Bir kadında ideal boy kaç olmalı szce ?

vlla aynen bitanem bnmki de 178 inş.topuklu giyince ondan uzun olmam bende bu durumdan rahatsız olurum yoksa

türkiye standartlarına göre uzun boylusun evet
ve bence boyun en ideal kadın boyu. topuklu giymesen de güzel, giysen de topuklu ayakkabıyı en rahat taşıyacak boya sahipsin. çok kısa boydan ziyade, topuklu ayakkabı uzun boya yakışır zira bacak boyu da uzundur. boyun 1.80 olsa bi de topuklu giysen en az 1.85 ya da 1.90 bile olurdun, 1.90 da çok abes kadın için bence... o yüzden üzülmek yerine sevin

bence 1.70 kadın için tam ideal bir boy, topuğu da taşırsın, topuksuz da olur. 1.75 den yukarı çok uzun olur, 1.65 den aşağı da ortaya yakın kısa kategorisine girer bana göre.

haklısın canım yok valla türkiyede çok uzun olmaya da gelmiyo :)

canlarım kafaya takmayın

erkek denen mahlukat cins cins (ortak özellik odunlukları )

demek istediğim uzun seven de var kısa sevende . bunun kimse için ideali yok

Uzun boylu olmak bana göre şanslı olmak ayrıca çok da uzun değilsin iyisin yani..mankenler bile o boya topuklu giyorlar sen neden giymeyesin

benim boyum da 1.78 ve ben de severim özel günlerde topuklu giyinmeyi daha zarif duruyo boşer uzun ol herkes buna imreniyo nasılsa =) eşim de benden uzun olduğundan topuklu giysem de sorun olmuyo yanında gene de uzun kalıyo

Kim belirliyor bu standartları?
Türkiye standardına göre uzunsun, bilmem ne standardına göre kısa.!!!
Herkes kendine özgü bir varlık şu dünyada... Bırakalım artık dayatmaları...

Boy şu olmalı, kilo şu olmalı... aaa yok sen normal değilsin uzaman lazım biraz.
boy uzatmak için ameliyat masasına yatan, ve sonraki hayatına sakat devam etmek zorunda olan insanlar var.

Neden bunları kabulleniyoruz.

Biriyle karşılaştığımızda, aaa kilo mu aldın sen??? diyoruz ya da bize diyorlar. Eğer kendimizi de kilo almış hissediyorsak.. tamamdır bittiğimizin resmidir!!!!

Söyleyecek, konuşacak başka bir şey bırakmadılar ki... Kilo boy, kıyafet... estetik...aman burnun şöyle.. yaptırsam mı.....

offf..

Güzel kardeşim. Senin boyun "NORMAL" sıkıntı yok...

ideal boy diye bişiye inanmıyorum Allah herkesi yakışana göre yaratmıştır düşünün kısa birini uzun olsa nasl olrdu ya da uzun birini kısa olsa nasl olurdu diye abes bi görüntü ortaya çıkıyor.benim boyum 1.67 ama bacak boyum uzun olduğu için 1.70lik arkdşlarımla neredyse aynı gbi duruyorum.

İlk gordugumde 1.90falan bekledim arkadasin boyunu 1.71 gayet normal bir boy.Boyle sanki uzunum zayifim saclarim da uzun ve sarii gozum de yesil havasi verilmis gibi durmus pek hos olmamis eminim arkadas boyle birsey dusunerek acmamistir konuyu ama oyle gozukmus olayi abartmasa iyi olacak sanki:) sergen gibi konustum arkadasin arkadasin diyerek velhasilinda normalsin guzelim

Merhaba ablalarım benim yaşım 15 ergenliğe 13 yaşımda girdim boyun 164-165 sizce daha ne kadar uzarım ? annemim boyu 167 babamın boyu 172 .Ben bu boy durumuma fena taktım arkadaşlarım arasında boyun gayet normal ama ben uzamam diye çok korkuyorum gerçekten sizler kaç yaşınıza kadar uzadınız ve ne kadar uzadınız ergenlikten sonra ?

bir mesaj üstteki arkadaşa katılıyorum biraz abartmışsın sanki canım ben de öyle bi 1.90 filan bekledim açıkçası. benim de boyum 1.69 aramızda 2 cm var yanyana gelsek belli bile olmaz. keşke 1.75 olsam diye düşündüğüm olmuştur arada ama çok şükür Rabbime. boyun gayet normal. kaldı ki 1.60 ya da 1.55 vs olan insanların boyları da normal. normal olmayan şey nedir biliyor musun? cüce olmak ya da 2m üstü dev gibi olmak. eminim 15 cm topuk bile giysen kimse sana ohaa kıza bak demiyordur. o yüzden herkes şükretmeli.

boyunun ne kadar daha uzayacagını soran kardeşim; ne kadar kaç cm bilmiyorum tabi ama uzayacagın kesin. aile ortalamana göre normal şartlarda 1.80 filan olacağını sanmam :) ama eğer boy mevzusunu çok takıyorsan spor yapmalısın mutlaka. burak kut mesela platesle boyunu 3cm uzattığını duydum. o yaşta etkisi olmuşsa sana da olacaktır. ya da klasik valeybol ve basketbol. üşenme mutlaka yap.

Bu siteyi yıllardır okuyorum aynı konu bikaç yıl önce de açılmıştı "1.70im çok mu uzunum topuklu ayakkabı giyince daha uzun oluyorum napcam ((" diye.
Sanki uzun boyun genelde beğenilen bir şey olduğunu hiç bilmiyormuş daha dün doğmuş gibi "ya napcammm (" diye konu açmak çok yapmacık duruyor.
Tamam ergenlikte yüksek bir beğenilme arzusu oluyor herkes yazdığınızı okuyup "çok çok çok uzunsun keşke biz de senin gibi olsak muhteşemsin" demesini istiyorsun anlıyorum ama yine de insanlardan iltifat almak için sen zorlamasan böyle de kendiliğinden gelse bi şeyler daha hoş olur. zira böyle çok itici oluyor.
Ayrıca çoğu kişinin yazdığı gibi 1.70 uzun bir boy değil.

Konu biraz eğreti durmuş hakikaten... GERKSİZ ELEŞTİRİ GİZLİ HAYRANLIKTIR... boyun bi bayana göre normal daha doğrusu kılona göre fazla..

boyun gayet iyi bence
insanlar da bi tuhaf
1,58-1,60 olsan boyun kısa diyolar
1,70 üstü olsan çok uzunsun diye eleiştiriyolar

ayrıca da ideal boy şudru budur deyemicem
eğer vücudun orantılıysa bi problem olmuyo zaten
önemli olan bakınca güzel görünmen

ben de 1.68 im, orta olduğumu düşünüyorum, uzun diyince aklıma en az 1.80 geliyor açıkcası...

bir de bizim millette bir boy ölçme standardı yok sanırım, çevremde benden 5 cm kısa kızlar 1.70 olduklarını iddia ediyorlar, bi de ben ya sen benden uzun musun ben 1.68 im diyip yanlarına atladığımda "sen en az 1.75sin yanlış biliyorsun" demezler mi deliriyorum, "he canım he gülüm ben yıllardır boyumu yanlış biliyorum, özellikle kısa söylüyorum nazara gelmesin diye"

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türk halkının ortalama boyu 167.2, kilosu ise 71.5 düzeyinde. Bunun yanı sıra 2010 yılı itibarıyla ülkede ortalama boy erkeklerde 172.6, kadınlarda ise 161.4 santim. Ortalama kiloya bakıldığındaysa erkekler ortalama 75.8, kadınlarsa 66.9 kilogram ağırlığında.

İstatiksel veriler ortada hanımlar. 1.71 orta falan değil gayet uzun bir boy. Bunu bi kabul edelim bence. Bu boyda olan bir kadın Türkiye gibi bir yerde girdiği ortamda gayet de "vaaooovv" dedirtir kendine. Buraya genelde uzun boylu hanımlar yazmış o yüzden size normal geliyor. Ama 1.71 Türkiye standartlarında gayet uzun kabul edilen bir boy. Sonuçta Slav ırkından gelmiyoruz. Etine dolgun, kilo almaya müsait, pek de uzun boylu olmayan, akça pakça, Türk lokumu tabir edilen; bu şekilde tasvir edilen hatunlarız. Boyun uzun falan değil yorumlarının altında "uzunum diye havaya girme" mesajları yatıyor bence.

Her neyse. Bu arada konu sahibesi arkadaşım; dış görünüşünle ilgili ufak tefek rahatsızlıklarını biraz yaşına, geçirdiğin döneme; biraz da etrafındaki insanların yerli yersiz yorumlarına veriyorum. Ama emin ol senin boyunda olmak için can atan insanlar var. Haline şükretmeyi öğrenmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…