Bir kadın olarak en çok hangi konuda ‘süper güç’ sahibisiniz?

Bir kadın olarak en çok hangi konuda ‘süper güç’ sahibisiniz?

• Ankete Katılan
    208

Editor

Edidir Edi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
1.302
3.036
658
İstanbul
Kadınların Gizli Süper Güçleri: Marvel Bile Bu Güçleri Kıskanır!
Bazen düşünüyorum… Eğer kadınların günlük hayattaki yetenekleri birer süper kahraman gücü olarak filme alınsaydı, Avengers kadrosu bir anda “mutfaktan gelen” ekiple gölgede kalırdı. İşte size, hiçbir çizgi romanda bulamayacağınız, tamamen gerçek hayattan kadın süper güçleri:

Börek + WhatsApp Kombosu
Bir elimle yufkayı açıp diğer elimle gruptaki en son dedikoduyu gönderebilmek… Çoklu görev mi? Hayır, çoklu evren!

Kasada Tutarı Şıp Diye Bilme Yeteneği
Markette kasa “75,35” dediğinde, çantadan tam 75 lira 35 kuruş çıkarabilmek… Bilim insanları hâlâ bu radarın nasıl çalıştığını çözemedi.

Kavga & Barış Diplomasisi
Aynı anda dört kişiyle kavga edip beşini de barıştırmak… Birleşmiş Milletler seni ararsa şaşırma.

Dolap İllüzyonu
300 parça kıyafet var ama yine de “Giyecek hiçbir şeyim yok” diyebilmek. İşte bu, Hogwarts seviyesinde bir illüzyon yeteneği.

Arşiv Bellek
Arkadaşlarının doğum gününü, boşanma tarihini, nişanlısının adını ve eski sevgilisinin plaka numarasını ezbere bilmek… CIA seni kıskanıyor.

Bakışla Roman Yazma Gücü
Tek bir bakışla 10 sayfa laf anlatabilmek… Bu bakış, anne bakışının evrimleşmiş halidir.

%1 Şarjla Hayatta Kalma Sanatı
Telefon yüzde 1 şarjla en az üç saat kullanılabilir. Fizik kurallarını çiğnemek mi? Eh, biraz.

‘Olmazsa Lazım Olur’ Çanta Tekniği
Çantada anahtar, yedek toka, bozuk para, dikiş seti, sakız, şarj aleti… Muhtemelen ufak bir matkap da var ama henüz kimse bulamadı.

Mutfak Dedikodusu Duyma Radarı
Televizyon sesi 30 desibel, mutfaktan biri “Kız, biliyor musun…” dediği an bütün duyular aktif.

Hazırım (Değilim) Yeteneği
“5 dakikaya hazırım” cümlesi ile 45 dakika sonra çıkmaya hazır olmak… Bu bekleme süresi evrensel.

Çoklu Hayat Yönetimi
Aynı anda yemek pişirip, çocuk susturup, kredi kartı ekstresini incelemek… Bu noktada kadın değil, operasyon merkezi oluyorsunuz.

Ekmeğe Gidip AVM Almak
“Bakkala ekmek almaya gidiyorum” deyip 8 poşetle dönmek… O ekmek poşetlerden birinin en dibindedir.

Kuaför Dedektifliği
Yoldan geçen kadının saç boyasının markasını anlamak… Sadece bakarak. Sherlock Holmes buna karışamaz.

İndirim GPS’i
Marketteki indirimleri 2 km öteden hissedebilmek… Adeta bir radar sistemi.

Sonuç: Kadınlar bu güçlerini günlük hayatta öylesine doğal kullanıyor ki farkında bile değiller. Marvel ya da DC Comics, eğer bu satırları okuyorsanız, yeni bir kahraman ekibi önerim var: “Evrenin Kraliçeleri”. Ve inanın bana, dünyayı kurtarmak onlar için bir kahve molası arası iş olur.

Not: Hazırlanan anketler, yalnızca günlük koşuşturmanın arasında yüzlerde küçük bir tebessüm oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Hiçbir cinsiyeti, kişiyi veya topluluğu küçük düşürmek ya da aşağılamak gibi bir niyet kesinlikle taşımamaktadır. Tüm içerikler, samimi ve esprili bir dille, tamamen iyi niyet çerçevesinde sunulmuştur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yuh bütün KK kadınları benim gibi düşünmüş %100 çıkmış seçtiğim seçenekler diyordum ki ilk oyu kullandığımı farkettim dsdsdsh editör Edi 3 şık çok az kaldı en az 5-10 tane işaretleyebilmeliydik ve bu anketler ne için yapılıyor acaba bazen BM'ye verilmek üzere hakkımda bilgi toplanıyor gibi hissediyorum

Markete gittiğimde reyondaki ürünlere bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bu market olsun ya da herhangi bir mağaza olsun alacağım ürün dışında reyonda gördüğüm birkaç ürünü daha alıyorum genelde

Hiç süper gücüm yokmuş

Arşiv Bellek
Arkadaşlarının doğum gününü, boşanma tarihini, nişanlısının adını ve eski sevgilisinin plaka numarasını ezbere bilmek… CIA seni kıskanıyor.

Ekmeğe Gidip AVM Almak
“Bakkala ekmek almaya gidiyorum” deyip 8 poşetle dönmek… O ekmek poşetlerden birinin en dibindedir.

Bu üçünde iyiyimdir:))) markete bir parça bir şey almaya diye çıkar saatlerce eve dönmediğim gibi, totalde 15-20 kg bulabilen malzeme alır gelirim, sırtında marketi taşıyan kadın derler bizimkiler

Genelde nakit alışveriş yaparım o yüzden daha alışveriş yaparken aldıklarımın kaç lira tuttuğunu hesaplar ona göre para çıkarırım ve çantamda mutlaka bozuk para bulundururum.

Arşiv bellekliyim ama ben boşanmaları aklımda tutmam, bana plaka sorun, telefon numarası sorun, 50 yıl önce mahallede oturan falanca komşuyu sorun, tc kimlik no sorun, bir kavgayı kavganın taraflarını sorun hahahahaha.
Hatırlamayan bana sorar ama bu aynı zamanda çok rahatsız edici bir özellik çünkü artık kullanılmayan tel.noları, elden çıkardığınız araçların plakaları bile aklınızda boşuna yer kaplıyor.

Bi tek ben mi bu listeyi küçümseyici buldum? Kadınlar hakkındaki tüm klişeleri listelemis. Ve genelde bu klişeler kadınlarla dalga geçmek ve onları sadece para, alışveriş, güzellik düşünen insanlara indirgemek için kullanılır. Bilmiyorum ya çok garip geldi.

Bir erkek hazırlamış belli Dur bacım erkek düşmanlığımı çıkartma ortaya şimdi düşündüm de bu seçeneklere indirgenmek bi tık gıcık etti beni de. Ayaklan ey KK halkı vakit adımızı temize çıkarmak için direniş ve devrim vakti dsdshs

Bana galiba tek uyan çanta olan çantamda olamazsa olmaz şeylerim meşhurdur
Ama en süper gücüm hızım hatta yakın arkadaşım benim smilasyon olduğumu iddia sürekli uyanıp yataktan foto atıp 15dk sonra otobüste bindim geliyorum diye foto attığımdan

Ben de direk erkek hazırlamış diye düşündüm açıkçası Bir sürü oy kullanan kadın görünce de şaşırdım doğrusu.

Arkadaşlar fazla mı sorguluyorsunuz eğlenmenize bakın gayet eğlenceli olmuş niye gömülelim öyle değil miyiz yani?
Valla çok sorgulamadım, ilk bakışta hemencik anlaşılıyor zaten. Baya baya küçümseyici bi liste işte. Ama eğlenmeye engel değil. İsteyen okuyup eğlenir isteyen de benim gibi eleştirir. Özgürüz yani
Bu tarz klişeler genelde kadınları ikinci sınıf boş insanlar olarak görenlerin, incellerin filan kullandığı argumanlar. O yüzden bana çok masum gelmiyor. Böyle böyle insanların zihnine yerleşiyor işte. Olay biraz da bunu super güç başlığı altında paylaşılması. Valla ben çok erkekle tartıştım kadınların Bi işe yaramadığını savunan. Ama bir kadın sitesinde süper güç olarak dedikodu vs yaptığını soyleyen bir sürü kadın olduğunu görünce bazen boşuna çabalıyoruz diye düşünmeye başlıyorum

Muhtemelen senin kadar hayatı ciddiye almiyoruzdur o 2 gram akıllılar bana dese ne demesd ne ilk önce karşimda o şekil konuşabilsinler çünkü konuşamazlar boş muhabbetleri dinlemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…