Bir kedi sahiplenmeyi dusunuyoruz,almadan once merak ettigim bazi seyler var.. Yardim

Phoenix_em

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
5.878
13
358
İstanbul
Merhaba arkadaslar,biz ailece bir kedi sahiplenmeye karar verdik,biri 3 yasinda biri 9 yasinda iki oglum var,cok istiyorlar, bende sevdigim ve cocuklar acisindan faydali buldugum icin,bende istiyorum,esim alabiliriz dedi,simdi bu karari tam olarak bilmek istedigim bazi seyler var,kedi bakimi nasildir?daha once cok muhabbet kusu ve kopek besledim,ama kopek te evimiz bahceliydi su anda apartman dairesinde oturuyoruz,ve 10 dairelik apartmanin icinde hayvan seven sadece iki komsu variz,neyse komsular yadirgayacaklar biliyorum ama umurumda degil,simdi ilk soru,1 .iki gunlugune komsumun kedisini getirmistim asiri bir gaz problemi vardi,evi kotu kokutuyordu,butun kediler bu kadar sik gaz cikarirmi?2.koltuklari ve mobilyaya zarar vermesini nasil engellenebilir 3.seyahatlerde ne yapiyorsunuz en canimi sikan soruda bu,ben istanbuldayim,benim ailem ve esimin ailesi baska sehirde,yillik izinlerde ve bayramlarda birilerine gidiyoruz evde degiliz,yillik iznimiz uzun olabiliyor bu yaz mesela bir ay annemde kalacagim,annem ve kayinvalidem kesinlikle kediyi kabul etmez,komsular bahsettigim gibi zaten almazlar,tek bakicak komsumda yazin bodrumda,bu gibi durumlarda ne yapabilirim,?butun kis evdeyiz ama,cocuklarimin bu zevki de yasamasini istiyorum,evde sicak sevimli bir dost hic fena olmazdi

Merhaba arkadaslar,biz ailece bir kedi sahiplenmeye karar verdik,biri 3 yasinda biri 9 yasinda iki oglum var,cok istiyorlar, bende sevdigim ve cocuklar acisindan faydali buldugum icin,bende istiyorum,esim alabiliriz dedi,simdi bu karari tam olarak bilmek istedigim bazi seyler var,kedi bakimi nasildir?daha once cok muhabbet kusu ve kopek besledim,ama kopek te evimiz bahceliydi su anda apartman dairesinde oturuyoruz,ve 10 dairelik apartmanin icinde hayvan seven sadece iki komsu variz,neyse komsular yadirgayacaklar biliyorum ama umurumda degil,simdi ilk soru,1 .iki gunlugune komsumun kedisini getirmistim asiri bir gaz problemi vardi,evi kotu kokutuyordu,butun kediler bu kadar sik gaz cikarirmi?2.koltuklari ve mobilyaya zarar vermesini nasil engellenebilir 3.seyahatlerde ne yapiyorsunuz en canimi sikan soruda bu,ben istanbuldayim,benim ailem ve esimin ailesi baska sehirde,yillik izinlerde ve bayramlarda birilerine gidiyoruz evde degiliz,yillik iznimiz uzun olabiliyor bu yaz mesela bir ay annemde kalacagim,annem ve kayinvalidem kesinlikle kediyi kabul etmez,komsular bahsettigim gibi zaten almazlar,tek bakicak komsumda yazin bodrumda,bu gibi durumlarda ne yapabilirim,?butun kis evdeyiz ama,cocuklarimin bu zevki de yasamasini istiyorum,evde sicak sevimli bir dost hic fena olmazdi

cnm ne mutlu sanakı çoçuklarına şimdiden hayvan sevgısını aşılayacak olan annelerdensın. ben çoçukluğumda ve evlenmeden once cok kedı besledım. bahçelı evdede bahçesizdede besledım. onların sevgılerı bambaşka ama bakımları zor. tüy dökuyorlar malesef. tuvalet eğitimi sıkıntılı. koltuklarının zarar görmemesı ımkansız . kedıler çok oyuncudur . sonuçta akıl edemezler zarar verdıklerını. bırde 3 yaşındakı bebeğin için sıkıntı olabılır çunku kedıler oynarken tırmıklayabılıyor. insanın canını yakabılıyo veletler:1: köpek beslemek bence daha mantıklı apartman dairesinde. seyehat konusunda bırşey dıyemem çunku onları hıç yalnız bırakmadım bılemem. ama sanırım bazı yerlerde kedı kopek bakım yerlerı var orlara verılebılır

cnm ne mutlu sanakı çoçuklarına şimdiden hayvan sevgısını aşılayacak olan annelerdensın. ben çoçukluğumda ve evlenmeden once cok kedı besledım. bahçelı evdede bahçesizdede besledım. onların sevgılerı bambaşka ama bakımları zor. tüy dökuyorlar malesef. tuvalet eğitimi sıkıntılı. koltuklarının zarar görmemesı ımkansız . kedıler çok oyuncudur . sonuçta akıl edemezler zarar verdıklerını. bırde 3 yaşındakı bebeğin için sıkıntı olabılır çunku kedıler oynarken tırmıklayabılıyor. insanın canını yakabılıyo veletler:1: köpek beslemek bence daha mantıklı apartman dairesinde. seyehat konusunda bırşey dıyemem çunku onları hıç yalnız bırakmadım bılemem. ama sanırım bazı yerlerde kedı kopek bakım yerlerı var orlara verılebılır
3 yasindaki oglum cok sakindir,bayiliyor,disardaki kedileri besleyip seviyor,kedinin tirnaklari makasla kesilebiliyormus,o zamanda tirmigi zarar verirmiki?ucu kesiliyormus sanirim,koltuklarim kumas degil deri ondan derdim yenilerde,kumas olsalar umursamam bile,ama deriye bir tirmik gecirse deri yirtilir,kopek konusu apartman sakinleri yuzunden olmaz,yoksa kopekleride cok severim.
Tuy konusuna takilmiyorum pek,cunku gunde iki kez cocuklarin pislikleri yuzunden zaten evi supuruyorum ;)seyahatler canimi sikiyor,pet shoplar bakiyormus ama sadece iki hafta,ki ordaki hayvanlarin durumu belli zaten nasil guvenip birakabilirimki,sen yokken ben bakarim ona diyen biri olsa hic dusunmem,bu yazki seyahatleri gecireyim ben bi,ondan sonra alayim,onumuzdeki yaza kadarda ben yokken ona bakicak birilerini bulurum yada benim anne ve kayinvalidede kabullenmis olur,:-) alip sonrada disari birakmak olmaz,ortami hazirlamam lazim once degilmi?

Ona yuvanızı açtığınız andan itibaren,onun annesi ailesi oluyorsunuz..
Siz de onu evlatlarınızdan biri gibi düşünüp,o şekilde karar verin olur mu..

çok güzel düşünmüşsüz amaları var ben sorulara cevap vereyim
1 -)her kedi kötü kokmaz ve gaz sorunu çözümsüz değil
2-) evet küçükken eğitmek lazım zarar vermemsi için tırnak makasları var onlar için kesebilirsin tırmanma tahtasıda labilirsin alıştırısan soun olmaz
3-)sen olmadan kediyi bi yere bırakman zor hırçınlaşabilir ee bayaram tatili 9 gün desek evde tek olmaz birinin mam ve suyunu vermesi lazım en azından
kedi başlı başına sorumluluk maddi olarakta ufak sayılamayacak rakamlar ilk başta sonra hafifliyor iğneler bakım ürünleri kısırlaştırma ameliyatı ....

çok ii düşün temizlik kum kullansanda sorun olabilir

ama bi kedi seven ve uzun yıllardır bakan biri olarak sevgisi herseye değer

ben 5 yıl baktım.bebekti ve gözleri açılmamıştı bana geldiğinde.çocuğum yoktu.benim çocuğum gibiydi fakat izin günü olsun yada tatillerde çok sıkıcı durum kimsenin istememesi ve herkese ağız eymek.birde tüy problemi olmamasına dikkat etmelisiniz benim iran kırmasıydı çok uzun tüyleri vardı.çocuk için çok sakıncalı olabilir.he nekadar aşılarını yaptırsanda dikkat etmek lazım.ayrıca koltuk konusunda tırmalama tahtasıda olsa zarar veriyor.

Son düzenleme:
çok güzel düşünmüşsüz amaları var ben sorulara cevap vereyim
1 -)her kedi kötü kokmaz ve gaz sorunu çözümsüz değil
2-) evet küçükken eğitmek lazım zarar vermemsi için tırnak makasları var onlar için kesebilirsin tırmanma tahtasıda labilirsin alıştırısan soun olmaz
3-)sen olmadan kediyi bi yere bırakman zor hırçınlaşabilir ee bayaram tatili 9 gün desek evde tek olmaz birinin mam ve suyunu vermesi lazım en azından
kedi başlı başına sorumluluk maddi olarakta ufak sayılamayacak rakamlar ilk başta sonra hafifliyor iğneler bakım ürünleri kısırlaştırma ameliyatı ....

çok ii düşün temizlik kum kullansanda sorun olabilir

ama bi kedi seven ve uzun yıllardır bakan biri olarak sevgisi herseye değer
Bende cok seviyorum kedileri aslinda hayvanlari,tatil durumlari sikinti almadan evvel kediye ucretiylede olsa arada bakicak bir yer bulayim once bu sorunlarin cozumlerini bulduktan sonra alayim diyorum,tirnak makaslari is gorur,aldigimda yazarim yine zaten bana egitimi hakkinda yardimci olursunuz yine ,
Yaz tatilinden sonra alma karari aldim,

ben 5 yıl baktım.bebekti ve gözleri açılmamıştı bana geldiğinde.çocuğum yoktu.benim çocuğum gibiydi fakat izin günü olsun yada tatillerde çok sıkıcı durum kimsenin istememesi ve herkese ağız eymek.birde tüy problemi olmamasına dikkat etmelisiniz benim iran kırmasıydı çok uzun tüyleri vardı.çocuk için çok sakıncalı olabilir.he nekadar aşılarını yaptırsanda dikkat etmek lazım.ayrıca koltuk konusunda tırmalama tahtasıda olsa zarar veriyor.
Ben bugun britishshorthairlere baktim,kisa tuylu istiyorum,sokak kediside olabilir cins olmasi gerekmiyor,ama cins olanlarin tabi belirli karekteristik ozellikleri varmis ,mesela iran kedileri cok sakin ve uyumlu oluyormus,3 yasindaki oglum acisindan bakinca tabi biraz tedirgin olmuyorum degil,cok sakindir,ama cocuk ve kedi ikisininde ne yapacagi belli olmaz:-)

çok uzun zamandır gerek evinde gerekse sokaklardaki kedileri besleyen biri olarak eğer kesin kedi almaya karar verirseniz, sokaklardan sokak kedisi almanızı tavsiye ederim çünkü gerçekten çok ciddi zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar açlık, susuzluk ve soğuktan ziyade merhametten nasibini almayan insan müsveddelerinin eline düşen hayvancıklarının başına neler geldiğini zaman zaman hepimiz görüyoruz, o nedenle sokak kedisi alın merak etmeyin o da sevgisiyle sizi sarıp sarmalayacaktır.

çok uzun zamandır gerek evinde gerekse sokaklardaki kedileri besleyen biri olarak eğer kesin kedi almaya karar verirseniz, sokaklardan sokak kedisi almanızı tavsiye ederim çünkü gerçekten çok ciddi zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar açlık, susuzluk ve soğuktan ziyade merhametten nasibini almayan insan müsveddelerinin eline düşen hayvancıklarının başına neler geldiğini zaman zaman hepimiz görüyoruz, o nedenle sokak kedisi alın merak etmeyin o da sevgisiyle sizi sarıp sarmalayacaktır.
Su ilanlar var,gonullu sahiplendirme yada cevrede bulursam bende ,britishlere baktim bugun ama850 dolardan baslayan fiyatlar verdiler,su durumda alamam zaten,

Slogan şu;

Her Eve 4 Ayaklı :92:

Sokaktan kurtaracağınız bir canın size duyacağı sevgiyi,bağlılığı gördükçe şaşıracaksınız emin olun..

Ben almanızı tavsiye ederim çocuk gelişimi açısından hayvan beslemek çok sağlıklı.Ama çok küçük kedi almayın orta boy alın bence.Çünkü tuvalet sıkıntısı oluyor çok küçük yavrularda ve daha fazla bakım gerektiriyor.Uzun süreli gezileriniz için eğer kediyi yanınıza alamıyorsanız mutlaka kedinizi bırakacak birinizi bulmanız şart.Bir kaç önemli aşısı var onları da yaptırırsanız rahat edersiniz.

O zavalli hayvanlara acimazsizca davrananlari zaten insan yerine bile koyamiyorum, yaziklar olsun bu tarz iskence yapanlara,ama onlari yetistiren ailerdede sorun,hayvanlari kucuklukten itibaren kotuleyerek yetistiriyorlar,yok pis elleme yok igrenc,vs...hayvan bakan insanlara pis gozuyle bakiliyor nasil bakiyorsun evinde deniliyor,iki gun arkadasin kedisini getirdik eve sahibi seyahate gidecekti,komsular demedigini birakmadi,niye aldin eve,gotur odaya kapat vs...simdi aldigimda daha fazla tepki verecekler,gelmesinler evime,kisin yavru bir kedi bizim bodruma siginmis,kar vardi disarda,kiyameti kopardilar ,,,ne yazikki buyuk cogunluk zarar vermesede sevmiyorlar hayvanlari

Ben almanızı tavsiye ederim çocuk gelişimi açısından hayvan beslemek çok sağlıklı.Ama çok küçük kedi almayın orta boy alın bence.Çünkü tuvalet sıkıntısı oluyor çok küçük yavrularda ve daha fazla bakım gerektiriyor.Uzun süreli gezileriniz için eğer kediyi yanınıza alamıyorsanız mutlaka kedinizi bırakacak birinizi bulmanız şart.Bir kaç önemli aşısı var onları da yaptırırsanız rahat edersiniz.
Su ben yokken sahip cikacak kisiyi bulayim zaten yaz tatili donusumde ilk isim gidip bir kedi bulmak olacak :-)

Şu mevsimde sokaklar birbirinden şeker bebek dolu :emir_bebek:
Sokaktan alın bir can lütfen :29:

bir hayvanı sahiplenmek gerçekten çok zor bir karar çünkü inanın o da ailenin bir ferdi oluyor.benim iran cinsi bir kedim var 3 senedir neşe kattı evimize.oğlum diye seviyorum ben onu inanın bir çocuğun bakımı ile aynı neredeyse mamasını siz vereceksin siz yıkayacaksınız tırnaklarını keseceksiniz iki ayda bir veterinere götüreceksiniz canı sıkıldığında oyun oynamak isteyecektir ona vakit ayırmanız gerekecek .benim kedimin gaz sorunu yok tuvaletle ilgili çok şükür bir sıkıntımızda yok .tırmalama meselesine gelince kedilere özel oyuncaklar var onu tırmalıyor benim oğlum daha evim bir tek köşesine zarar vermiş değil inanın.uzun zaman onu yanlız bırakmanız doğru olmaz çünkü hemen küserler ve bu yüzden hastalanabilirler aynı çocuklarınız gibi onuda seyahatlerinizde yanınızda götürmeniz gerekecek inanın onu bırakmanız onu hasta eder.gerçekten çok zor bir karar çok iyi düşünmelisiniz.aşıları düzenli olduğu sürece sağlık sorunuda yaşamazsınız Allah ın izni ile.ve son birşey masraflı oluyor ama iki şımarmasına değiyor:)bana eşim aldı oğlumu o yüzden bu konuda müdahele edemedim sokakta çok güzel kedilerimiz var onlardan birini sahiplenebilirsiniz

Son düzenleme:
Back
X