye ki? yani sevgiliniz söyledikten sonra mı çeki düzen vereceksiniz? belki çeki düzen vermelik bişey yoktur da karakteriniz, huyunuz suyunuz böyledir? olamaz mı. sizinki sanki ona karşı bi hayranlık. adamda biraz egolu mu?
fazla bişeyde söylemek istemiyorum aslında ama böyle düşündüm.

Esim ve ben tanisdigimizda 30 yaslardaydik. Meslegimiz elimizde ve karakter oturmus bir sekilde yani :) ikimizin de evlenme niyeti oldugunu biliyorduk bastan. Öyle tanismamizda devam etti. 6 ayda evlenme teklifi etti. 3 ay sonra nisanimiz. Yine 3 ay sonra belediye nikahimiz. Ve 5 ay sonra dügün. Bazilarina göre hizli diyebiliriz ama biz birbirinizden emindik. Yani ben her sabah uyanirken bu adami görmek istedigimden emindim. Oda öyle. Evlenme teklifi aldiniz diye hemen acele etmenize gerek yok. Ama evlenme niyetiniz varsa ona göre iliskinizi seklendirin. Ben mesela bazi konularda kurallar koydum. Bir örnek: aileme yapilan saygisizligi kendime yapilmis bilirim tepkim ona göre sert olur. Aileme saygi gösterilsin ki bende ayni sekilde saygi gösteririm. Veya aramizda kavga olsa mümkün oldukca ayni gün cözerim ve küs kalmam. Öyle seyler iste. Evlilik icin dogru zaman ve insan geldiginde zaten hisseder insan bana göre. Hakkinizda hayirlisi

Belli bir suresi yok bu islerin. Ben tanistiktan 4.5 ay sonra evlendim. Üstelik babam vermedi herkesi karsima alarak evlendim. 3 yildir evliyim 1 yasinda oglum var. Bin omrum olsa yine esime veririm. Evlilik isi kumar gibi bence. Ne olacagi, karsindakinin nasil cikacagi belli olmaz ama aklinda soru isaretlerin varsa uzak dir derim

Ya ben ciftlerin birbirine karşı seffaf olmasini seviyorum. Ama o oyle degil iste. Argo konusuyorum bazen ölçüsü kaciyo, sanki bu sebepten dolayi benden soguyomus gibi hissediyorum. Aramiza duvar oruyomus gibi. Sanki kafasinda ki kadin ben degil misim gibi.

Bu yazdığın sevgilinin uyarması ile olacak bişey değil ki
Biraz kontrolcü galiba?
Bence sevgili olmaya devam et
İçine tam sinmeden de ciddi adım atmayın
kontrolu yoktur dikkat ettigim kadariyla. Sadece aramizda iki muhabbet geçti, kötü degil aslında cinsellikle ilgili takilmistim. Bayağı boyle sert cizgi cekti. Dikkat et dediklerine diye. Dunde ben na karsi beklentilerimi soyledim. O da biraz kibar ol dedigimi anlamissindir dedi.

Bana yansıyan, sanki içinize sinmiyor bazı şeyler...
Sevgilinize karşı tereddütleriniz var...
Evlilik için Doğru insan değilmiş gibi hissediyorsunuz sanki...

Ayrıca ilişkinin oturaklı olması için illaki belli bir zaman dilimine ihtiyaç yok...
Birbirinize uygun değilmişsiniz gibi geldi bana...

Ben eşimle tanıştıktan 3.gün sonra nişan yaptım...
Çünkü dedim ki evet bu adam benim eşim olabilir... İçime sindi onun her hali,tavrı...
7. Yılımızı bitirdik...
Bu 7 yıla 2 evlat sığdırdık...Herşey doludizgin devam ediyor...

İçinize sinmiyorsa aceleye gerek yok bence...

Gecmis konularinizi biliyorum. Çalışmassan seninle evlenmem diyen erkek sevmiyordur zaten. Boyle olmaniz cok normal.

Bazen sevgili gibi değil de askerlik arkadasiymisiz gibi davranıyorum. Argo kelimeler kaciyo agzimdan bazen emir verir gibi konusuyorum. Yemek yap git gotur gibi. Rahatsiz oluyomus. Kibar ol diyo yani bu yuzden.

Reactions: KV_
Evet sinmeyen şeyler var, gözüm kapali zaten asik olupta pesinden hic gidemem kimsenin. Bilmiyorum ya kafam o kadaar karışık ki. Icimde bi sevgi var, ona karşı belli edemiyorum.

Evet sinmeyen şeyler var, gözüm kapali zaten asik olupta pesinden hic gidemem kimsenin. Bilmiyorum ya kafam o kadaar karışık ki. Icimde bi sevgi var, ona karşı belli edemiyorum.

Kendinizi dizginliyor olmanız hoşuma gitmedi açıkçası...

İnsan,sevdiğinin yanında rahat hissedemeyecekse kimin yanında hissedecek?

Ayrıca kibar ol vs. Diyerek sanki sizi terbiyelemeye çalışıyor gibi...Buda hoş değil...

Zamana bırakmak istiyorum simdilik. Su akar yolunu bulur zaten

Evlilik teklifini kabul ettin sanırım. Bu üstündeki baskı bundan da olabilir. Sakin ol yarın evlenmiyorsunuz.

Ağırdan almıyor belki ama senin hayatında olduğunu tescillemek istemiş. Yani erkek açısından düşünürsen evlilik teklifi ettiğin insan kısmen de olsa eşin gözüyle bakılıyor ya. Hani biraz sahiplenici olma. Ki bence bu kotu değil. Adam ne güzel uzatmadan niyeti belli etmiş. Ha evlilik 10 ay sonra da olabilir 2 sene sonrada,size kalmış bi şey..bu sure zarfında zaten tanımak için çok fırsatın olur.

Ama bide şu var. Teklifi Kabul ettiğini varsayarak konuşuyorum.

Ait hissetmedigin bi insanin teklifini kabul etmen bence yanlış.

Ben eşimi evlenmeden once tanıyordum. Yani öyle samimi bi muhabbetimiz hiç olmamıştı ama arkadaş ortamından merhaba merhaba olayindaydik. Aradan 2-3sene sonra bi şekilde yollarımız kesişti. Ve flortlesmeye başladık. Ve 1 ay gibi kısa bi zaman sonra teklif geldi. Martta teklif geldi temmuz da evlendik. Düşün 5-6 ay içinde görüşme +evlilik gerçekleşti.

Ha eşimi tanımıyor olsaydım tabiki 5 ayda olacak is değildi ama sevgim var,saygım var,o zamanlar uzaktan da olsa bi hayranlık var. Hatta ben hala şaşırıyorum nasıl oldu da biz bir araya geldik o kadar senenin ardından diye. Çok şükür 3 sene dolu dolu geçirdik.

Görüşmeye başladığımız ilk gün den beri tuhaf bi şekilde kendimi ona ait hissetmişimdir. Ait derken onunla yan yana otururken normal iki arkadaş gibi değil de sanki yanımda yılları devirdigim eşim oturuyor. Sohbet ederken sanki su gibi akıyor konular. Hala da böyledir mesela. Çok ilginç.

Sen ait hissetmiyorum demişsin. Acaba aranızda bi güven sorunu mu var ? Yada seni iskillendiren bir durum ? Olabilir neden olmasın. Burda konu açacak kadar daraldıysan eğrisini doğrusunu tartmali sin. Sonuçta gidilen yol iki insanin tek insan,2hayatin tek hayat olması. Sen acaba gerçekten duygusal bagini tam olarak kuramamış olabilir misin ?
Hani seni seviyorum bile diyememek.
Yani aslında bazen illede ağızdan böyle çıkmasına gerek yok. Bazı bakışlar vardır 100 tane seni seviyorum a bedel.

Sen korkuyor musun yoksa evlilikten ?

Bu arada 6-7 ay bence bi insani tanımak için pek yeterli değil. Her gün görüşüp yan yana zaman gecirebiliyorsan o ayrı. Ama ara sıra gorusuyorsan bence yetmez.

Hele ki sen bu kadar kararsizken.

İlişkinin oturması biraz da aileler le olan baglarla da alakalı. Eğer aileleriniz görüşüyor ve sizleri kendi çocukları gibi görüp destek çıkıyorsa damat ve gelin gibi mesela. Bu da bi etmen. Çünkü senin ailen sevgilini kabul etmiyorsa bu ilişki senin ve sevgilim acisinndan oturmamış demektir.

Bilmiyorum söylenecek baya şey var tabi ama iliskinizin nasıl gittiğini bilmediğimizden sadece genel yorumlar yapabiliriz.

Son bi sorum daha var

Sen gerçekten bu çocuğu seviyor musun ? Kendi duygularından emin misin ?

Ilk oncelikle erkek arkadasimi seviyorum ciddi anlamda deger veriyorum. Guveniyorum da hem kendime hem ona. Onunla vakit geçirmekten cok hoslaniyorum muhabbet edebiliyoruz vs. Aitlik kismini şöyle açayım, kendisi çok ask erkegi değil ben biraz micmic olmayi seviyorum aslinda ama karsi ki taraf bana nasil gelirse oyle giderim. Bana deger verdigini önemsediğini biliyorum hissediyorum. Bana "ben boyleyim, isine geliyosa v.s" tarzı cumleler kurmaz. Yapıcı olmaya calisir. Ben saman alevi gibiyimdir yanar sonerim o hep sakindir ki sakinligi beni arada gicikda eder:)

Benim genel evlilik korkum var, anne baba ayrı. Baba figurum yok, erkeklere karsi aslinda genel bi guvensizligim var aslinda her ne kadar erkek arkadasima guvensendim.. Bi anlam karmasikligim var. Annemde ben de cok zorluklar cektik hayata tutunduk. Ben gozum kapalı bir adama asik olup aylar icinde evlenemem. Korkularim endiselerim var. Bana karsi bu konularda destek oluyo ama iste ben genel itibariyle karisik bi insanim zaten.

Bunu anlamak için şu kadar zaman geçmeli diye bişey yok.iliskiden ilişkiye fark var bence.biz 11 senedir beraberiz.3 yıllık da evli.şu an bile az da olsa arada sorunlarımız oluyor.ama ilk sevgili olduğumuzda ben güvendim,hep hayatımda olacağını hissettim.1 sene sonra utanma geçmeye başladı.tam anlamıyla geçmiş değil :)biraz ağır ilerliyoruz

8. ay dönemeci var bu benim teorim. Her ilişki 8. ayda bi bulanır kavga tartışma sorgulama olur. 8. ayı atlatırsa biraz oturur ama bu iyi bir ilişki olduğu anlamına gelmiyor tabi evlenmeden bir adamı 10 yılda da taniyamazsin

Iste sebep bu.

Baba figürü.

Erkeklere guvenmemendeki en temel sorun.
Bak benim ablamda senin gibi.
5 yıllık ilişkisi bitti mesela. Sebepleri genel anlamda evlilik korkusu.
İçeriğine girince de söylediği şey* annemle babamı görüyoruz* ve ben güvenemiyorum. Erkeklere karsi güveni sıfır.

Aslında ne çok önemli dimi insanin babasından alacağı şeyler.

Ben bu durumdan hiç etkilenmemisim sanırım

Evlilik korkusunu yenmenin çözümü sanırım KORKMAMAKTAN geçiyor.
5 parmağın 5 i de ayni olmaz.

Seviyorsan ve seviliyorsan. Guveniyorsan güven veriyorsan korkma.

Bu arada yorumlardan fark ettim. Cinsel birlikteliginiz de varmış. Yani ayni evi paylaşıyor veya biraraya geliyorsunuz. Aslında bu biraz da evlilik hayati yaşıyorsunuz demek. Sonuçta af edersin sevisip basıp gitmiyor sevgiliniz. Oturup sohbet edip yemek yiyip beraber kaliteli zaman gecirebiliyorsunuz.

Zamana bırakın. Ama dikkatli de olun. Çünkü çok konforlu bi hayat bu. Her erkek ister bunu. Yada söyle diyim ilişkinizi baz alarak. Kaç sevgili sizin gibi özel paylaşım alanına sahip ?

Degerlendirmeniz olumlu yönde ise kafanızı çok takmayın.
Saygı var ise sevgi belli ise Belkide bi zaman sonra burda evlilik konusu açıp fikir alacaksınız :)

Sakin olun ve mutlulugunuza bakın

Teşekkür ederim yorum için, cok iyi geldi bana :)
Evet baba faktoru cok önemli insanin hayatında. O yüzden evlenirsem ve cocugum olursa babasiyla benden daha iyi anlassin isterim.
Bakalım, biraz zamana birakmak iyisi. Birden kendimi evlilik modunda bulmakta cok hosuma gitmedi. Sevgimi yasamak istiyorum daha gezip gormek istiyorum. Su 1 seneyi tamamlayalim en azindan.

Ohhh. Keyif gezin valla . birbirinizi her şekilde her yerde tanımaya çalışın. Mutluluk coookkk zor geliyor ve çok az insan mutluluğuna sahip çıkabiliyor.

Korkuların zamanla geçecek emin ol.

Ayrıca her kadin bu evlilik sürecini hoş görecek diye birsey yok. Sizde boylesiniz demekki. Geriyor sizi.

Umarım sonuç ne olursa olsun güzel şeyler le doldurursunuz hayat kumbaranizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…