Bir kedi sahiplenmeyi dusunuyoruz,almadan once merak ettigim bazi seyler var.. Yardim

kedi isim seçme işlemini çocuklarınıza bırakın böylece onu daha çok benimserler.bir de oyuncaklar alın kedi ve çocuklarınızın birlikte oynayabileceği.lazer olabilir,ip,oyuncaklar olabilir..çocuğunuz onu bunlarla oynatırken bir oyun arkadaşı edindiğinin farkına varıp daha nazik davranır.

çok uzun zamandır gerek evinde gerekse sokaklardaki kedileri besleyen biri olarak eğer kesin kedi almaya karar verirseniz, sokaklardan sokak kedisi almanızı tavsiye ederim çünkü gerçekten çok ciddi zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar açlık, susuzluk ve soğuktan ziyade merhametten nasibini almayan insan müsveddelerinin eline düşen hayvancıklarının başına neler geldiğini zaman zaman hepimiz görüyoruz, o nedenle sokak kedisi alın merak etmeyin o da sevgisiyle sizi sarıp sarmalayacaktır.

merhaba;
ben aranıza üye olarak bugün katıldım ve acil yardıma ihtiyacım var. bi arkadasımın yavru kedileri var ve ne yazıkki bakamadığından sokağa bırakmak zorunda kalacak. birini bana vermeyi teklif etti. hayvanları çok seviyorum ama hayatımda hiç kediye bakmadım. büyük bi sorumluluk olduğununda farkındayım. o hayvanlar sokakta ölürse biliyorum ki en azından birini kurtarma sansım varken yapmadığım için kendime çok kızacağım. ama alırda bakamazsam tecrübesizliğim yüzümden zarar görürse de çok üzüleceğim. almalımıyım?

merhaba;
ben aranıza üye olarak bugün katıldım ve acil yardıma ihtiyacım var. bi arkadasımın yavru kedileri var ve ne yazıkki bakamadığından sokağa bırakmak zorunda kalacak. birini bana vermeyi teklif etti. hayvanları çok seviyorum ama hayatımda hiç kediye bakmadım. büyük bi sorumluluk olduğununda farkındayım. o hayvanlar sokakta ölürse biliyorum ki en azından birini kurtarma sansım varken yapmadığım için kendime çok kızacağım. ama alırda bakamazsam tecrübesizliğim yüzümden zarar görürse de çok üzüleceğim. almalımıyım?

Sokaktan kurtarılan 1 can,1 candır..
Alsanız ne güzel olur..
Kedi bakımı çok kolaydır..
Kuru mama+su+tuvalet kumu bakımı
Hepsi bu..
Karşılığında sonsuz sevgi :61:

kedi evde bakmak için en uygun hayvan bence çünkü çok temizler,ama tüy dökmesinden rahatsz olursanız hiç sahiplenmeyin çünkü mutlaka tüy döküyolar,evimde 2 tane kedim var çok rahat bakabiliyoruz.koltukları falan tırmalama huyları olabiliyor bu kediden kediye değişiyor bunun içinde kedi tırmığı alıp yavruyken ona alıştırabilirsiniz,tatile gittiğinizde birine bırakmanız gerekebilir,1 hafta falan yeterli mama suyunu koyarsanız evde kalabilirler ama birinin en azından kontrol etmesi lazım...

yavru bir kedi alırsanız ve cinsi tekir yani sokak kedisi olursa...3 yaşındaki oğlunuzla aynı hareketleri sergileyecek:)3.bir çocuk gelecek eve...1 yıl boyunca şımarıklıkları devam edecek..tırmalama tahtası işe yarıyor ama canı koltuklarda törpülenmek istiyor genelde...tam kucağınıza alıp seveyim dediğinizde gaz çıkartması zevkten daha yoğun olur:)dişleri kaşındığı için harbi harbi ısırabilir bnmki öyle şahsen...bi türlü öğretemedim onu...almadan inceleyin önce...mantarı olabilir varsa 1 ay uğraşınca geçiyor...ama çocuklar varken çok zor olur dikkat edin..mantar hastalığı çok yorucu oluyor..bana ve sevgilime bulaştrdı....şuan kendisindekileri geçirdik...birde bilinki o sizle bi 10 sene yaşayacak belki...aldıktan sonra vazgeçtik olmuyor denmiyor..duygusal bi bağ oluşuyor..heleki çocuklar ona deli olacak..sakin yapıda kediler daha uygun chincilla cinsi iran kedisi mesela..ev arkadaşımda görüp ona özenerek benm canavarı aldım...meğer onun ki koltuk minderiymiş...bnmkisi ise evi altıüstüne getiren,uğraştırıcı,şımarık,duygu taciri bi manyakmış:)bunları biliyo olsaydım almazdım benden söylemesi:)

Kedi demek Tekir demektir bana göre de..:16::61:
Hiç bir ırka değişmem sokaktaki tekirimi ben..

Huy-karakter-yapı ise,kediden kediye göre değişir.. Tıpkı insanlarda olduğu gibi..
Tüm tekirler afacandır gibi bir genelleme yapılamaz.. Tecrübeyle sabittir :34:

Ayrıca uzun tüylü cins kedilerin başka bazı hastalıklara daha yatkın bünyeleri olabiliyor.. Örneğin mantar hastalığı gibi..

Sokaklarda doğal yaşam ortamları ellerinden alınmış bir sürü muhtaç pisi varken.....:5:
Lütfen onları sıcak birer yuva sahibi yapalım öncelikli olarak..:71::71::71:

Kendi evimde baktığım 2 kedim var,bir tanesinin bebekleri oldu sayıları 3e yükseldi ve evim çok çok küçük :) Ona rağmen biz düzeni oturttuğumuz için temizlik ve yaramazlık açısından sorun yaşamıyoruz. Tabi ki normal temizlikten ayrı olarak 2 günde bir evimizi süpürüyoruz uzun tüylü oldukları için,kapalı kum kabı kullanıyoruz onu da günlük temizliyoruz o yüzden evimizde ne bir koku ne bir tüy bulunmuyor. Kedilere yavruyken tırmalama tahtasına alışıtırırsanız nadir olarak koltuklara yöneliyorlar zaten. Küçük çocuklara inanılmaz sabırlılar ve bizim yaptığımız hareketlerin 2 3 katını bile yapsalar asla tepki vermiyorlar resmen anlıyorlar karşısındakinin bebek olduğunu :) Ben kesinlikle kedi bakmanın çok harika bir deneyim olduğunu söyleyebilirim.

Benim burda paylastigim kedimiz geri gitti.bize veren kisi geri aldi.bir hafta sonra.geri istedi kizi cok aglamis.neyse esimde bu hafta sonu ben cok seviyorum diye petshoptan kedi almis gelmis.adini ela koyduk.cok tatli cok seviyoruz.koku problemi disinda cok iyiyiz.uysal bir hayvan.kokuyuda oda kokulariyla cozduk.ama bayram onumuz sormam gereken bir durum var.kedi 2.5 aylik.bayrama kadar 3 aylik olur.bayram tatilinde evde biraksam durabilirmi?birinede anahtar versem arada kontrol etse.bayram tatilide 10 gunmus galiba.yanimda gotureyim diyorum ama annem ve kayinvalideme gidecegiz.pek istediklerini soyleyemem.annem cok kizdi zaten.kayinvalidenin henuz haberi yok.duyunca ne der bilemiyorum ama titizdir.ne yapmaliyim ben?aslina bakarsaniz kimseye emanette etmek istemiyorum.sanki ne zarari olacaksa.sinir oluyorum.komsularim bile pis olacak evin kokacak dediler.onlar umurumda bile degil gelmeyen gelmesin.

1 senedir evimizde bir kedi oğlumuz var.
onu sabah evde bıraktıgımızda bile kendını yanlız hıssedıyor
tatillere ise götürmemiz mümkün değil, kediler yer değiştirdiklerinde psikolojılerı cok bozuluyor ve de adapte olamıyorlar
4 kişilik bir aileyiz ve sadece kedimiz için her seferınde birimiz evde kalıp tatilden fedakarlık edıyoruz

bunu ıyı dusunun ki sizin evden uzak olma surenız cok daha uzunmus

eğer onu sahıplenıp bakamayacaksanız hıc almayın

cunku gercekten cok duygusallar

Kayinvalideme ve anneme kabul etmiyorlarsa kedimi gelmeyecegimi soyledim.onlar getir o zaman dediler.ama benim yinede gidesim yok.gitmeyecegim buyuk ihtimal.

Ben gitmedim kedimiz evde yalniz kalmasin diye.esimle buyuk oglum gittiler.bende kucuk oglum ve kedimle evde rahat rahat dinlendim.

Ben gitmedim kedimiz evde yalniz kalmasin diye.esimle buyuk oglum gittiler.bende kucuk oglum ve kedimle evde rahat rahat dinlendim.
resmini koyduğunuz kedicik gitmiş galiba. çok güzelmiş ama yaaa :))) yeni kedinizi de merak ettim

Back
X