Bir insan nasıl özgüven sahibi olur?

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
4.984
9.626
158
Çok merak ediyorum özgüven sahibi olanlar nerden alıyor yani küçüklükten beri ailenin verdiği güvenle mi alakalı yoksa çevre ile mi . Peki bir insan sonradan Özgüven sahibi olabilir mi ?
Ben ezik karakter olarak soruyorum bunu çok yoruldum bundan yardımcı olanlara teşekkür ederim

Bir insanın özgüvenli olmasında ki en büyük katkı kesinlikle eğitimdir.
Eğitimli olmak deyince hemen üniversite akla gelmesin. İnsanın kendini eğitmesinden bahsediyorum .

Bence kesinlikle aile. Tabi daha sonra kendini değiştirebilirsin. Bir anda kendine özgüven yükleyemezsin. Ama ne konularda özgüven problemin var bunları listele ve en hafifinden sırası ile aşmaya başla. Derece derece yükselt kendini

Aileden gelen şeyler vardır elbet çocuğu çok paisfize etmişlerse, hiç kendi kararını vermesine izin verilmemişse çok özgüvenli bir çocuk yetiştiremezler. Herhalde geliştiriliyordur zamanla onca kişisel gelişim uzmanı var. Kendimizi değiştiremiyor olsak bu insanlar bunun okulunu okumazdı diye düşünüyorum.
Ben karakter olarak da kendime fazla güven duyan bir insanım. Bazı konularda bilgim olmasa da yine de özgüvenli yaklaşıp ben bunu da hallederim diyen bir yapım var. Tabi ki her zaman başarıya ulaşamıyorum çünkü yetenek meselesi de var. Misal bahçeciliğe merak saldım, yaparım yaparım ben modunda takıldım, karanfilim kurudu neden yapamadım diye üzülüyodum, başarısızlığa uğradığımı hissettim. Sonra annem bişeyler yapmış karanfil yeşillenmiş. Tecrübeli insanla boş özgüven bir değil sonuçta.
Yani ben kendi durumumu da beğenmiyorum. Ne çok özgüvenli ne çok özgüvensiz olmak lazım

Kendini sevmesi ve hayatta karsisina cikan seyleri kendini kanitlamasi gereken sinavlar degil de kendini gelistirebilecegi firsatlar olarak gormesi. Bir de tabi sevilmek icin bir seyleri basarmasi gerekmedigi inanciyla buyumesi.

Yaşadığım olaylar ne olursa olsun hallederiz felsefesini edindiğim için kendime güveniyorum, karakterimden ödün vermiyorum, istemediğim şeye hayır diyorum, dışarıdan dominantta gözükse hayır demek ve kendimizi ezdirmemek zorundayız, bu arada ailem sorunluydu yani çok sevgi görmedim, kendi paramı kazanmakta özgüven sahibi yaptı, görünüşümle sorunum yok ama en iyiyi istediğim için bazen oluyor

Neye yonelik mesela bu ozguven tip olarak mi ya da bi isi basaramamak korkusu mu

Mesela boşanmak istiyorum ama o kararı verecek özgüveni kendimde bulamıyorum

Boşanmak özgüven değil cesaret ve kararlılık isteyen bir süreç. Enine boyuna düşünmek ve son çare olduğuna emin olmak lazım önce. Başka yapılacak bir şey kalmadıysa buna cesaret etmekten başka şansın yok. Aklına takılan ne varsa bana sorabilirsin.

Boşanmak özgüven değil cesaret ve kararlılık isteyen bir süreç. Enine boyuna düşünmek ve son çare olduğuna emin olmak lazım önce. Başka yapılacak bir şey kalmadıysa buna cesaret etmekten başka şansın yok. Aklına takılan ne varsa bana sorabilirsin.
Teşekkür ederim çok incesiniz. Kararlı olup yapmak istiyorum tez zamanda

Teşekkür ederim çok incesiniz. Kararlı olup yapmak istiyorum tez zamanda
Rica ederim, ne demek. Şiddet vs bir durum varsa hem tedbir kararı almak hem de biraz acele etmek gerek. Onun dışında iyice düşünün taşının kafanızı toparlayın, kendinizi hazır hissettiğiniz anda atarsınız adımınızı.

Ben çocukluktan başladığına inanıyorum özgüvenin. Ailede başlıyor bence.
Sindirilen, beğenilmeyen, ailesi tarafından itilip kakılan ya da tam tersi hiç serbest bırakılmayan insanlarda görüyorum genelde özgüven eksikliğini.

Ama çevresel koşullar da etkiliyor işte.
Yani normalde özgüveni çok yüksek olan bir
insan bazı yaşanmışlıklar sonrasında kaybedebiliyor bunu.
Bende öyle oldu en azından bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış.

Ama bir diğer yorum sahibinin de yazdığı gibi boşanmak çok farklı bir dünya. Sadece özgüvenle açıklamak imkansız malesef.

Ben de boşanma kararı aldım, 1 senenin sonunda. 1 sene boyunca her gün en az bir kere boşanma fikrini aklıma getirdim mesela.

Tamamen cesaret işi. Hele çocuk varsa duygudan duyguya koşuyor insan.

Umarım doğru zaman gelince, doğru adımlar atmaya cesaret edebilirim ben de.

Sizin için de hayırlısını diliyorum.

Ben çocukluktan başladığına inanıyorum özgüvenin. Ailede başlıyor bence.
Sindirilen, beğenilmeyen, ailesi tarafından itilip kakılan ya da tam tersi hiç serbest bırakılmayan insanlarda görüyorum genelde özgüven eksikliğini.

Ama çevresel koşullar da etkiliyor işte.
Yani normalde özgüveni çok yüksek olan bir
insan bazı yaşanmışlıklar sonrasında kaybedebiliyor bunu.
Bende öyle oldu en azından bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış.

Ama bir diğer yorum sahibinin de yazdığı gibi boşanmak çok farklı bir dünya. Sadece özgüvenle açıklamak imkansız malesef.

Ben de boşanma kararı aldım, 1 senenin sonunda. 1 sene boyunca her gün en az bir kere boşanma fikrini aklıma getirdim mesela.

Tamamen cesaret işi. Hele çocuk varsa duygudan duyguya koşuyor insan.

Umarım doğru zaman gelince, doğru adımlar atmaya cesaret edebilirim ben de.

Sizin için de hayırlısını diliyorum.
Kesinlikle öyle çocuk var olunca daha zor teşekkür ederim iyi dilekleriniz için bilmukabil

Back
X