- 8 Kasım 2018
- 148
- 96
- 13
- Konu Sahibi GizliBirUye
-
Selam arkadaşlar, daha önce konusunu açmıştım; sigortasız ve asgari ücretin yarısına çalışıyorum fakat işim yorucu değil ortamım iyi. Düzgün saygılı bir ortamda çalışıyorum iş stresi yaşamıyorum ama şartları biliyorsunuz.
Şu popüler süpermarketlerden birine girme durumum var zaten bu mağazacılık konusunda tecrübeliyim. Çok yorucu olduğunu biliyorum.
Şimdi şöyle açıklayım; ben kpss çalışıyorum ama maalesef pek disiplinli değilim bazen ofiste çalışıyorum ama eve gelince pek bakmıyorum6,30-7:00 gibi evde oluyorum. Neyse bunu düzeltirim. Kazandığım para az olduğu için kenara para ayıramıyorum, borçlarımı ödeme şansım yok, kendi ufak tefek ihtiyaçlarımı karşılıyorum eve birşeyler alıyorum...
Bu işi kabul edersem asgari ücret, sigorta, yemek kartı falan oluyor fakat işe girersem kpss çalışabilirmiyim bilmiyorum. Bu işle ilgili ikinci sıkıntım ortamın kalitesi, nasıl insanlarla çalışacağımı bilmiyorum o ortamlarda genelde düşük eğitimli kişiler çalışıyor. Onlara uyum sağlamak istemem aynı zamanda kendimi ezdirmek de istemiyorum. Sakin bir yapım var ama ortama alıştıktan sonra kendimi daha rahat hissedip kavgacı bir tutum sergileyebilirim. Ortama alıştıktan sonra daha rahat oluyorum. Bu iş çok yorucu olacak, ders çalışmaya mecalim kalır mı?
Karar veremiyorum yardımcı olun.
Bence işi kabul edin ve KPSS çalışmaya olabildiğince devam edin.
Burada aldığınız maaş çok azmış, eğer asgari ücret olsaydı geçmeyin derdim.
Ama dünyanın bin bir türlü hali var, asgari ücretle çalışırsanız birikim yapabilirsiniz.
KPSS artık çok zorlaştı eğer sağlık bölümlerinden hazırlanmıyorsanız her zaman olmama olasılığı da vardır.
O yüzden bence işi kabul edin..
Teşekkürler. Yeni işte şimdiki rahatlığı bulamayacağım ama en azından sosyal haklarımı alacağım.Yaparsınız.
Ben hem evli hem de anamı ağlatan bir işte çalışırken üniversite okudum.
Azmederseniz olur.
Kendime ne kadar güvensem de diğer olasılığı düşünmek zorundayım. İş konusunda bir daha böyle bir fırsat yakalayamam.
Kpss diyorsunuz da bölüm ne kaç puan gerekiyor son sınava girdin mi kaç aldın
88 ile atanamadım böyle bir bölümse puanların 70 civarında ise boş ver Kpss yi derim
Ama atama 75 sen 73 aldı isen bu sene asıl atan derim mağaza işini hep bulursun
Özetle biraz daha ayrıntı lazım sağlıklı fikir verebilmek için
Eğer bölümümüz yüksek puan isteyen bir bolumse, KPSS ciddi manada çalışma gerektiriyor eğer çalışırım derseniz daha fazla vaktiniz olacak bu işte devam edin. Ama ben çalışmam çok fazla derseniz diğer işi düşünün.
Benim bölümüm geçen sene en düşük 85le kapatmış. 2014de 74 almıştım.
2014 zor bir sene idi ama bu sene sınava hazırlandığınıza göre ya öğretmensiniz ya da a grubu
Öğretmen iseniz ben her sene girmeyi öneriyorum zira ne olacağı belirli olmuyor
Ama A grubu ise bu seneyi çalışarak geçirip 2020 de hem A hem B grubu girebilirsiniz
Bence ya hep ya hiç demedikçe olmaz.Tamamen çalışmadan evde kamp yaparak kpss çalışman lazım.kendini iş yerinde çalışırım diye kandırma.bir sıkı çalışıp sınava asılırsan başarırsın.bir yıl sıkıntı çekip bütün hayatında rahat edersin yada yıllarca kpss çalışırsın sonrada pes edersin.gözünü karart atanan 2kişi bile olsa biri niye benolmayayımki de saldır sınava.
Tabiki işin yorgunluğu giderken gelirken kafan bir sürü ıvır zıvırla doluyor eve gelince bide bunları düşünüyorsun.Böyle motive olamazsın hayat memat meselesi bu sınav benim için dersen herşeyi bir kenara bırakıp temel ihtiyaçlar dışında herşeyi boşverip kafayı sınavla bozman lazımSınavım 2020'de. Bir düzen tutturamadım işten eve gelince canım çalışmak istemiyor. İş yerinde de dizi izliyorum nette takılıyorum, ders çalışırken kesinti oluyor mesela bir iş çıkıyor. Evdekilerle konuşup 2 ay sonra işten çıkayım mı acaba? Çok mu erken olur. Ben daha matematik konusunun başında sayılırım. Bu gidişle yetiştiremeyeceğimden korkuyorum. Tek umudum Kpss.
Hiç erken olmaz kendini hazır hissettiğinde ailenede söyle desteklerini al sonra herşeyi unut sınava hazırlan.Sınavım 2020'de. Bir düzen tutturamadım işten eve gelince canım çalışmak istemiyor. İş yerinde de dizi izliyorum nette takılıyorum, ders çalışırken kesinti oluyor mesela bir iş çıkıyor. Evdekilerle konuşup 2 ay sonra işten çıkayım mı acaba? Çok mu erken olur. Ben daha matematik konusunun başında sayılırım. Bu gidişle yetiştiremeyeceğimden korkuyorum. Tek umudum Kpss.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?