- 8 Mart 2019
- 2.779
- 3.730
- 133
- 38
- Konu Sahibi Acelyahayat
Merhaba, benim için önemli kafamı kurcalayan bir konu var. Devamlı hesap kitap yaparken buluyorum kendimi. Eşimle ikimiz çalışıyoruz bir çocuğumuz var. Aylık gelirimiz ikimizin 90 bin. Benim üzerimden özel sağlık sigortalarımiz var. 12 bin krediye gidiyor. 18 bin çocuğun okuluna gidiyor. 25 - 30 binde aylık mutfak haftasonu harcamaları kıyafet ıvır zıvır harcamalara gidiyor. İşimden inanılmaz mutsuzum. Sabah kalp çarpıntısı ile uyanip akşam uykusuzluk çekiyorum devamlı iş var aklımda çok stresliyim. Kafam hiç iyi değil. İşi bırakmayı düşünüyorum ancak o zmn gelirimiz 57 bine düşecek yukarıda saydığım harcama kalemlerinin güncellenmesi gerekecek. Ailem bu yaptığımin bencillik olduğunu çoğu kişinin sevmeyerek çalıştığını ve buna katlanmami söylüyor. Çocuğun standartlarını düşürmekle suçluyor. Eşim de keza en mantıklısı is değiştirmek olduğunu bu devirde tek maaşa dusmememiz gerektiği kanisinda ancak uzun süredir baska işte bulamadim.Okullar açılınca çocuğu okuldan karşılayacak derslerine yardımcı olacak biri lazım çünkü eşimde bende fazla mesaiye kalan insanlariz işimiz en erken akşam 7 8 gibi bitiyor. Bir yardimci tuttuğumuz da da sigortası fln derken asgari ücret +sigortadan artı yemesi içmesi 20 bine mal olacak. Kafam allak bullak çok yoruldum çok bunaldım. Maksat sadece geçinmek değil elbette ama benim alacağım kararın sonuçları pişman eder mi ailemizi emin değilim. Sizlerle dertleşmek fikir alışverişinde bulunmak istedim.