Bir Kadının terk edilme hikayesi

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
m.hastane.com.tr/saglik/asik-olunmak-icin-yeterince-zayif-degilsin.html

Bütün dünya son günlerde Michelle
Thomas'ın başına gelenleri
konuşuyor. Kendisi genç bir kadın
ve bir blogger. Başına gelenleri
birazdan okuduğunuzda neden
"sağlıklı, mutlu ve seksi" sıfatlarını
sahiplendiğini anlayacaksınız.
Tinder aracılığıyla tanışıp buluştuğu
bir erkeğin Michelle'e yazdığı
mektubun konuşulmasının sebebi,
Michelle'e "aşık olunmak için
yeterince zayıf olmadığını"
söylemesi.
İşte O Michelle Thomas'a Gelen
Meşhur "Veda Mektubu"
Selam Michelle,
Üzgünüm bugün işte çok yoğunduk
hayatım.
Dünkü harika akşam için çok
teşekkürler. Senin arkadaşlığından
gerçekten çok hoşlandım, ve
aslında sana hayran kaldım. Küstah,
komik ve tam da benim birlikte
olmak isteyeceğim türden bir
kızsın, tabi ancak bedenim ve aklım
buna izin verebilseydi. Ama sanırım,
vermiyor.
Sana saçmalamayacağım. Sana
hayranım Michelle ve bugüne kadar
tanıştığım en güzel kızsın. Ama
benim aklım, daha ince birilerinden
etkileniyor.
Sığ mıyım? Öyle olmak zorunda
değil. Muhteşem bir yazar
okuduğunda, harika bir resim
gördüğünde, ya da çok sevdiğin bir
müzik parçası dinlediğinde daha
fazlasını arzulayan o tepkinin
aynısı.
Yani, kafa yapından, yüzünden,
kişiliğinden acayip etkilendim (evet
tanrım… gerçekten, gerçekten çok
etkilendim), ama bunun aynısını
bedenin için söyleyemeyeceğim.
Dolayısıyla senin oturup, flört edip,
çok eğlenceli bir akşam
geçirebilirim, ama kıyafetlerimizi
çıkardığımız zaman vücudumun
beni yüzüstü bırakacağından
korkuyorum. Bebeğim bunun
olmasını istemiyorum. Sen neden
sertleşemediğimi sorarken yanında
öylece yatmak istemiyorum.
Hayatta benim hayal gücü ateşimi
tetikleyen bazı şeyler var, senin
espri anlayışın, zekan, kaçınılmaz
olarak yatak odasında sona erecek
bir sürecin başlangıcı. Ama sadece
bir sonuç olabilir…
Michelle, kendimle ilgili çok büyük
hayalkırıklığı yaşadım çünkü
gerçekten yıllardır kimse hakkında
böyle hissetmemiştim ve sana tam
bir salak gibi davranmadan dürüst
olmaya çalışıyorum.
Çok iyi arkadaş olabilir, flört
edebilir, şakalaşabilir, birbirimize
hayran olabilir, ve hiç düşünmeden
senin evlenebilirdim. Tabi eğer
zayıf bir kız olsaydın, çünkü eşsiz
bir zekaya sahipsin ve bu çok
hoşuma gidiyor.
Sanırım, söylemeye çalıştığım şey
bu utancı yaşamamak için sonra
yerine şimdi söyleyerek, acı
çekmemek. Ben bir erkeğim… Tüm
o ateşli şevhetime, zaaflarıma
rağmen kendi bedenimi ve
ihtiyaçlarını tanıyorum. Lütfen beni
affetmeyi dene.
Sana hayranım. XXX
Michelle, bu mektubun gayet
cinsiyetçi ve onun bedenini
aşağılarken aslında tüm şişman
kadınları da aşağıladığını
düşünüyor. Bu sebeple de mektubu
tüm dünyayla paylaşmaya karar
veriyor.
Michelle'in Mektuba Cevabı
“Sevgili Tinder’da Tanıştığım Erkek,
Mesajını aldığımda başka bir
randevudaydım. Tuvaletten
döndüğünde beni gözyaşları içinde
buldu. Çok iyiydi ama afallamıştı, ve
komiktir ki o zamandan beri
benimle konuşmadı.
Benden hoşlanmak zorunda
değilsin. Hepimizin acıyarak bakıp
‘çok tatlısın ama kuşumu
öttürmüyorsun’ dediğimiz bir
arkadaşımız vardır. Onlardan
etkilenmek istesek de bedenlerimiz
ve aklımız o şekilde çalışmaz. Ve
bunda bir sorun yoktur.
Asıl sorun olan şey, benimle birkaç
saat geçirdikten sonra bana
yazdığın bu mesaj. Sadistçe falan
değil. Kullandığın üslup oldukça
"şekerli "ve lütfediciydi ama benim
bedenime karşı iğrenmeni ifade
ettiğin o "hukuki" dil gerçekten
groteskti. Bunu yazmadaki amacın
beni yaralamaktan başka bir şey
olamaz.
Söylemeye utanıyorum ama,
sadece birkaç dakikalığına da olsa,
işe yaradı. Her kadının (ne kadar
komik, akıllı, iyi, tutkulu, sadık,
kararlı, maceraperest ya da enerjik
olursa olsun-) daha genç
kızlığından itibaren sahip olduğu, o
korkuyu, kaya gibi ağır olduğu ve
kimsenin onu arzulamayacağı
korkusunu uyandırdın.
Görünüşümü beğeniyorum. Charlize
Theron’a benzemiyorum, ve bence
bu bir sorun değil . Ben kendime
benziyorum ve kendimi seviyorum
(Eminim eğer tanısaydım, Charlize
Theron’dan da hoşlanırdım. Onun
hakkında güzel şeyler duyuyorum).
Tüm profil fotoğraflarımın
“FGASs” (That’s Fat Girl Angle Shots/
Şişman Kız Kadrajı – kızları daha
zayıf gösteren açıdan çekilmiş
fotoğraflar. Çünkü erkekler hep çok
gerçek, filtresiz fotoğraflar
kullanıyorlar) olduğunu
düşünebilirsin. Ama bence oldukça
aslına uygun fotoğraflardı. Kendi
hakkımda açık konuşayım: Kendimi
pizza seven, ve Instagram
sayfasında bağlantılar ve 30.
doğum gününde #
everybodysready hashtagli bikini
pozları paylaşan biri olarak
tanımlıyorum. Mutlu ve kendine
güvenen biriyim. Acaba beni hedef
alma sebebin bu olabilir mi? Beni
görüp ‘Kendini çok yukarıda
görüyor, birinin bunun burnunu

sonunu merak ettim...

birinin bunun burnunu sürtmesi gerekiyor’ mu dedin? Sormak zorundayım. Hepimiz internetin fikirlerini söyleyen kadınlar için nasıl tehlikeli bir yer olduğunu biliyoruz (Bunu o iğrenç ilanlara cevap verdiğimde ilk elden tecrübe ettim).

Mesajını gösterdiğim birkaç arkadaşım şok oldu, senin adına utandı ve hatta bazısı sana fiziksel olarak zarar vermek istedi. Bir erkek arkadaşım “evlenilemez” olsa da harika bir popom olduğunu söyledi. Onlarla birlikte güldüm. Sonra Slimming World (Zayıflama Dünyası) gurubumda ağladım. Evet, doğru! Slimming World! Gördüğün gibi, fazla kilolu olduğumu zaten BİLİYORUM. Hatta tam olarak ne kadar fazlalığım olduğunu biliyorum – 10 kilo. Çoktan 7,5 kilo verdim ve yolu yarıladım. Bundan son derece memnunum. Geri kalanını da güvenli ve sağlıklı bir şekilde vereceğim. Peki bu kendi bedenimi, şimdi, sevemeyeceğim, keyif alamayacağım anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır.

Seni bir daha asla görmeyecek, senden bir daha hiç haber almayacağım (Bu yazıya cevap vermek isteyebilirsin. Lütfen verme. Söyleyeceğin hiçbir şey beni senin cinsiyetinin bir utanç kaynağı olduğu fikrinden caydıramaz).

Beni gerçekten endişelendiren şey, sana bu açık mektubu yazmamın asıl sebebiyse, senin bir kız çocuğu babası olman.

Senin, kızını, kendi bedenini sevmeye, korumaya, keyfini çıkarmaya teşvik etmeni istiyorum. Onun bedeni sadece ama sadece ona ait. Onun zekasını ve yaratıcılığı takdir et. Korkusuz olması için onu teşvik et. Onun sarsılmaz bir kendine güven inşa edebilmesini sağla ki minicik, mutsuz bir adam onu yıkmak isterse benim yaptığım gibi cevap verebilsin.

XXX

Michelle'in cevabı aslında bedenindeki herhangi bir özellikten ötürü aşağılanan tüm kadınlara moral veriyor.

Eeeeee sonuç...?kilolu kadın evet ilgi çekmezz.. sonuç yani..akıl ,zeka ve düzgünce bir vicut..

Bu olay bir kadının terk edilme hikayesi değil. Arkadaşlık sitesi sonrası gerçekleşen bir randevunun ardından geri bildirim. Orijinal başlık daha da küstah. 'Aşık Olunmak İçin Yeterince Zayıf Değilsin'

Herkes herkesi beğenmek ve cazip bulmak zorunda değil. Ancak beyefendiyi bu denli uzun bir mektubu kaleme almaya iten ne acaba ?

Ah keşke biraz daha zayıflasan da seninle olsam mı ? Yoksa gerçekten kendini kadının yanında çok güvensiz ve ezik hisseden bir erkeğin kadını yaralama çabası mı ?

Eeeeee sonuç...?kilolu kadın evet ilgi çekmezz.. sonuç yani..akıl ,zeka ve düzgünce bir vicut..

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Şayet bu öngörünüz doğru olsa idi size göre büyük beden olan hiç bir kadının beğenilmemesi ve ilişkilerinin olmaması gerekirdi. Halbuki gerçek dünyada işler böyle yürümüyor.

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Şayet bu öngörünüz doğru olsa idi size göre büyük beden olan hiç bir kadının beğenilmemesi ve ilişkilerinin olmaması gerekirdi. Halbuki gerçek dünyada işler böyle yürümüyor.
ben türkiyedeki kadınların vahim durumundan bahsediyorum maşallah spor hak getire.. nerde börek nerde çörek yemelerr.. sadece yemelerr.. ve evet kilolu ve kendine dikkat etmeyen kadın her zaman dışlanmaya mahkumdur..
işte şekilde göründüğü.. kadın çoklar türkiyede..
bana-bir-varos-anlat-12_b.jpg

ben türkiyedeki kadınların vahim durumundan bahsediyorum maşallah spor hak getire.. nerde börek nerde çörek yemelerr.. sadece yemelerr.. ve evet kilolu ve kendine dikkat etmeyen kadın her zaman dışlanmaya mahkumdur..

Sizin beğenmediğiniz o beden , kadının eşi için belki de bir mabettir. Tercih ve beğeniler kişilere göre değişir.
Yurt dışında da oldukça kilolu olan kadınlar var.

Sizin beğeni kalıplarınız da belki kilolu bir erkeğin hiç şansı yoktur , bir başkası içinse zayıf erkeğin hiçbir cazibesi yoktur.

İnsanları kalıplara koymaya çalışmaktan vazgeçin. Kim kimi arzuluyor ise onu seçer onunla olur.

Kadının ne kadar zeki olduğunu görünce, adamda aşağılık kompleksi oluşmuş. Kendince egosunu tatmin etmeye çalışmış.:KK14:

Hic mi utanmadiniz o resmi oraya koyarken :KK43:

Tabi kadın kilolu diye size hemen böyle yargılamak düşer arkadaşım hiç düşündünüz mü bazı kadınlar istemeye istemeye kilo aldıkları evet yeniyor yenmiyor değil ama lütfen dışlamayın çünkü bazı kadınların pskoljisi gerçekten bozuk bunlarında antidepresan kullanarak bu kadar kilo aldıklarını düşünemediniz mi
Tabi size göre dışlansın hemen ayıp be ayıpp ayıppp

Sizin beğenmediğiniz o beden , kadının eşi için belki de bir mabettir. Tercih ve beğeniler kişilere göre değişir.
Yurt dışında da oldukça kilolu olan kadınlar var.

Sizin beğeni kalıplarınız da belki kilolu bir erkeğin hiç şansı yoktur , bir başkası içinse zayıf erkeğin hiçbir cazibesi yoktur.

İnsanları kalıplara koymaya çalışmaktan vazgeçin. Kim kimi arzuluyor ise onu seçer onunla olur.
kadın dediğin bakımlı olur kiiii erkekler içinde bu gerekli... şöyle türkiyenin geneline bir bakın spor bedava ama kadınlar hak getire.. 40 yaşından sonra bel ağırmalar,, hantallaşmalar, kireçlenmelerr,, kendilerini salmalar..kadının en verimli yaşı 40 tır ama benim memleketimdede artık yaşlandım.. deyip kabuğuna çekilmeler..

kadın dediğin bakımlı olur kiiii erkekler içinde bu gerekli... şöyle türkiyenin geneline bir bakın spor bedava ama kadınlar hak getire.. 40 yaşından sonra bel ağırmalar,, hantallaşmalar, kireçlenmelerr,, kendilerini salmalar..kadının en verimli yaşı 40 tır ama benim memleketimdede artık yaşlandım.. deyip kabuğuna çekilmeler..

Her insan , her durum kendine özeldir. Sizin imkanınız ve fırsatınız var ise beğendiğiniz ve arzuladığınız bedene ulaşmak için çalışabilirsiniz , sizi engelleyen yok zaten.

İnsanları sadece beden ölçülerine göre değerlendirip "kilolu kadın ilgi çekmez" , "dışlanır" vs derseniz kim olursa olsun bir dur der size.

Mantığımıza uyar uymaz , onaylarsınız onaylamazsınız ancak büyük beden seven insanlar da var. Evet evet bir tercih olarak seçenler de var. Kişinin kendi bedeni , kendi kararı. Bize ne , size ne , kime ne ?

İnsanları görünüşleri ile yargılamayalım diye mücadele verirken sizin bir kadın olarak söylediklerinizi yakıştıramadım.

Her insan , her durum kendine özeldir. Sizin imkanınız ve fırsatınız var ise beğendiğiniz ve arzuladığınız bedene ulaşmak için çalışabilirsiniz , sizi engelleyen yok zaten.

İnsanları sadece beden ölçülerine göre değerlendirip "kilolu kadın ilgi çekmez" , "dışlanır" vs derseniz kim olursa olsun bir dur der size.

Mantığımıza uyar uymaz , onaylarsınız onaylamazsınız ancak büyük beden seven insanlar da var. Evet evet bir tercih olarak seçenler de var. Kişinin kendi bedeni , kendi kararı. Bize ne , size ne , kime ne ?

İnsanları görünüşleri ile yargılamayalım diye mücadele verirken sizin bir kadın olarak söylediklerinizi yakıştıramadım.
hangi insan evladı olsa ne demek istediğimi anlardı o resim örneğini verdim.. çünkü türkiyemdeki kadınlarımızın manzarası malesef budur. insan ister okumuş olsun,, ister zengin ,ister fakir herkesin kaliteli yaşama isteği olmalı 40 yaşından sonra erkeklerimiz ve kadınlarımızın düştüğü durum budur..

Nasil neden ?
Gercekten etik oldugunu dusunuyor musunuz. Size gore cirkin , ilgi cekmeyen ve dislanmis bir kadini kanli canli bir kadin fotografi uzerinden ornekliyorsunuz.

Soylediklerinizi sacma buldum, yarinin size ne getirecegini bilemiyoruz...

Ve daha ilginci. Haberin linkini kopyalar ise zaten mektup sahibi kadının videosu var. Bir başka kadının fotoğrafını paylaşmasına gerek kalmayacak.

hangi insan evladı olsa ne demek istediğimi anlardı o resim örneğini verdim.. çünkü türkiyemdeki kadınlarımızın manzarası malesef budur. insan ister okumuş olsun,, ister zengin ,ister fakir herkesin kaliteli yaşama isteği olmalı 40 yaşından sonra erkeklerimiz ve kadınlarımızın düştüğü durum budur..

Mektubu yazan kadının videosuna baktınız mı ?Haberin linkini kopyalayıp bakabilirsiniz. Mektup sahibinin görüntüsü var iken bir başka kadının fotoğrafını paylaşmanıza gerek yok.

Neden bu kadar şekilci davranıyorsunuz ? Sağlıklı ancak sizin beğenmediğiniz kalıplı bir beden sizce çirkin midir ? Bir insan kendi görünümünden memnun değil ise değiştirmek için çabalıyor ve yardım talep ediyorsa yardımcı olmak başka o insanın dışlanacağını ve beğenilmeyeceğini iddia etmek başkadır.

akıl, zeka ve düzgünce bir vücut yani kadınlar ve erkekler her daim bakmalılar kendilerine...
Tamam söyleyelim 70 milyona baksınlar kendilerine ama düşmez kalkmaz bir Allah o yüzden bu kadar kendinizden emin konuşmayın
Erkek kadın
Akıl zeka düzgünce fizik hımmm

X