bir insana ümit vermek...

calikusu60

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
144
45
298
K.K.T.C.
ve çekip gitmeye çalışıp gidememek...

Evet arkadaşlar benim derdim tam da bu..Şöyle ki; 3 sene önce msn den tanıştığım birisi ile muhabbeti öyle bi ilerlettik ki bi süre sonra birbirimize bağımlı hale geldik.görüşmeydi vs. derken bu kişi benden çok hoşlandığını benimle ciddi düşündüğünü söyledi ..halbuki ben ilk zamanlar onunla o anlamda konuşmuyordum bunu sürekli ona ifade etmeye çalışıyordum.fakat bu şekilde muhabbete devam etmem onu da ümitlendirdi.sonra herşey öyle bi ilerledi ki birbirmizin hayatına nasıl girdik hiç anlamadım.msn de canım diye hitap etmesine bile müsade etmezken telefon ile görüşmeye başladığımızda canım bitanem diye konuşmaya başladı.artık o haddeye gelmişken bende sesimi çıkaramaz oldum ve taviz tavizi getirdi:( konuştukça daha çok bağlanıyorduk.ve yaklaşık bi senedir bu böyle.ilk zamanlar bende hoşlandığımı sandım ama daha mantıklı düşününce benim aklımdaki eş profiline uygun biri olmayacağını düşündüm.yani o bende sadece alışkanlık olmuştu.hatalıyım çok hatalıyım biliyorum bi insana böylesine bağlanmak bayağılın ötesinde bişey:(:( yanlış yaptığımı çok sonradan anladım.bundan kurtulmaya, kaç kere muhabbeti kesmeye çalıştım ama her seferinde bi şekilde geri geldi artık zaafım mı oldu bilmiyorum iletişimi tekrardan kurabiliyo benimle.ben net bi şekilde sonumuzun olmayacağını artık görüşmek istemediğimi kaç kere söylediysem de olmuyo..en son daha geçen haftalarda rest çektim.yok yok hiç tınlamıyo tekrardan hiç bişey olmamış gibi benimle konuşuyo!! ama artık gerçekten hoşlanmıyorum ve üzülecek diye bunu ona tam ifade edemiyorum.biliyorum sonunda üzülen yine o olacak ama insanları kolay kolay kıramıyorum:( daha iyi tanıdıkça bazı huylarından dolayı ondan soğuduğumu söyledim ama o benimle aşılamayacak hiç bi sorununun olmadığını,ben nasıl istersem öyle olacağını bu yüzden de en kısa zamanda oturup karara bağlayalım herşeyi diyor.ben istemiyorum artık konuşmanın bi anlamı olmayacak biliyorum ama o halen ümitli..bense tamamen muhabbeti kesmek istiyorum,ne yapacam bilmiyorum :( fikirleriniz lütfen...

Çok yanlış yapmışsın bende msnde konuşuyorum tanımadıklarımla ama kesinlikle telefon vermiyorum tam tanımak lazım ayrıca görüşmeden önce telefon vermekte hata adam bekletiye girmiş haklı tabi.Hattını değiştir,tüm iletişim yollarını kapa msn facebook her yerden sil ve engelle.Biraz uğraşır sonra vazgeçer bir daha da böyle bir duruma sokma kendini.Sanalda konuşmak başta hoş ama sonra kötü olabiliyor en iyi sanalda tanıştıktan hemen sonra reelde görüşmek telefon vermeden görüşme ayarlama ama olan olmuş boş yere zaman kayıpları yaşamışsın.:19:

Benimde benzer bir durum geçti başımdan. 3 sene msnde yazıştık saatlerce konuşurduk.Hakikaten çok iyiydi aramız. Baktım bazı şeyler ima etmeye başlıyor hemen kestim görüşmeyi.msnden sildim..Benim içinde inanılmaz zor oldu.Bir süre sonra bağımlılık yapıyor o kişi sizde çok iyi anlıyorum..Bu kişide evlendiği halde faceden beni bulmuş sen misin diye soruyor. Evlenmişsin be adam daha ne yazıyorsun. Aklının bir köşesinde kalmışım belli ki..Sende teli açmayacaksın kararlı olduğunu açık ve net bir şekilde ifade edeceksin. Msnden de sil..
Sen onu kıramıyorsun ama gün gelir Allah muhafaza bir gün sen daha çok kırılır ve üzülürsün. Netten bu işler olmuyor. Hele sende istemiyorken uzatmanın hiç luzumu yok.

Çok yanlış yapmışsın bende msnde konuşuyorum tanımadıklarımla ama kesinlikle telefon vermiyorum tam tanımak lazım ayrıca görüşmeden önce telefon vermekte hata adam bekletiye girmiş haklı tabi.Hattını değiştir,tüm iletişim yollarını kapa msn facebook her yerden sil ve engelle.Biraz uğraşır sonra vazgeçer bir daha da böyle bir duruma sokma kendini.Sanalda konuşmak başta hoş ama sonra kötü olabiliyor en iyi sanalda tanıştıktan hemen sonra reelde görüşmek telefon vermeden görüşme ayarlama ama olan olmuş boş yere zaman kayıpları yaşamışsın.:19:

bende msn de kimseye numara vermezdim ama bununla samimiyetimiz ilerleyince ta 3 yıldan sonra verdim.bi anlık boşluk olur ya öyle bir anıma geldi herhale yoksa hayatta yapmazdım böyle bir şey=/ ben kendimden daha çok onun için üzülüyorum , çok kötü olacak...bu kadar bağlanacağını bilemedim:(

Benimde benzer bir durum geçti başımdan. 3 sene msnde yazıştık saatlerce konuşurduk.Hakikaten çok iyiydi aramız. Baktım bazı şeyler ima etmeye başlıyor hemen kestim görüşmeyi.msnden sildim..Benim içinde inanılmaz zor oldu.Bir süre sonra bağımlılık yapıyor o kişi sizde çok iyi anlıyorum..Bu kişide evlendiği halde faceden beni bulmuş sen misin diye soruyor. Evlenmişsin be adam daha ne yazıyorsun. Aklının bir köşesinde kalmışım belli ki..Sende teli açmayacaksın kararlı olduğunu açık ve net bir şekilde ifade edeceksin. Msnden de sil..
Sen onu kıramıyorsun ama gün gelir Allah muhafaza bir gün sen daha çok kırılır ve üzülürsün. Netten bu işler olmuyor. Hele sende istemiyorken uzatmanın hiç luzumu yok.

çok haklısın..zaten hayatta düşünmezdim sanaldan biri ile bu dengi samimi olacağımı.vicdanen çok rahatsızım...ne kadar süre sonra unuttun yada şimdi aklına geliyo mu.o da unutur inşallah:(

Son düzenleme:
canım,hiçbir şekilde tepki verme.o ne derse,ne yazsa da cevap verme.başlarda artacaktır çabaları ama zamanla söner emin ol.sana alıştığı gibi sensizliğe de alışır.

inş. cnm çok sağol dua edin benim için resmen araftayım:(

ona yardımcı olak istiyosn önce kendini bu araftan kurtarmalısın canım.
kararlı olmalısın.
zaten günlük hayatta belki farkında bile olmadan onlarca insanın hakkına giriyoruz, bi de bu insanların ahını almayalım.

Insanlar senelerce gercek bi iliski yasayip,birbirlerine sozler verip de ayrilabiliyorlar.sizse sadece telefon,msnle iletisim kurmus ama o kisinin size uymadigin anlayip bunu ona soylemissiniz de.bence onun yaptigi israrcilik ve hatta yuzsuzluk oliyor biraz.tek hataniz,eger gcekten hayatnizdan cikmasini istediginiz halde hala onun iletisim cabalarna cevap veriyor olmaniz.bundan sonra kesin olarak hicbir sekilde cevap vermeyin,son ir kez konusup kesin bir dille hayatinizdan cikarin.

2 ay falan kendimi çok kötü hissettim, Allaha şükür sonra unuttum :) 4 sene oldu konuşmayalı, zaman zaman aklıma gelsede gülerek anımsıyorum. Geçen sene faceden bulmuş işte, cevap yazmadım. Evlenmemiş olsaydı da gene yazmazdım.
Sen kararlı ol yeter ki gerisi kolay.Güleceksin bu günleri hatırlayınca. Kesin bittikten sonrada kendine meşgale edin.Pcye oturunca bir süre hep ona yazmak isteyeceksin. Ya fazla oturma pcye yada yapacak birşeyler bul.

çok haklısın..zaten hayatta düşünmezdim sanaldan biri ile bu dengi samimi olacağımı.vicdanen çok rahatsızım...ne kadar süre sonra unuttun yada şimdi aklına geliyo mu.o da unutur inşallah:(

Şu forumda sanalda başlayan ilişkileri benim kadar savunan olmamıştır sanırım ama her zaman söylerim, sanal tanışma vesilesidir sadece ardından görüşülmelidir, aksi halde bu ilişki değil iletişim olur sadece...

bundan kurtulmaya, kaç kere muhabbeti kesmeye çalıştım ama her seferinde bi şekilde geri geldi artık zaafım mı oldu bilmiyorum iletişimi tekrardan kurabiliyo benimle.ben net bi şekilde sonumuzun olmayacağını artık görüşmek istemediğimi kaç kere söylediysem de olmuyo..en son daha geçen haftalarda rest çektim.yok yok hiç tınlamıyo tekrardan hiç bişey olmamış gibi benimle konuşuyo!!
ama artık gerçekten hoşlanmıyorum ve üzülecek diye bunu ona tam ifade edemiyorum.bense tamamen muhabbeti kesmek istiyorum,ne yapacam bilmiyorum :( fikirleriniz lütfen...

Bana onun üzülmesinden ziyade siz vazgeçemiyormuşsunuz gibi geldi... "Hiçbir şey olmamış gibi benimle tekrar konuştu!" diyorsunuz da siz kararlı olsanız, cevap vermeseniz nasıl bağlantı kuracak sizinle?

Sürekli "O da unutur inşallah" diyorsunuz ama siz kendinizden, onu unutamamaktan korkuyorsunuz, bu nedenle "Lütfen kabul etmesin" dileğiyle rest çekiyorsunuz aslında, sizi bir daha arayıp sormama ihtimalinden çekiniyorsunuz... Bunu kendinize itiraf edemeyip "Ben istemiyorum, o istiyor" derseniz iletişiminiz koptuğunda gerçekle yüzleşir, kendiniz alıştığınız için vazgeçemediğinizi anlar, yine onu arayıp sorarken bulursunuz kendinizi, bu da gerçekten kötü hissettirir...

hayır olmadı o sürekli istedi ama ben duygularımdan emin olmadıgım için kabul etmedim.

Hoşunuza gitmeyecek ama sanaldan görüştüğünüz süreyi baz alırsak onun sizin dışınızda başkalarıyla da reelde ya da sanalda görüştüğünü düşünüyorum... Aksi olsa, hayatında kimse olmasa, size alışkanlığın ötesinde duygular beslese itirazlarınıza rağmen ne yapar eder görüşürdü sizinle... Siz sanaldan kimseye telefon numaranızı vermediniz ama o aldı değil mi? Sanalda kimse size "canımlı cicimli" hitap edemezdi ama o edebildi... İstese görüşmeye de ikna ederdi sizi... Her şey bir yana "Artık görüşmek istemediğimi söyledim, rest çektim" diyorsunuz, sizi kaybetme korkusuyla yapardı bunu, sadece sanalla yetinemezdi...

Diyeceğim o ki siz "kafamdaki eş profiline uymadığını fark ettim" diyorsunuz ama o, o kadar da ilerisini düşünmüş gibi görünmüyor, onun yazışmaya, konuşmaya alıştığı bir sohbet arkadaşısınız siz... Yazdıklarına, söylediklerine bakıp itiraz etmeyin "yaptıklarına" bakın... "Ben isteseydim görüşürdük" diyeceğinizi de biliyorum, evet belki ilk zamanlar ama emin olun, yılllardır, o isteseydi de görüşürdünüz... Üstelik bir ilişkiyi başlatmak için sadece görüşmek, görüşmeyi istemek yetmez, o görüşmeye ciddi ve temiz niyetlerle gitmek lazım...

Yazdıklarım hoşunuza gitmeyecek ama zamanla anlam kazanacaktır... Ona ümit verip yarı yolda bıraktığınızı da düşünmeyin, o yola henüz hiç çıkmamış zaten...
:ssz:

bende msn de kimseye numara vermezdim ama bununla samimiyetimiz ilerleyince ta 3 yıldan sonra verdim.bi anlık boşluk olur ya öyle bir anıma geldi herhale yoksa hayatta yapmazdım böyle bir şey=/ ben kendimden daha çok onun için üzülüyorum , çok kötü olacak...bu kadar bağlanacağını bilemedim:(

3 yılda nasıl sıkılmadan yazıştınız garip olan olmuş artık takma canım hayırlısı olsun.Tüm iletişimi kes olsun bitsin.

Son düzenleme:
Bu tarz seylerin omrunun 3 yil olduguna inanmaya basladim (((=
Benimde sanaldan konustugum, saatlerce muhabbet ettigim biri vardi ve ayni sizin gibi bagimlilik haline geldigini dusunuyordum. Ama sonra gorusmeye karar verince istemedigimi fark ettim (ve biz sadece arkadas olarak konusuyorduk, ve tabii ki o arkadasliktan fazlasini istiyordu). O kadar uzun surede sanaldan konusulan kisileri hayalimizde en iyi en guzel sekilde canlandiriyoruz. Ama yuz yuze gelince cogu zaman hayal kirikligi yasaniyor. Bende yuzyuze gorustugum gunden beri onu ne aradim ne de sordum :D:D:D Aradan bir sene gecti. Bazen geceleri evde yalniz oturdugumda icimden onunla yeniden konusmak gecsede, kendime engel oluyorum. Birakin gitsinnnnnnnnn :37:

Şu forumda sanalda başlayan ilişkileri benim kadar savunan olmamıştır sanırım ama her zaman söylerim, sanal tanışma vesilesidir sadece ardından görüşülmelidir, aksi halde bu ilişki değil iletişim olur sadece...

sıradan bi muhabbetken bu kadar uzayacağını insan en başında kestiremiyor maalesef ki..şimdiki aklım olsa en başında görüşürdüm.zaman kaybı yaşamazdım..beynimi boş yere bu kadar yormazdım:(

Bana onun üzülmesinden ziyade siz vazgeçemiyormuşsunuz gibi geldi... "Hiçbir şey olmamış gibi benimle tekrar konuştu!" diyorsunuz da siz kararlı olsanız, cevap vermeseniz nasıl bağlantı kuracak sizinle?

Sürekli "O da unutur inşallah" diyorsunuz ama siz kendinizden, onu unutamamaktan korkuyorsunuz, bu nedenle "Lütfen kabul etmesin" dileğiyle rest çekiyorsunuz aslında, sizi bir daha arayıp sormama ihtimalinden çekiniyorsunuz... Bunu kendinize itiraf edemeyip "Ben istemiyorum, o istiyor" derseniz iletişiminiz koptuğunda gerçekle yüzleşir, kendiniz alıştığınız için vazgeçemediğinizi anlar, yine onu arayıp sorarken bulursunuz kendinizi, bu da gerçekten kötü hissettirir...

tabi benim içinde kolay olmayacak bunu biliyorum ama bağlantımız bi kesilse ben bi şekilde aşarım bunu..ben kaç kere muhabbeti kestim o tekrardan gelmese ben kesinlikle yazmazdım,hatta bi keresinde 2 aya yakın konuşmadık tam unutuyorum derken tekrar çıktı karşıma=/ evet hata yaptığım tek nokta o yazdığında benimde cevap vermem oldu..hatalıyım..bildiğim tek şey onu gerçekten istemediğim..o kadar şey konuşulmuşken bunu ona nasıl söyleyeceğim..

Hoşunuza gitmeyecek ama sanaldan görüştüğünüz süreyi baz alırsak onun sizin dışınızda başkalarıyla da reelde ya da sanalda görüştüğünü düşünüyorum... Aksi olsa, hayatında kimse olmasa, size alışkanlığın ötesinde duygular beslese itirazlarınıza rağmen ne yapar eder görüşürdü sizinle... Siz sanaldan kimseye telefon numaranızı vermediniz ama o aldı değil mi? Sanalda kimse size "canımlı cicimli" hitap edemezdi ama o edebildi... İstese görüşmeye de ikna ederdi sizi... Her şey bir yana "Artık görüşmek istemediğimi söyledim, rest çektim" diyorsunuz, sizi kaybetme korkusuyla yapardı bunu, sadece sanalla yetinemezdi...

Diyeceğim o ki siz "kafamdaki eş profiline uymadığını fark ettim" diyorsunuz ama o, o kadar da ilerisini düşünmüş gibi görünmüyor, onun yazışmaya, konuşmaya alıştığı bir sohbet arkadaşısınız siz... Yazdıklarına, söylediklerine bakıp itiraz etmeyin "yaptıklarına" bakın... "Ben isteseydim görüşürdük" diyeceğinizi de biliyorum, evet belki ilk zamanlar ama emin olun, yılllardır, o isteseydi de görüşürdünüz... Üstelik bir ilişkiyi başlatmak için sadece görüşmek, görüşmeyi istemek yetmez, o görüşmeye ciddi ve temiz niyetlerle gitmek lazım...

Yazdıklarım hoşunuza gitmeyecek ama zamanla anlam kazanacaktır... Ona ümit verip yarı yolda bıraktığınızı da düşünmeyin, o yola henüz hiç çıkmamış zaten...
:ssz:

3 senedir muhabbetimiz var ama evet bundan 9-10 ay öncesine kadar sadece sıradan msn arkadaşıydık birbirimiz için.o niyetini daha sonra belli etti ben ne yapacağımı şaşırdım.o kadar ısrar etti ki görüşmek için ben hep erteledim.kaç kere kendiliğinden çıkıp gelmeyi düşündü ben yine hep erteledim.doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum.gidip yüzyüze herşeyi söylesem daha çabuk mu biterdi , daha mı kötü olurduk bilemiyorum.onun tek düşüncesi bunca zaman sabrettim bekledim sonunda güzel şeyler olacak..ve ben onu yüzüstü bırakacağım buna üzülüyorum,bu benim vicdanımı rahatsız ediyor.

onun tek düşüncesi bunca zaman sabrettim bekledim sonunda güzel şeyler olacak..ve ben onu yüzüstü bırakacağım buna üzülüyorum,bu benim vicdanımı rahatsız ediyor.

Yapmayın yahu neden kendinizi suçluyorsunuz hala, neden yüzüstü bırakacakmışsınız?

"Kafamdaki eş profiline uymadığını fark ettim" diyorsunuz, demek ki onunla siz de gelecek planları kurdunuz ama bir şeyler yolunda gitmedi ki vazgeçmek durumunda kaldınız... Onunla henüz hiç görüşmediğiniz halde bir gelecek paylaşmayı düşünüp bu fikirden dönmek zorunda kalan sizsiniz... Onunla evlilik hayalleri kurmasaydınız kafanızdaki eş profiline uyup uymadığını düşünmezdiniz, hayallerinizden vazgeçmişsiniz siz, neden tek mağdur oymuş gibi yorumluyorsunuz?

Hatta mağdur olduğunu bile düşünmeyin, 9-10 ay önce hislerini açıklamış, eğer sizde karşılığı olmasaydı aylarca onunla görüşmeye devam etmez, duygularını öğrendiğiniz an iletişimi keserdiniz... Her şey bu kadar ayan beyan ortadayken kazansaymış güveninizi, "kendiliğinden çıkıp gelmek istedi ben engel oldum" diyorsunuz da "kendiliğinden çıkıp gelenler" haber vermez ki geldiklerinde haberiniz olur ancak...

Sadece bu gidişattan yorulduğunuzu söyleseniz bile yeter, hangi iki sevgili ortada bir mani yokken 10 ay boyunca görüşmez ki? "Zaten ben de sevgili olmak istemiyorum, kafamdaki eş profiline uygun olmadığını anladım" diyorsanız da bu bile başlı başına bir sebep... Gerçekten bir daha görüşmek istemediğinizden eminseniz haklı gerekçelerinizi sunarak sonlandırın bu durumu, zamanınıza, size yazık değil mi, kaç ayınız boşa gitmiş zaten, neden hiç görüşmediğiniz biri yüzünden hayatınızı erteliyorsunuz?

Back
X