• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın yalnız da mutlu olamaz mı?

Kendi kariyerine ve karşındaki insanın kariyerine önem vermiş. Çok fazla seçmiş yani. Şimdi pişmandır ama geçmişteki esaretlerinin cezasını çekiyor.
bilmiyorumki..bence bazı insanlar asla değişmez..eşi ölmeden 0 arabasını falan aldırdı..sadece 4 bin lira bir kolyeye aldırmış eşi ölmeden..bankadaki adamın 2 evladınındaa hakkı vardı sonuçta..65 yaşında şu an kadın..en güzel tekıları taksa ne olurki herşeyin bir yaşı var bence..

bazı insanlar kariyere önem veriyor..maddi kurtarayım bir kendimi diyor..alt kattaki komşum bankacı işte evimi alayım kariyer sahibi bir eşim olsun diye düşünmüş..eşide pilottu 60 yaşındaymış dediğim kadın 40 yaşında..adamın ikinci evliliği..adam çocuk istememiş zaten..kadındada kist vs..çıkmış rahmi alınmış..eşi vefaat etti..ondanda bir şeyler kaldı..şu an öyle tek başına ..

O bazı insanların içini biliyor musunuz cryptic ? İnsanların çalışacak gücü , kuvveti yerinde iken ilerleyen yaşları için bir miktar birikim yapmak istemeleri yanlış değil bence.

Arkadaşınız ruhen ve fikren kendine denk insanı geç bulmuş , erken kaybetmiş sadece.

E_LANORA, arkadaşınızın sizi küçümsediğini hissetmedim açıkçası , kurulan cümleler bunlar ise. O , daha ziyade kendi muhasebesini yapıyormuş , sizinle paylaşmış. Belki bu cümleleri söylerken bir yandan da kızınıza imrenerek bakıyordu.

Allah herkesin evladını korusun , arkadaşınıza kırıldığınız için "şu an 30lu yaşlarında ülke ülke geziyor belki ama mutsuz ve yalnız parasını harcayacak bir arkadaşı bile yok bense kızım 1 yaşına geldiğinde başladım çalışma hayatıma mutluyum huzurluyum en güzeli ANNEYİM" bu cümleyi kurduğunuzu düşünüyorum.

Ne mutlu size , ömrünüzü geçirmek istediğiniz hayat eşinizi bulmuşsunuz. Darısı tüm isteyenlerin başına :)
SURAT ifadesini ve mimiklerini ben gördüm ama arkadaşım
bunu anlayamayacak kadar saf değilim
evet beni aşagıladı zaten ogunden sonrada görüşmedik halada görüşmüyoruz
ortak arkadaşlarım anlatıyor mutsuzlugunu

Aslında arkadaşı bence çok masumca bir soru sorarak kendi iç muhasebesini yapmış gibi geldi bana. En nihayetinde 2 uç nokta, biri okul biter bitmez evlenen biri, biri iyi bir işte çalışıp evliliği öteleyen biri. Arkadaşı şu an evli mi o ayrıntı açık kalmış ama evli olsaydı E_Lanora kendi kızına şükrünü dile getirmezdi diye düşünüyorum. Aslında biraz şans, biraz kader, biraz kendi seçimlerimiz. Kabin memuru olmak evliliğin yasaklandığı mesleklerden değil. Hostes,pliot vs olup da okul biter bitmez evlenen insanlar da vardır eminim. Bu biraz da yazgı meselesi.
O zaman E_Lanora doğru diyemeyiz bence. elbette çocuklarımız sonsuz şükrümüz. Ama Allah korusun ya evlendiği insan doğru kişi olmasaydı? Ya Allah çocuk nasip etmeseydi ve tüm bunlar onu psikolojik sorunlara götürseydi çalışma
Hayatı olmasaydı. O zaman da E_Lanora doğru diyebilir miydik?

Ben de okul bitince bir süre çalıştım. Evliliğe açık ya da kapalı değildim ama işimi önemsedim. Allah’ın nasip ettiği vakit gelince de evlendim. Elbette çocuğumu dünyalara değişmem ama bu durum da kabin memurunun yanlış yaptığını göstermez. Belki uçakta bir ateşe ile bir iş adamı ile tanışacak evlenecekti. Bu durumda hem kariyer, hem evlilik yapıp E_Lanora’dan x2 doğru yapmış olmayacaktı. Ben haksız bir eleştiri buldum E_Lanora’nın o mesajında.
ipekcim benim ev arkadaşımdı bu şahıs ve onu çok çok iyi tanıyorum
yüz ifadesi ve hareketleri beni aşagılar gibiydi
hatta eşimde farkedip x neden sana böle konuştu dedi
şu an evli diil düzenli bir hayatıda yok haftanın 3 günü yurt dışında geçiyormuş
ben evlendiğim hemen çocuk yapıp çalışmadığım için beni aşagıladı bu çok net...
yani şimdi diyorumki bişeyleri sırf kariyer için ertelemek dogrumu.kader kısmet diye bişi var.
çok şükür şu an çalışıyorum üretiyorum keşke o cümleleri kurup beni üzmeseydi diyorum

E_LANORA, tabi biz mimikleri görmedik. Cümlelerden bana geçeni ifade ettim. Yüz yüze gelseniz şu an inanıyorum ki ; sen beni yanlış anladın ancak ben de senin sözüne çok kırıldım diyecektir.

O anki hassasiyetle yanlış anlaşılma payı bırakıyorum sadece.

Birde şu evlilik programda epey yaşlı kadınların tekrar evlenmek istemeleri çok yadırgıyorum

o yaştan sonra adamın değişik huylarına maruz kalacaklar

1 eş den sonra
2 eş çekemezdim heleki yaşlıyken

E_LANORA, tabi biz mimikleri görmedik. Cümlelerden bana geçeni ifade ettim. Yüz yüze gelseniz şu an inanıyorum ki ; sen beni yanlış anladın ancak ben de senin sözüne çok kırıldım diyecektir.

ben zannetmiyorum yanlış anladığımı
her neyse her kez seçtiği hayatı yaşıyor
kimse kimseyi bişeye zorlamıyor ya
seçimlerimizi öle dogru yapmalıyız ki
sonradan pişmanlık duymamak için
bu herkez için geçerli
çünkü bir hayatımız var başka yok:KK36::KK36:

O hostes hanımın sizin aşağıladığını düşündüğünüzü tahmin etmiştim, bu düşünceniz yazdığınız mesajdan buram buram tütüyordu. Belli ki erken evlendiğiniz ve çocuk sahibi olduğunuz için o hanım kadar kariyerinizde ilerleyemediniz.
"şu an 30lu yaşlarında ülke ülke geziyor belki ama mutsuz ve yalnız parasını harcayacak bir arkadaşı bile yok bense kızım 1 yaşına geldiğinde başladım çalışma hayatıma mutluyum huzurluyum en güzeli ANNEYİM"

diye yazarak sizde kendini isteyerek yada istemeyerek kariyerine adayıp anne olmamış yada olamamış kadınları aşağıladığınızı düşünmüyor musunuz ?

Anne olmanın size kattığı bir şeyler elbette vardır ama birey ve kadın olmayı bırakıp enden evvela "anne" olduğunuzun altını çiziyorsunuz ki?

bilmiyorumki..bence bazı insanlar asla değişmez..eşi ölmeden 0 arabasını falan aldırdı..sadece 4 bin lira bir kolyeye aldırmış eşi ölmeden..bankadaki adamın 2 evladınındaa hakkı vardı sonuçta..65 yaşında şu an kadın..en güzel tekıları taksa ne olurki herşeyin bir yaşı var bence..
Bu da tarz meslesi. Ben de her şeyin bir yaşı var diye düşünürüm ama 70-80 yaşında bazı gördüğüm kadınların şıklıkları, kendilerine bakımları, kendilerine değer vermesine hayran kalıyorum. Bu bahsettiğin kadının da adamın 2. evliliği olduğu için adam öldükten sonra kendini garanti altına almak istemiş olabilir. Aslında hakkı da değil mi? Sonuçta adam birinden boşanmış bununla evlenmiş. İkinci kadınlara karşı hala toplumda bir ön yargı var. O adam da baba olsaymış da hayattayken çocukarını düşünüp vereceğini verseymiş. Sen ikinci eş olsan kendini garantilemek istemez misin?
Benim bir arkadaşım 2. eşi kocasının. ev aldırdı ve kendi üstüne yaptı. açık açık aile gezmesinde söylüyor " eski karısına aldı bana da alacak" adamın eski eşiyle ortak bir evleri daha varmış. adam onu restore ettirmek istiyor ama şimdiki eşi izin vermiyor ve yine açık açık diyor "onunla evliyken yapsaymış, bunun 2 çocuğu daha var". bunun dışında "tamam restore etsin adamcağızın 2 çocuğu daha var " diyen çıkar mı bilmem.

O hostes hanımın sizin aşağıladığını düşündüğünüzü tahmin etmiştim, bu düşünceniz yazdığınız mesajdan buram buram tütüyordu. Belli ki erken evlendiğiniz ve çocuk sahibi olduğunuz için o hanım kadar kariyerinizde ilerleyemediniz.
"şu an 30lu yaşlarında ülke ülke geziyor belki ama mutsuz ve yalnız parasını harcayacak bir arkadaşı bile yok bense kızım 1 yaşına geldiğinde başladım çalışma hayatıma mutluyum huzurluyum en güzeli ANNEYİM"

diye yazarak sizde kendini isteyerek yada istemeyerek kariyerine adayıp anne olmamış yada olamamış kadınları aşağıladığınızı düşünmüyor musunuz ?

Anne olmanın size kattığı bir şeyler elbette vardır ama birey ve kadın olmayı bırakıp enden evvela "anne" olduğunuzun altını çiziyorsunuz ki?
alaksı yok bence yazdıklarımdan bunları çıkarmanıza gerçekten çok şaşırdım
ben kariyerimi seçtim,sen ev hanımlığını çocuk dogurmayı seçtin...ben 4000liramaaşımla günümü gün ediyorum,sen kendini evine ve çocuguna adadın.hangimiz doğru yaptık yagmur...aynı evde kaldık 4 sene bu kızla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi...bu bariz aşagılamaydı
ben sadece şunu belirtmek istedim yanlış anlaşılmış olabilir kısa yazdığımdan.
hayatı ertelememek gerek,ne ş için ne kariyer için benxce çünkü hepsi beraber de yürüyebilir inancındayım.
o yüzden kendimi örnek gösterdim ne oldu çocukta yaptım işimede geri döndüm.mutluyum yani...
hep daha fazlasını istedikce gerilemekten başka bişey geçmiyor insanın eline.biraz kaderci olmak gerekiyor.anlatabildimmi

Bu da tarz meslesi. Ben de her şeyin bir yaşı var diye düşünürüm ama 70-80 yaşında bazı gördüğüm kadınların şıklıkları, kendilerine bakımları, kendilerine değer vermesine hayran kalıyorum. Bu bahsettiğin kadının da adamın 2. evliliği olduğu için adam öldükten sonra kendini garanti altına almak istemiş olabilir. Aslında hakkı da değil mi? Sonuçta adam birinden boşanmış bununla evlenmiş. İkinci kadınlara karşı hala toplumda bir ön yargı var. O adam da baba olsaymış da hayattayken çocukarını düşünüp vereceğini verseymiş. Sen ikinci eş olsan kendini garantilemek istemez misin?
Benim bir arkadaşım 2. eşi kocasının. ev aldırdı ve kendi üstüne yaptı. açık açık aile gezmesinde söylüyor " eski karısına aldı bana da alacak" adamın eski eşiyle ortak bir evleri daha varmış. adam onu restore ettirmek istiyor ama şimdiki eşi izin vermiyor ve yine açık açık diyor "onunla evliyken yapsaymış, bunun 2 çocuğu daha var". bunun dışında "tamam restore etsin adamcağızın 2 çocuğu daha var " diyen çıkar mı bilmem.
evet bu konuda adil olmak erkekğe düşer değilmi adil eşit olmalı..nerde böyle olabilecek erkek..

ipekcim benim ev arkadaşımdı bu şahıs ve onu çok çok iyi tanıyorum
yüz ifadesi ve hareketleri beni aşagılar gibiydi
hatta eşimde farkedip x neden sana böle konuştu dedi
şu an evli diil düzenli bir hayatıda yok haftanın 3 günü yurt dışında geçiyormuş
ben evlendiğim hemen çocuk yapıp çalışmadığım için beni aşagıladı bu çok net...
yani şimdi diyorumki bişeyleri sırf kariyer için ertelemek dogrumu.kader kısmet diye bişi var.
çok şükür şu an çalışıyorum üretiyorum keşke o cümleleri kurup beni üzmeseydi diyorum
Arkadaşını en iyi sen tanırsın. biz tanımadığımız için ortalama bir yorum yaptık.
Ama bir şeyleri erteleme kısmına ben katılmıyorum. Kendimizce erteleriz ama o erteleme yolunca önümüze çıkacaklara engel olmayız. bunun adı da kaderdir. Hiç çevrende hem kariyer hem de çocuk yapan yok mu erken yaşta?
Ya da okulda "bu kız evlenemez " dediğiniz ama herkesten önce evlenen. Bu da yoksa..
Çok değişik evlenme hikayeleri var. Emin ol bu insanların bir kısmı da "önce kariyer" deyip de hayatın onlara sundukları karşısında evet diyenler.
Sen çok analitik yaklaşıyorsun olaya. Ertelemek her zaman bizim elimizde olan bir şey değil. bazen de şartlar öyle yapmaya zorlar.
Senin karşına eşin çıkmasaydı kiminle evlenip ertelememiş olacaktın hayatı? Sen de mecbur bir yerden başlayıp çalışmayacak mıydın?

Artııııı..

Ayrıca arkadaşı da belki E_Lanora’nın ona nispet yaptığını düşündü. Çünkü belli bir yaşa gelmiş ama evlenmeyen insanların içinde kıyısında, köşesinde, gizli ya da açık bir evlilik arzusu yatar. Kız da bunu içerledi belki. Kırgınlıklar tek taraflı olmayabiliyor.

Birde şu evlilik programda epey yaşlı kadınların tekrar evlenmek istemeleri çok yadırgıyorum

o yaştan sonra adamın değişik huylarına maruz kalacaklar

1 eş den sonra
2 eş çekemezdim heleki yaşlıyken
okadar enteresanki ema..görümcem 25 yaşında evlenmiş eşiyle..ilk evliliğin tecrüben yok bir şekilde alışıyorsun..sonra eşi vefaat etti ve birine aşık oldu..maddi hiç bir gereksinimi yoktu görümcemin..ama evlenince tekrar o huya suya adapte olma özümseme işini beceremedi..ilk eşteki gibi olmuyor sanırım..alışkalıkları oturuyor insanın kemikleşiyor..

Artııııı..

Ayrıca arkadaşı da belki E_Lanora’nın ona nispet yaptığını düşündü. Çünkü belli bir yaşa gelmiş ama evlenmeyen insanların içinde kıyısında, köşesinde, gizli ya da açık bir evlilik arzusu yatar. Kız da bunu içerledi belki. Kırgınlıklar tek taraflı olmayabiliyor.
dediğim hanım bir gün bana anlattı..birleri onu istemeye gelmişler rüyasında..
ama bu hanımın beklentileri ve kriterleri olduğunda işi zor olmuş hayatta..

Arkadaşını en iyi sen tanırsın. biz tanımadığımız için ortalama bir yorum yaptık.
Ama bir şeyleri erteleme kısmına ben katılmıyorum. Kendimizce erteleriz ama o erteleme yolunca önümüze çıkacaklara engel olmayız. bunun adı da kaderdir. Hiç çevrende hem kariyer hem de çocuk yapan yok mu erken yaşta?
Ya da okulda "bu kız evlenemez " dediğiniz ama herkesten önce evlenen. Bu da yoksa..
Çok değişik evlenme hikayeleri var. Emin ol bu insanların bir kısmı da "önce kariyer" deyip de hayatın onlara sundukları karşısında evet diyenler.
Sen çok analitik yaklaşıyorsun olaya. Ertelemek her zaman bizim elimizde olan bir şey değil. bazen de şartlar öyle yapmaya zorlar.
Senin karşına eşin çıkmasaydı kiminle evlenip ertelememiş olacaktın hayatı? Sen de mecbur bir yerden başlayıp çalışmayacak mıydın?
ben kadere çok inanan bir insanım.tabiki kariyerini seçip,ummadığı anda evlenen arkadaşlarımda var çevremde.
bişeyleri diretmemek gerekiyo bize yazılan kaderi yaşıyoruz.figuranız biz
ama şunada inanıyorum insanlar büyük konuşmalarının bedelini bir şekilde ödüyorlar bu arkadaşım yada x biri içinde geçerli....

ben kariyerimi seçtim,sen ev hanımlığını çocuk dogurmayı seçtin...ben 4000liramaaşımla günümü gün ediyorum,sen kendini evine ve çocuguna adadın.hangimiz doğru yaptık yagmur...aynı evde kaldık 4 sene bu kızla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi...bu bariz aşagılamaydı
hayatı ertelememek gerek,ne ş için ne kariyer için benxce çünkü hepsi beraber de yürüyebilir inancındayım.
o yüzden kendimi örnek gösterdim ne oldu çocukta yaptım işimede geri döndüm.mutluyum yani...
hep daha fazlasını istedikce gerilemekten başka bişey geçmiyor insanın eline.biraz kaderci olmak gerekiyor.anlatabildimmi

"ben kariyerimi seçtim,sen ev hanımlığını çocuk dogurmayı seçtin...ben 4000liramaaşımla günümü gün ediyorum,sen kendini evine ve çocuguna adadın.hangimiz doğru yaptık yagmur"

Bence eğer cidden bu cümleleri kurdu ise size o hanım bence sizi değil kendini aşağılamış, ben olsam öyle düşünürdüm.
Tatilde 21 yaşında bir kızla tanıştım 36 yaşında çocuksuz olduğumu duyunca " aaa benim annem 38 yaşında ki" dedi.
Bana sen geç kalmışsın demek istedi, bende altta kalmadım tabi.
Erkek arkadaşı" siz sanırım kariyeri seçtiniz " deyince bende " evet kendimi kariyerime verdim dünyayı dolaşıyorum, 17'im de çocuk sahibi olup evde oturmadım ama evlenip 40'ımda da çocuk sahibi olabilirim, olmayabilirim de Allah büyük" dedim. Kıza vereceğim en güzel cevap buydu bence..

Yani her iki taraftan da birbirlerine ders vermeye çalışan densizler oluyor, umursamamak en iyisi.

ama bence şu noktada diretiyorsun. O da çalışırken karşına hem zengin, hem kariyer sahibi biri çıkabilirdi, yani çalışmaya başlar başlamaz evlenip, bir de üstüne çocuk yapabilirdi. Kariyerini öne çıkardığı için evliliği ikinci plana itti diyemeyiz. Öyle olsa bile ülke şartlarında evlilik meraklısı olmayan bir kız olarak takdire şayan gördüm kendisini.

ama ipek kendi evi ve maaşı vardıki..o adamla evliliği ve kazanımı fazla ve yaşı 65 şu an ne yaparsa yapsın gençlikteki gibi olmaz...

Artııııı..

onla alakası yok bu olay oldugunda 2009du ve ben bebeğime hamileydim yani 23 yaşındaydık ikimizde o 1 sene olmuştu göreve başlayalı ve ben kısa b,r çalışma hayatımdan sonra evlenip hamile kalmıştım.

Back
X