Bir işte çalışırken sınava hazırlanmak?

GizliBirUye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
148
96
13
Selam arkadaşlar, daha önce konusunu açmıştım; sigortasız ve asgari ücretin yarısına çalışıyorum fakat işim yorucu değil ortamım iyi. Düzgün saygılı bir ortamda çalışıyorum iş stresi yaşamıyorum ama şartları biliyorsunuz.

Şu popüler süpermarketlerden birine girme durumum var zaten bu mağazacılık konusunda tecrübeliyim. Çok yorucu olduğunu biliyorum.

Şimdi şöyle açıklayım; ben kpss çalışıyorum ama maalesef pek disiplinli değilim bazen ofiste çalışıyorum ama eve gelince pek bakmıyorum 6,30-7:00 gibi evde oluyorum. Neyse bunu düzeltirim. Kazandığım para az olduğu için kenara para ayıramıyorum, borçlarımı ödeme şansım yok, kendi ufak tefek ihtiyaçlarımı karşılıyorum eve birşeyler alıyorum...

Bu işi kabul edersem asgari ücret, sigorta, yemek kartı falan oluyor fakat işe girersem kpss çalışabilirmiyim bilmiyorum. Bu işle ilgili ikinci sıkıntım ortamın kalitesi, nasıl insanlarla çalışacağımı bilmiyorum o ortamlarda genelde düşük eğitimli kişiler çalışıyor. Onlara uyum sağlamak istemem aynı zamanda kendimi ezdirmek de istemiyorum. Sakin bir yapım var ama ortama alıştıktan sonra kendimi daha rahat hissedip kavgacı bir tutum sergileyebilirim. Ortama alıştıktan sonra daha rahat oluyorum. Bu iş çok yorucu olacak, ders çalışmaya mecalim kalır mı?

Karar veremiyorum yardımcı olun.

Bence işi kabul edin ve KPSS çalışmaya olabildiğince devam edin.
Burada aldığınız maaş çok azmış, eğer asgari ücret olsaydı geçmeyin derdim.
Ama dünyanın bin bir türlü hali var, asgari ücretle çalışırsanız birikim yapabilirsiniz.
KPSS artık çok zorlaştı eğer sağlık bölümlerinden hazırlanmıyorsanız her zaman olmama olasılığı da vardır.

O yüzden bence işi kabul edin..

Kendime ne kadar güvensem de diğer olasılığı düşünmek zorundayım. İş konusunda bir daha böyle bir fırsat yakalayamam.

Yaparsınız.
Ben hem evli hem de anamı ağlatan bir işte çalışırken üniversite okudum.
Azmederseniz olur.

Yaparsınız.
Ben hem evli hem de anamı ağlatan bir işte çalışırken üniversite okudum.
Azmederseniz olur.
Teşekkürler. Yeni işte şimdiki rahatlığı bulamayacağım ama en azından sosyal haklarımı alacağım.

Arkadaşlar önemli bir karar vereceğim yardımcı olun lütfen. Yorum yazanlara teşekkürler.

Kendime ne kadar güvensem de diğer olasılığı düşünmek zorundayım. İş konusunda bir daha böyle bir fırsat yakalayamam.

Bence de işi kabul edin.
Gene hazırlanın tabi ki KPSS'ye, umarım olur.

Kpss diyorsunuz da bölüm ne kaç puan gerekiyor son sınava girdin mi kaç aldın

88 ile atanamadım böyle bir bölümse puanların 70 civarında ise boş ver Kpss yi derim

Ama atama 75 sen 73 aldı isen bu sene asıl atan derim mağaza işini hep bulursun

Özetle biraz daha ayrıntı lazım sağlıklı fikir verebilmek için

Eğer bölümümüz yüksek puan isteyen bir bolumse, KPSS ciddi manada çalışma gerektiriyor eğer çalışırım derseniz daha fazla vaktiniz olacak bu işte devam edin. Ama ben çalışmam çok fazla derseniz diğer işi düşünün.

Benim bölümüm geçen sene en düşük 85le kapatmış. 2014de 74 almıştım.

Biraz önce, çalışanların yorumlarını okudum çok kötü şeyler yazmışlar çalışma saatleri düzensizmiş. Vazgeçsem iyi olacak.

Benim bölümüm geçen sene en düşük 85le kapatmış. 2014de 74 almıştım.

2014 zor bir sene idi ama bu sene sınava hazırlandığınıza göre ya öğretmensiniz ya da a grubu

Öğretmen iseniz ben her sene girmeyi öneriyorum zira ne olacağı belirli olmuyor

Ama A grubu ise bu seneyi çalışarak geçirip 2020 de hem A hem B grubu girebilirsiniz

Ben ön lisansım çift yıllarda girebiliyorum.

Bence ya hep ya hiç demedikçe olmaz.Tamamen çalışmadan evde kamp yaparak kpss çalışman lazım.kendini iş yerinde çalışırım diye kandırma.bir sıkı çalışıp sınava asılırsan başarırsın.bir yıl sıkıntı çekip bütün hayatında rahat edersin yada yıllarca kpss çalışırsın sonrada pes edersin.gözünü karart atanan 2kişi bile olsa biri niye benolmayayımki de saldır sınava.

Sınavım 2020'de. Bir düzen tutturamadım işten eve gelince canım çalışmak istemiyor. İş yerinde de dizi izliyorum nette takılıyorum, ders çalışırken kesinti oluyor mesela bir iş çıkıyor. Evdekilerle konuşup 2 ay sonra işten çıkayım mı acaba? Çok mu erken olur. Ben daha matematik konusunun başında sayılırım. Bu gidişle yetiştiremeyeceğimden korkuyorum. Tek umudum Kpss.

Tabiki işin yorgunluğu giderken gelirken kafan bir sürü ıvır zıvırla doluyor eve gelince bide bunları düşünüyorsun.Böyle motive olamazsın hayat memat meselesi bu sınav benim için dersen herşeyi bir kenara bırakıp temel ihtiyaçlar dışında herşeyi boşverip kafayı sınavla bozman lazım

Hiç erken olmaz kendini hazır hissettiğinde ailenede söyle desteklerini al sonra herşeyi unut sınava hazırlan.

Kpss yi halledersiniz akşam 3 saat çalışsanız bile kafii.Ben tam zamanlı çalışıyorum 2 yaşında oğlum var hem de emek isteyen bir bölüm okuyorum çok şükür geçiyorum dersleri de.. Ancak süpermarket kısmına bir şey diyemeyeceğim bir arkadaşım kasiyer olarak çalışıyordu müdürleri eziyordu ayrıca fazla dedikodu dönüyordu yılmıştı..İnşallah sizinki daha düzgün bir yerdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…