Bir karamsarlık aldı başını gitti..

Hangi ulke konu sahibesi, benim ulkeyse yardimci olabilirim belki?

Konuya gelince staja baslicaktim diyorsunuz, Corona cikinca haliyle iptal oldu diyorsunzu burasi sizin elinizde olmayan sebepler. Korona bittiginde bile ekonomi kotu olacak cok insan issiz kaldi, cok sayida orta-kucuk olcekli sirket batti ya da ekonomik olarak kotu durumda .... arti bu durum ne kadar surecek kimse bilmiyor. Dunya tepetaklak oldu, misal Lufthansa cilginca cirolu bir sirketti 6 ay once simdi iflasin esigidinde, Almanya-Avusturya-Isvicre para koyup destekle kurtaracak. Dunya acaip bir yer oldu, sizin tam staja baslayacakken basiniza bunlarin gelmesi talihsizlik olmus.

Ozelden ulke, mumkunse sehir + calisma alani yazabilirsiniz. Kafami calistirayim :KK48:
Lufthansa hikayesini okudum. Ama her 10 yılda bir bir kriz olur ve küçükler büyür yoklar var olur, büyükler yok olur diye bir tez var inanır mısınız?
Belki şansımdır bu durum. Keşke öyle olsa

Aslında üniversitede italyan dili okudum, daha sonra italyan dilini kullanarak çalıştım. İspanya'nın ekonomik durumunu biliyordum ama burayı seçmede ki 1. nedenim diller çok yakın olduğu için bir dil daha öğrenip ve master diplomamı alıp 1 taşla iki kuş vurmak olacaktı. Yine de alanımda iş imkanı bol bir şehirdeyim, size birazdan özelden yazacağım:)
Bu arada aslında heryerde iş bakıyorum, dünyanın herhangi bir yerinde, sadece kariyer elde edebileceğim bir fırsat yakalamaya çalışıyorum. Gerçi güncel durumda taşınmak gibi bir imkanım yok ama... Bilmiyorum ..... :/

Bence su an strateji olarak gunu kurtarmaya bak, dunya az biraz normale donunceye kadar is ayirt etmeden calis maddi durumu kurtar. Is hayati eski haline donunce o zaman kariyer odakli secimler yaparsin. Ben olsam supermarkette is bakardim mesela, sadece onlar acik.

leyin merak etmediniz mi sizi niye çağırdı belki şuan kredi falan çekmek zorunda kalıyorlar belki de içinizi rahatlatacak şeyler söylecekler veya hayırlısı buymuş deyip dönmeniz gerekebilir çünkü artık yeni bir dünyaya geçiş yapıyoruz demek istediğim belki de bir daha eski düzenimiz olmayacak veya yıllar sürecek her şeyin eskisi gibi olması.. yani orda beklediğiniz pozisyon da stajerlik u
Kredi çekebilecek pozisyonda değiller.
Mart başında egede amcamların çiftliğine tatile gitmişlerdi, sonra türkiye'de de virüs patlak verince bir daha dönemediler eve, kapılar falan kapandı, uçuş otobüs seferleri iptal edildi zaten. En yakın yerleşim yerine 50km uzaktalar. Ve hem annem hem babam sağlık geçmişlerinden ötürü riskli gruptalar bir yere çıkmıyorlar.
Babam telefonda öyle diyincei ona bişey soramadım ama kardeşimi aradım, 'babam bana böyle dedi, neden sence çok zor durumdalar mı döneyim mi?' diye. Sıkıntı yok abla dedi. Ama içime sinmiyor.... :( ne yapacağıma karar veremedim

Beklediğim pozisyon stajyerlik değildi, düzenli bir iş arıyorum. Ama stajyerlik ilk adımı olabilirdi. Çok çalışkanımdır çok çok.. Bir yerde ne olduğum önemli değil. En azından bir fırsatım olsa ve başarsam başaramasam, ona göre karar verebilsem iyiydi.
Çok üzgünüm gerçekten, bilemiyorum

Son çare olarak marketlerde, kargo şirketlerinde is bulamaz misiniz? Kurye, kasiyer vs. arayan olabilir diye tahmin ediyorum. Turkiye'de italyanca ceviri isteyen birileri de olabilir. Tek seferlik isler ama ne kadar gelse kar. Bir de sunu anlamadim. Su an staj iptal oldu, bir yerde calismiyorsunuz. Turkiye'ye donup staj tekrar acilinca geri gitme imkaniniz olmayacak mi? Orda kalmanizin sebebi nedir? Ben yurtdisi kararinizi mantikli buldum bu arada. Boyle bir sey olmasi ongorulemezdi.

Back
X