• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan kardeine bunu neden yapar?

ablanın niyeti nedir,neler hissediyo bilmiyorum ama bence pek iyi değil.
en yakın arkadaşım, benimle yaşıt, kız kardeşi de bizden 3 yaş küçük. arkadaşımın hayatında kimse yok fakat kardeşi 2yıldır biriyle çıkıyo, hatta ortaokuldan beri tanışıolar. arkadaşım kardeşine okul bittiği gibi evleneceksiniz diyo. kardeşi de, abla sen varken olur mu öyle diyo. arkadaşım da, ne demek olur mu,herkesin kısmeti kendine, sıra diye bişey olmaz diyo. çünkü: kardeşinin ilişkisinin yıllarca adı konmadan uzayıp yıpranmasını istemiyo, kardeşini milletin ağzına sakız etmek de istemiyo...
bence kardeşini seven abla budur!

o abla bende olacaktı..burnundan getirirdim valla,kıskançlığa tahammulum yok:umursamaz:

bence de olulunu bitirmelisin önce...acaba ablanın erkek arkadasında gördüğü yanlış bir dvranış mı va acaba seni mi koruyor yoksa ciddne kıskanç mı?

ablanız kıskanç siz ona aldırmayın annenizi ve babanızın fikirleri önemli anneniz ve babanız

size kale almıyorsa ya evlenmeme izin verirsiniz yada kaçarım bak ozaman ablan bi halt yapamaz

sende öyle gözlerini korkut
:lepi:

sırayla mı olur evlilik önce kim doğduysa o evlensin
olur mu öle şey ya :bbo:
hiç anlamıyorum kardesler arasındaki kıskançlıkları :1closedeyes:
annen baban ne diyor :delphin:
anne baba varken ablana kalmadın heralde gamyoncuiremsu

bana kalırsa ablan seni koz olarak kullanıyor... Ablamı görüştüğü adama vermeyecekler demişsin, ailen vermek istemeyince oda seni bahane olarak gösteriyo olabilir...

Ablanızın gereksiz kapris yaptığı ortada..Belki de siz ondan önce evlenirseniz, kendini otomatikman evde kalmış konumuna düşürmek istemiyor(saçma:)

Bence ablanızı bir kenara bırakın, anne ve babanızla bu konuyu halledin..

Herşey tamamsa ilişkinizde, ailenize karşı ısrarcı olun, ablanızın gereksiz ve saçma kaprisi yüzünden sizin evliliğinizin ertelenmesini haksızlık olarak gördüğünüzü anlatın, anlatın , anlatın..

Gerekirse yakın akrabalardan yardım alın..

Yani ortada gerçekten evliliiğin ablanız açısından ertelenmesini gerektirecek bir durum olsa, biraz sabredin diycem ama sadece saçma bir düşünce yüzünden 2 genci erteletmek bencillik, haksızlık..
Ablan 3-5 sene daha evlenmezse siz neden bekleyesiniz?
Annene babana da hayret ettim..

bende nişanlıyım ablam bekar o hiç düşünmüyor evlenmeyi

ee ben onun keyfinimi bekleyeceğim

valla iyi bir örnek olmayabilir ama 22 yaşındasın eveleceğin insan iyiyse ailen okeyliyosa

ama ablan yok dedi diye ailende yok diyorsa kimseyi dinleme git evlen izin almakta neyin nesi ya

ben dedim anne beni şu zaman isticekler ..ona bile ben karar verdim annemde tanıyodu beğenmişti

tamam dedi ama annemin istemediğ biri olsa düşünürdüm mantıklıysa beklerdim ama

aile onay verio abla vermio diye olmayacaksa 2 orta bir sade hadi bana müsade dersin

yorumlarınıza genel olarak cevap vermeye çalışacağım hanımlar.sevgilimle beni tanıştıran ablam yani onda yanlış bi durum görseydi tanıştırmazdı ve bizi tnıştırdığı zamanlarda biz ablamla kardeşten öteydik her şeyimizi paylaşırdık hiç kavga etmemiştk yani öyle söyliyim size.ama ne olduysa o şimdiki ilişkisine başladığında oldu.o zamana kadar biz aynı odayı paylaşırdık ama şimdi aynı odada uyumaya bile tahammülümz yok. ben zaten okul bitmeden evlenmek istemiyorum tek isteğim aile arasında yapılmş bi söz nişan artık her neyse.çümkü artık liseli aşıklar değiliz böyle ilerledikçe ilişkimiz zarar görüyor ki kaldıkı sevgilimin ailesinin tek bi amacı var oğullarını evlendirmek.o evlendikten sonra işi gücü herşeyi bırakıp kendileri için yaşayacaklar. annem ve babama gelince onlar da ablama kesin bi tavır koymuyorlar ama bana gelince sen daha küçüksünden başka bildikleri bi laf yok.onlar ne derse o our bi tavırları var ama büyük kızlarına gelince yelkenler suya. ablamın beraber olduğu kişi türkiyenin öbür ucunda benim anladığım bu kış gelip onu isteyecekler açık açık sölemese de sezinlediğim şey bu bu yüzden de bana 4-5 ay izin vermiorum dedi.dört gözle ocağı bekliorum bakalım neler olacak.ozaman geldiğinde kimseye bişey sormayacağım ve bi arkadaşın yazdığı gibi şu gün beni istemeye gelecekler diyeceğim. işin komik tarafı ne biliomusunuz geçen bayramda ailem sevgilimi yemeğe davet etti... :1no2:yani geri kafalı desem değiller moder desem değiller:1no2:

demek istediğim buydu, ben de aynı yollardan geçtim, bilirim o iki ucu....değnek durumunu. ama ablan sana nasıl kıyıyo onu anlayamıyorum. bi arkadaş ablan ilişkisini onaylatmak için seni koz olarak kullanıyo olabilir demiş,bana da çok mantıklı geldi. yoksa insan kardeşine yapmaz bunu gerçekten:olmaz:

demek istediğim buydu, ben de aynı yollardan geçtim, bilirim o iki ucu....değnek durumunu. ama ablan sana nasıl kıyıyo onu anlayamıyorum. bi arkadaş ablan ilişkisini onaylatmak için seni koz olarak kullanıyo olabilir demiş,bana da çok mantıklı geldi. yoksa insan kardeşine yapmaz bunu gerçekten:olmaz:
bu zekaya şapka çıkartıyorum burdan.vereliniortak

bazı yörelerde hala büyük kız evlenmeden küçüğü evlendirmiyorlar.çevremde örnekler, var nişanlanıyorlar ama evlenmiyorlar ablanın evlenmesini bekliyorlar,sadece abla değil erkeklerde bekliyor.hatta teyzemin küçük oğlunun sevgilisi vardı 4 sene çıktılar evlenmek istediler,nişan yaptılar ama büyük evlenmeden düğün yapmadılar.bi sene var aralarında.teyzem aaaaa pide duruken ekmek fırına verilmez derdi.ama bu senelerce beklemek değil tabi.sanırım aile de büyük olanı toplumda rencide etmek istemiyor.ablanızın tavrını anlayabiliyorum,ablanızın durumundayım bende.3 kızız biz.benim kardeşimde 6 yaş küçük benden.bundan bikaç sene önce onu istemeye geldiklerinde babam önce ablası var olmaz demişti,ablam bekarken beni istediklerinde yine ablası var olmaz dedi.şimdi durum değişti tabi baktılar benim evleneceğim yok kardeşime istemeye geldiler bi süre önce sen bilirsin dediler bana sormadılar tabiki kimsenin kısmetini engelleyemem.şöle söyleyeyim canım elbette kardeşimi çok seviyorum,mutlu olmasını isterim hep hatta anneme iyi birini bulsakta evlendirsek derim ama insanın yinede içi buruluyor,kıskançlık yapıyorsun azcık.mesele belki yaşadığımız çevreden gelebilecek laflar,(her ne kadar takmasanızda siniriniz bozulabiliyor ) ,bi yastığa baş koyacağın insanı önce kardeşinin bulması ,(ablalar-abiler genelde örnek modeldir yaa bunun bozulması ablalık egomuzun zedelenmesi),doğumdan beri buna göre hazırlanılır hayaller çeyizler önce büyüğe sonra küçüğe hayallerin bozulmasının verdiği bi buhranda olabilir.insanız hepimizde değişik duygular hissedebiliriz,ama bunu yansıtmamak en iyisi.o anlarda ben kıskandım kardeşimi anlık ama sonra çok kızdım kendime nası böle düşünebilirsin die, zaten hayatta en çok destek olanda benim.eminim ablanda öledir,zaman istediğine göre bişi planlıyordur.ve senin mutsuz olmanı istemez evlenecek olsan izinde verir az kapris yapmış sanırım.uzun oldu ama bişi daha anlatayım arkadaşım vardı sevgilisi ile evlenmek istedi evde onlarla yaşayan bekar halası var die vermediler kızı,sadece söz yaptılar ama ne problemli oldu hala baya baya problem çıkardı,sözden 2 ay sonra kızın halası birini buldu evlendi yurdışına gitti.yani sadece Allah bilir,ne kadar ablan izin vermesede ,olacaksa olur,üstüne gitme verdiği süreyi bekle bakalım sonra konuşursun.

arkadaşım vardı sevgilisi ile evlenmek istedi evde onlarla yaşayan bekar halası var die vermediler kızı,sadece söz yaptılar ama ne problemli oldu hala baya baya problem çıkardı,sözden 2 ay sonra kızın halası birini buldu evlendi yurdışına gitti.yani sadece Allah bilir,ne kadar ablan izin vermesede ,olacaksa olur,üstüne gitme verdiği süreyi bekle bakalım sonra konuşursun.

Aile Saadeti dizisinde evde kalmış küçük teyze var ya, "Valla yakarım bu konağı" diye bağıran, o geldi aklımakaydirigubbakcemile3

bu nasıl bir saçmalık
ne kadar aptalca amannn inanamıyorum
sen izin mi istiyorsun
hemde ablandan
bana taşın yavrum ben seni evlendiririm
benden 11 yaş küçük kardeşim en küçüğümüz evlense benden izin mi alacak çüşşşşşşşş
hatta ben kızarım...
evlenen evlensin yuvasını kursun nasip bu işler..ablan sanırım kıskanç aynı zamanda bencil aynı zamanda düşüncesiz ve hazımsız..aynı zamanda vs.vs.vs

sırnaşık şeyalkisalkisalkis

canım benim, anlıyorum çok kızgınsın ablana, haklısın da bence, ama sakın nefret etme ablandan, sonuçta siz kardeşsiniz,et tırnaktan ayrılmaz cnm. o kadar bencil ve kötü biri olsaydı seni sevgilinle tanıştırır mıydı? kendince bi bildiği vardır onun da,duyguları karşıktır belki, ama kötü bi insan olduğunu düşünmüyorum ablanına.s.
şu an ne kadar kızarsan kız ona, ayrılınca o kadar özleyeceksin ki:gitme:

sırnaşık şeyalkisalkisalkis

tanımadığınız biri ablanıza kıskanç,bencil,hazımsız v.s. diyor ve siz de bunu alkışlıyorsunuz.üstelik yukarda da şu anki ilişkisine başlamadan önce kardeştende öte olduğunuzu söylüyorsunuz.o zaman kıskanç,hazımsız,bencil değilmiydi.aniden mi karakter değiştirdi merak ettim doğrusu.bu saydıklarımızın hepsi olabilir,ve konu açıldığına göre herkes yorum yapabilir,ama sizin bu söylenenleri alkışlamanız hiç hoş değil.

Back
X