Bir kayınvalide konusu da benden. Sadece iç dökme.

Konu sahibinin gorumcesının kocası, konusahıbını arayıp neden anneyi aramıyorsun diye soruyormus inanabiliyor musunuz? Gorumcemın kocası?
Ben inanabiliyoRum. Böyle yalaka damatlar var işte. Benim görümcemin kocası da böyle. Gorumcem ilk evlendiği sene kv si yanında kaldı birkaç ay. O arada benim kv de onda kalıyordu . Benim kv görümcemin kv si ile tartıştı. Kadının arkasından da demediğini bırakmadı. Onla gorumcem uçan kuşa bile cekistirdiler hep kadını canavar gibi gösterdiler. Ama görümcemin kişiliksiz kocası kv onlara gidince bi saygı bir hürmet çorabını tespihini ayağına kadar götürür. Köye geldiğinde kv min dibinden ayrılmaz. Böyle de erkekler var işte. O yüzden şaşırmadım.

Saka yapıyormuşum gıbı ıhıhıhı dedı ve yanlıs hatirlamiyorsam tursu kurmus yorulmuş direkt o konuya gectı.
Yuzume kapatıp bidaha konusmamasi lazımdı ama, s.. Ken yaranır ya hani seven yaramaz. Bu sekilde davrandım hepve hepel ustunde tutuldum. İlginc sekilde.
Ben bir sefer kayın validemle konuştum.
O da bayramdı ve ameliyat olmuştu. Nişanlım yanımda konuşurken, ver bende bir geçmiş olsun diyeyim dedim. Emin misin ? Dedi.
Evet dedim. Verdi sadece 1 dakika konuştuk. Tam düğün mevzunu açacaktı ki (mahcup o konuda) hemen konuyu kapatıp,telefonu nişanlıma verdim.
Herkesin ilişkisi farklı cidden. Nişanlım benden inanılmaz çekinir ve ailesiyle arası iyi olmadığı için de beni asla zorlamaz.
Ama dediğim gibi eski evliliğimde cumaları beni aşırı zorlardı annemi ara diye. Bende zorla arıyordum. Eski kayın validem muhteşem bir kadındı. Çok kafa dengi , eli aşıdı açık, sevgi doluydu.
Sonra o zorlamalar bitince ben ,o gerizekalıya tepki olarak annesini aramamıştım. Ama o kadar naif bir kadındı ki kendisi beni arıyordu her cuma.

Aynısını ben yaşadım evliliğin ilk aylarında. Kaynanalar sürekli ilgi istiyor galiba, kimin konusunu okusam az çok hep aynı olaylar.
Yine böyle bıdı bıdı yaptığı gün sonra arayıp; "şimdi gelin beni aramıyor diye sızlanırsın diye aradım." dedim. Şimdi arada yine sızlanıyor, bildiğimi okuyorum.

Vay anasını ne büyük sıkıntı amaaa. Evliliğin bana bu artışı olmadı ama çok şükür bin şükür deyip duruyorsun. Bu da bi artı değil mi sence?

Sizi aramama fırsat vermiyorsunuz diyebilirsin! Ben bu kadar ailemle bile konuşmuyorum diyebilirsin..... bunlar gibi bi sürü şey. Madem telefonlar ellere alınmıyo kapatabilirsin, sevgili oğlunu arasın.

O yollardan geçmiş biri olarak şunu tavsiye ediyorum. Aradıklarında açmayacaksınız. Eşiniz neden açmadın derse aa hiç farkında değilim, ya da geri dönmeye fırsat bulamadım çok yoğundum diyeceksiniz. Açmaya açmaya terbiye edip, eşinize de bahane sunacaksınız. Yalan söyleyip söylemediğinizi ispat edemez kimse. Sizi bu şekilde kabul edene dek böyle yapacaksınız.
Ya da kavga edeceksiniz ipleri koparacaksınız. Bu da çok radikal bir çözüm, evliliği iyi etkilemeyecektir o da ayrı.

Durdurun bu ınsanları
Kocanıza söyleyın gorumcenizin kocasına isine bak desın
Gorumcemın kocası beni arayamaz böyle bisey ıcın, aradıgına pısman ederım

Burdan ne bekliyorsunuz hanım efendi siz?
Yapmanız gereken, hadlerini bildirmek
Yoksa kanser olursunuz
Belirtmemisim orda yanlis anlasilmis. Gorumcemin kocasi esime diyor bunu. Esim de yogunuz isimiz gucumuz var dedi ama anlayacak insan degiller malesef. Ben zaten hic biriyle muhatap olmuyorum artik.

Hala destek diyorsunuz ya hala kırgınım falan.
Annelere soyle, annemi bile hergun aramıyorum 12 saat uzaga kız verdi annem aglamıyor. Oturup aglayacaksa da sana ağlasın ayarım kacarsa yuzyuze bakmayızcok sıkıldım ailenden daha simdıden diyeceksiniz.
Gorumcenizin kocası ıcın ayrı parantez acın
Onu da annem demis kaynanama. Bende kizimi ozluyorum hergun gozlerim doluyor ama sessiz sessiz ozluyorum onlar yuvalarinda mutlu olsunlar yeter ki yuvalarinda demis.

O yollardan geçmiş biri olarak şunu tavsiye ediyorum. Aradıklarında açmayacaksınız. Eşiniz neden açmadın derse aa hiç farkında değilim, ya da geri dönmeye fırsat bulamadım çok yoğundum diyeceksiniz. Açmaya açmaya terbiye edip, eşinize de bahane sunacaksınız. Yalan söyleyip söylemediğinizi ispat edemez kimse. Sizi bu şekilde kabul edene dek böyle yapacaksınız.
Ya da kavga edeceksiniz ipleri koparacaksınız. Bu da çok radikal bir çözüm, evliliği iyi etkilemeyecektir o da ayrı.
Kavgayla olmuyor zaten kesinlikle. Aynen oyle yapiyorum artik dun de aradi acmadim. Ben acmayinca oglunu aradi ikisi konustular ben hic dahil olmadim.

İyi akşamlar kk'nın güzel hatunları. Kısaca hem içimi dökmek hem de akıl danışmak istiyorum. Bir kaç haftalık evliyim, aslında epeydir nikahlıydık eşimle ama mesleki nedenlerden dolayı düğünümüzü yeni yaptık. Eşimin ailesinden bin kilometre uzak bi şehrr yerleştik çok şükür bin şükür. Gelin görün ki hiç bir artısı olmadı.

Kayınvalidem görümcelerim o kadar sık arıyorlar ki daha şimdiden arayıp sormuyorsunuz muhabbetlerine başladık. Yeni evliyiz birlikte vakit geçiriyoruz telefonları elimize almiyoruz desem de anlamıyorlar. Hergün kv ariyor ustune evime aldigim bir esyaya benim eskimi kullanirdin niye para verdiniz diyor, dugunumuze tek bi lira katkilari olmadi paralari oldugu halde, ne alisverise cikarildim ne de bi ihtiyacin var mi diye soruldu. Taki bile takmadilar bu da benden olsun diye bi ceyreklerini gormedim bu konudan dolayi cok kirginim. Maneviyat deseniz sifir onu da gormedim daha nisanliyken gelip yapilacak bi is var mi diye sormuyorsun diyordu.

Ama hergun arayip niye aramiyosunuz diye sormasindan biktim artik kizlarina ogullarina kadar aratiyor beni aramiyorlar benim oglum evlendi cok uzuluyorum diye hergun agliyormus guya. Biktim nasil bi yol izlesem ne desem artik bilmiyorum daha evliligimin ilk ayinda biktim. Cok doluyum kusura bakmayin.
Zamanla alışırlar

sadece bu olay içinse aramaman tepkin çok büyük geldi bana.

valla bilmiyorum ya. belki de ben basite aliyorumdur. ama ben senin yerinde olsam arardim. başka bi vukuatta bak gördün mü gene ayni sey oldu der o zaman keserdim aramayi.
Yok bu sadece bi örnek. Kendinden sogutacak cok sey yapti soguttu beni, eltim mesela tamamen konusmayi kesmis durumda artik hic muhabbeti yok.

Ay canım inan aynı bunları dedim telde konuşmayı sevmiyorum annemi bile aramıyorum brn işim düşerse bişey sormak istersem ararım diyorum. Özlemiyor musun diyor hayır daha yeni görüştük diyorum ama anlamıyor kadın. Hatta bi defa 4 gün üst üste aradı konuştuk. 5. Gün aramadı tabi bende aramadım eşimde. 6. Gün eşim bişey sormak için aradı. Niye arayı sormuyorsunuz diyor. Bu kv leder tuhaf. Gerçi benim annemde kv 😬😬

Bu arafa ben konu sahibi değilim, aynı dertten muzdarip bi üyeyim sadece 😍😍
Sanki cok sevdiklerinden. En ufak biseylerini gormedim iyi olsa da keske hem gelin kaynana hem arkadas gibi olsak. Arayip hatrini sorsam sonucta esimi doguran kadin. Ama her aradiginda biseyime karisiyor evimi topluyorum diyorum daha mi bitiremedin temizligini hala mi ortalik topluyosun dedikce sinirlerim tepeme biniyor

Ilk evlendigimde benim eşimin anneside böyleydi o aradikca 5 dk 5dk konuşup kapatıyodum çalışıyorum anne beni cagriyolar isteyim diyip kapatiyordum aradan zaman geçince bakti hep o arıyor benim tavrım aynı aramyrm esimde ayni bıraktı artık hiç aramıyor 😁😁bana bazen söylenir hiç arayıp sormuyorsunuz diye bende gülerek annecim ikimizde çalışıyoruz yoruluyorz eve zor geliyoruz kimseyi aramyrm diyrm kendi annemde diyor beni bile aramıyor alıştılar yani velhasıl kelam bir zaman sonra bikarlar daha yenisiniz kimse yeni evli aramyalm demez benim kaynim ve kayin pederim düğün sabahı ilk kahavltimizi bastı bir güzel kahvaltı yaptık sen şukret sadece ariyor😁
Dugun sabahi mi ! Aman yarabbim. Gerci niye sasiriyorsam benim kv de dugunden 2 gun sonra sabah 8de arayip napiyosunuz diye sormustu 😁😁
Uzakta olmam benim icin cok cok buyuk bi avantaj. Geri dondugumuzde de evi cok uzak bi semtten tutmayi dusunuyorum.

Her zaman açmayin telefonu. Işim vardi dersiniz. Insan kendi öz annesi ile bile hergün gorüsmuyor. Calisiyorsaniz da bahaneniz olur. Iş nedeniyle açamiyorum diye. Konustuklari seyler hiç degismez maalesef. Hep ayni lafları konusacak. Insan telefonda da olsa bikiyor aynı cümleleri duymaktan. Size bu konuda hak veriyorum. Benim kv.de bir ara takmışti. Hiç aramiyorsun falan diye. Neymiş hergün görusmek istiyormuş. Annemle de görusmuyorum dedim. Geçen hafta görüstük ya dedim. Bir daha muhabbetini yapmadi. Bozulmuştur o ayri. Bu ara ayni konu yemiyorsun bebek senden beslenecek. Yiyorum diyorum ama duymamak daha cazip geliyor kendisine. Uzakta yaşadığima şükrediyorum sizde oyle yapin.
Yemin ediyorum ayni. Hafta boyu arayip bu haftasonu ne yapcaksiniz diye sordu. Soyluyorum bi sonraki aradiginda ayni sorulari tekrar tekrar soruyo. Acmazsan napiyodunuz acmadiniz diyo. Yataktaydik diycem bi dahaki sefere lak diye kalacak oyle yapicam bunu az kaldi. Kesinlikle uzak olmak cok buyuk avantaj.

En tiksindiğim muhabbetler. Beni neden aramadın.. 3 senelik evliyim, 3 senedir hatta nişanıda katarsan 4.5 senedir kv söylenir eşime onu aramadığım için. Böyle yaptığı için inada bindi bendede hiç arayasım gelmiyo artık. Birde o kendi eskisini verme muhabbetide vardır. Geçen bi halı katlamış koymuş kenara. Bak sana ne göstercem dedi. Ne bu dedim. Bu çok kaliteli bi halıda, ben kullanmıyorum, senin salon halın küçük al bunu salona ser dedi. Bende ben salon halımı çok severek aldım, severek kullanıyorum sen kullan halını dedim kestirdim attım. Tmm o zaman dedi sadece. Bu kaynanalara nasıl bi ego yüklemesi geliyo oğulları evlenince anlamış değilim. Boşver hiçç takılma. Baştan kestir at. Ben baştan yumuşak davrandım, hata ettim.
Inan evime bir çöp dahi almis insan degil. Annem bi araba dolusu esyayla gonderdi beni ama onlarin bi çöpü yok gelmis utanmadan eski kullandiklarini vermeye kalkiyo bana da. Bi daha konusunu acarsa cok hediye etmek istiyosan kendi evime gectiginde yenisini al ben kimsenin eskilerini kullanmam diyecegim.
Ogullarini kiskaniyorlar net.
sevgiliyken ben de yumusaktim ama nisan evresinden sonra son 1 yildir ne ararim ne yumusak davranirm ama o utanmadan inatla hala beni arayip sormuyosunuz demeye devam eder. Hepsi ayni halt.

Kocası anladığım kadarıyla aılecı
Kızda yeni evli, susunca iyi gelin olur yaranır im sanıyor muhtemelen.
Ya da kocisini uzmek istemiyor, ama sonu yok bunun henuz bilmiyor. Insallah Burda yazılanları dikkate alır.
Esim aileci degil o da soyluyo yogunuz isimiz var daha duzenimizi kuramadik telefonlara bakmiyoruz. Esime de dedim benim annem kiz vermedi de sanki seninki kiz vermis diye. Kv kronik hastaliklari var hep ondan dolayi aglanir o yuzden ogullari sikayetci olsalar da bazi seylerden hic bisey diyemiyorlar. Ben acikca dedim gecen daha yeni evliyim kocam ise gidiyo geldiginde de bas basa vakit geciriyoruz kimseyi arayamiyoruz diye. Susmuyorum da aslinda ama.bundan sonraki boyut kavga. O boyuta da gecmek istemiyorum henuz cok yeni hersey.

Vay anasını ne büyük sıkıntı amaaa. Evliliğin bana bu artışı olmadı ama çok şükür bin şükür deyip duruyorsun. Bu da bi artı değil mi sence?

Sizi aramama fırsat vermiyorsunuz diyebilirsin! Ben bu kadar ailemle bile konuşmuyorum diyebilirsin..... bunlar gibi bi sürü şey. Madem telefonlar ellere alınmıyo kapatabilirsin, sevgili oğlunu arasın.
Esimin isi duzensiz bazen eve geliyor gunduzleri gelmeden ariyor biseyler hazirliyorum yoksa kapatmayi ben de dusundum. Dedim kendi annemle bile konusamiyorum ben diye ta anneme kadar diyo anneni ariyorum bana dònmüyo diye kadin calisiyo senin gibi gun boyu evde degil dedim.
Hani bazi insanlarin yuzune tukurursun de yarabbi sukur derler ya. Bunlar aynen o evrede su an.

İyi akşamlar kk'nın güzel hatunları. Kısaca hem içimi dökmek hem de akıl danışmak istiyorum. Bir kaç haftalık evliyim, aslında epeydir nikahlıydık eşimle ama mesleki nedenlerden dolayı düğünümüzü yeni yaptık. Eşimin ailesinden bin kilometre uzak bi şehrr yerleştik çok şükür bin şükür. Gelin görün ki hiç bir artısı olmadı.

Kayınvalidem görümcelerim o kadar sık arıyorlar ki daha şimdiden arayıp sormuyorsunuz muhabbetlerine başladık. Yeni evliyiz birlikte vakit geçiriyoruz telefonları elimize almiyoruz desem de anlamıyorlar. Hergün kv ariyor ustune evime aldigim bir esyaya benim eskimi kullanirdin niye para verdiniz diyor, dugunumuze tek bi lira katkilari olmadi paralari oldugu halde, ne alisverise cikarildim ne de bi ihtiyacin var mi diye soruldu. Taki bile takmadilar bu da benden olsun diye bi ceyreklerini gormedim bu konudan dolayi cok kirginim. Maneviyat deseniz sifir onu da gormedim daha nisanliyken gelip yapilacak bi is var mi diye sormuyorsun diyordu.

Ama hergun arayip niye aramiyosunuz diye sormasindan biktim artik kizlarina ogullarina kadar aratiyor beni aramiyorlar benim oglum evlendi cok uzuluyorum diye hergun agliyormus guya. Biktim nasil bi yol izlesem ne desem artik bilmiyorum daha evliligimin ilk ayinda biktim. Cok doluyum kusura bakmayin.
Koca kisisi ne diyor bu duruma?
Durumları var ama ceyrek bile takmamalarına ses etmedi mi?
Cok entresan

Back
X