Bir kaynana krizi daha

prensim_geldi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
91
0
6
İzmir
Herkese merhaba.Geçen gün yaşadığım bi olayı anlatmak istiyorum size yorumlarınızı bekliyorum.

Biz kaynanamlarla 5 aydır görüşmüyorduk,oğlum dogduktan sonra ellerini ayaklarını cektiler nedenide kaynanamın sureklı bizi beklemesi,sureklı bizim aramamızı istemesi ve en sonda oglumu kırklayamadı dıye delirmesi oldu eşimde resti cekti o zaman kv'de gelmeyin evime demiş o gun bugundur gorusmuyoruz derken eşimin abisi cıkıp cıkıp gelmeye basladı bizim evde neler oluyor dıye laf almaya.Bizim huzurumuz yeniden bozulmaya basladı ve bi aksam ustu abisi yine geldi ve kac kere dedim sana cocugu babama getır dıye laf etmeye basladı(babası bir defa bile oglumu merak edip aramadı sormadı) eşimde onlar gelsin neden gelmiyorlar 5dk'lık yer hep bızmı gelicez dedi ve ben patladım artık

Merak eden ınsan gelir arar sorar madem sevmek ıstıyolar nıye gelmiyorlar dedim ve bana sen sus zaten hersey senın yuzunden oluyo dedi parmagını sallaya sallaya neyse eşim ıcerı soktu beni,annemde bizdeydi gotur oglum gorsunler dedi eşimde goturdu 1 saat sonra geldi ben gerekeni konustum vs dedi olay kapandı.Bana dediki bundan sonra ılgılenmezlerse arayıp sormazlarsa gorusmeyiz ben bidaha oglumuzu goturmucem oraya dedi tamam dedim.

Geçen gun annesi arıyor aşağı gel oglana bıseyler aldm gel al,eşimde neden bu eve gelmiyorsun ben gelmem oraya neyn tavırını yapıyorsun dedi almıyorum dedi kapattı oda kapının onune torbayı koymus gıtmıs baktıki almamışız zili caldı yukarı cıktı hosgeldin dedim ogluma bıberon verıyodum kucagımda eşim konuyu actı neden gelmiyorsunz siz buraya hep bizmi gelicez dedi kadının bana bir bakısı vardıki inanamazsınız herseyın sebebını bana baglamıs bıraksalar parcalıcak beni neymiş ben oglumu kucagına verırken dıkkat et dıyomusum o bılmıyomuymus cocuk sevmesını (3 cocugunuda dusurmus 3ununde gozlerı kaymış),bilerek anneme goturuyomusum vs saydı doktu ıcındekileri.

Bende,benimde içimde var söliceklerim ama susuyorum benım kapım acık gelen gelir dedim söyle söyle bakalım neymıs ıcındekiler dedı ben oralı olmadım eşimde bu lafların ustune ıyıce sınırlendı herseyı bızden beklıyorsunuz bu kız dıkıslı halıyle sana cocukmu getırcektı sen buyuk olarak ona annelik yapamadın senın ılgılenmen gerekirdi bak onun ailesi biz davet etmeden gelip ılgıleniyorlar siz daha neyın tavırındasnız ben daha ne yapayım size bayramda gelip elinizi öptuk daha ne istiyosunuz siz dedi.

Oda sınırlendı ben gelin aldım ama bana hıcbı faydası yok dedı sanki ben malım.(Yeni dogum yapmısım dıkıslı dıkıslı cocugu onlara goturecekmısım,o halimle komsu agırlayacakmısım vs.)KAlktı sokak kapısını actı söylene söylene ben unutmuyom hiçbişeyi vs dedi bende sınırlendim bende unutmuyorum bana hamileyken git ananda dogur bizide sil dediğini unutmuyorum dedim.

Eşimde kızdı artık gelen gelir gelmeyende kendi bilir ugrasamıcam artık tavırla nazla nıyazla dedi.Ben karımla evliyim sizinle degil dedi oda asagıya ındı bagıra bagıra cocugu kucagıma vermediler diye söylenmeye ki oglum mama yıyordu sırf komsulara rezil olalım dıye deliler gibi bagıra bagıra gitti kadın.

Eşimde artık ne halleri varsa görsünler ugrasamıcam ben artık aramazlarsa aramasınlar gelmesinler dedi.Ben şok oldum kadın nasıl olduda beni suclu cıkardı apartmanda sokakta bagıra bagıra söylendi.Ben bide barısırız diye bayramda gittim elini öptum opmez olaydım.Şuanda gene aynılar oglumun hastalıgında bır kere bıle aramadılar 5 ay,ki oglum 6 aylık.İnşallah bi daha hiç arayıp sormazlar.​

amaan sendenapcan daha iyi olmuş kurtulmuşsun :))) gelmesnler aramasın sormsınlar ettiğinden utansın kendi suçunu seni suçlayarak örtbas etmeye çalışmış

amaan sendenapcan daha iyi olmuş kurtulmuşsun :))) gelmesnler aramasın sormsınlar ettiğinden utansın kendi suçunu seni suçlayarak örtbas etmeye çalışmış

Aynen öyle oldu bende çok şaşırdım.Oğlum yogum bakımda yattı hastalıgı daha yenı duzeldi bir defa bile aramadılar ne olduysa krizleri tuttu oglanı getırmıyonuz bana vermıyonuz dıye kavga cıkardı sorunlu bi kadın zaten işine gelmediği zaman 10 dk.da bir bayılıyor ınsanları etkilemek için

eşiniz zaten size iş bırakmamış,derdini açıkça söylemiş annesine.sizide gayet güzel korumuş.
siz takmayın bence bundan sonra gelip gitmelerini.

asıl onun sana gelmesi lazım sen ne alıp götürceksin bebeği şuna çok güldm demişsn ya kırklayamadı çıldırdı die çıldırsın ondan hazmedememiş işde kendi gelip gideydi sna bi ihtiyacın varmı soraydı sonra kalkmış getirmednz diyor ayakların tutuyor gel gör ayağına bekliyor birde sen o durumdayken onu mu düşüneceksn bebeğn hastalanmışda

Büyükleri bazen oldukları gibi kabullenmek lazım.Öyle görmüşler,gördükleri şeylere inanmışlar ve etrafından aynı hareketleri belkliyorlar.Çok büyütülecek bir olay yok.Daha ılımlı,daha anlaşılır bir şekilde daha hoşgörüyle sorunlar çözülmese de aza indirgenebilir.Ama eşinizin her ne olursa olsun,annesine karşı tutumu hoş değil.Yanlışı olabilir,eksiği olabilir,kusuru olabilir,cxehalet gösterebilir ama karşısındaki onu büyüten üzerinde hakkı olan annesi.Didişip tartıştığı mahalle komşusu değil.

Eşini takdir ettim gerçekten, öncelikle bunu söyleyeyim.

Senin tavrını da doğru buldum, tartışmada bile "benim kapım açık" diyebilmişsin. Normalde gelinler "gelmeyecekler" diye tartışır, sen gelsinler diyorsun, daha ne diyeceksin ki? Gidip ellerini de öpmüşsün, gereğini yapmışsın. Siz hep eşinle böyle bir olun, aranıza da kimseyi sokmayın. Artık gerisi onların ayıbı, siz mesul değilsiniz.

eşiniz zaten size iş bırakmamış,derdini açıkça söylemiş annesine.sizide gayet güzel korumuş.
siz takmayın bence bundan sonra gelip gitmelerini.

Ben çok istedim anne kız gibi olalım gelinsin gidilsin ama baktımki fesatlıkları daha ağır basıyor aileme gitmem onlara batıyor bende vazgectim aramayı sormayı,vaktiyle cok kavga ettim ben eşimle onlar yuzunden bana vurdugu bile oldu ama oda çookk şükür ki görmeye basladı gercekleri,ömrünün annesiyle degilde karısıyla cocuguyla gecirecegini anladı.Darısı bu gercegi göremeyen ana kuzularına.

Ben hep dedim gelin diye hep cagırdım giden taraf hep biz olduk ama bir anne neden olurda evladını ve onun cocugunu 5 ay arayıp sormaz bilemiyorum.Ben ne olursa olsun bana kızsada soylensede merak ederim ya yermde duramam torunum hastaydı noldu acaba bı sorayım derim bunlar öyle degil,çok kinci insanlarmış.

mesele ömrünün kimle geçtiği değil bence.mesele gerçekleri görmek,annemdir doğrudur yada karımdır haklıdır demeden.kv gerçekten haksızsa helal olsun eşinize.

Canım benim eşim cok anacı bi insandı ama kadın bize öyle seyler yaptıki şimdi anlatmaya kalksam sayfalar surer,bu kadar anneci olan bi adam bile delirdiyse kadının ne kadar sorunlu bi tip oldugunu tahmin etmek cokta zor degil.

Hani olur ya oglu evlenir kaynana gelin moduna girer esyalarını yenilemeye baslar sureklı oglu gelini ilgilensin ister buda öyle bi tip işte

neden bu kvlr artık bunlarda bir yuva kurdular mutlu olsunlar diyerek geri çekilmeyi bilmezler ki :44: hayır lafla tek onlar mutlu olsunlar bz birşey istemiyoruz derlr ama lafta :) bırakın insanları ya siz bırakınca onlarda sizi bırakmaz gelr giderlr yine abartmak niye huzuru kaçırmak niye

eşine helal olsun bu devırde bulunmaz demedı deme senı korumus sana bısı kalmadan kadına dıyecegını demıs takma artık gelır gelır gelmezse kendı paşa gonlu bılırbak rahatına ...en hayırlı kaynana hıc gelmeyen yuzunu gostermeyendır

Eşim dediki ''anne sen bizi 5aydır bı defa bile aradınmı merak ettin mi niye böyle yaptınız''
Kv diyorkı '' e oglum biz huzurunuzu bozmamak ıcın aramıyoz''

Güler misin aglarmısın.Benim annem babamda bizim evimize geliyorlar ama bizim huzurumuz hiç bozulmuyor.
Kadın kendine bahanesini bulmuş e madem huzurumuzu bozmamak için gelmiyordunuz niye ortaya cıktınız huzur bozmak için mi?

en hayırlı kaynana hıc gelmeyen yuzunu gostermeyendır vuvvvvv çok hak verdim

Ya bence çok abartılıyor gibi geliyor ne var kırklamak istemiş kırklamak zaten adetlerimizde vardır ha istemiyorsan güzellikle söylersin. Büyük olarak küçüklerin gelmek istemesini isteyebilir 5 aylık olmuş çocuğunuz dikiş filan kalmamıştır. Evinize bile girmediğine göre demek ki büyük bir kavganız oldu ki kırıldı sürekli tepenizde size karışıp lohusalığı zehirde edebilirdi evinizden çıkmayabilirdi ama bir nedenden dolayı gurur yapmış ağabeyi geliyormuş laf söylüyormuş e kardeşi gidip anasını görmezse tabii ki laf söyler aranızda ne yaşanırsa yaşansın bir evlat annesiyle görüşmezlik yapmamalı ancak kanlı bıçaklı olunması lazım. Sizinde çocuğunuz evlenecek eşinin sözüyle size gidip gelmese hoşunuza gider mi o sizin aranızdaki bir şey siz gitmek istemezseniz eşiniz götürseydi ya da küçük olarak ilk adımı siz atsaydınız torunlarını götürüp kendine aşya düzmüş filan sizin paranızla mı yaptı kendi parasıyla 3 çocuğunu düşürmüş üçününde gözü kaymış diyorsunuz eşinizin ve ağabeyinin gözleri öyle mi yani. Üç çocuğuda aynı şekilde gözleri kayacak şekilde düşürmüş yani. Siz isterseniz görüşmeyin ama o onun torunu eşinizde oğlu. Ne olursa olsun bu yaşa getirmiş. Kadın evinize gelse bile göreceği muameleyi bildiği için gelmiyor yüzsüz olup gelebilirdi de.

kendi ağzıyla söylüyor ya şekerim huzurunu bozdunu biliyor farkında e o zaman ne gelrisn be kaynana daha da gelme huzuru yaşasınlar

Şunuda belirteyim ki kadının cocugu benım anneme goturmeme alerjisi var.TAbiki anneme goturucem cunku oglumun tüm sıkıntılarında onlar vardı yanımızda gece gunduz demediler koşturdular maddi manevi hep destek oldular allah razı olsun hala daha destekler bize.Hergün arar sorar annem oglan nasıl oldu napıyo yemegin var mı vs diye bunları duymak bile insana güc veriyorken,kadın 5 ay herseyı bızden beklemiş gelin aldımda faydası yok diyo ben senin malınmıyım da hergun lohusa halimle cocugu oraya tasıyacaktm beni arama sorma sonra ben nıye cocugu yıkayamadım da annesi yıkadı oldu.Hep bu kadınn tavırları yuzunden tartısmalar yuzunden sütüm kesildi zaten cok zor dogumum oldu bide bunlar eklendi üstüne süt müt kalmadı yavruma,Allahlarından bulsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…