Bir kaç dert 😔

Crokss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2020
20
19
18
26
Herkese iyi akşamlar. Hanımlar benim eşim Jandarma. Ben 3 yıllık evliyim. Bu şehire tayinimiz çıktı ve biz geldik. 4 aydır bu şehirde hiç arkadaşım olmadı. Çok yobaz insanları. Hep çok meraklılar. Bende hep mesafeli davrandım.Neyse yalnızlıktan çok bunalıp arkadaşım yok diye üzülürken eşimin iş yerinden yeni evlenen bir arkadaşı bizi yemeğe davet etti.Gittik yemeğe gelenler arasında yine eşlerimizin iş yerinde yeni evlenen bir çift de gelmiş. Biz 3 ev hanımıyız eşlerimiz de asker. Ama ben bir şey fark ettim. Ev sahibi kadına x diyelim diğer kadına da y diyelim. Ev sahibi çok iyi fakat bu y kişisi resmen gruplaşma yapıyor. Seninle şunu yapalım, seninle bunu yapalım. Sürekli yüzüme bakıp konuşmuyor ev sahibi x kişisine anlatıyor her şeyi.
Şimdi şöyle anlatayım. Benim eşimin nöbet saati olsun tatil günleri olsun farklı ama o ikisinin eşlerinin nöbeti tatili aynı güne denk geliyor. Yani eşli takılmaları güzel aynı güne geliyor her şey ama sorun şu ki beni y kişisi dışlıyor.Benim evim çok uzak iş yerine dedimki ev arıyorum taşınacağım dedim ev sahibi x yani yemeğe gittiğimiz evin hanımı bana yakın ol gider geliriz dedi.Bende tamam bakayım yakın olursa ne güzel dedim. Öbür y kişisi de hemen atlayıp bende xe yakın olayım taşınayım diyor. Kendimi övmek değil ama ben 22 yaşımdayım baklava yaş pasta çok güzel yapıyorum.Bu diğer 2 kadın 26 yaşındalar. Açıkça dediler çok bir şey bilmiyoruz mutfağa dair diye.Evin hanımı bana da öğret pasta çörek dedi ben hemen öbürünün yüzüne baktım yüzü düşüyor. Dedimki sende gel birlikte yiyelim içelim bir şeyler yapalım hiç seslenmedi.Biz şimdi x e de y ye de yemeğe gittik. Ama onlar yeni evli eşyaları sıfır. Ben kaçarak evlendim, iki kanepem var ne bileyim yemeğe davet etmek istiyorum fakat beni fakir görecekler diye düşünüyorum. Ama biliyorum ki beni eşyama göre yargılayacak insan arkadaşım olmasın daha iyi. Sizce ne yapmalıyım nasıl olmalı yaklaşımım?

Herkese iyi akşamlar. Hanımlar benim eşim Jandarma. Ben 3 yıllık evliyim. Bu şehire tayinimiz çıktı ve biz geldik. 4 aydır bu şehirde hiç arkadaşım olmadı. Çok yobaz insanları. Hep çok meraklılar. Bende hep mesafeli davrandım.Neyse yalnızlıktan çok bunalıp arkadaşım yok diye üzülürken eşimin iş yerinden yeni evlenen bir arkadaşı bizi yemeğe davet etti.Gittik yemeğe gelenler arasında yine eşlerimizin iş yerinde yeni evlenen bir çift de gelmiş. Biz 3 ev hanımıyız eşlerimiz de asker. Ama ben bir şey fark ettim. Ev sahibi kadına x diyelim diğer kadına da y diyelim. Ev sahibi çok iyi fakat bu y kişisi resmen gruplaşma yapıyor. Seninle şunu yapalım, seninle bunu yapalım. Sürekli yüzüme bakıp konuşmuyor ev sahibi x kişisine anlatıyor her şeyi.
Şimdi şöyle anlatayım. Benim eşimin nöbet saati olsun tatil günleri olsun farklı ama o ikisinin eşlerinin nöbeti tatili aynı güne denk geliyor. Yani eşli takılmaları güzel aynı güne geliyor her şey ama sorun şu ki beni y kişisi dışlıyor.Benim evim çok uzak iş yerine dedimki ev arıyorum taşınacağım dedim ev sahibi x yani yemeğe gittiğimiz evin hanımı bana yakın ol gider geliriz dedi.Bende tamam bakayım yakın olursa ne güzel dedim. Öbür y kişisi de hemen atlayıp bende xe yakın olayım taşınayım diyor. Kendimi övmek değil ama ben 22 yaşımdayım baklava yaş pasta çok güzel yapıyorum.Bu diğer 2 kadın 26 yaşındalar. Açıkça dediler çok bir şey bilmiyoruz mutfağa dair diye.Evin hanımı bana da öğret pasta çörek dedi ben hemen öbürünün yüzüne baktım yüzü düşüyor. Dedimki sende gel birlikte yiyelim içelim bir şeyler yapalım hiç seslenmedi.Biz şimdi x e de y ye de yemeğe gittik. Ama onlar yeni evli eşyaları sıfır. Ben kaçarak evlendim, iki kanepem var ne bileyim yemeğe davet etmek istiyorum fakat beni fakir görecekler diye düşünüyorum. Ama biliyorum ki beni eşyama göre yargılayacak insan arkadaşım olmasın daha iyi. Sizce ne yapmalıyım nasıl olmalı yaklaşımım?
Z adlı başka bir arkadaş bulun..:ıslık:
Şaka bir yana böyle gruplama olayları anaokulunda kalmıyor mu?

26 yaşında koca koca kadınlarla boşuna uğraşmayın.
Değmez..
Şu pandemi gecsin el işi kurslarına gidersiniz oradan arkadaş edinirsiniz.

Benim merak ettiğim neden kaçarak evlendiniz?

Neden???

annem bana hep "evin temiz olsun eşya falan önemli değil "der.
seni ,evinde ki eşyaya göre yargılamaları onların ayıbı olur. hiç canını sıkma bunun için. önemli olan güleryüz,misafirperverlik
y muhtemelen kıskançlık yapıp x i kendine çekmeye çalışıyor baktın seni dışlıyorlar muhattap olmazsın fazla.

Ben kaçarak evlendim, iki kanepem var ne bileyim yemeğe davet etmek istiyorum fakat beni fakir görecekler diye düşünüyorum. Ama biliyorum ki beni eşyama göre yargılayacak insan arkadaşım olmasın daha iyi

Fazla takılmayın. Mümkünse öğretmenler, memurlar böyle yerlerde takılır ve arkadaş gurubu oluşturur. Resim kursları vs olur. Buralara gidin. Özel okullarda kütüphane görevlisi vs gibi bir şeye başvurabilirsiniz. Sizin yaşınızda yeni atanan kişilerle görüşür, kendinizi geliştirirsiniz. Okul hayatınızı uzaktan eğitim,- açık öğretim vs devam edin. Yoksa böyle iç sıkıcı, saçma sapan kişilerle kısır döngüye girersiniz.

Eşyanızın yetersiz olduğu düşüncesi aslında sizi üzüyor gibi hissettim.
3 yıl içinde eşyaları tamamlama fırsatınız olmadı mı?
Kredi filan mi çektiniz ?
Borcunuz mu çok?
Çok gençsiniz eşya biraz içinizde kalmis gibi hissettim.

Tecrübeli bir asker eşi olarak size nacizane tavsiyem kurslara yazılmak eger yoksa ehliyet kursuna gitmek hıc bırı olmaz ıse açık öğretim ünv. okumak ve kendinizi gelistırmek. Yasınız küçük cocuk da yok anladıgım kadarıyla ahh öyle güzel zamanlarınız kı. Evet uzaktasınız evet gurbettesınız yalnızsınız sızı cok cok ıyı anlıyorum ama ınanın bana hıc degmıyor en iyi arkasım dedıgnız kişiye bile degmıyor cünkü eşler ast üst ilişkisi icerisinde calısıyorlar ve seffaf ve naturel bır bag kurulamıyor. Tabi ki geliş gidiş olucak ınsanız en nihayetınde sosyallesıcez tabii ama yorulmadan yormadan olmalı bu. Bakın sımdıden bu sorular yormus bıle sızı. Hele kı ınsanları cok önemseyip odagınıza sakın ha almayın kendınıze yapabileceğiniz en buyuk kötülük bu olur.

Eşinizin düzenli işi de varmış neden eşya almıyorsunuz borcunuz mu var?
Onlardan ziyade bu duruma siz takılmışsınız. Eşyalara takılan insanlarsa zaten varsın olmasınlar

Yemin ederim kendimden utandim okurken. 22 yasinda hem evli hem baklava borek usatasisiniz. Ben evlenirken makarna yapmayi biliyordum sadece :olamaz: X ve y kisilerine yorumum yok cunku ev gezmelerini seven bir tip degilim. Az insan cok huzur diyorum.
Niye bilmesin. Şimdiki kızlar 14, 15 yaşında mutfağa giriyor. sen evlenince öğrenmişsin buda garip değil 22 yaşında bir insanın pasta börek bilmesinin garip olmadığı gibi

hepsini anladım da sizin şehire corona uğramadı galibaa :kızgın:

Niye bilmesin. Şimdiki kızlar 14, 15 yaşında mutfağa giriyor. sen evlenince öğrenmişsin buda garip değil 22 yaşında bir insanın pasta börek bilmesinin garip olmadığı gibi

Garip mi demisim? Yoksa kendimi mi garip bulmusum? Yani senlik bir durum yokmus ortada. Bosuna zahmet edip alintilamissin.

Takılacak biri varsa standartlarıma uygunsa bende onlara uygunsam takılırım
Aksi temizlik müzik kitap bulmaca velhasıl birşeyler bulurum hani zevkte alırım gereksiz insanlarla olmaktansa
İşim yok millete yaranacağım diye pasta börek çörek yapayım :işsiz:
Kaçmışsın dünya hali bu belli olmaz hiçbir sorumluluğun yokken kendine bir uğraş edin
Sana hayatta olurda zor günlerine yarenlik edecek bir dost altın bilezik edin
Bu uğraştığın dostlar genelde geçici oluyorlar

eşya alma durumunuz yokmu?
bayanlar icin onemlimi bilmem ama siz takilmişsiniz bu konuya oyuzden soruyorum.
yada evinize geldiklerinde burda gecici donem oldugu icin bir sey almaya gerek duymadik diyebilirsiniz.
eger 2 3 sene kalacaginiz bir yerse.
bence insanlari kazanmak icin bu kadar uğraşmayın.
arkadaşlık iki tarafli istekle olur
bayanlarin sizinle arkadaslik kurma iategi varaa zaten ortam bi sekilde yaratilir.

Back
X