• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaşık suda boğmak istiyorummm !

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Günaydın hanımlar
Aşçı veya temizlikçi yada içişleri müdürü de olabilir... Artık sıfat bulamıyorum kadına işte ben işyerimde ki bu ablayı boğmak istiyorum ya. Kadın beni delirtiyor artık
Sabahları ben köyden geliyorum tek otobüsüm var oda saat 7.50-8.00 arası işyerimde oluyorum
Ama çalışanlar 9 hatta 9 buçuğa doğru geliyorlar.
Bizim aşçı abla da 8 de geliyor bu arada patronun kardeşinin eşi bu kadın.
Ama o kadar takmış ki kafayı bana size burda bi dolu anımızı anlatabilirim ama kafanızı çok şişirmek istemiyorum

Her neyse, sabah ben işyerine geldim saat 8'di sonra kendi odama geçer geçmez zil çaldı daha üstümü değiştirmeden kapıyı açtım , normal de erken geliyorum diye çayı ben koyuyorum istemesem de bizim abla ısrarla söylüyor koy diye koymayınca da niye koymadın diye hesap soruyor tabi patronun akrabası bir şey de diyemiyorum koyuyorum

Biraz öncede su almaya gittim yanımdan geçerken kelebek sen sabah çayı niye koymuyosun dedi
Bende abla senle aynı anda geldik diye dedim olsun koysan ne olur beni mi bekliyosun koymak için diyo
Allah'ım ya sabır dedim şimdi üstüne atlasam ümüğünü sıkıversem ne olur ki dedim içimden
Ben sabah 6 da kalkıyorum 6 buçuk da otobüse biniyorum gelene kadar otobüste donuyorum soğuktan otobüste ki tek hayalim işyerine gider gitmez ayaklarımı peteğe yaslayıp herkes gelene kadar uyumak oluyor.
O yüzden gelir gelmez çay koymak aklıma bile gelmiyor zaten buz tutmuş heryerim bana da yazık ya kendisi 2 dk lık yoldan geliyor kadının tek yaptığı bana iyeşmek
Daha öncede sorunlarımız olmuştu yazmıştım yine buraya ama çözümlenemedi
Sizlere sorum ben bu kadına ne desem ne yapsam da birdaha benden böyle bir şey beklemese ? Patrona söylemek çözüm değil aksine işimden olurum ne yapar ne eder o haklı çıkar

Rica etse zaten kendiliğimden yaparım ama benimle aynı anda gelip de yine de bana koydurması sinirlerimi bozuoyor gerçekten
Gün içerisinde de koymuyoruz diye kızıyo herkese, mal gibi akşama kadar çay içiyolar bir demliği koymuyolar diye bağırıyor patron da ses çıkarmıyor yengesi ya tabii
Ama benm üstüme daha çok geliyor ne yapıcam ben ya

Bu arada işten çıkartılma gibi bi durumum vardı o daha netleşmedi, sanırım diğer abiyi çıkartacak patron çnkü sen onun yaptığı işleri ne kadar sürede öğrenebilirsin diye ağımı aradı

Nasıl bi işyeri ki orası?
Çay suyu koymak max 3 dk sürer ama iş inada binince insan gıcık olur...
Başka iş imkanın yok mu? Sabahları 1 saat altın değerinde...her sabah milleti beklemek sıkıcı olur...

abla demeseydin keşke, iş yerinde abla abi kullanmamak biraz daha mesafe koyuyor. bu defa işe yarar mı bilmem ama bundan sonrasında sana bu tür isteklerle gelmemeleri açısından x hanım diye hitap edersin. bana görevli personel çayı niye sen koymuyorsun dese sen ne işe yarıyorsun derim ama temizlik personelinin maaşını biz cepten veriyoruz. zaten diyemez böyle bişeyi...

orda çay koymak kimin işi??herkezin bir görevi yokmu?herkez kendi isini yapmali yoksa herkez birbirinden birsey bekler.onun isiyse birakin o koysun.erkende gelseniz koymayin.herkez vazifesini bilmeli.gec kaliyorsa cay erken gelip koymali.prensipli olunmasi gerektigini düsünuyorum insanin islerinde ve hayatinda..

Tek yapman gerekn ''Ben sabah 6 da kalkıyorum 6 buçuk da otobüse biniyorum gelene kadar otobüste donuyorum soğuktan otobüste ki tek hayalim işyerine gider gitmez ayaklarımı peteğe yaslayıp herkes gelene kadar uyumak oluyor.
O yüzden gelir gelmez çay koymak aklıma bile gelmiyor zaten buz tutmuş heryerim bana da yazık ya kendisi 2 dk lık yoldan geliyor kadının tek yaptığı bana iyeşmek''
bu cümleni harfi harfine onu suratına suratına söylemek. O zaman sesini keser. Sen bence ses cıkarmıyorsun diye bu vıt vıt konuşuyor seni eziyor.
Hatırladım ben bu konuyu daha oncede açmıştın. Ama çok takıyorsun bu kadını kafana agzının payını ver kovuyorlarsada kovsunlar ya en azından buna haddini bildir öyle kovsunlar için acımaz en azından.

Baştan tavrınızı koymayıp, taviz verdiğiniz için artık sizin göreviniz olmuş çay koyma işi. Siz başlangıçta elime mi yapışacak, koysam ne olur diye düşündünüz belki ama özellikle böyle küçük, aile şirketlerinde suistimale çok açık hale geliyor. Bir defa bile yapsan birşeyi üstünüze yapışıp kalıyor. Sizin de öyle olmuş artık. Ben olsam 8 de girmezdim o ofise, 1 saat gerekirse dışarda yürür, biyerde çay içerdim tam 9'da gelirdim.

bizim buradaki ablada bizden daha geç geldiği oluyor kim önce gelirse o koyuyor çayı. he koyulmazsa ablamız yine bir şey demiyor sonuçta siz içiyorsunuz diye. benim buradaki çok iyi huylu çok şükür eski çalıştığım yerdeki abla benim iş yoğunluğumu bildiği halde elinde sigarayla beni arayıp patronlara çay götür dediği çoook olmuştur :) bencce zıtlaşmayın koyuverin 2 dk.

Nasıl bi işyeri ki orası?
Çay suyu koymak max 3 dk sürer ama iş inada binince insan gıcık olur...
Başka iş imkanın yok mu? Sabahları 1 saat altın değerinde...her sabah milleti beklemek sıkıcı olur...
Bende anlayamadım burayı... Keşke başka bir firmada iş bulabilsem
Zaten benm rahatsızlığım çay suyu koymak değil kadının bunu benim işimmiş gibi görmesi

Baştan tavrınızı koymayıp, taviz verdiğiniz için artık sizin göreviniz olmuş çay koyma işi. Siz başlangıçta elime mi yapışacak, koysam ne olur diye düşündünüz belki ama özellikle böyle küçük, aile şirketlerinde suistimale çok açık hale geliyor. Bir defa bile yapsan birşeyi üstünüze yapışıp kalıyor. Sizin de öyle olmuş artık. Ben olsam 8 de girmezdim o ofise, 1 saat gerekirse dışarda yürür, biyerde çay içerdim tam 9'da gelirdim.
Kadın bana ilk günden kafayı taktı zaten işe başladık ertesi gün izinliydi sonra ki gün işyerine bir geldi beni azarlıyo çöpleri neden atmadınız diye bende dedim daha 2 gün olmuş başlayalı ben önceki işyermde böyle bir şey görmedim nerden bileyim çöp atılacağını, bana ne dese beğenirsiniz sen evnde çöp atmıyo musun dedi.
Bu soğukda 1 saat dışarılarda beklemek yada bi pastanede oturmak inanın dile kolay
Daha önce bunu yasadım çünkü

bizim buradaki ablada bizden daha geç geldiği oluyor kim önce gelirse o koyuyor çayı. he koyulmazsa ablamız yine bir şey demiyor sonuçta siz içiyorsunuz diye. benim buradaki çok iyi huylu çok şükür eski çalıştığım yerdeki abla benim iş yoğunluğumu bildiği halde elinde sigarayla beni arayıp patronlara çay götür dediği çoook olmuştur :) bencce zıtlaşmayın koyuverin 2 dk.
Zaten problem çay koymak değil kadın her konuda benden birşeyler bekliyor. Bizim odamızı temizlemiyor biz kendimiz temizliyoruz sofrayı kurarken beni çağırıyor bazen lavaboda ki çöpleri attırıyor ama bunları rica ederek yapmıyor
He dediğim gibi sorun yine çayı koymak değil bazen şu oluyor, ben işyerine geliyorum hemen 2 dk arkamdan o geliyor ben üstümü çıkartmış oluyorum çayı koyup direkt bizim odaya yanıma geliyor kelebek niye çayı koymadın diye abla şimdi geldim diyorum bende yani bana hesap soruyor sanki ben işimi yapmamışım gibi benm görevimmiş gibi

Zaten problem çay koymak değil kadın her konuda benden birşeyler bekliyor. Bizim odamızı temizlemiyor biz kendimiz temizliyoruz sofrayı kurarken beni çağırıyor bazen lavaboda ki çöpleri attırıyor ama bunları rica ederek yapmıyor
He dediğim gibi sorun yine çayı koymak değil bazen şu oluyor, ben işyerine geliyorum hemen 2 dk arkamdan o geliyor ben üstümü çıkartmış oluyorum çayı koyup direkt bizim odaya yanıma geliyor kelebek niye çayı koymadın diye abla şimdi geldim diyorum bende yani bana hesap soruyor sanki ben işimi yapmamışım gibi benm görevimmiş gibi
mutfakta çalışan ablaların ne yazık ki çoğu böyle :KK43: bence siz tavrınızı hemen şimdi koymayın. orda biraz daha zaman geçirin ve tecrübe olarak biraz daha yoğrulun daha sonra bu benim işim değil dersiniz.. biraz daha sabır edin bence :KK43: benim eski çalıştığım yerde ki ablada benden sonra gelmişti ama bir görün bana emir yağdırıyordu :sinirli:

Kadın bana ilk günden kafayı taktı zaten işe başladık ertesi gün izinliydi sonra ki gün işyerine bir geldi beni azarlıyo çöpleri neden atmadınız diye bende dedim daha 2 gün olmuş başlayalı ben önceki işyermde böyle bir şey görmedim nerden bileyim çöp atılacağını, bana ne dese beğenirsiniz sen evnde çöp atmıyo musun dedi.
Bu soğukda 1 saat dışarılarda beklemek yada bi pastanede oturmak inanın dile kolay
Daha önce bunu yasadım çünkü
Muhtemelen en genç sizsiniz orada çalışan diş geçirebiliyor rahatça. Keşke başta öyle dediğinde "evde de atmıyorum annem atıyor ben yapmam pasaklı biriyimdir ben" deseydiniz bir daha bulaşamazdı :KK53: Ama şu an iş sıkıntınızda varmış, kadın da patrona güveniyor belli kendinizi sağlama alana kadar idare edin en iyisi nasıl tavsiye verilir başka bilemedim, dediğim gibi ben dışarıda çay içip öyle girerdim benim de yapmışlığım çoktur :)

abla demeseydin keşke, iş yerinde abla abi kullanmamak biraz daha mesafe koyuyor. bu defa işe yarar mı bilmem ama bundan sonrasında sana bu tür isteklerle gelmemeleri açısından x hanım diye hitap edersin. bana görevli personel çayı niye sen koymuyorsun dese sen ne işe yarıyorsun derim ama temizlik personelinin maaşını biz cepten veriyoruz. zaten diyemez böyle bişeyi...
İş yerinde ki hitaplar böyle o yüzden bende öyle hitap etmeye başladım herkese en başından
Sen ne işe yarıyorsun diye sormayı bende çok istiyorum ama patronun yengesi olduğu için ayrıcalıklı olduğunu taa en başından söylediler sakın bulaşma işinden olursun diye

orda çay koymak kimin işi??herkezin bir görevi yokmu?herkez kendi isini yapmali yoksa herkez birbirinden birsey bekler.onun isiyse birakin o koysun.erkende gelseniz koymayin.herkez vazifesini bilmeli.gec kaliyorsa cay erken gelip koymali.prensipli olunmasi gerektigini düsünuyorum insanin islerinde ve hayatinda..
Bunu kendi işi olarak görmüyor sıkıntı bu aslında, yakıştıramıyor üstüne düşüremiyor...Gün içinde bile çayı koymak demlemek istemiyor zoruna gidiyo bağırıyor herkese ,bu ne ya bi kerede siz koyun demleyin diye bildiğiniz cırlıyo patron ses çıkartmayınca bizde çıkaramıyoruz

Isten seni cikarmamalarina sevindim. Bayagi uzuluyordun.

Ablaya gelince cay suyunu koymak benim gorevim degil ben buraya muhasebe yapmak icin geldim cay suyunuda ben koyarsam sen ne ise yarayacaksin de.

Sonra da tavir al. Görme duyma umursama yokmus gibi davran.

Back
X