evet evet sürekli okuyorum ne kadar mutsuz olduklarını görüyorum , hatta bir umut belki birşeyler hisseder vazgeçer diye arada ona bile okutuyorum . Ama malesef küçüklüğümden beri aile ortamını tatmadım ve ölümden döndüm artık aileden uzak kalmak istemiyorum diyor . Karşıma alıp ikna edebilen bir insan değilim . Denedim aslında anlattım konuştuk sen şartlarını söyledin ben şartlarımı söyledim . Bana sonuç söyle dedi bende tamam kabul dedim .. Ama annesinin bukadar olduğunu bilmiyordum yani beş dakika geicikince bir ton laf sayma tek başına dışarı göndermeme hatta dedim ya sen eşine süslensen ona bile laf edebilecek bir kadın dedi . Önüme baktığım zaman mutsuz bir evlilik görüyorum ama X ten dolayı değil sırf annesinden dolayı . Zaten sanırım annesi beni istemiyor şüpheleniyor tanıdıklara soruyormuş bunlar görüşüyormu diye ... Yorumlar için teşekkür ederim .. gerçekten çok canım yanıyor annesi yüzünden bitiricek zorunda kalmak çok zor .. Birde konuyu nasıl tekrar açıcam bilmiyorum konuşmuştuk şimdi ne oldu diyecek . Bana beni bırakma sensiz ayakta duramam diyip ağlamıştı .... bilmiyorum ablalarım karman çorman kafam ... 19 yaşlarımız
Karşına al ,güzelce konuş derim ben, 4 sene neden bekleyeceksiniz ki yaşlarınız kaç sizin ?
oyy oyyy oyyy ablam ya ...sen ne diyorsun...ne evliliği bu yaşta...erkek te mi 19 yaşında ???bu kişiyle degil kimseyle evlenme zaten.tamam 4 sene diyorsun da şimdiden bağlıycaksın başını.Oturmana kalkmana ,işine her şeyine karışacak BİR SÜLALE alıyorsun başına.
Kibar kibar yazdım bu yorumu okumadan.Ablacıgım bu kaynana seni ÇİĞ ÇİĞ YER...KAÇÇÇ...
ha aglıyorsa beni bırakma diye otur anlat niye bıraktıgını.Olmaz böyle .zaten oda 19 yaşındaysa o yüzden böyle anneye bağımlı -- büyüsün de gelsin...
Hayatının en güzel dönemindesin sakın...başınızda kavak yelleri...evlilik sizin gözünüzde neyse...boşver ablacığım bak okudum diyorsun gir bir işe çalış hayatı tanı,kişiliğin gelişsin otursun,insan idare etmeyi ögren.yoksa yönetile ezile ögretirler ki ömür dayanmaz.lütfen akıllı ol.sakın.bu tarz anne kuzularında uzaga....bu anne tipi bu erkek tipi aman diyeyim.
sen sorunu kaynana adayında arama --iş eş te --erkekte bitiyor tecrübeyle sabit...
Bir kisiden dinleyerek ve mustakbel kaynanani tanimadan bu kadar suclaman ve korkman hic mantikli degil.. ayni binada oturup kv ile iyi gecinen o kadar insan taniyorum ki.. yani sirf anne belki (!) Sorun cikarar diye sevgilini terkedeceksen o zaman sen bu adami hic sevmemissin..
Ayrica sevgilin 19 yasindaymis.. daha cook kucuk.. inan 4-5 sene sonra fikri degisebilir..
Tamam, çok seviyosun..her şeye rağmen evlendiğini düşün. Aynı evde olmasa bile, (ben sana en iyi ihtimali söylüyorum) yan apartmandasınız diyelim. Bu kadın her şeyine karışacak, gezmene, tozmana, üstüne-başına, laflarına, ev temizliğine, yemeğine..her şeyine. Düşünsene. Kocan laf etse o benim kocam, onun da huyu böyle diyebilirsin belki ama, kayınvalide de kim oluyor dersin ve sinir olursun. En fazla 1 yıl dayanabilirsin bu baskıya, ve eşinden de soğursun. Sonuç? hüsran. Belki çocuk olacak, o zaman daha da kötü olur her şey.
Evine yatılı bi misafir geldiği zaman bile 1-2 hafta sonra baymaya başlıyo (özellikle kv, kp gibi büyükler). Bi de sende sürekli kaldığını düşün, ne de olsa kızları evlendirdikten sonra kalırım demiş
Yok anam yok, bence vazgeç sen.
canım anlattıklarına göre bir tek sonuç çıkıyor. siz kesinlikle uygun şartlarda evlilik yapamazsınız. sevgilin de mertçe ve açıkca sana annesinden kardeşlerinden ayrılmayacağını söylemiş.sonradan huzursuzluk geçimsizlik yaşarsanız sana "ben sana baştan açıkca söylemiştim sen bunu kabul ederek geldin" diyecektir. senin kişiliğin zaten normal bir kaynanayı bile çekebilecek durumda değilken anlattığına göre müstakbel kaynanan tam bir klasik türk kaynanası :) kendisinin hakimiyet alanından çıkmanıza kesinlikle izin vermeyeceği gibi seni de hiç bir şekilde egemenliğine ortak etmeyecektir. ezileceksin üzüleceksin, kendine ait bir hayatın olmayacak ailenin reisi kocan bile değil kaynanan olacak ve sabradersen mutsuz bir evlilik sürdürmeye devam edeceksin. dayanamazsan da boşanıp dul bir kadın olarak kendine yeni bir yol çizmek için hayata sıfırdan başlayacaksın. ardında ömrünün en güzel yıllarını huzursuzluk, üzüntü ve pişmanlıkla harcanmış olarak bırakacaksın.
Sen kaynana adayını hedef almışsın
sana akan bilgiler onunla ilgili
ama şu çok çarpıcı bir şey ki
eş adayın ailesinden ayrı bir hayat düşünemiyor
arada başka apartman bile olmamalı
aynı ev en kötü ihtimal aynı bina
üstelik kendi kızına bu şekilde davranan bir anne -kayınvalide
oğlu elbete ki huyunu suyunu biliyor
gelelim en can alıcı noktaya:
Annesine ragmen bir gıdım uzakta yaşamak istemeyen size bu konuda en baştan rest çeken eş adayı ilerde siz annesiyle ters düşünce ne diyecek,
acaba sizi bir an olsun yarım kulak dinleyecek birimi?
Valla aşık olmak şahane,aranızda hiçbir sorun yokmuşcasına anlaşıyor olmanız da şahane.amma evlenmek nasıl bir işse o büyü o imzayla uçup gidiyor
bu tarz aile anne odaklı adamlar ailemde ailem diye tutturup kadının hayatını burnundan getiriyor.
Aman diyeyim şimdiden uzak durun.ev ev üstüne olmaz.kayın peder rahmetli.kayınvalide daha gelini kimdir necidir bilmeden kızları evlendirip gelinin
oğluşunun evine yerleşti bile:))
yani zihniyet baştan belli.kimin borusu ötecek belli.altı en kalın çizgiyle çizili.ha sizi almış oğluna,ha hatçeyi,ha fatmayı...fark etmez...boru
onda ,kumanda onda...oğlu ise dünden razı,en baştan size durumu izah etmiş bile...
Ben başlamadan pes ederdim.ömre yazık...bu kaynana standart,bu eş adayı tam türk tipi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?